Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Reencsíí)

Lovak közt
Megosztás: f

Lovak közt

Egy nyári reggel mikor nincs iskola. Nem is lehetne szebb, ugye? Kivéve akkor ha valaki idegen felhív hogy vegyem meg a lovát. A mai nap pontosan ez történt. Furcsa? Na akkor elárulom hogy pontosan hogy is történt ez az egész. Mikor a nap besütött az ablakomon és már talpon voltam megcsördült az ágyam mellet található barna fa asztalon fekvő telefonom, én persze felvettem. Az idegen elmesélte hogy mit szeretne és pontos leírást adott a lóról, pej színű, kanca, két év hat hónapos és tenyésztésre szánták de már nem kell nekik mivel nem vágynak pej színű csikókra. Ilyen furcsa magyarázatot életemben nem hallottam. Mindegy, a lényeg hogy ma hoznak a farmra egy új kancát. Hangos dudálást és pöfögést hallottam majd kinéztem az ablakon, csak nem? Tényleg ilyen gyorsan ide hozták a kancát? Leszaladtam a lécsőn és izgatottan kirohantam az autó mellé. A kocsi motorja lassan leállt majd kiszállt egy magas, idős férfi.
- Jó napot! - üdvözöltem és már nyújtottam is a kezem egy kézfogásra.
- Jó napot! Jó helyre jöttem? - az üdvözlésem viszonzása képen bele egyezett a kézfogásba.
- Igen, jó helyre jött. Ő az a pej kanca? - egyre izgatottabb lettem de tudtam hogy ez nem helyes mert a ló is megérzi a félelmünket így lassan beszívtam a levegőt majd kifújtam és  lenyugodtam. A férfi elbicegett a lószállítóhoz majd óvatosan kinyitotta az ajtót. A kanca ég kék szemében nyugalom és türelem látszódott, mintha tudná hogy mit csinálnak most vele.
- Nagyon nyugodt jószág. - állapítottam meg.
- Pedig igen makacs és önfejű is tud lenni. - morogta a férfi. Talán lehet hogy pont ezekért a tulajdonságaiért szabadult meg tőle, és nem a színe miatt. Vagy az is lehet hogy egy súlyos betegségben szenved amit nem mondtak meg még nekem, vagy soha nem is fogják megmondani, ezért is fogom majd a közeljövőben állatorvosi vizsgálatra vinni. A ló egyenesen a szemembe nézett mintha azt mondaná hogy engedjem ki onnan. Megfogtam a kötőféket majd kivezettem a lószállítóból. A férfi még elmesélt pár dolgot erről a lóról majd kérte hogy fizessem ki neki a megadott összeget. Átnyújtottam neki a pénzt és ő rögtön beszállt az autóba és gonosz mosolyra húzta a száját majd elindult. Sejtettem hogy valami áll a háttérben de nem tudtam hogy pontosan mi. Miután a kanca teljesen hozzászokott az új környezethez kihívtam egy vizsgálatra az állatorvost. Doktor Mary megállapította hogy a kanca kanca vemhes. Egy dns vizsgálat után rájöttünk hogy Reddi az apa. Minden bizonnyal ez úgy történhetett hogy mielőtt a most hat és fél éves Reddi hozzám került azelőtt fedeztető ménnek használták és ez a kanca is tőle lett vemhes. De hisz olyan fiatal! Az, akitől vettem az új lovam azt mondta hogy két év hat hónapos és az állat orvosunk azt mondta hogy a kanca tizenegy hónapos vemhes. De hiszen olyan fiatal! A csikó minden bizonnyal különbözni fog az átlagos csikóktól. Kicsit idegesen kivezettem a kancát a legelőre Aki azonnal szélsebesen körbe szaladta az egészet végül a közepén fölágaskodott majd vágtában elindult egészen a kerítés felé és átugrotta végül eltűnt a sűrű sötét erdőben.

Tudom, van még hova fejlődnöm de remélem így is tetszik! ;)

( 226 megtekintés )

Szólj hozzá:

Esther* 2020. 06. 11. 0:36  
Micike013: de nagyon könnyen rá lehet keresni, pár kattintással megvan. Nem is kell tűpontos adatnak lennie, de legalább ne legyen olyan szembetűnően irreális. De tényleg talán ez a legkisebb probléma az egésszel, már az is nagyon sokat segítene, ha kidolgoznád a részleteket. Egy kis kutatómunkával, ha átgondolod realisztikusan és lassítasz a tempón, könnyedén kisülhet belőle valami jó.

Karina2003107
 
2020. 06. 06. 22:06  
nézz utána wikipédián.

Micike013 2020. 06. 06. 20:40  
Igen a How-ról szedtem az infót de egyébként fogalmam sincs mikor jó fedeztetni egy kancát. A farm ahol születtem nem a ló tenyésztés céljából jött létre úgyhogy ez ez infó nálam egy mély, sötét és homályos zónában van elrejtve.

Karina1007 2020. 06. 06. 1:05  
Esther*: Kezdésnek megteszi, de azért nem kell komolyan venni =)

Esther* 2020. 06. 06. 0:44  
Karina1007: igen, nekem is pont ez jutott eszembe, pont valamelyik nap néztem, hogy nem éppen a legreálisabb a játék ezen a téren:'D

Karina1007 2020. 06. 04. 13:44  
Esther*: Lehet, hogy How-ról szedte az infókat, ott már 2 év 6 hónapos korában lehet fedeztetni a lovat, illetve az ultrahang a színét is elárulja. =D Na de az csak egy lovas játék, szóval én nem támaszkodnék rá, ha komolyan írni szándékoznék a témáról.

Esther* 2020. 06. 04. 5:03  
Huh, hát az biztos, hogy távol áll a valóságtól. Nem ártana egy kicsit utána nézni a dolgoknak, mert ugyan nem vagyok szakértő, de egy két év hat hónapos ló még csikó - ha minden igaz az ideális kor a fedeztetéshez négy és nyolc év közé esik, bár ez eleve fajtafüggő. Illetve egy tizenegy hónapos vemhességet ránézésre meg tudja mondani bárki, mivel a vemhességi idejük tizenegy-tizenkét hónap, tehát nagyon a végén jár már. DNS tesztet sem lehet végezni még meg nem született állaton. "nem vágynak pej színű csikókra" az anya színe nem jelenti azt, hogy a csikó szőre is olyan lesz.
A másik meg tényleg az, hogy egy iskolás lány ilyen könnyedén lovat vesz - a leírásból és a gondolkodásból következtetve egy általános iskolás diákról van szó. Nem akarok kötekedni, lehet később kiderül, hogy egy borzasztó gazdag család sarja, de ez nem teljesen így működik. Lovat tartani nem egy könnyű és olcsó mulatság. A telefonhívás a gyors átadással együtt egyszerűen borzasztóan irreális. A szülők kérdése is azt hiszem teljes joggal merül fel, de itt át is térnék a másik nagy problémára, hogy nincs semmi megmagyarázva.
Nagyon gyors az egész, rövid vagy zavaros mondatokkal. A leírások nagyon egyszerűek és semmitmondók, éppen csak meghatároznak egy-két nagyon alap tulajdonságot. Ledaráltál mindent, de valójában nem mondtál semmit, nincsenek magyarázatok vagy reális indoklások az események mögött. Nem bírom hangsúlyozni mennyire nincsenek kifejtve az események.
Illetve figyelj az ismétlésekre, egy mondat kétszer szerepel. Meg egy apróság; ha a párbeszédben a mondat pontra végződik, azt ne tedd ki a kötőjel előtt, hacsak nem új mondat kezdődik. "- Nagyon nyugodt jószág. - állapítottam meg." például itt az első pont felesleges és szabálytalan.

Karina2003107
 
2020. 06. 03. 12:24  
Khm, hát már nem azért, de most komolyan egy iskolás lány vesz lovat? Na meg ha a kanca 11 hónapos vemhes, azt már nagyon látni, állatorvos sem kell hozzá, hogy megállapítsd. Illetve a szerencsétlent akkor még jóformán csikóként fedeztették.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat