Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Foltimoki)

Hello Magazin
Megosztás: f

Hello Magazin

Hirdetés

Szerkesztőtársat keresek. Megbízható, fogalmazni jól tudó személy, akinél nem lenne rossz, ha lenne valamiféle egyedi stílusa, lenne olyan plusz, amit bele tudna rakni a magazinba. Igazából az is elég, ha létezik egyáltalán ember, aki szívesen segítene, de ha esetleg több jelentkező van (amit erősen kétlek), akkor ezek lesznek a szempontok, amiket figyelni fogok, szóval a cikk alá azt is írja le az a személy, aki fontolgatja, hogy esetleg fejest ugrik ebbe a csodába, hogy miért. Persze, ilyen valószínűleg nem lesz, de azért a bennem élő reményt még kicsit hadd tartsam meg, olyan aranyos, megyek és megsimogatom.

Hírek a nagyvilágból

Véget ért a Pride hónap, ez a magyarok egy igen nagy részének (tapasztalataim szerint) fellélegzés. A Black Lives Matter is kezd lecsengeni (ettől persze még igyekezzünk anti-rasszisták lenni, hiszen ez lenne a normális). Megtarthatják a táborokat (remélem sokan eljuttok egy-két helyre), újranyitják a mozikat, a színházakat és az egyéb kulturális intézményeket. Az idősek már nem csak 9 és 12 óra között mehetnek vásárolni, így a fiatalabbak is mehetnek akkor, a távolságot sem kötelező már tartani, de maszknak továbbra is maradnia kell.

Epres limonádé

Mire lesz szükséged?
- 10-15 db eper
- 4 pohár víz
- 5-6 citrom
- 2-3 evőkanál méz

Facsard ki a citromot, majd tedd bele az epreket egy turmixgépbe, öntsd hozzá a vizet, aztán a citromlevet, végül mehet bele a méz is (abból lehet több, ha édesen szereted). Turmixold össze, majd öntsd ki poharakba, esetleg tehettek bele jeget is, ha jól esik. Egyszerű, de nagyszerű módja a nyári felfrissülésnek.

Azt parancsolom, hogy beszélgessetek!

Volt anno egy kezdeményezés az oldalon, hogy gyűljünk már össze a társalgóban beszélgetni az oldal újraélesztésének céljából. Hirtelen volt, nem tudom, hogy megvalósult-e, de nem tartom valószínűnek, mindenesetre nem rossz ötlet, főleg ha figyelembe vesszük, hogy 37 hozzászólás érkezett a cikkhez. Ha van egy kis időd, nézz be, de ne csak annyira, hogy "sziasztok", tegyél fel kérdést mindenkihez intézve, ha pedig van mire válaszolni, hát válaszolj. Most már aktívabban működik a hely, de még mindig van hová fejlődni, szóval hajrá! Ha van írásod küldd be, ha van versed, küldd be, ha van szerepjáték ötleted, küldd be... Ha tetszik valami pontozd, írd meg, hogy ez tök jó, ha nem tetszik, írd meg miért nem... Tudjátok, mint régen. Tudom, hogy változik a világ, meg minden, de vagyunk még itt, és tudunk csinálni valamit, és ha az nem is lesz pontosan ugyanolyan, mint az oldal fénykorában, legalább lesz.

Havi érdekesség: más szemében a szálkát, a sajátjában a deszkát se

A cím nem teljesen helytálló, de végül is nagyjából idepasszol és mindenképpen valami kreatívat, nem pedig olyat szerettem volna, ami egyből elijeszt mindenkit. Elgondolkodtatok már azon, hogy mennyire másképp reagálunk, ha mi elrontunk egy dolgozatot, vagy egy tesztet, mintha más? A tanár olyan kérdéseket tett fel órán, amit nem is tanultunk - mondjuk gyakran, ha rólunk van szó, míg ha másnak nem sikerül, akkor ő lusta, vagy esetleg nem elég okos. Ezeket az attribúciós hibákat (amelyeknek ez a fajta viselkedés csak egy része) gyakorlatilag naponta követjük el, és érdekes belegondolni, hogy mennyivel elnézőbbek tudunk lenni magunkkal, mint másokkal. Lehet, hogy ennek az a célja, hogy megnyugtassuk magunkat, hogy ugyan, nem is olyan szörnyű ez, de egyáltalán nem biztos, hiszen az a fajta "önzés", ahol saját magunkat helyezzünk előre (optimális esetben úgy, hogy az másnak nincs kárára - amennyiben így van, már tényleges önzésről beszélhetünk, de ez is egy teljesen külön kérdés, gyakran amit a kárt szenvedő fél önzésnek titulál, az csak az ő önzését lezáró lépés, és itt vissza is tértünk a más szemében a szálkát stb. kezdéshez), belénk van kódolva, természetes, és gyakran szükséges is.

Pályázat

Erre a hónapra fotópályázatot hirdetek. Nincs megadva semmi plusz, a lényeg, hogy a természetben készüljön. A kép természetesen bekerül a következő részbe, valamint egy másik platformon - ahol egészen sok követőt összeszedtem - is megjeleníthetem az alkotó kérésére/beleegyezésével.

( 138 megtekintés )

Szólj hozzá:

Swedy 2020. 07. 30. 18:38  
Folytasd, tetszik! A kérdésem tőled, a szerkesztőtöl: Lesz-e interjú másokkal? Engem érdekelne!

Hikari Zaku 2020. 07. 05. 13:11  
Az első cikk, amit "visszatérésem" után elolvastam. Megérte. Ne add fel!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2021 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat