Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Reencsíí)

I. FBA Cicanevelde Kiállítás
Megosztás: f

I. FBA Cicanevelde Kiállítás

Sziasztok,
Bár tudom, hogy eléggé kihalt az oldal, de szeretném az aktivitást felpörgetni egy virtuális Cicakiállítással. Tudom, elég érdekesen hangzik, viszont lehetőséget nyújtok arra, hogy a cicáitok úgymond "címeket" szerezzenek, (ez inkább a Feline Breeders' Association tagjainak lenne fontos, ahova szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt ^^), illetve, hogy egy jót szórakozzunk!
Igyekeztem a valós kiállítások címeit alapul venni, de azok picit máshogy mennek, így lehet, hogy a kutyakiállítások világa közelebb fog állni ehhez címkiosztásban, de ez ne vonjon le semmit az élményből.

Fontosnak tartom előre leszögezni, hogy ezt a rendszerkidolgozást, akár részben, akár egészben, tilos másolni! Rengeteg időmbe és utána járásomba került ezt megalkotni, így nem szeretném máshol meglátni! Kivéve, ha te is rendeznél Kiállítást, akkor megfelelő indokkal kölcsönkérheted, de fel kell tüntetned, hogy ez az én rendszerem! Köszönöm.

Nevezés
Nevezni bárki nevezhet, attól függetlenül, hogy tenyésztő, vagy hobbi cicatartó, minden nap gondozza a cicát, vagy Panzióban vannak, stb. Ezek mind lényegtelenek, úgy próbáltam kialakítani az egészet, hogy bárkinek legyen esélye.
Egy ember maximum 5 cicával nevezhet, és ezeket az adatokat kell elküldeni nekem, akár privát üzenetben, akár kommentben:

Név:
Nem:
Fajta: (ha Különleges, írd meg azt is, ha tudod, hogy milyen fajtája volt eredetileg, de ha nem emlékszel, akkor nem kötelező)
Csoport: (Csupasz/Rövidszőrű/Hosszúszőrű/Különleges)
Bemutatás: (Írj egy kis ismertetőt a cicáról, hogyan került hozzád, mit kell róla tudni, ha élő cica lenne, milyen tulajdonságai lennének (nem lehet egyik macska sem tökéletes, muszáj, hogy legyen jó és rossz tulajdonsága is!), csak a képzelet szabhat ennek határt. Minimum 5, maximum 15 kerek egész magyar mondat legyen.)

Csupasz fajták:
Sphynx

Rövidszőrű fajták:
Abesszin, Amerikai curl/drótszőrű/rövidszőrű, Anatoli, Ázsiai, Bengáli, Bombay, Brit rövidszőrű, Devon rex, Exotic, Karthauzi, Korat, Manx, Orosz kék, Skót lógófülű, Sziámi, Thai, Tonkinéz

Hosszúszőrű fajták:
Birman, Highland fold, Maine Coon, Perzsa, Somali, Szibériai, Török angóra, Török van, York

Különleges:
Csakis a Különleges fajtájú cicák tartoznak ide

Minden nevezett cica rendelkezzen törzskönyvvel legfeljebb a bírálás végéig!
Nevezési határidő: 2020. október 1.
A bírálás ideje: 2020. október 2-4.

Helyezések, címek

BOB (Best Of Breed): Minden fajtából a legtöbb pontot elérő cica kapja meg. (+50 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
BOG (Best Of Group): Minden csoportból (Csupasz/Rövidszőrű/Hosszúszőrű/Különleges) a legtöbb pontot elérő cica kapja meg. (+100 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
Second BOG: Minden csoportból a második legtöbb pontot elérő cica kapja meg. (+75 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
Third BOG: Minden csoportból a harmadik legtöbb pontot elérő cica kapja meg. (+50 pont FBA champion cím kiváltáshoz
BOS (Best Of Show): Az összes BOG, Second BOG és Third BOG címet kapott cicát (tehát a négy Csoport legjobbjait) összevetem újra egy vendég bíróval együtt (nem a Cicanevelde tagja), és az itt legtöbb pontot elért cica kapja meg ezt a címet. (+150 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
Second BOS: A BOS cím bírálásához jutott cicák közül a második legtöbb pontot kapott cica. (+125 pont FBA champion cím kiváltáshoz)
Third BOS: A BOS cím bírálásához jutott cicák közül a harmadik legtöbb pontot kapott cica. (+100 pont FBA champion cím kiváltáshoz)

Eredményhirdetés ideje: 2020. október 5.
Megjegyzés: egy cica több címet is elérhet, pl. lehet egyszerre BOB, Third BOG és Second BOS is, vagy BOG és Third BOS, vagy bármilyen kombináció.

Nyeremények
Sajnos mivel az SMS funkció megszűnt az oldalon, így hatalmas nyereményt nem tudok felajánlani.
Minden résztvevő saját szerkesztésű emléklapot kap, míg a címet nyerő (BOB, BOG, Second BOG, Third BOG, BOS, Second BOS, Third BOS) cicák egy külön oklevelet is kapnak, ami igazolja a helyezést.
Ezen felül, a BOS címet (tehát a legeslegelső helyet) elnyerő cica gazdája kap tőlem egy rajzot, aminek témája lehet akármelyik Cicaneveldés cicája, vagy akár az igazi cicája, ezt a nyertes dönti el (saját cica esetén szeretnék képeket is látni, hogy minél pontosabb rajzot készíthessek). Mikor kész a rajz, akkor beszkennelem, feltöltöm egy képmegosztó oldalra, majd a linket átküldöm. A nyertes letöltheti, kinyomtathatja, vagy bármi, de nem állíthatja be saját rajzként! (Alá fogom írni a rajzot, valamint az ezzel foglalkozó közösségi média oldalamra is posztolva lesz.)
Ezeken kívül a helyezettek a fentebb feltüntetett pontmennyiséget is meg kapják, ezzel válthat ki champion címet. (Bővebb infót erről egyelőre levélben tudok adni, de hobbi cicásokra is érvényes a dolog!)

Kérdés esetén inkább kommentbe írjatok, hogy nyilvánosan tudjak válaszolni. Hajrá, sok sikert mindenkinek! (;

( 412 megtekintés )

Szólj hozzá:

Hufflepuff 2020. 10. 06. 8:25  
Swedy, te vagy a második, aki ezt kérdezi, úgyhogy úgy látom, lenne rá igény Természetesen megrendezem, még a héten beküldöm az Újságba a kiírást, remélem, hogy leellenőrzik a moderátorok, ha lesz rá idejük ^^

Swedy 2020. 10. 06. 6:07  
Kutyatanyán is lesz ilyen?

Hufflepuff 2020. 10. 05. 18:51  
Kedves Nevezőim!
Szeretném megköszönni, hogy ennyien részt vettetek a versenyen, igazán jól esett, hogy első próbálkozásra is szebbnél szebb cicákkal dolgozhattam <3 Ha szeretnétek, akár 1-2 havonta rendszeresen is rendezhetek ilyen jellegű kiállítást. Természetesen javaslatokat mindig meghallgatok, úgyhogy amíg az aktuális versenykiírás nem lesz készen, nyugodtan írhattok, aztán megbeszéljük a dolgat. Na de, nem is untatlak tovább benneteket.

A lényeg, hogy iszonyatosan szoros verseny volt, és más bírót is fel kellett kérnem (nem a Cicanevelde tagja), így a kettőnk közös döntésével születtek meg az alábbi eredmények:

Két fajta közül jöttek nevezők; Maine Coon és Különleges.
A Maine Coon fajta legjobbja Ariel (Gerka) lett, BOB minősítést szerezve.
A Különleges fajta legjobbja Fluffy (Cafrinka) lett, BOB minősítést szerezve.

A két fajta miatt csoport is kettő lett; Hosszúszőrű és Különleges.

Hosszúszőrű
BOG minősítést szerzett (I. hely csoporton belül): Ariel (Gerka)
Second BOG minősítést szerzett (II. hely csoporton belül): Amira (Swedy)
(Itt Third BOG nem volt, csak ketten voltak nevezettek.)

Különleges
BOG minősítést szerzett (I. hely csoporton belül): Fluffy (Cafrinka)
Second BOG minősítést szerzett (II. hely csoporton belül): Nelly (Micike013)
Third BOG minősítést szerzett (III. hely csoporton belül): Abaddon (ALvilági Kandúr)

Az összes BOG, Second BOG és Third BOG cica bejutott a Best of Show, azaz az utolsó fordulóba, ahol közülük választottuk ki a három legjobbat:

Third BOS (III. hely összesítve) lett: Amira (Swedy)
Second BOS (II. hely összesítve) lett: Ariel (Gerka)
BOS (I. hely összesítve) lett: Fluffy (Cafrinka)

Őszintén gratulálok mindenkinek! Főleg az utolsó fordulóban volt nagyon nehéz dönteni, de a vendég bíróval iszonyatosan szoros, de rangsorolható eredmények születtek. Értsd, 1-1 pont határozta meg a helyeket az utolsó fordulóban, míg BOG kategóriában az első és harmadik hely közt 6 pont különbség volt.
Minden nevezőnek küldöm az emléklapokat és okleveleket lassan, de biztosan. A minősítések alapján összeszámoltam a pontokat, amiket most közzé is teszek. Minden nevezőnek adok még +100 pontot a részvételért, és hogy ezzel segítsek a címkiváltásban <3 (Ezek a pontok nem egyenlőek azokkal, amiket a rangsor kialakításakor kaptak!)

Nelly: 75 + 100
Fluffy: 300 + 100 ('Champion' címkiváltás feltétele teljesült, lehet ezért jelentkezni privát üzenetben.)
Szafira: 100
Alvilági Isten: 100
Abaddon: 50 + 100
Ariel: 275 + 100 ('Champion' címkiváltás feltétele teljesült, lehet ezért jelentkezni privát üzenetben.)
Amira: 175 + 100

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a részvételt, ha szeretnétek, hamarosan újra találkozhatunk hasonló verseny keretei közt ^^

Micike013 2020. 10. 05. 18:21  
Már este felé van, szóval akármikor kezdődhet az eredmény hirdetés

Micike013 2020. 10. 05. 18:20  
Én is

Cafrinka
 
2020. 10. 05. 17:51  
izgatott vagyok

Micike013 2020. 10. 05. 16:49  
Tudom, de attól még nagyon várom xd

Hufflepuff 2020. 10. 05. 8:28  
Estefelé tervezem az eredményhirdetést

Micike013 2020. 10. 04. 23:31  
Fél óra múlva holnap lesz xd

Micike013 2020. 10. 04. 19:36  
Mindjárt holnap leeeeesz : D annyira vároooom!

Micike013 2020. 10. 04. 12:58  
Jeej

Hufflepuff 2020. 10. 04. 11:16  
Holnap eredményhirdetés Estefelére tervezem, mivel suli, meg minden, remélem, hogy nem gond

Micike013 2020. 10. 03. 12:43  
Hamarosan október 5
Nagyon vároooom! Amúgy tegnap 23:00-kor megszülettek Nelly kölykei OwO Most éppen gazdit keresnek, de majd kiscica ajándékozásba berakom a kicsiket.

Hufflepuff 2020. 09. 29. 14:02  
Eddigi nevezettek:

Tenyészcicák
Nelly (Micike013)
Ariel (Gerka)

Hobbicicák
Amira (Swedy)
Fluffy (Cafrinka)
Szafira (Cafrinka)
Alvilági Isten (Alvilági Kandúr)

Ha valakinél félreírtam valamit, vagy kihagytam, szóljatok azonnal, és javítom! Csütörtök éjfélig még lehet nevezni, gyertek bátran ^^

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat