Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

Ördögi kör 2. rész
Megosztás: f

Ördögi kör 2. rész

Nyár van, itt a vakáció. A kortársaim, fiúk és lányok egyaránt buliznak. Hiszen a nyár erről szól, nem? Nem... Nekem nem. A szüleim megint elutaztak. Amíg apukám az üzleti ügyeit intézi, az anyukám egy marha drága hotelben tengeti napjait. Uram Atyám, de rossz neki... Hát, igen. Családi idill: a házvezetőnő, az unatkozó dadus és én. Körbenézek a szobában: a szemem végigfut a kávébarna falakon. Milyen régi rajzok... Lehet, hogy ideje lenne lecserélnem a dekorációimat? Nem- gondoltam magamban. Hope nem örülne neki. Éjszakánként, mikor nem tud aludni, mindig ezeket nézegetjük. Újra és újra elmesélem neki, hogy melyik kép mikor készült. A kedvence az a macit ábrázoló alkotás, amit akkor rajzoltam, mikor ő született. 12 év van közöttünk. Hope most 4, én 16 éves vagyok. Kilencedik osztályos gimnazista. Hogy mi lesz belőlem? Nem tudom. Lehet, hogy gyermekpszichológus. Vagy művész? A rajzolás sokszor az életemet jelenti. Úgy érzem, igazán ki tudom magamat fejezni ebben a művészeti ágban. A képeim manapság inkább fekete-fehérek, gyakran használok tust. Bár a kishúgom kedvéért néha színesebb eszközökhöz nyúlok. Neki ezekről a komor festményekről mindig a szüleink irodája jut eszébe. Az aztán tényleg fekete-fehér. Minden az élére van állítva, csakúgy, mint az egész házban. Rend és tisztaság... Az irodába nem igazán szabad bemászkálnunk. Mikor nagyjából annyi idős voltam, mint most Hope, összetörtem ott egy üvegelefántot. Apa iszonyatosan mérges lett, de akkoriban még jobb volt a viszonyunk. Minden azután romlott meg, hogy a kishúgom megszületett. Nem örültek neki. Főleg apa nem. Ez a terhesség nem volt tervezett. Amilyen gyorsan lehetett, lepasszolták nekem a felügyeletét. Persze volt, aki segített: a nagymamám... A drága jó nagymamám. A kezdetekben mindig figyelt rám, és Hope-ra. Azonban ő már nem tudja ezt elvállalni. Elköltözött, és amilyen gyakran csak tud, meglátogat a világ másik feléről. Ez úgy évente 3-4 alkalom.
Jelenleg az a helyzet, hogy ha a szüleink elutaznak hosszabb időre, egy dada is jár hozzánk a házvezetőnőn kívül. Sokszor próbáltam már megmagyarázni anyának, hogy értse meg: egy idegen nő és egy gimnazista nővér nem helyettesítheti a szülőket. Nem érdekli... Felteszem, apát sem. Hope nem szereti semelyik dadust, aki eddig volt nálunk. Az óvodából egyszerűen nem volt hajlandó eljönni nélkülem. Szóval én vagyok beosztva erre a feladatra. Ami persze nem nagy teher, mert imádom a kishúgomat, csak ez a tanulástól veszi el az időt. Otthon csak Hope elalvása után végzek a házi feladatokkal, hiszen azelőtt nem sok időm van ilyesmire.
Néha még magamon is meglepődök, mennyire el tudnak kalandozni a gondolataim... Jó sok idő elment, már elmúlt délután 5. A kishúgom most a barátnője szülinapi zsúrján van, hamarosan meghozzák. Estére egy igazi csajos programot terveztem: megmutatom neki azokat a Barbie filmeket, amiken én nőttem fel. Ez nekem is jó nosztalgia lesz.


Sziasztok, remélem tetszett az Ördögi kör második része. Igyekeztem kicsit bemutatni Ava gondolatait, és jobban ismertetni a családi hátteret. Terveim szerint a következő részekben kevesebb monológ, és több párbeszéd, történés lesz. Az időmből jelenleg egy ilyen hosszúságú és minőségű részre telt. Köszönöm, ha elolvasod, és hagysz egy kommentet! Illetve nagyon-nagyon köszönöm, hogy jól fogadtátok az első részt, igazán motiváló volt
Szép nyarat mindenkinek!
Nóri

( 114 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2019. 08. 02. 12:49  
én is, már éhesen várom a kövi részt!

SheepWithCorpsePaint 2019. 07. 26. 9:33  
Igazán érdekes. Várom a folytatást!

  - megszűnt felhasználó - 2019. 07. 18. 15:31  
rendben én jövő hét péntekig vagyok elérhető teljes mértékben, aztán majd megjátjuk

  - megszűnt felhasználó - 2019. 07. 17. 20:30  
Enikő19
Köszönöm a kedves szavakat, a következő részekbe szeretnék több történést írni, csak az első részekben fontosnak tartottam ismertetni a főszereplők jellemét, illetve a családi hátteret. Nem ígérem, hogy hamar jön a folytatás, mert jelenleg nem sokat vagyok gépközelben, de igyekszem majd

  - megszűnt felhasználó - 2019. 07. 15. 14:16  
nagyon jó lett, de örülnék, ha kicsit hosszabb és izgalmasabb lenne. Alapjából véve nagyon jó, ha végeztél ezzel a sorozattal, lehet hogy könyvet is írhatnál belőle. (persze ezt még nem a második résznél kéne eldönteni, de szerintem lehetne )


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat