Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Csibike története
Megosztás: f

Csibike története

Amióta az ember házában élek, nagyon megváltoztak a dolgok. Egy árva csippanást sem hallottam. Mindig csak az égi madár csiripelését hallgatom reggelente. Reggel a lány ad nekem enni és inni, aztán elmegy és csak későn ér haza. Addig pedig halálra unom magamat. Az első napon ez még nem így volt, de azután sokáig, majd egyszer csak két napig szintén velem volt egészen estig. Megkedveltem, mert olyan ő nekem, mint egy tyúkanyó. Mindig óv a bajtól. Remélem, nem haragszik meg, ha mamának hívom. Árva vagyok, soha nem láttam az igazi mamát, és ő úgy viselkedik, mintha ő lenne az. Gyakran levisz az udvarra csipegetni a füvet, és egyszer jött egy furcsa, csaholó szerzet. Nagyon megrémültem, de ő felemelt és megvédett tőle. Azóta folyton az ő lábaihoz ugrálok, ha félek. Néha azonban elmegy, és akkor majdnem sírva is fakadok. Szerencsére ilyenkor hamar visszajön, én meg repülök felé.
Egyszer az udvaron láttam, hogy egy macska figyel az ablakból. Tudom, hogy mi az, mert már otthon is láttam macskát. Aztán felugrott mellé egy másik is. Még szerencse, hogy nem tudnak kijönni. És sokszor jöttek le idős embertyúkok is ide. Ketten közülük adtak enni is, kis magvakat és búzát. Mama velük szokott beszélgetni. Szeretek lent lenni, mert itt napozni is lehet.
Nagyon furcsa itt élni, de nem rossz. Honvágyam van, de a gondolat, hogy végre van valaki aki gondoskodik rólam, azonnal elnyomja azt. Viszont van egy nagy baj. Napközben a lány nincs itthon, ahogy már ezt említettem. Adott nekem egy kis plüsst (ami arra a csaholó, morgó izére hasonlít) aminek csengő van a nyakában, hátha azzal el leszek egy ideig. Hát nem. Sőt, engem az cseppet sem érdekel. Amikor hazajön, akkor pedig annyira örülök, hogy ki is próbálok repülni a ládámból, de nem megy és inkább fáj ahogy ott csapkodok. A második napon amikor nem volt itthon, megszöktem. Az itteni emberkakas tett engem vissza. Ő egyáltalán nem tetszik, látszik rajta, hogy nem kedvel. Ja és van a mamának testvére is, a kis emberfióka aki nézett minket akkor, amikor zaj volt, és van anyja is. Ő kedvesebb, mint az apja.
Körülbelül 2 hétig lehettem itt, majd a második héten (emberi nyelven május 17-én) délután egyszer csak eltűntek, én meg itthon maradtam. Ez borzalmas volt. Egész este itt feküdtem, és nem tudtam semmit csinálni. Féltem, és unatkoztam is. Éjszaka tértek haza, aztán aludtak. Másnap reggel sokáig mama ágyában feküdtem, és ő vigasztalt engem: "Többet ilyen nem fog történni, nyugi Csibém..." Én hiszek is neki. Próbáltam vele beszélgetni, de ő nem érti a csipogást.
Aznap ismét furcsa dolog történt. Megint elindultunk a guruló járművel, és messzire mentünk. Amikor megérkeztünk, Kiszálltunk. Egy öreg embertyúk fogadott minket, és bevezetett a házába. Azután nemsokára elmentek mama családtagjai, és csak mi maradtunk. Mama bemutatta nekem az itteni tyúkokat. Ők öregek és ijesztőek. Kiemelt egyet, aki egyedül volt egy ketrecben. Ő sebesült. És egyáltalán nem kedves! Amikor kivette a ketrecből, én éppen csipegettem az itt lévő gyepen. Ahogy megláttam, elkezdtem felé repülni, de megütött. Mekkora egy bunkó! A neve Cappuchino, mama nagyon szereti őt is, de én nem. Egész nap itt csipegettünk, majd este szokásosan a ládában aludtam.
Ma reggel mama maga mellé tett pihenni egy kicsit. Azután evett és megint az udvara mentünk. Csodás módon mama megenyhítette Cappuchino szívét, így ma már nem bánt. Mindketten elkezdtünk napozni. Délután bent vagyunk a szobában, most pedig megint jönnek azzal a járművel...Úgy érzem, megyünk haza, és remélem is...

( 157 megtekintés )

Szólj hozzá:

SheepWithCorpsePaint 2019. 08. 27. 20:59  
Tényleg? Igazán köszönöm!

  - megszűnt felhasználó - 2019. 08. 27. 20:04  
Nekem tetszik. Gratulálok, jól fogalmazol!

SheepWithCorpsePaint 2019. 08. 24. 22:59  
hát igazából egy óráig kellett neki, utána nem is foglalkozott vele.

ALVILÁGI KANDÚR
 
2019. 08. 24. 21:37  
Am. Jól elvan a kis plüssével.
Hát de ha tényleg cuki, akkor mást nem lehet mondani neki.

SheepWithCorpsePaint 2019. 08. 24. 1:46  
Köszönöm! ^^ Mindig azt mondjuk Csibire, hogy cuuuki csibéééd

ALVILÁGI KANDÚR
 
2019. 08. 23. 22:59  
Ez is tetszik nagyon. És nagyon szép, és aranyos Csibike a képen. 5/5 pont!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat