Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

Spirit of the North
Megosztás: f

Spirit of the North

A madár szavai vészjóslóan hatottak, hangja aggodalmasan remegett. Ezt a két tényt mindenki felfedezte, így azonnal felemeltük fejünket, és a hóbagolyra pillantottunk. Ő lesütötte fejét, a karmai alatt elhelyezkedő kis sziklát bámulta, amit elfoglalt magának, hogy ő is jól láthasson mindenkit. Idegesen toporgott, mintha nem tudta volna kifejezni, mit is akar mondani. Sárga szemeiből olvasható volt a félelem és a feszültség, amit ekkor érezhetett. Nem volt megszokott, hogy valaki így viselkedjen Erdasban, főleg nem, hogy ebben a barlangrendszerben, ami idáig békét és nyugodtságot sugárzott magából. Az összes jelenlevő elhallgatott, vártuk, hogy mi lesz a folytatás.
- Nyugodj meg kérlek, és áruld el, mit szeretnél mondani? - szakította meg a csendet Trigger mély, megnyugtató hangján, miközben ő is a megszólalót figyelte. Az utóbbi mormogott valamit, majd halkan felsóhajtotta, és felemelte fejét. Láthatóan váratlanul érte, hogy mindenki őt nézi, de bele is kezdett mondanivalójába.
- Pár nappal ezelőtt történt... egyedül kicsit elhagytam Erdas területét, csupán kíváncsiságból, mivel még sosem jártam a mi otthonunkon kívül. Azonban... mikor egy sűrű erdőbe értem, emberek által készített sátrak közelében egy egészen szokatlan társaságra találtam rá. Legtöbb tagjuk ragadozó volt, leginkább különböző nagymacskafélék és farkasok, és még néhány nagytermetű sas. Mintha a vezetőjük egy farkas lett volna... igen, egy nagyrészt sötétbarna bundájú kan farkas, testén sebhelyekkel. Az arcát nem láthattam, mivel egy szarvas koponyáját viselte. Mellettük egy fiatal őz teteme feküdt, aminek az oldalából egy virág hajtott ki. Először a virág szirmai fehérek voltak, majd lassan vörös színt vettek fel. Ráadásul a levegőben egy csíkban vörös füst is szállt... visszataszító és kellemetlen, ugyanakkor magabiztos, és... pusztító hangulatú szaga volt. Nem tudom, kik ők, de van egy olyan előérzetem, hogy találkozni fogunk még velük... - mondott el mindent, amit csak tudott. Ezek után ismét csend telepedett a teremre. Az állatok mind egymás között sugdolóztak, senki sem tudta mire vélni a beszámolót, ahogy én sem. Mégis mit akar ez jelenteni? Biztos, hogy rossz szándékúak? És hogy érti azt, hogy virág nőtt ki egy halott oldalából? Nagy veszélyben lennénk? És a piros füst... egyáltalán hogyan keletkezett? Általuk? Dehát... mégis miért, és hogy csinálták...? Ezek, és még rengeteg kérdés cikázott fejemben, majd az Őrzőre pillantottam. És mintha olyannak tűnt volna, akinek szintén fogalma sincs, mit kéne tennünk. De ha ő nem tudja, mégis ki tudná?
- Köszönöm a jelentést... azt hiszem, tudom, kikről beszélsz. Ne aggódjatok, kézben tartom majd a dolgokat - mondta a farkas, erőt véve magán. Ezután a mellette ülő néhány sólyomra nézett, akik őt segítették mindenben, súgott nekik valamit, mire a madarak biccentettek, és elhagyták a helyet.
- Nem hinném, hogy ezt ennyivel el lehetne intézni! Megmondhatnád, hogy kik ők, és mindent meg kéne osztanod velünk, amit tudsz róluk! Ha tényleg rossz szándékúak, most még időben el tudnánk kezdeni készülődni arra, hogy majd ideérnek, és nekünk kell elűznünk őket! Semmi nem lesz így rendjén... az albínó sólymot sem láttuk már rég - csattant fel egy hiúz ingerülten, vicsorogva tekintett Triggerre, aki viszonyt nyugodtan állta pillantását. Az albínó sólyom... a felnőttek tanítása szerint, ha feltűnik ez a személy Erdasban, akkor hazánkra még egy ideig béke vár. De ha régóta nem jött vissza, az nem jelent túl jól. Mármint nem olyan értelemben, hogy megölték volna, mivel úgy tartják, hogy félig szellem, állítólag ezelőtt elpusztult, csakhogy egy szellem eggyé vált vele, és ezért ez így lehetséges. Emiatt csak az olyan nagyhatalmúak tudnák megölni, mint például a mi Őrzőnk, ilyenből pedig jelenlegi információink szerint kevés van.
- Értem, hogy feszültek vagytok, és féltek. De még megoldható a helyzet. Ha úgy gondolom, hogy kezd veszélyessé válni, mindenképp felkészítelek benneteket - válaszolt a kan, majd bólintott, és távozott. Lassan mindenki felállt, és elhagyta a barlangot. Egy ideig gondolataimba mélyedve haladtam előre, nem is figyeltem az utat, próbáltam feldolgozni a hallottakat.
- Hahó! Wora, minden rendben van? - hallottam meg egy ismerős hangot, mire akaratom ellenére is elmosolyodtam. Felemeltem fejem, és egy fajtársam, Neera nézett velem szemben. Ezt a nőstényt már pár hónapos korom óta ismerem, szinte testvérként tekintek rá. Mindig is csodáltam, hogy még ilyen nyugtalanító helyzetben is életvidám és pozitív tud maradni, én ilyet nem tudnék megtenni. Ha a nagy és komoly veszélyhelyzetekre gondolok, egyszerűen elsötétül az elmém, és csakis negatív gondolatok jutnak az eszembe.
- Igen, persze, csak... elgondolkoztam - válaszoltam, bíztatóan bólintva felé.
- A bagoly jelentése miatt? Áh, ne foglalkozz vele. Eléggé álmodozó típus, lehet, hogy csak egy rémálom szüleménye, amit mondott - vigyorgott rám, játékosan oldalba bökve, ahogy kölyökkorunkban is tette. Halkan felnevettem, és kissé vidámabb is lettem. Bár nem hittem el, amit ő mondott, jól esett ezt képzelni.
- Azt azért nem hinném. De persze reménykedjünk ebben, és abban, hogy minden jóra fordul majd - mondtam halvány mosollyal, majd ketten folytattuk utunkat, a hó lepte talajon keresztül.

( 87 megtekintés )

Szólj hozzá:

Micike013 2020. 11. 06. 14:35  
Nagyon tetszik! C: Nekem a címből  egy játék neve jutott eszembe, annak is valami ilyesmi neve van, de olyan rég játszottam hogy már nem tudom De nagyon jó történet, várom a folytatást!

Karina2003107
 
2020. 11. 05. 23:03  
Érdekes. Az első rész kimondottan hangulatosra sikerült, főleg míg a barlang felé tartottak.
Amúgy két dolog jutott eszembe, első rögtön a címről, a Spirit in the ski című dal, a második pedig Erdasról a Spirit Animals című könyv, ott is így hívják a helyszínt =D

Lupuz 2020. 10. 29. 23:58  
Izgalmasabb, mint egy akciófilm, érdekel, kik azok az idegenek, meghogy mégis mi a szándékuk
Öt csillag

Swedy 2020. 10. 29. 19:44  
Folytasd, imádom!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat