Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Bettica)

Külvilágtól elszakadva (1-)
Megosztás: f

Külvilágtól elszakadva (1-)

Külvilágtól elszakadva…
2. Nap
Második napja hogy elvették a telefonom. És mivel szoktam nézni blogokat, és vlogokat, gondoltam én magamnak írom le ezt a szenvedő pár napomat egy füzetbe, úgy hiszem ezt naplónak hívják.
Úgy kezdődött ez a pokol hogy, Csak néztem a telefonomon az Instagrammot, sorban szívezgettem az osztálytársaim fotóit. Épp Mia és Kata közös képéről görgettem le mikor el estem, és felpillantottam, az udvaron voltam. Fogalmam sincs mit kerestem ott és mikor mentem ki de azt tudom hogy a fű zöld volt…  Amit rég láttam, be vallom nagyon rég. Ezután a telefonomra néztem, fehér volt, tokja ugyan olyan virágos mint eddig, ellenőriztem nem karcolódott-e meg. De, de megkarcolódott, pontosabban be repedt a széle… Pfúú… Azóta is bánom, le kellett volna ülnöm, vagy nem tudom.  Mindegy. Ezután körülnéztem, a fű most is zöld volt, nád kerítés, és néhány fenyő vagy mi.. meg van! Tuja! Volt néhány tuja a kerítés mellett. Jobbra néztem, Akkor ott annyira meg ijedtem… Anya ált ott csípőre tett kézzel, éreztem hogy jönni fog a: ”Nézz már fel a telefonodból” ”Nézz már körül hol vagy” De nem. Nem jött. Spoiler: ez volt a vihar előtti csend… Feltápászkodtam és igyekeztem rémülten nézni… Rájöttem hogy anya szeme kék, és hogy nőtt a haja is… Mintha, mintha pár napja még csak a válláig ért volna. De ezen gondolataimat hirtelen, anya megszólalt, én össze rezzentem.
-    Sokadjára látlak így elesni..
Mondta nyugodtan, Csendesen békésen, de valahol hallatszott benne a gúny.
-    A jegyeid romlanak, és sose figyelsz a külvilágra! – Mondta ezt már hangosabban és zaklatottabban… Meg akartam szólalni hogy a külvilágra figyelek valójában… hogy valójában azt követem nyomon az interneten hogy mi folyik a nagyvilágban…
De láttam a szikrát szóró tekintetét… és ugyebár a felnőtteket tiszteljük tehát nem szóltam. De akkor orr már nyitottam szóra a szám.. Amikor még hangosabban csapódtak a szavak a fejemhez..
-    Kémia 2es! Irodalomból épphogy meg van a 3as átlag! Matekból a legutolsó jegyed 2es, Fizikából egyenesen bukásra állsz és már Október van! Tudod mit?! EDDIG VOLTAM KEDVES! – Mondta anya azaz ordította… teljesen jogtalanul hisz jogom van tudni mi folyik a nagyvilágban, a fizika meg nehéz. Irodalomból meg, mindenki ijen…
-    Add ide a telefonod – Ésss kimondta..
Én nem akartam oda adni, de nem is tiltakozhattam… úgy is vissza adja holnap… Aha, ma itt ülök és konkrétan írok, kézzel, Itthon, maximum iskolában írok, ott is keveset de… Most látom hogy már egy és fél oldalt írtam. Döbbenetes! A tegnapi nap miután elvették a telefonom végig szorongtam, még a barátomnak sem tudtam írni… Ó jaj.. Dávid, körülbelül egynapja nem írt.. Ha szakít velem én leszek az egyetlen nyomorult csaj az osztályban ha nem lesz barátom. Habár Vanesszának sincs barátja.. és Instagrammja sincs, jó, de az ő szintjére ki akar lesüllyedni? Vissza térve a témához:  Meg tegnap nem is írtam neki hogy szeretem… A nyomorultak közé fogok tartozni… Az biztos. Már ez a második nap hogy nem tudom mi történik körülöttem a világban… a VALÓDI külvilágban… Jesszus még mindig kézzel írok, meg fog ártani az újaimnak.

(Köszi hogy elolvastad... kérlek kemény kritikát írj mert nagy jövőt szánok ennek a sztorinak ( )

( 223 megtekintés )

Szólj hozzá:

Warrior cats fan 2020. 01. 03. 21:43  
Tényleg van sok helyesírási hibád, pl: ijen nincs, csak ilyen, vagy hogy ál az áll (bár ezt lehet csak elírtad)
A hogy elé vesszőt kell rakni, ezt már le is írták a többiek. És egyébként az nagyon zavaró volt, hogy a vessző után mindig nagybetűvel kezdted a mondatot.
Igen, ez pont egy olyan téma, ami mindenki életében szerepet játszik már; a telefon, az Instagram és a többi közösségi oldal. Viszont nem tudom, hogy ebből amúgy mit akarsz kihozni, hogy a történet lényege mi lesz. Van egy-két ötlet, de azért inkább megakarom nézni, hogy te mit akarsz ebből kihozni. Sok sikert az íráshoz a továbbiakban, remélem folytatod, mert egyáltalán nem rossz alapnak. Szóval várom a folytatást!

Foltimoki
 
2019. 12. 09. 23:50  
rererebi: Most, hogy így mondod, nekem is rémlik ilyesmi szabály, de őszintén szólva ezt még a szerkesztők sem tartják be sokszor. :'D

rererebi
 
2019. 12. 09. 19:08  
Foltimoki, nem kezdjük kisbetűvel csak kijelentő mondatnál és akkor is csak akkor, ha nem tesszük ki a pontot a gondolatjel előtt. De ez már a szerkesztők dolga a nyomdában

Luca120
 
 
2019. 11. 08. 16:55  
Gyakorlásnak jó, ellenben a helyesíráson valóban van még mit csiszolni, ahogy előttem is írták. Örülök, hogy olvasol, hidd el rengeteget segít, és biztos vagyok benne, hogy idővel ennek a hatása meg fog látszani az írásaidon is. Mellesleg, rengeteget hozzá tud adni a személyiségedhez is. A téma nekem kicsikét közhelyesnek hat, nagyon felszínesen érinted, de persze ez betudható a korodnak is. Mindenesetre írj még, gyakorolj sokat, és kérj véleményt olyan emberektől akik tudnának segíteni/kijavítani, akár a valóéletben vagy az interneten.
Kíváncsian várom a folytatást.

Karina2003107
 
2019. 10. 28. 21:26  
ilyen az ly!

Drazsi 2019. 10. 28. 14:03  
hát igazából 13 vagyok.. és valamennyire valós a történet mert tőlem is elvették a telefonom habár nagyon nem így... meg nem vagyok ennyire ijen, nincs netes barátom stb de az osztályomban sokan ijenek. Onnan lett mintázva az egész, meg miutűán elkezdtem olvasni...nem lettem nagyon más de kicsit igenn, na most a történetben egy ijen változás lesz majd , hasonló. és hálásan köszönöm a kritikát, örülök a pozitív visszajelzésnek!

Foltimoki
 
2019. 10. 26. 21:42  
Maga a téma viszont nagyon érdekes, a mai világban rengeteg kamasznál van probléma. Nem csak túl sok időt töltenek a telefonnal, hanem a közösségi média is túl nagy befolyással van az életükre. A telefonfüggőség elég komoly téma, nagyon részletesen ki lehet vesézni. Nem tudom, hogy hány éves vagy, fiatalabbnak tippellek, úgyhogy kíváncsi vagyok, egy kiskamasz milyen szemmel tekint erre a témára. Szerintem érdemes folytatnod az írást, a saját életben is hatással lehet a mobilozásra. És persze másokat is elgondolkodtat.

Foltimoki
 
2019. 10. 26. 21:38  
Helyesírási hibák valóban vannak, bár úgy érzem, ezeket ki tudnád szűrni egy-két átolvasással, mielőtt beküldöd. Nem kekeckedésből, de kigyűjtöttem néhányat, hogy legközelebb tudj rájuk figyelni.

Úgy kezdődött ez a pokol hogy, Csak néztem a ... „ Ilyesmi több helyen is előfordul. A vesszőnek a hogy szó előtt van a helye, nem utána (sokszor egyébként elhagyod!), és vessző után kisbetűvel folytasd a mondatot.
Példa: Úgy kezdődött ez a pokol, hogy csak néztem a...

...blogokat, és vlogokat, ... „ Fiatalabb íróknál általában felmerül a felsorolás helyes formája. Ebben az esetben, mivel csak dolgot írtál, nem kell közéjük vessző.
Például:
Vettem kenyeret és tejet a boltban.
Vettem kenyeret, tejet, sajtot és szalámit a boltban.

Sokszor külön írsz szavakat, amiket egybe kellene. Például: elestem, bevallom, megijedtem, stb.

A számokat írd ki mindig betűvel, úgy sokkal szebb. Például kettes, és nem 2es.

...sose figyelsz a külvilágra! – Mondta ezt már... „ A kötőjel után kisbetűvel kezdjük a mondatot. Például: - Gyere a konyhába! - mondta/hívott/szólt anya.

Karina2003107
 
2019. 10. 25. 23:37  
Ezzel a sok össze-vissza hadoválassal csak arra akartam kilyukadni, hogy nagyjából átérzem a karakter helyzetét.

Maga a történet nem rossz, de elég sok benne a helyesírási hiba.

Karina2003107
 
2019. 10. 25. 23:35  
Ennyire brutálisan nem élek a közösségi oldalak világában, de utóbbi időben többnyire az a hírforrásaim egyik "óriása", így gyakran olvasgatok rajta. Egyébként nem tudnék meglenni internet nélkül, megbolondulnék ha nem tudnám hol mi történik épp.
Amúgy az mennyire vicces már, hogy ha a kedvenc énekeseim nem raknak valamit több napig story-ba (mert a posztjaikat nem mindig dobja fel az FB) elkezdek aggódni, hogy vajon mi lehet velük? Nagyjából két éve meg még azt sem tudnak, hogy léteznek xD
Az eleséshez csak annyit, hogy nekem nagy kedvencem a lépcsőn közlekedve olvasni. Na párszor már majdnem sikerült elvágódnom x"D. Bár én képes vagyok telefon nélkül is összehozni, nem akkora nagy ügy nálam.
Egyébként egy időben suliban elszedték tőlünk a telefont, és nélküle annyira kegyetlenül elveszettnek éreztem magam. Hu, nem akarom még egyszer átélni. Nekem kell, hogy nálam legyen a mobil. Mondjuk nyáron mikor átutaztunk Szerbián ott netem nem volt, azt sem említem a kellemes élmények közt, de egyébként csak az unalom volt a bajom. Rengeteget fotóztam, de posztolni csak akkor tudtam ha megálltunk és sikerült wi-fit vadásznom. Amúgy kb. 7-10 órán keresztül nem nagyon tudtam mi történik a világban. Viszont megérte kibírni.
Az iskolai online mentességnek -a telefon titokban nálam volt- köszönhetően pedig több történet is született a fejemben, és rengeteget röhögtem a fiúk ökörködésein a szünetekben. Szóval annyira nem volt elviselhetetlen, de örültem mikor vége lett a szigornak.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat