Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Foltimoki)

Hello Magazin
Megosztás: f

Hello Magazin

Hírek a külvilágból

Április 25én érkezik a Bosszúálló negyedik része, a Végjáték. Személy szerint fantasztikusnak tartom ezt a címet, amit végül kapott és még soha nem vártam egy filmet sem ennyire.

A horror-rajongók 2019-ben igazán nem panaszkodhatnak, legalábbis ami az ilyen műfajú filmek számát illeti.

A 13. és 11. cikkely végleg meg lett szavazva. Ha minden pontosan úgy történik, ahogyan az meg van írva, akkor az az internet, amit mi most ismerünk, gyakorlatilag megszűnik létezni. Kérdés, hogy valójában mennyire lesz ez kihatással az életünkre.

Április 1.

Sajnos a magazint be kell szüntetnem időhiány miatt, túl sok a tanulnivaló, hamarosan vizsgáim lesznek, rengeteg tételt ki kellene dolgoznom, egyszerűen nem megy, sajnálom.
Április bolondja(i)!
Jó, tudom, ha tényleg meg akartalak volna szívatni titeket, lehet, nem ide kellett volna írnom.
Valójában nem tudják a pontos eredetét az "ünnepnek", de tény, hogy az egyik legmegbízhatatlanabb nap ez az április 1. És egy ilyen ünnepnél talán jobb is, ha nem tudjuk, honnan ered...

Ajánlók

Filmnek jön az Fák jú tanár úr!, ami egy fantasztikus romantikus vígjáték és egy szuper film. Persze, ezt is csak fenntartásokkal, egyáltalán nem ajánlom minden korosztálynak, kicsit csúnyán beszélnek benne, kicsit szemérmetlen, de az üzenete szerintem jó, aranyos, és a humora sem utolsó.

Viszont így megint érkezik egy mese, méghozzá Hotel Transylvania első része, de akinek tetszett, van még két része, jó szórakozást. Én 14 éves (most már 15) létemre moziban néztem meg a harmadikat. Történetünk egy fiatal, mindössze 118 éves vámpírlányról szól, akit az apja még mindig agyonbabusgat, legalábbis szándékában áll.

Repül egy könyv is, bár könyveket nem dobálunk, szóval szárnyakat növesztett és úgy érkezett meg közénk. Amit hoztam, az pedig nem más, mint a Bábel Leiner Laurától. Nemrég olvastam újra, és teljesen le lettem sokkolva. Leiner talán legjobb könyve. A humora fantasztikus, az alapötlet kreatív és ha nincs bajod a romantikus ifjúsági reményekkel, akkor szerintem biztosan szeretni fogod.

Sorozatnak hoztam egy Jóbarátokat. Régi vágyam elkezdeni normálisan megnézni, mert csak részeket, sőt, inkább jeleneteket láttam belőle. De most úgy is óriási divat, plusz kifejezetten vicces, plusz műfajteremtő, szóval hajrá mindenkinek.

Betoppan, vagy inkább berobban a The Newsboys-tól a The King Is Coming, mint zene Egy keresztény témájú dal, amit mindenféleképpen szerettem volna beletenni, hiszen a hónapban ünnepeljük a keresztények legnagyobb ünnepét, a Húsvétot. Egyébként a dallama is jó és kellemes hallgatni. Megnyugtató. A másik dalunk Lost Frequenciestől és Zonderlingtől a Crazy, ami egy könnyed pop/elektronikus zene.

És akkor a költészet napja alkalmából érkezik egy vers is, méghozzá Kun Magdolnától a Csak a lelkem értsd meg. Szerintem gyönyörű vers, mindenkinek ajánlom. Illetve József Attilától a Levegőt! című verset is olvassátok el, mert tényleg nagyon szép, és ha már egyszer ma született...

A magyar költészet napja

A magyar versek gyönyörűek. Én személy szerint nagyon szeretem olvasgatni őket és elgondolkodni azon, hogy vajon mi járhatott a költő eszében, mikor ezeket a sorokat leírta. Tavaly a költészet napján versíró versenyen voltam, így igazán meg tudtam fogni ennek a lényegét. Idén valamivel jobban kimaradt az, hogy versekkel foglalkozzak. De ez nem feltétlenül baj, csak furcsa. Mindenkinek ajánlom a versolvasgatást, megnyugtató és lélekemelő tevékenység.

Húsvét

Mint említettem, nekünk, keresztényeknek ez a legfontosabb ünnepünk. Jézus meghalt értünk a kereszten majd feltámadt ezzel nekünk is megadva a lehetőséget a feltámadásra. "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Ennél nagyobb szeretet nincs. Feltétlenül szeret. Ugyanannyira szereti a pápát, mint a börtönben ülő gyilkost. Mindenkit egyformán. A szeretete feltétel nélküli és hatalmas. Ő maga a szeretet.

Rengeteg szokásunk van erre az ünnepre, viszont ezek egyre inkább kezdenek eltűnni. Valamelyik nap a rádióban halottam, hogy azt hirdetik, hogy a lehető legjobb húsvéti ajándékot melyik boltban vásárolják meg. Ez annyira ledöbbentett, hogy akkor hirtelen azt sem tudtam, mit gondoljak. Viszont most már tudom. Húsvétkor más a szokás, tartsuk már meg azt! És hihetetlen, hogy ebből is olyan keresetet akarnak kihozni, mint a Karácsonyból. És ez nem az az ünnep. Nem kapnak a mai gyerekek elégszer ajándékot? Mindegy, ez személyes vélemény. Lány vagyok, és utálom, mikor ki kell mosni a kölnit a hajamból, de mégis azt mondom, hogy tartsuk meg a szokásainkat. Legalább ezek maradjanak meg...

Idézetkavalkád

Elég keserédesre zártam az előző bekezdést, de természetesen a humor nem maradhat ki egy számból sem, főleg meg nem az áprilisiból.

"Két fontos dolgot kell tudnod rólam:
1. Nem szeretem, ha kávé előtt hozzám szólsz
2. Nem szoktam kávézni"

"Félrenyelni a levegőt, fölfelé esni a lépcsőn, megbotlani a semmiben - ehhez olyan tehetség kell, amilyen csak nekem van!"

"A lányok azért alacsonyabbak a fiúknál, mert a virágok gyorsabban nőnek, mint a gyökerek."

"Isten legjobb barátokká tett minket, mert tudta, ha testvérek lennénk, anyukánk nem bírna velünk."

" A fej és a gyomor között az a különbség, hogy a gyomor jelzi, ha üres..."

"Ha elesel, én mindig itt leszek" - Padló

"Sosem fogom elhagyni a legjobb barátomat. Túl sokat tud rólam."

( 204 megtekintés )

Szólj hozzá:

gazni
 
2019. 04. 27. 21:29  
Elvileg csak a nagyobb platformok lesznek korlátozva, de igazából én sem tudom pontosan. Majd meglátjuk. :')

  - megszűnt felhasználó - 2019. 04. 27. 19:48  
Megszavazták a 13-as cikkelyt? Jézusom. Nem is tudtam, hogy máris... Ideje pánikolni, asszem. Nem állok készen rá, hogy örökre elveszítsem a mémeket.

gazni
 
2019. 04. 18. 20:15  
bettike44 - Hoppácska. xD Egyébként köszönöm szépen, és ne aggódj, nem áll szándékomban abbahagyni.
Lelkes olvasóknak ajánlom ez úton is, hogy lehet három-négy soros saját "rovatod" vagy ilyesmid a magazinban, és azzal is feldobod, plusz nem csak én nyilvánulok meg benne. Én nagyon örülnék neki.^^

Luz 2019. 04. 18. 3:15  
"Fölfelé esni a lépcsőn, megbotlani a semmiben" - laza két-három hete simán összehoztam a kettőt egybe. Csak vagy öten látták xD

bettike44 2019. 04. 17. 20:20  
"A lányok azért alacsonyabbak a fiúknál, mert a virágok “gyorsabban „ nőnek, mint a gyökerek."
Nem lassabban? :'D
De ettől az apró hibától eltekintve örülök, hogy végre megjelent a cikk, már vártam. ^^
És aztán tényleg ne is hagyd még abba. (;


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat