Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Dr. Ralf Hírnév és Gyilkosság X.
Megosztás: f

Dr. Ralf Hírnév és Gyilkosság X.

Igen tisztában vagyok elsősorban azzal hogy régen volt rész, másodszor azzal is hogy kimaradt a 9-es. Nem nem maradt ki csak ide a hossza miatt nem kerülhetett be, és nem akartam tördelni itt megtalálható: Dr. Ralf Hírnév és Gyilkosság IX.

- Dundi kérlek, ne most játszd el ezt mégegyszer.
- Nem játszok, de akkor válaszolok én. A jó hír, azt hiszem… megtaláltam Crystalt- nyelt egy nagyot.
- Hogy? – néztem rá a tőlem telhető legértetlenebb módon.
- A rossz hír… hogy ott van mögötted.


Remegve fordultam meg. Kísértetiesen hasonlított azokra a szituációkra, amikor egy gyerek sír a szobában, mert valami „szörnyet” látott. A szülő nyugtatja, hogy nincs is ott semmi, erre a gyerek közli vele, hogy mögötte van. Na, ez ugyanaz az érzés! Remegve fordítottam meg a fejemet, mire egy nyálcsepp az orromra tévedt. Mögöttem egy fekete Saluki mutatta ki az összes fogát, mintha csak azt kérdezné “Nézd már meg, nem hiányzik egy „ ? Hát tényleg nem hiányzott egy sem.
- Egy okot mondjatok, amiért ne nyújtsalak kétszeresre titeket ebben a pillanatban – morogta.
- Ö, izé, én kérhetném csak a feles nyújtást, már így is magas vagyok a munkahelyen és a többiek panaszkodnak…
Hitetlenkedve néztem Dundira, ezt most komolyan kimondta? Szegény barátom sosem bírta a stressz helyzeteket…
- Rossz válasz! – kapott a tűhegyes fogaival felénk.
Éppen hogy csak arrébb tudtunk ugrani, majdnem felborítva a cserepet. Gyilkoló maffiavezérnek gyilkoló menyasszony is kell… Miért nem tudott Kelta valami kis aranyos Border Collie-t választani? Behúzódtam a szobatuja törzséhez, de kimért higgadtsággal fordult Crystal is mosolyogva a következő támadáshoz. Vicsorogva hajolt előre.
- Kelta küldött minket! – dobtam be az aduászt.
Crystal arca megdermedt a név hallatán. És lassan, de csak nagyon lassan, hátrébb húzódott és… leült. Mintha kikapcsoltak volna rajta valamit… De még mindig nem mertük megkockáztatni, hogy kilépjünk a tuja biztonságot nyújtó takarásából.
- Mit akar? – kérdezte szomorúan.
- Téged vagy a csini láncodat – dugta ki fejét a barátom.
- Most nem mehetek… - nézett szomorúan a gazdájára – Ez jellemző Keltára.
Mintha a vérszomjas dög elpárolgott volna fél perc alatt, helyette kaptunk egy kis csendes, bűnbánó és sértődött szukát… Hát lehetne rosszabb is.
- Kelta bizonyára aggódott érted, állítása szerint régen látott és nem szóltál neki, hogy elmész. Ezért bizonyítékot kért a létezésed felől.
- Értem… Akkor itt van ez – szedte le a nyakörvét pillanatok alatt, viszont eléggé vonakodva tolta elénk, mint említettem a kutyának a nyakörve jelent mindent, ezért érthető – De szükségem van rá, mondjátok meg neki, hogy ez bizony retúr ajándék! Addig pedig nem hagyhatom el a házat, amíg az ügy nem rendeződik. A kutya rendőrség meg még mindig csak a babérjain ül…
- Az ügyet lepasszolták nekünk – szólt közbe Dundi – picit bonyi lett. Mi meg könnyebben mozgunk az utcákon. - vette magára a fekete szíjas, nagy ékköves nyakörvet, érdekesen nézett ki pláne, hogy szinte lelógott az első két mancsáig.
Crystal arca kifejezéstelen maradt, meg sem rezdült. De a szemében látszott az ijedtség. Ő az ékszerüzlet kutyája… lemerem fogadni, hogy tud valamit...
- Mit tud a gyilkosságról? – próbálkoztam.
- Ki kell kísérjelek titeket. Louis ha észre vesz titeket nem csak ti jártok pórul, hanem én is. – állt újra négy lábra.
Kerüli a válaszadást… Bár lehet bent sem volt az üzletben, a napjai nagy részét Kelta elmondása szerint kint tölti. Megcsörrent a telefon, mire a kanapén fetrengő Louis dünnyögve összeszedte magát és a borosüvegeken keresztül botladozva elért a készülékhez.
- Most, gyertek – indult el Crystal kerülve a konyha felé, nehogy belefussunk az árván maradt testvérbe.
A helyiség valójában igen csak kicsike volt. Két személynek éppenhogy csak elegendő. A sárga csempét koptatva elhaladtunk az alacsony hűtő mellett, ahova egy tetemes bevásárló lista volt akasztva: “kenyér, csoki, Coca-cola, Pepsi, kenyér, vaj, paradicsom, hemopon, sör „ … és még sorolhatnám.
- Pepsi és Cola is? – csodálkozott Dundi aki ezek szerint szintén a listánál ragadt le. – Igazán nagy cukorrajongó lehet…
- Nem igazán, csak egy pár napja szokott rá. Itt is volnánk – állt meg a macska ajtó előtt
- Lakik itt macska is? – néztem kérdőn a kutyára.
- Mylord egy fél éve távozott el, remek lakótárs volt, miatta nem vagyok macskagyűlölő mondhatni…Nem szeretem ezt a házat. Sok minden megváltozott...azóta – fordult meg – Jó utat, és hozzátok vissza a nyakörvemet! vagy kénytelen leszek én is felfogadni valakit
Nahát, egy ház ahonnan nem repülve jöttünk ki. Csoda… De Crystal valamiért nem tetszik nekem. Nagyon ingadozó a hangulata, de inkább nevezném színlelésnek ezt az egész dolgot. Kelta nevére rögtön megenyhült, előtte meg vérszomjas dühöngő eb volt. Pláne, hogy nem macskagyűlölő…
- Na, Doki ki a gyilkos? – zökkentett ki Dundi a gondolataimból.
- Tessék?
- A gyilkos… Ismered mind a három gyanúsítottat. Aztán jön az agykattogás és BUUUUM. Szóóóóóval ki az? – ugrált egyik lábáról a másikra.
- Nem ilyen egyszerű… még át kell gondolni.
- Holnap van a bejelentés napja – aggodalmaskodott.
- Akkor ideje indulni – fordítottam neki hátat.
Tisztában voltam vele… De ez nem olyan dolog, amit rögtön átlát a macska. Egy nő, aki mindent feladott egy kőért, hogy jobb jövőben, gazdagságban reménykedjen. Ott van a testvér, aki perpillanat öntudatlan állapotban van mivel a másik fele „halott”, de eléggé indulatos is tud lenni, és végül az üldözésmániás takarítónő, akinek a múltjában akadnak apró döccenők, mellesleg egy papagájhoz beszél… Tény és való, az egész bandának hiányzik egy kereke, méghozzá fejenként.
A nap többi felében Opál is ezzel zaklatott, hogy holnap határidő. Na igen, és ki miatt van holnap határidő? Közlegény nem szólt semmit, csak aggódó tekintetekkel bombázott. Kezdtem besokallni. Indulatos, csalódott, kattos, bizalmatlan, NINCS indíték… Este is ezek a gondoltok kínoztak. Utáltam bevallani magamnak, de csúfosan elbuktam. Már javában húzta mindenki a lóbőrt a padláson (Közlegény és Dundi, mivel Opál az otthonában alszik), végül felálltam és az ablakhoz kecmeregtem. Szépek a csillagok ma éjjel… Bár ez ironikus, mivel valószínűleg minden este alattuk fogunk aludni ezután… Alice, Louis, Pauline. Alice vagy Louis vagy Pauilne. Alice Louis Paul…
- Ralf, van valami gond, miért dörmögsz az orrod alatt éjfélkor? – jött egy ismerős, kellemes nyávogós hang.
Nem kellett megfordulnom. Tudtam, hogy Opál áll a hátam mögött.

( 123 megtekintés )

Szólj hozzá:

birosroni 2019. 07. 14. 15:09  
De jó

Kriza
 
2019. 07. 13. 3:34  
Köszön birosroni, sokat jelent a kommented.^^ Azaz igazság, hogy nagyon kevés olvasóm van, évek alatt kicsit megfogyatkoztunk... Igen, eszembe jutott, hogy abba hagyom, de sok lenne az elvarratlan szál. Egy utolsó évadot tervezek neki, (ha van még érdeklődő) amiben Dr. Ralf múltja feltárul. Miért is nem akar újra a jog  világába visszakerülni? Hogyan ismerte meg Dundit? Meg miként került a Szagos negyedbe? És a legfontosabb: Miért nem beszél róla senkinek?
Csak ezek után érezném, hogy nyugodt szível lezárhatom.

birosroni 2019. 07. 09. 21:09  
Kérlek küldd be ide is, én csak ezt olvasom, mióta a többi kedvelt történetemet nem folytatták. Már csak 2 dolog miatt járok ezen az oldalon: Hogy ezt a sorozatot olvassam, meg hogy írjak ide.
Lesz még folytatás, miután az ügy megoldódott, ugye?


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat