Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Reencsíí)

I. FBA Cicanevelde Kiállítás
Megosztás: f

I. FBA Cicanevelde Kiállítás

Sziasztok,
Bár tudom, hogy eléggé kihalt az oldal, de szeretném az aktivitást felpörgetni egy virtuális Cicakiállítással. Tudom, elég érdekesen hangzik, viszont lehetőséget nyújtok arra, hogy a cicáitok úgymond "címeket" szerezzenek, (ez inkább a Feline Breeders' Association tagjainak lenne fontos, ahova szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt ^^), illetve, hogy egy jót szórakozzunk!
Igyekeztem a valós kiállítások címeit alapul venni, de azok picit máshogy mennek, így lehet, hogy a kutyakiállítások világa közelebb fog állni ehhez címkiosztásban, de ez ne vonjon le semmit az élményből.

Fontosnak tartom előre leszögezni, hogy ezt a rendszerkidolgozást, akár részben, akár egészben, tilos másolni! Rengeteg időmbe és utána járásomba került ezt megalkotni, így nem szeretném máshol meglátni! Kivéve, ha te is rendeznél Kiállítást, akkor megfelelő indokkal kölcsönkérheted, de fel kell tüntetned, hogy ez az én rendszerem! Köszönöm.

Nevezés
Nevezni bárki nevezhet, attól függetlenül, hogy tenyésztő, vagy hobbi cicatartó, minden nap gondozza a cicát, vagy Panzióban vannak, stb. Ezek mind lényegtelenek, úgy próbáltam kialakítani az egészet, hogy bárkinek legyen esélye.
Egy ember maximum 5 cicával nevezhet, és ezeket az adatokat kell elküldeni nekem, akár privát üzenetben, akár kommentben:

Név:
Nem:
Fajta: (ha Különleges, írd meg azt is, ha tudod, hogy milyen fajtája volt eredetileg, de ha nem emlékszel, akkor nem kötelező)
Csoport: (Csupasz/Rövidszőrű/Hosszúszőrű/Különleges)
Bemutatás: (Írj egy kis ismertetőt a cicáról, hogyan került hozzád, mit kell róla tudni, ha élő cica lenne, milyen tulajdonságai lennének (nem lehet egyik macska sem tökéletes, muszáj, hogy legyen jó és rossz tulajdonsága is!), csak a képzelet szabhat ennek határt. Minimum 5, maximum 15 kerek egész magyar mondat legyen.)

Csupasz fajták:
Sphynx

Rövidszőrű fajták:
Abesszin, Amerikai curl/drótszőrű/rövidszőrű, Anatoli, Ázsiai, Bengáli, Bombay, Brit rövidszőrű, Devon rex, Exotic, Karthauzi, Korat, Manx, Orosz kék, Skót lógófülű, Sziámi, Thai, Tonkinéz

Hosszúszőrű fajták:
Birman, Highland fold, Maine Coon, Perzsa, Somali, Szibériai, Török angóra, Török van, York

Különleges:
Csakis a Különleges fajtájú cicák tartoznak ide

Minden nevezett cica rendelkezzen törzskönyvvel legfeljebb a bírálás végéig!
Nevezési határidő: 2020. október 1.
A bírálás ideje: 2020. október 2-4.

Helyezések, címek

BOB (Best Of Breed): Minden fajtából a legtöbb pontot elérő cica kapja meg. (+50 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
BOG (Best Of Group): Minden csoportból (Csupasz/Rövidszőrű/Hosszúszőrű/Különleges) a legtöbb pontot elérő cica kapja meg. (+100 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
Second BOG: Minden csoportból a második legtöbb pontot elérő cica kapja meg. (+75 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
Third BOG: Minden csoportból a harmadik legtöbb pontot elérő cica kapja meg. (+50 pont FBA champion cím kiváltáshoz
BOS (Best Of Show): Az összes BOG, Second BOG és Third BOG címet kapott cicát (tehát a négy Csoport legjobbjait) összevetem újra egy vendég bíróval együtt (nem a Cicanevelde tagja), és az itt legtöbb pontot elért cica kapja meg ezt a címet. (+150 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
Second BOS: A BOS cím bírálásához jutott cicák közül a második legtöbb pontot kapott cica. (+125 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
Third BOS: A BOS cím bírálásához jutott cicák közül a harmadik legtöbb pontot kapott cica. (+100 pont FBA champion cím kiváltáshoz)

Eredményhirdetés ideje: 2020. október 5.
Megjegyzés: egy cica több címet is elérhet, pl. lehet egyszerre BOB, Third BOG és Second BOS is, vagy BOG és Third BOS, vagy bármilyen kombináció.

Nyeremények
Sajnos mivel az SMS funkció megszűnt az oldalon, így hatalmas nyereményt nem tudok felajánlani.
Minden résztvevő saját szerkesztésű emléklapot kap, míg a címet nyerő (BOB, BOG, Second BOG, Third BOG, BOS, Second BOS, Third BOS) cicák egy külön oklevelet is kapnak, ami igazolja a helyezést.
Ezen felül, a BOS címet (tehát a legeslegelső helyet) elnyerő cica gazdája kap tőlem egy rajzot, aminek témája lehet akármelyik Cicaneveldés cicája, vagy akár az igazi cicája, ezt a nyertes dönti el (saját cica esetén szeretnék képeket is látni, hogy minél pontosabb rajzot készíthessek). Mikor kész a rajz, akkor beszkennelem, feltöltöm egy képmegosztó oldalra, majd a linket átküldöm. A nyertes letöltheti, kinyomtathatja, vagy bármi, de nem állíthatja be saját rajzként! (Alá fogom írni a rajzot, valamint az ezzel foglalkozó közösségi média oldalamra is posztolva lesz.)
Ezeken kívül a helyezettek a fentebb feltüntetett pontmennyiséget is meg kapják, ezzel válthat ki champion címet. (Bővebb infót erről egyelőre levélben tudok adni, de hobbi cicásokra is érvényes a dolog!)

Kérdés esetén inkább kommentbe írjatok, hogy nyilvánosan tudjak válaszolni. Hajrá, sok sikert mindenkinek! (;

( 57 megtekintés )

Szólj hozzá:

Hufflepuff 2020. 09. 17. 15:25  
Örülök, hogy sokan érdeklődtök a kiállítás iránt! ^^ A nevezési lapo(ka)t privát üzenetben várom, de ha úgy van, akár ide is kitehetitek, csak üzenetben nekem átláthatóbb (:

Swedy 2020. 09. 17. 14:10  
Jelizek!

Micike013 2020. 09. 17. 7:07  
Talán én is fogok jelentkezniiiii  (:

Hufflepuff 2020. 09. 16. 20:44  
Nyugodtan, és köszönöm szépen az érdeklődést! (: Privátban is lehet kérdezni természetesen, csak ha itt teszitek fel, akkor esetleg más is láthatja ^^

ALVILÁGI KANDÚR
 
2020. 09. 16. 20:22  
Én még gondolkodom rajta, de azért majd pár kérdést össze írok. Úgy érzem nem vagyok tisztában néhány dologgal. C:

Hufflepuff 2020. 09. 16. 19:56  
Jaj, azt elfelejtettem írni, hogy ha neveztek, kérlek írjátok meg, hogy tenyész- vagy hobbicicáról van szó, mert pontgyűjtés szempontjából nem mindegy (:

Hufflepuff 2020. 09. 16. 19:53  
Köszönöm szépen, hogy részt veszel! (: Nyugodtan gondolkodj csak, hónap végéig van még idő ^^

Gerka 2020. 09. 16. 19:48  
Én jelentkezem! Még gondolkodom, hogy melyik cicámmal.

Hufflepuff 2020. 09. 16. 12:27  
Köszönöm szépen, hogy kikerülhetett a leírás!
Fentebb már említettem a pontokat, a címeket, most itt kommentben szeretném ezt részletezni, mert úgy már a cikk nagyon hosszú lett volna (:

Címkiváltás
A címek kiváltása a TICA rendszerét veszi alapul.
Fontos, hogy ez nem befolyásolja a játékmenetet! Csupán azért hoztam létre ezt, hogy picit több aktívságot hozzak a játékba (:
Lényeg a következő: minden egyes kiállításon, amit az FBA nevében szervezek (én (Hufflepuff), de később természetesen más is csinálhat FBA kiállítást előzetes megbeszélés után), pontokat lehet nyerni a helyezésekért, ezeket minden kiállítás meghirdetésekor közzé fogom tenni. Ezeket a pontokat gyűjtheted cicánként, majd ha bizonyos pontszámot elérsz egy macskával, kiválthatod a címet. Fontos, hogy cicánként kell külön számolnod a pontokat, ezeket nyilván kell tartanod, de én is feljegyzem, így ha elfelejtesz valamit, akkor engem is felkereshetsz. Ha összegyűlt x pontod és kiváltasz egy címet, akkor az nem fog eltűnni, ugyan úgy folytathatod tovább a gyűjtést.

Az alábbi címek kerülnek kiosztásra:

× Champion (CH) - 300 pont
× Grand Champion (GRC) - 1000 pont
× Double Grand Champion (DGC) - 2000 pont
× Triple Grand Champion (TGC) - 3000 pont
× Quad Grand Champion (QGC) - 4000 pont
× Supreme Grand Champion (SGC) - 6000 pont

Ez nem minden! Szeretném a többi játékost is ösztönözni egy kis aktívságra, így a nem fajtatiszta, vagy nem tenyésztésre szánt, hobbicicák is kaphatnak címeket, de ők másik fajtákat, ezek itt olvashatóak (ponthatárok ugyan azok):

× Master (MS)
× Grand Master (GRM)
× Double Grand Master (DGM)
× Triple Grand Master (TGM)
× Quad Grand Master (QGM)
× Supreme Grand Master (SGM)

A címek kiváltásakor egy oklevelet küldök (az ötlet eredetileg az EKC tulajdona, köszönöm szépen, hogy megengedték, hogy használjam ezt az eljárást!), ami feljogosít arra, hogy ha megemlíted a cicádat, nevezed valahova, vagy bármi, akkor használd a neve előtt a cím rövidítését! Az oklevél alá lesz írva, így nem lehet hamisítani.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat