Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Bettica)

Warriors: Új kezdet (Jelentkezés)
Megosztás: f

Warriors: Új kezdet (Jelentkezés)

A harcosok világában négy macska klán uralja az erdőt. Thunder Clan, River Clan, Wind Clan és Shadow Clan. Minden klán a saját területükhöz alkalmazkodott, a klánok macskái különféle technikákban jeleskednek: egyesek kitűnő sebességgel futnak, mások minden félelem nélkül, határozottan úsznak keresztül folyókon. A klánok között általában feszültség van, sokszor alakulnak ki konfliktusok olykor nagyobb harcok, két vagy több klán között. Azomban, ettől függetlenül a klánok törődnek egymással, ha egy klán elpusztulna az nagy kihatással lenne a többi háromra. Minden Teljeshold estéjén a macskák Összejövetelt tartanak, ami alatt a klánok békében összegyűlnek egy helyen, a területek közepén, ahol beszélgetnek és megosztják a jó és rossz híreket a egymás közt. Ilyenkor a harcolás tiltott.
Az ötödik klán neve Star Clan. Ide kerülnek a klánok macskáinak elődei, a jó macskák, haláluk után. Ezt a klánt az Ezüstszőrme, egy vastag csapat csillag képviseli. Minden egyes csillag az égbolton egy halott harcost képvisel. A Star Clan macskái általában figyelnek az egykori klánjaikra, ahol ezelőtt éltek. Ezeknek a macskáknak a lelkei jóslatokkal vezetik, figyelmeztetik a klánjaik élő tagjait, álmokon és ómeneken keresztül. Ez legtöbbször akkor történik meg, amikor az orvos macskák a Holdkőhöz mennek - egy nagy kvarc kő, ami egy elhagyatott bányában található meg, ezt a helyet használják arra, hogy kommunikáljanak a Star Clan-i orvos vagy vezér macskák elődjeivel, minden Félholdkor.
Azok a bűnös macskák, akik megszekték a Harcosok Kódjának (erről később) egy, vagy több súlyos szabályát haláluk után nem a Star Clan-ba, hanem a Sötét Erdőbe kerülnek. Ez egy végtelenségig terjedő erdő, mely büntetésül arra kényszeríti a benne tartózkodó macskákat, hogy örökkélvalóságig egyedül sétáljanak. Bár a Sötét Erdeji macskák büntetése az elszigeteltség, legtöbbjük később megtanulja, hogyan tud élő macskák álmaiba férkőzni.

A Klánok
Thunder Clan -  Egy békés, tiszteletteljes klán, sokszor szolgálja másik klánok érdekeit. Ismert, hogy bevesznek a klánba olyan házi- és magányos macskákat, akiknek segítségre van szükségük, ami segíti a klánuk növekedését. Ez a klán az erdős területeken él, tagjai erősek és összetartóak, főként a bátorságukról és becsületükről ismertek. Fő táplálékuk az egér.
River Clan - Ennek a klánnak a macskái nagy gondot fordítanak társaikra. Örömöt lelnek a folyó szépségében és magasan képzett halászok. Élőhelyük patakok menti nádasok részleges erdőben. Ezek a macskák kecsesek és tehetséges úszók. Kecsességük és ügyességük miatt ismertek. Fő prédájuk a hal.
Wind Clan - E klán macskái igazán büszkék arra, hogy ők állnak a legközelebb mind a Holdkőhöz és a Holdmedencéhez is. Azt állítják, ők állnak a legközelebb őseikhez emiatt, és mert közvetlenül az Ezüstszőrme alatt alszanak. Mocsáros, dombos területeken élnek. Kiemelkedően gyorsak és edzettek. Tagjai ismertek az erősségükről és gyorsaságukról. Főként nyulakra vadásznak.
Shadow Clan - Egy vad és büszke klán, mely hajlamos arra, hogy fenttartsa önmagát. Az ő területük a legkisebb, emiatt nekik nehezebb volt, mint a többi klánnak. Ezek a macskák fenyőerdők árnyai alatt élnek. Harcosaik titokzatosak, ravaszak és remekül lopakodnak. Táplálékuk hüllők és kétéltűek.
Star Clan - Star Clan egy mindent-tudó, szent klánnak látható. Otthona az élő macskák őseinek lelkeinek, ahol határok már nem léteznek többé és minden klából származó macska békében él. Ezek a szellemek az Ezüstszőrmében leltek otthonra. E macskák egységesek, vezérlőek és bölcsek.

A Harcosok Kódja
A klánok macskáinak életét, 16 szabály irányítja, melyeknek megszegése büntetéssel jár.
1. Védd meg a klánodat, az életed árán is. Lehet, hogy vannak barátaid más klánokból is, de a hűségednek meg kell maradnia, akkor is ha egy nap egy csatában találkoztok.
2. Ne vadássz és ne szegj szabályt más klán területén.
3. Öregek, királynők és kölykök mindig előbb esznek, mint a tanoncok és harcosok. Engedély nélkül a tanoncok nem ehetnek addig, amíg nem vadásztak az öregeknek. Ha egy harcos tanítvány beteg vagy sebesült, ehetnek akkor amikor az öregek, királynők és kölykök esznek.
4. A zsákmányt csak evés céljára lehet megölni. Köszönd meg Star Clan-nak a préda életét.
5.  Egy kölyöknek legalább 6 holdasnak kell lennie, ahhoz, hogy tanonc lehessen.
6. Az újonnan harcossá avatott macskáknak a harcos nevük megkapása utáni estén egy csendes virrasztáson kell részt venniük.
7. Egy macska addig nem lehet helyettes, amíg nem volt tanítója legalább egy tanoncnak.
8. A helyettes lesz az új klán vezér azután, hogy az ellőző vezér meghal, visszavonul vagy számüzetik.
9. Egy halál, visszavonulás, száműzetés vagy előléptetés (vezetővé) egy új helyettest kell választani Magashold előtt.
10. A négy klán Összejövetele egy egész estén keresztül tart, Teljesholdkor. Ilyenkor tilos harcolni a klánok közt.
11.  A határokat naponta megjelölni és ellenőrizni kell. Hívj ki minden macskát, aki áthalad.
12. Egy harcos sem hagyhat figyelmen kívül egy kölyköt, aki veszélyben van vagy sebesült, akkor sem, ha a kölyök más klánból való.
13. A vezető szava a Harcos Kód.
14. Egy tiszteletteljes harcos nem öl meg másik macskát, hogy megnyerje a harcait, kivéve, ha a macska megszegte a Harcosok Kódját vagy ha szükséges, önvédelem esetében.
15. Egy harcos elutasítja egy házimacska könnyű életét
16. Minden klánnak joga van büszkének és függetlennek lennie, de baj esetén el kell felejtenie a határokat és harcolniuk kell egymás oldalán a négy klán védelméért. Minden klánnak segítenie kell a többieket, hogy egyik klán se bukjon el.

Rangok és Nevek
A klánok szigorú rangsort követnek, melyben a nevek fontos részt vesznek ki. A macskák nevei egy elő- és egy utótagból állnak, melyek a természettel kapcsolhatók össze. A macskák a kölyökkorukban kapott előtagot viszik magukkal, míg a nevük utótagja változik, ahogy magasabb rangot érnek el.
Harcos: Vadásznak, járőröznek és harcolnak a klánjukért. Nevük utótagja bármi lehet. (pl: feather, heart, stipe, claw)
Vezér: A klán irányítója. Minden klánba kell egy. Nevük utótagja "star"
Helyettes: A második a rangsorban. Ők azok, akik vezérré vállnak, ha valami történik az előző vezérrel. Nevük nem változik, megegyezik a harcos nevükkel. Minden klánba egy szükséges.
Orvos macska: Ezek azok a macskák akik a sebesült macskákról gondoskodnak, illetve ők kapnak üzenetet Star Clantól. Olyan harcosokból és tanoncokból is vállhat orvos, akiknek vele született betegsége vagy baleset, esetleg harc miatt történt gyógyíthatatlan sebesülése miatt már nem képesek harcolni. (pl vakság, bénaság) Az orvos macskáknak nem lehetnek kölykei. Megtartják harcos nevüket. Maximum kettőt engedek meg egy klánban.
Királynő: Azok a macskák, akik a kölykökre vigyáznak. Megtartják harcos nevüket. Akármennyi lehet egy klánban.
Tanonc: Azok a fiatal macskák, akik elérik a 6 holdas (hónapos) kort kiképzésben részesülnek a tanítójuk által, hogy harcosokká vagy orvossá válljanak.  Nevük utótagja "paw" Akármennyi lehet egy klánban
Kölyök: Azok a 6 hold alatti macskák, akik még nem állnak készen arra, hogy tanolnccá avassák őket. Nekik tilos elhagyniuk a klán táborát. Nevük utótagja "kit" Akármennyi lehet egy klánban
Öreg: Azok a macskák, akik koruk miatt visszavonultak. A harcos nevük megmarad. Akármennyi lehet egy klánban.

Szabályok
- Nem mintázzuk a karakterünket a könyvek karaktereiről.
- Ha a karaktered gonosz lesz, tüntesd fel a karakterlapon.
- Nem öljük/sebesítjük meg mások karakterét a beleegyezésük nélkül.
- Nem irányítjuk mások karakterét.

Karakterlap
Név: minden információ megtalálható feljebb.
Nem: nőstény vagy kandúr
Rang: minden információ feljebb
Tanonc/Tanító: ha a karaktered tanonc ki a tanítója? És fordítva
Személyiség: pár mondatos bemutató, jó és rossz tulajdonságok
Történet: Hogy került a karaktered a klánba? Befogadták? Kölyökként találtak rá? Ott született? Ha van sebesülése hogy szerezte? Mi okozta a karakter egyes személyiségét? (pl miért lett félénk, trauma érte?) Nem kötelező.
Kinézet: Pár mondatos leírás és/vagy kép.

Jó szórakozást!

( 160 megtekintés )

Szólj hozzá:

Drazsi 2019. 08. 19. 16:24  
semmi gond, meg értünk, csak azt nemhogy nem tudsz fogalmazni mert tudsz ;^;

Maine Coon imádó
 
2019. 08. 19. 13:18  
Igen, tudom... Lulillával terveztük, hogy csinálunk ilyen szerepet, szóval beküldtem, de csak utána vettem észre, hogy ő már csinált egyet, ráadásul a szerepem ellenőrzése rengeteg ideig tartott. Emiatt beijedtem, hogy mit fognak szólni az emberek, hogy most tuti tőle vettem az ötletet stb szóval féltem fellépni, töröltetni meg nem nagyon kívántam, mivel sokat dolgoztam vele és hátha valakinek úgy is tetszene vagy nem tudom. Jobb lett volna törölni mert felesleges, butaság volt az egész.
//bocsánat a 8 éves szintjén ragadt fogalmazási kézségemhez, elég fáradt vagyok//

Drazsi 2019. 08. 13. 12:15  
Szívesen jönnék de azzal a másik szereppel vagyunk elfoglalva :'/ később jó ötlet beküldeni ujra

Drazsi 2019. 08. 01. 16:07  
Van már egy ien szerep. Érdemes újra próbálni ha annak vége :/

CreativeRóa 2019. 08. 01. 15:58  
Nem, pont most van egy ugyanilyen szerep, csak kevésbbé a könyvek alapján? :o (Pont ezért megértem, hogy miért küldenéd be, de akkor is)


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat