Újság >> „Cicám emlékére“

(ellenőrizte: Mókuskám)

Cicáim emlékére
Megosztás: f

Cicáim emlékére

Sajnos a tavalyi év elég nehéz volt lelkileg,de kezdjük az elején.

Először Pocakkal kezdeném. Pocak nálunk született kb. 6 éves lehetett amikor kiderült hogy van egy nagyon súlyos, gyógyíthatatlan betegsége a Hasnyálmirigy gyulladás.Ez több okból is kialakulhat a lényeg hogy fertőző a többi macskára, de kutyára nem. Hónapokkal a betegsége előtt már betegesnek tűnt ,el is vittük orvoshoz aki antibiotikumot adott neki.Nem gyógyult sőt rosszabbul lett. A végén már annyira hogy maga alá pisilt,és szenvedett ezért el kellett altatni Januárban.

Következő szomorúság Husi története. Husi egy orosz kék cica volt, 8 hetes korában került hozzánk. Nagyon hozzánk nőtt, de ivartalanítani még nem vittük el, és sajnos el is veszett. Kerestük,hirdettük de senki nem látta.Ez márciusban történt.

Júniusban születtek nálunk kis cicák és az egyik annyira hasonlított anyukájára hogy Mini Pudingnak neveztük el, 2 hónapot élt. Augusztusban nagyon szaporán kezdte el venni a levegőt, sokkal nagyobb volt mint testvérei az utolsó héten már alomra se tudott menni , el vittük orvoshoz adott neki gyógyszert. Azon a héten Pénteken már rettentően rosszul volt,ki merevedtek szemei,alig vett levegőt.Reggelre elhunyt.Nehéz volt feldolgozni hiszen nagyon édes volt, hozzánk nőtt és láttam szenvedni és nem  tudtam segíteni rajta.


Következzen Lolka akinek elvesztése nagyon megviselt. Születésnapomra kaptam májusban 4 évvel ezelőtt . Teljesen egészséges volt és gyönyörű (a képen is ő van). Egyik reggel sántán jött be és nem nagyon akart enni,inni. Jobban lett és úgy látszott mintha semmi baja nem lenne.Éjszaka együtt aludtunk mint általában mindig.Másnap délben már nem evett, nem ivott szinte már életjeleket alig adott elvittük az állatorvoshoz és el altatta mert már le volt állva a veséje és ki volt száradva.(valószínűleg elütötték vagy megverték) Haza vittük kiültem vele a teraszra és láttam hogyan hagy el minket. Nagyon megviselt,nagyon hiányzik még most is ahogy erre vissza emlékezek sírok. Viszont tudom hogy ők hárman vagy négyen jobb helyen vannak,nem szenvednek tovább .

Lolka csak pohárból ivott volt neki egy külön pohara, amikor meghalt mellé temettük.

Mindannyian nagyon hiányoznak, de Lolka valamiért nagyon és Októberbe történt most Április van de ha rágondolok el kap a sírás,mert nagyon szeretem.


Köszönöm ,hogy elolvastátok,valójában azért írtam ,hogy egy emlékek maradjanak ne csak a szívemben.

Szeretnétek egy külön cikket a hasnyálmirigy gyulladásról?

( 208 megtekintés )

Szólj hozzá:

zuzu 2019. 05. 27. 18:46  
Szegény, nekem is sok állatom volt: kutyák, cicák, madarak
És nagyon szeretem őket!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat