Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Foltimoki)

Asztronómia vagy asztrológia?
Megosztás: f

Asztronómia vagy asztrológia?

Rengeteg helyen tapasztalom azt, hogy sokan keverik az asztronómiát és az asztrológiát. Pedig ez két különböző tudomány: Míg az asztronómia a csillagászat, addig az asztrológia a bolygók és csillagok állása szerint próbálja meghatározni az embert. Fontos azt is kiemelni, hogy az asztrológia és a ma horoszkópnak nevezett dolog se nevezhető egy dolognak, mivel az asztronómia a napi/heti/havi/éves horoszkóppal ellentétben tudományra alapszik. A teljes születési horoszkóp az még az asztronómiára alapszik. Az asztronómia pedig a planetológia, azon belül a földtudományok alága. Szóval a csillagászok azok, azok akik az asztronómiával foglalkoznak. De például az űrhajósok is foglalkoznak asztronómiával, míg asztronómiával nem feltétlenül. (Bár meg kell jegyeznem, hogy náluk helyesebbnek találom azt, hogy a planetológiával foglalkoznak, hiszen se a Hold, se a Mars nem csillag.)
Bár a főcímhez csak részben kapcsolódik, fontosnak érzem azt is megjegyezni (bár ezt azért sokkal többen tudják), hogy se a Hold se a Vénusz nem rendelkezik saját fénnyel, hiába ezeket láthatjuk legfényesebbnek az égen. Ezek ugye a nap fényét verik vissza.
Gondoltam ez a cikk egy kicsit segít néhány embernek tisztázni a dolgokat, mert szerintem elég szomorú, hogy még sok felnőtt sincs ezzel tisztában...
Szép napot mindenkinek!

P.S.: Ha valamit rosszul írtam, akkor nyugodtan javítsatok ki a kommentekben, mert én se vagyok tévedhetetlen.

( 123 megtekintés )

Szólj hozzá:

Csernyika 2020. 05. 09. 13:38  
The godess of time nekem ez minden napom... Egy 17 éves barátnőnek fogalma se volt egyikről se és azt se tudta, hogy mi az az asztronauta. Én meg még azt reméltem, hogy a kozmonauta szót tudni fogja bárki az ismerőseim közül. Hát tévedtem.
Pedig azért ez nem egy olyan extrém dolog... A 9.-es föcikönyvemben benne volt a kozmosz (űr) szó. Azért abból nem olyan nehéz következtetni szerintem... (Mondjuk én meg az artériát nem tudom definiálni, szóval inkább csöndben maradok...)

Csernyika 2020. 05. 09. 13:32  
Most látom, hogy elírtam valamit...
*míg asztrológiával nem feltétlenül
(A "míg asztronómiával nem feltétlenül"-nél)
Már én is belezavarodok.

The godess of time 2020. 05. 09. 13:28  
Jaj, én is rengetegszer találkozom ezzel.
Múltkor mondtam a nevelőapámnak: Engem érdekel az asztronómia.
Ő: Az nem asztrológia?
Én: *sóhaj* Nem, az más.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat