Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

The Adventure
Megosztás: f

The Adventure

Egy júliusi nap volt. A Nap épphogy előbújt a hegyek mögül, és beragyogta a szigetet, Sarah Roberts máris a bőröndjét vizslatta, és figyelte, hogy minden bent van-e. Ugyanis ezen a napon mentek az osztálykirándulásra, a hegyek felé. A lány örült is ennek, mivel mindig is nagyon érdekelte a természet élővilága, emellett még a régészetetek közben talált leletek is izgatták. A nagymamája, Katherine szerint ebben teljesen hasonlított a szüleire, akik egy autóbalesetben hunytak el, amikor Sarah még csak kettő-három éves volt. A balesetük óta mindig is a nagymamája vigyázott rá, amit a lány nem is bánt. Katherine nagyija rendkívül kedves és figyelmes nő volt, de ugyanakkor nagyon vigyázott unokájára, és ha lehetett, mindenben segített neki. A Nap már egészen fent volt az égen, mikor a nagymama bekopogott Sarah szobájába, és benyitott.
- Te jó ég, mégis mikor keltél te fel...? - kérdezte csodálkozó hangon, mikor meglátta a teljesen készenlétben levő bőröndöt és a hátizsákot.
- Hát... még valamikor hajnalban - emelte fel a fejét Sarah, aki addigra már elég régóta készen állt, és éppen egy könyvet olvasott. Katherine csak halkan felsóhajtott.
- Még sok időd van az indulásig. Mindegy, inkább megcsinálom a reggelit - mondta, azzal ki is lépett a szobából, és a konyha felé vette az irányt. Sarah ezután ismét a könyvre szegezte zöld szemeit, miközben kicsit megigazgatta barna haját, ami a vállánál kicsit lejjebbre is leért. Nem sokkal később karmok csattogását hallotta meg a padlón, és hamar meg is jelent egy border collie a szoba ajtajában, aki a nagyié volt, és a Winston nevet viselte. Fejét kicsit oldalra billentve figyelte a lányt, majd a bőröndhöz lépett, és megszagolta a sok Sarah illatú ruhát. Miután jól megvizsgálta a bőrönd tartalmát, kicsit még közelebb lépett, hogy ő is belemászhasson.
- Nem Winston, azt nem szabad! - szólt rá gyorsan a lány, majd lesétált ágyáról, és a kutyához sétált. Olyan volt, mintha a jószágnak pont ez lett volna a célja, mivel vidám farokcsóválásba kezdett, és közelebb sétált gazdájának unokájához, aki elmosolyodva megsimogatta fejét.
- Sajnálom, de most nem tudunk megint kint játszani, délben már az iskola előtt kell lennem - mondta, még mindig a kis eb pofiját simogatva, aki hálásan figyelt. Hirtelen Katherine nagyi is belépett.
- Kész van a reggelid, nekem most viszont mennem kell, a cukrászdát hamarosan ki kell nyitnom - mondta. Katherine a szigeten egy eléggé nagy népszerűségnek örvendő cukrász volt, pont emiatt nem is álltak rosszul anyagilag. Búcsúzóul még megölelték egymást, majd a nő ki is sietett a házból. Sarah ezután a konyhába ment, ahol elfogyasztotta reggelijét, majd körülnézett.
- Hát, egy hétig távol leszek... - mondta kicsit halkan, leginkább csak saját magának címezve.
- Azért legyél jó fiú, és ne szedd szét a házat, amíg a nagyi nincs itt - tette hozzá elvigyorodva a kutyára nézve, majd leguggolt hozzá, és a border collie most egy sokkal nagyobb szeretgetést kapott, mint azelőtt. A lány az órájára pillantott, be is sietett a szobájába a bőröndért, és a hátizsákjáért.
- Most én is megyek, egy hét múlva újra találkozunk - mondta Winston-nak, majd kilépett az ajtón, és el is indult a pázsiton sétálva az iskola elé. Azért még visszanézett a kicsi, de teljesen otthonos házra, ahol évek óta nevelkedett. Mivel egy eléggé magába forduló lány volt, általában iskola után csak a házban tartózkodott, és olvasott, vagy valamivel elfoglalta magát, nem volt túl társasági lény, ezért is csak egy egyszemélyes sátrat vitt magának. De mivel a természet igazán érdekelte, nem akart kimaradni az egészből. Végül csak tovább indult, majd körülbelül egy fél óra múlva meg is érkezett a buszhoz, ahol jó páron már várakoztak. A tanárnő elmondott még gyorsan pár információt, majd mind felszálltak a buszra, ami pár perc múlva el is kezdte útját, egyenesen a hegyek felé indulva.

( 74 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat