Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Foltimoki)

Vigyázzunk egymásra
Megosztás: f

Vigyázzunk egymásra

Mindannyian jól tudjuk, hogy 2020 kivételes év. Főként a COVID19 vírus megjelenése miatt, mely világjárványt eredményezett.
Sokan nem tudják mi ment végben Kínában emiatt, ezért nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget a korona vírusnak, vagy el sem hiszik, hogy létezik.
Nem egy érvel elő állhatnék az ellen, hogy a koronavírus nem létezik.
Nem a politikusok találták ki, nem veszélyes maszkot hordani, és nem kell lázadni.
Nem mondom, lehet, hogy a vírus mesterségesen létrehozott, de ez semmit nem változtat, ugyan úgy eleget kell tenni a kéréseknek, nem lázadhatunk mert a következmények tömegek halálát fogják okozni.
Nem mindenki a COVID következtében veszti majd éltét. Az összes vendéglátásban dolgozó embert haza fogják küldeni, munka nélkül fognak maradni és akinek nincsenek tartalékai, éhezni fognak. Mindannyian emlékszünk arra, mikor kiürítették a kórházakat, hogy a koronavírussal fertőzött betegeket eltudják szállásolni. Annál kevesebben gondoltunk bele, hogy sok segítségre szoruló ember, betegek emiatt nem kaptak ellátást.
Ezt akarjátok? Ezt akarjátok újra?
Rengetegen azt gondolják nincs vírus, csak kínoznak minket. Elhiszem, ti így gondoljátok, mindenkinek joga van a saját véleményéhez, viszont szabályokat kaptunk amiket kötelesség betartani. Ha nincs vírus, jó néhány órát, jobb esetben percet szenvedünk el maszkban, esetleg kézfertőtlenítő marja a kezünket, csak éppen hiába. Viszont ha van vírus, akkor rengeteg veszélyt hordozunk és nem csak saját magunk számára. Lehet, hogy te magad is fertőzött vagy, csak még tünetmentesen, veszélyeztetsz másokat, ha nem vigyázol.
A második hullám sokkal rosszabb lesz, ha nem vigyázunk. Mivel az iskolákat nem fogják bezárni, ezért rajtunk múlik, megtartjuk-e a távolságot, hordunk-e maszkot, vigyázunk-e egymásra
Kínában rengetegen haltak meg, talán többen mint amit statisztikák mutatnak.
Nem vigyázol, nem veszel maszkot, nyaralgatni mész, másokra köhögsz viccből mert juhú járvány helyzet van, Olaszországban és más gócpontokon pedig emberek halnak meg emiatt.
Te magad is hibás vagy és Te magad is életeket menthetsz.
Ezen levelet most azért írom a világnak, és próbálom minél több helyen közzé tenni, mert az én környezetemben is van már koronavírussal fertőzött beteg.
Kérlek vigyázzatok magatokra és egymásra, hisz még elkerülhető az a nyomor, ami Kínában megtörtént, ha komolyan vesszük a dolgot és össze fogunk.
Nem várom, hogy mindenki pánikoljon, nem éri meg. pánikolni nincs értelme, csupán komolyan kell vennünk egy komoly helyzetet.
Kérem ez úton is minden, magát okosnak gondoló olvasót, hogy küldje ezt tovább, mert még mindig rengetegen nem hiszik el, hogy egy világjárvány közepén vagyunk. Keresik a kifogásokat, tudatosan vagy tudatlanul és nem vigyáznak.

Vigyázzunk egymásra.


Sz.

( 117 megtekintés )

Szólj hozzá:

Drazsi 2020. 09. 22. 19:03  
Azzal egyet értek, hogy a kormány nem minden szempontból a leglogikusabb, vagy legjobb döntéseket hozza.
jelenleg nekem és nekik sincs jobb fegyver a maszknál.

Egyébként általános iskolába miért nem várják el az egésznapos maszk használatot? ezt nem teljesen értem.

Gerka 2020. 09. 18. 16:19  
Értékelem hogy próbálsz segíteni, de Hufflepuffnak igaza van. Én nem vagyok asztmás vagy ilyesmi, de majd megfulladok a maszkban.

Hufflepuff 2020. 09. 06. 16:47  
Nem akarok kötözködni, én alapból betartom a szabályokat, de mikor egyetemen elvárják, hogy napi 8 órát legyek végig maszkban úgy, hogy amúgy asztmás vagyok, az elég gáz, illetve a környezetemben is van tüdőbeteg ember, aki mivel kereskedelmi dolgozó, szintén napi 8-10 órát kellett, hogy maszkban legyen, meg is lett az eredménye egy "szép kis" gyulladás. Nem egy intenzíven dolgozó embertől hallottam, hogy korona miatt senki sem ment be, viszont a maszkhordás miatt keletkező komplikációk miatt igen, rengetegen.
Plusz azért ne mondja senki, hogy - főleg "gyönyörű" országunkban - nincs ebben politikai befolyás. De ez nem ide tartozik, maradjunk annyiban, hogy egy jól megrendezett pénzlenyúló rendszer bábjai lettünk ((:


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat