Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Foltimoki)

Mi az a cruelty-free
Megosztás: f

Mi az a cruelty-free

Sokan használnak különféle kozmetikumokat illetve kozmetikai márkákat, nem fogok példálózni és nem is
a cégeket akarom lejáratni, de néhány cég állatokon teszteli a termékeiket. Ez azt jelenti hogy főként nyulak és egerek, de más állatfajok is súlyos sérüléseket szenvednek azért hogy elkészüljön egy egy sampon vagy rúzs, illetve más kozmetikumok. Pedig vannak olyan módszerek a kísérletezésre amelyekhez
ez nem szükséges tehát nem lenne muszáj. Arról nem beszélve hogy a létrehozott összetevők amiket szükséges tesztelni, nagyon károsak lehetnek az egészségre. Ezért úgy gondolom hogy igyekezzünk természetes összetevőkből álló kozmetikumokat használni, és ha lehetőség van rá cruelty-free pecséttel
ellátott termékeket venni. Ezek a termékek általában a drágább kategóriába tartoznak de otthon is lehet természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumokat készíteni. Ez pénztárca- és környezetabarát
is. Nézzetek utána hogy a termékek amiket használtok milyen márkájúak és tudakoljátok meg hogy állatkísérlet-mentesek e. (Ha interneten rákerestek megtalálhattok információkat.)

( 111 megtekintés )

Szólj hozzá:

Vegansophie 2020. 07. 11. 17:24  
Bocsánat ha elragadtattam egy kicsit magam.

Vegansophie 2020. 07. 11. 17:19  
Vagy 3 éven át lovagoltam úgyhogy tudom mről van szó. Kiemeltem hogy ez a saját véleményem. Ezzel az erővel rabszolgának befogadok pár embert de nem lehe egy rossz szavuk se mert adok nekik enni meg inni szóval nem rossz nekik (nyilván nem csinálnék ilyet csak szemléltetés) és honnan tudod hogy milyen a lónak? Egy érzékeny helyen böködik, ostorral suhintanak a feje felé és láttam hogy a zablától habzik a szája. Nem tűnik kellemesnek

Foltimoki
 
2020. 07. 11. 12:19  
A lótartás nem erőszakos cselekmény. Ahogy a kutya vagy a macska tartás sem. A lóversenyzés megint csak egy külön téma.

Az állatokon való tesztelés tényleg rossz, ebben igazad van. Én is tudatosan vásárolok. Viszont elvakultnak lenni is rossz. Sosem lovagoltál, nem ismered a lovakat. Egy tenyésztett lófajta jobban hasonlít egy kutyára, mint egy vadállatra, ja így megérted. Ezek az állatok emberi törődést igényelnek, és nem fognak szenvedni, ha a gazdájuk lovagol rajtuk. Ahogy egy kutya sem szenved, mikor a gazdája nyakörvet tesz rá, és elviszi sétálni.

Értékelendő az igyekezeted. Ezek komoly és bonyolult témák, hiteles forrásokra támaszkodj és maradj reális. Nézz utána a dolgoknak több oldalról is.
*ha

Vegansophie 2020. 07. 10. 18:38  
Van olyan versenyló amit idős korában levágnak úgyhogy...

Vegansophie 2020. 07. 10. 18:37  
Nem egy kalap alá veszem de az erőszak az erőszak.

Foltimoki
 
2020. 07. 09. 19:41  
A lótartást és a vágóhidat ne vegyük egy kalap alá.

Vegansophie 2020. 07. 08. 2:36  
Szóval inkább ne nézd meg. Amit leírtál az messze van a valóságtól.
Szóval inkább ne nézd meg. Amit leírtál az messze van a valóságtól.

Vegansophie 2020. 07. 08. 2:33  
De szólok hogy nem gyerekeknek való.

Vegansophie 2020. 07. 08. 2:31  
A ló betörése az azt jelenti hogy addig sanyargatod a lovat hogy megadja magát szóval nyilván szelídek.
Nem sok mindent tudsz erről a témáról, emberségesen nem lehet megölni semmit. Ajánlanám a dominion című
filmet.

Micike013 2020. 07. 04. 17:00  
Tényleg nem szép dolog, hogy bántják az állatokat de vannak olyan helyek pl. húsmarha tenyészet ahol csak az idős és gyenge állatokat küldik vágóhídra, ott is kegyes és fájdalom mentes eljárást alkalmaznak.
Egyébként én lovaglok, jövőhéten mind a hét nap a lovas farm közelében fogok lakni és akármikor kimehetek oda lovagolni. Tény, hogy vannak lovak akik nem szeretik ha ember van a hátán, azt vagy tenyésztő lónak használják vagy szabadon eresztik. (Hortobágyon van még pár hely ahol vadlovak élnek.) A rendesen betört lovak viszont élvezik ha ember van a hátán, és az előbb említett esett nem túl gyakori mert a lovas farmokon született csikók szelídebbek és első alkalomnál mikor ember ül a hátára nyugodtabbak.

Vegansophie 2020. 07. 01. 16:50  
Még annyi hogy a vegánság azért működőképes mert ha a piacok látják hogy erre van igény akkor megfontolják hogy mit áruljanak és erről látható statisztikák is vannak. Másrészt ha én azt gondolom hogy nem jó ártani az állatoknak akkor nem fogom támogatni hogy bántsák őket. Ezért vannak az aktivisták (nem azok akik erőszakkal akarják ráerőltetni az emberekre) akik ezt hirdetik.

Vegansophie 2020. 07. 01. 16:43  
Köszönöm a kritikát, én egyébként vegán vagyok úgyhogy nem csak azokat az állatokat sajnálom amiken kísérleteznek, és tudom hogy kicsit rosszul fogalmaztam de úgy gondoltam hogy arról írni egy gyerekoldalon hogy hogy vakítják meg a nyulakat  pl... Én pl. lovagolni sem járok mert ehet hogy nem rossz a lónak de nem tudom hogy hol kérte hogy üljek a hátára, viszont ez az én véleményem. Viszont egy
ponton nem lehet azt mondani hogy saját döntés mert nem csak rólad szól.
Szóval arról nem akartam írni egy gyerekoldalon hogy mit csinálnak az állatokkal...

Jamni7 2020. 06. 30. 15:55  
Ez így szép és jó - csak éppen kevés.
Mármint én szimpatikusnak tartom, hogy szeretnéd felhívni erre mások figyelmét, viszont az én meglátásom szerint nagyon felületesen nyúltál a témához, ami "az állatkísérletek rosszak, használjuk cruelty-free termékeket"-ben ki is fulladt, nem találom túl tartalmasnak. Persze, lehet ez a fő gondolata vagy végső üzenete a cikknek, csak annyi mindennel kiegészíthetted volna! Minden bizonnyal, én várok el sokat egy gyerekoldalra íródott szövegtől, de akadnak bőven témák: a másik oldal nézőpontja, pontosan milyen hatása van ezeknek a kísérleteknek az állatokra, az állati jogok stb. Felszeretnéd hívni a figyelmet, de mivel a cikked ennyire lapos, kifejezetten unalmas, aligha marad meg az emléke az emberben pár perc után. 
Sosem ástam bele magam túlzottan a témába, úgyhogy javarészt személyes tapasztalatokból építkezem, de az utóbbi időben igen nagy teret hódított a vegán életmód. Már itt leszögezem, nekem abszolút semmi problémám nincsen vele, mindenki kövesse csak a saját hitét, életmódját és irányultságát, de ne erőszakolják rá másokra, erősen lenézve azt, aki nem ért egyet velük. Szóval, ahogyan észre vettem, jócskán megnőtt a cruelty free termékek száma, és egyre eltrejedtebbekké váltak, annyira nem is drágák egyébként. Abszolút támogatom vásárláskor a megvizsgálásukat és inkább ezeknek a használatát - azok a kísérletek valóban kíméletlenek(lehetnek).
Viszont, továbbra is folynak állatkísérletek és ami méginkább fontos, továbbra is olyan állati eredetű ételeket fogyasztunk, melyekről fogalmunk nincsen, rendszerint ramaty körülmények között tartják szerencsétleneket. Erősen kitartok amellett, a vegán életmóddal ez nem küszöbölhető ki, a vegánok mindig is egy réteget fognak képezni, és nem a többséget. Szerintem sokkal inkább az ilyen nagy vállalatokat, üzemeket kéne erősen szabályozni, sokkal szigorúbban ellenőrizni őket(ezzel ugyan teljesen kiküszöbölni nem lehet - soha nem is fog menni -, de jelentősen csökkenhetnek az állatok szenvedései). Itt van lehetőségem bemutatni a másik oldalt is, mert igen, vannak termelők, akik odafigyelnek arra, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek a jószágok számára, de őket is bekategorizálják állatkínzókként. Élelmiszervásárláskor könnyedén oda lehet figyelni ilyesmire, vannak bizonyos kódok(pl. tojásoknál: 01- ketrecben 02 - mélyalmos tartásban 03 - szabadtartásban nevelt tyúkok, de szerintem máshol is hasonlóképpen vagy ugyanígy működik), és akkor a bio tartásról nem is beszéltem, amihez a körülmények megteremtése nehéz(pl. olyan elvárások vannak, amiket te nem befolyásolhatsz, tehát ha pl. a szomszédod aktívan permetezi a földjét, szívtad). Meg persze vannak, akik hobbiból pl. méhészkednek, ami nem káros az állatoknak és nagyon odafigyelnek rájuk, ők általában piacon értékesítenek. Szóval, mint a kozmetikumoknál, itt is abszolút meglehet válogatni, mit veszünk és az állati eredetű dolgokat sem kell megtagadni magunktól(mégha a belőlük nyert tápanyagok, vitaminok pótolhatóak). c:

Micike013 2020. 06. 30. 10:54  
Az én fogkrémem állatkísérlet mentes (:


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat