Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Bettica)

Priapios - Mentorprogram
Megosztás: f

Priapios - Mentorprogram

Sziasztok!
Nem is húzom az időt, de csak azért, mert most fél kettőkor írok, és holna korán kelek... Jöjjön tehát a... Bakker, ennek mi is a speckó neve? De rég írtam ilyet...
Alapötlet, vagy mi: Van egy ország, amelyet lakói Priapiosnak neveznek, mások pedig egyáltalán nem is ismerik, mert eléggé el van rejtve, és nem is véletlenül, ugyanis elég érdekes rendszere van. Amióta az ország fennáll, teljes mértékű egyenjogúságról beszélhetünk. A vezetők néhány rendelettel segítettek a nőknek, hogy tudjanak időt szakítani a babára és ez ne tegyen keresztbe a karrierjüknek, úgyhogy ezzel sem volt soha problémájuk. A rendszer egyszerű, az iskolára épül. 12 évig járnak oda, 8 éves koruktól. Előtte is van lehetőség tanulni, de nem teszik kötelezővé, ugyanis az iskolát ők nagyon komolyan veszik, így amelett nem sok mindenre van idejük. Ezért, hogy tinédzserkoruk is lehessen, negyediktől csak 6 hónapot kell eltölteniük az iskolapadban, de azt nagyon intenzíven. Negyedikig ugyanúgy 9 hónap, ?mint Magyarországon, csak nincsenek évközi szünetek, de az összes hétvége háromnapos, amelyből minden diák általában egyet akarva, vagy akaratlanul, de végigtanul. Kilencedik előtt nincs felvételi, vagy ilyesmi, hanem egy személyiségtesztet töltetnek ki mindenkivel, amely besorolja őket egy kategóriába és ad rengeteg lehetőséget a jövendőbeli munkájukhoz, amelyek közül a következő évben majd választaniuk kell. Ugyanis tizediktől már arra a munkára specializálódnak, hogy minél hamarabb el tudjanak majd kezdeni dolgozni. A kategóriának megfelelően választhatnak iskolát. Ám az első évük kicsit másképpen telik, ugyanis mindannyian kapnak egy mentort azok közül, akik már végigjárták a 12 évet. Ezeknek a már felnőtt embereknek az utolsó évük utáni szünetet követő 6 hónapban segíteniük kell egy kilencedikesnek a beilleszkedésben, a tanulásban, a pályaválasztásban, meg csak úgy általánosságban, tanácsadóként funkcionálni és mindig ott lenni támaszként. Az ezt követő 6 hónapban elvégeznek egy intenzív tanfolyamot, majd ekezdhetnek dolgozni.
A szerepjáték főleg a mentorprogram résztvevőit venné célba. A mentorokat és a mentoráltakat. A közöttük kialakuló kapcsolatot, azt, ahogyan segítenek egymásnak. Ez egy olyan szerepjáték, amibe sok mindent bele tudunk vinni. Ha fantasyt nem is, de sci-fit mindenképpen, plusz ugye az sima ifjúsági szál is megjelenik, nem is kicsit.
Karakterlap:
Név: (valamit kreatívkodjatok, elvégre ez egy önálló ország, saját nyelvvel és nevekkel. ha semmi ötletetek nincs, nyugodtan kérjetek segítséget tőlem)
Kor: (16 vagy 20)
Nem: (de)
Mentor/mentorált: (nyilván ez a kornál amúgy is kiderül, de kell egy ilyen pont, na)
Jellem: (szeretem a szép, kerek, magyar mondatokat, kérek ide belőlük legalább tizenkettőt)
Küllem: (lehetőleg kép, de kellőképpen részletes leírás is megfelel)
Egyéb: (ha van valami fontos a hátterével, vagy bármi, amit el szeretnél mondani)
Ja, ennyi voltam. Nem tudom, mit mondhatnék, illetve írhatnék még, de annyira nem is akarok semmit, mert mire elalszom, tuti lesz legalább két óra... Na mindegy
Jó szórakozást!

( 307 megtekintés )

Szólj hozzá:

Karina2003107
 
2019. 08. 25. 12:56  
Talán pont az egyszerűsége miatt vonz több jelentkezőt az a macskás szerep.

Dipsy 2019. 08. 25. 7:52  
Vicces, hogy egy egyszerű macskás szerep mennyivel több jelentkezőt vonz be, mint egy tényleg érdekes koncepcióval rendelkező szerep.

CreativeRóa 2019. 08. 13. 12:39  
Sajnálom, de nem biztos, hogy tudok jönni :c Szeretnék, de jelenleg az új házunkat kell lakhatóvá varázsolni, utána pedig már iskola időben ismételten nem tudok jönni. Bocs :'c

CreativeRóa 2019. 08. 07. 22:30  
Igazából csak egy példa kell. Onnan megoldom, csak nem tudom milyen jellegűek a nevek.

Benefactor
 
2019. 08. 07. 20:10  
Ha nem fog kihalni a szerep mielőtt még elkezdődne, lehet, hogy csatlakozom ^^

gazni
 
2019. 08. 07. 14:18  
Egyébként kihagytam egy pontot a karakterlapból, méghozzá a személyiségtípust, ami a 16personalities személyiségtípusaival fog megegyezni, mert úgy nem kell gondolkodni rajta, hogy mik legyenek :")

gazni
 
2019. 08. 07. 14:16  
Nagyon várom mindkettőtöket :3
Ciru neked pedig majd segítek a névválasztásban, ha kell (:

bettike44 2019. 08. 06. 22:02  
Ha többen is jönnének, akkor szívesen csatlakoznék ide. c:

CreativeRóa 2019. 08. 05. 20:07  
A névnél kreatívnak kell lenni? Nekem, aki mindig Amanda Clarknak hívja a karaktereit? xD
Jövök, bár ezt a rendszert elkell olvasnom megint, hogy teljesen tiszta legyen.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2021 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat