Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

A kapitány szeme 1. rész
Megosztás: f

A kapitány szeme 1. rész

- Szerintem kezdjük el! Felkészüktetek?- kérdezte Ádám, de meg sem várta a többiek válaszát, mindenféle számolás nélkül az ujjai már leütötték a zongorán az első hangokat.
A tópart szélén állva a csapat szelíden muzsikált az elvirágzott akác fa alatt. Látszott rajtuk mennyire összetartanak, segítik egymást.  Klári keze teljesen száraz volt, nem  csúszkált el neki a gitáron, magabiztosan fogta a hangokat. Nem mindig lehetett eltalálni, hogy a sötétbarna tincsei miatt vagy a zene átélése következtében hunyta-e le a szemeit.
- Nem hiszem el! Nem ez volt a megállapodás! Pedig mondtam is nekik, hogy ezt a darabot vegyék ki a listából és valami ismertet tegyenek be a helyére!
- Ugyan, Dávid!- fordult a sörpad mellett ülő öregember felé a kapitány. Nem árt az senkinek sem, ha újakat játszanak. Az embernek a saját művében megjelenik a lénye, így könnyebben meg fogják őket szeretni. Habár a klasszikus zenét napjainkban már kevésbé kedvelik, biztos vagyok benne, hogy tetszik a közönségnek.
- Látod a zongoristát? Az ő barátjának a fia, Lehel, aki fuvolázik. Nagyon tehetséges.- mondta Dávid.
- A bal szélen hegedülő lányról mit gondolsz? Nem túl melankólikus? Beleteszi a zenéjébe a bánatát, a hallgatók pedig átveszik ezt a szomorkás hangulatot. Az ember tegye bele az összes gondolatát a zenéjébe, ez így van jól, de ne legyen szomorú!- Albert közelebb sétált az előadókhoz, ott hagyva a barátját.
Már egészen közel állt hozzájuk. Csak Reginát bámulta perceken keresztül és azt, hogy hogyan pengeti a hangszert. A lány megérezte a tekintetét, erre a szemébe nézett.

- Úristen!- sikított fel Melinda és elejtette a szilofonjának az ütőit.
- Ne!- kiáltotta Klári, majd elsírta magát. Elfutott sírva a hegedűjével. Minél előbb el akart tűnni. A kapitány hirtelen elé ugrott egy bokorból.

( 98 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2019. 06. 25. 8:15  
Köszönöm

  - megszűnt felhasználó - 2019. 06. 19. 12:45  
Jó lett, nekem tetszik. A helyesírásod jó, a történet is érdekes. Viszont a végét nem nagyon értettem, de lehet, hogy ez is a figyelmetlenségem műve. 5/4 pont

  - megszűnt felhasználó - 2019. 06. 19. 12:22  
Nem tudom mit gondoltam akkor, amikor ezt beküldtem az oldalra, de most már érzem, hogy nagyon kár volt.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat