Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Mókuskám)

12:00
Megosztás: f

12:00

- Kutakodtam egy kicsit a napokban. Amióta elmentél visszajöttem ide - hátrapillant a mögöttem lévő házunkra. Újra előástam Mike jegyzeteit...
Az öcsém nevét hallván összerázkódtam
- Ne is folytasd! - emeltem fel a kezem - Nem akarom hallani. És őszintén szólva nem tudom hogy tehettél ilyet Geoff. Az öcsém meghalt,és te még ezek után is a cuccaiban vájkálsz...Bármit is találtál, őt az már nem hozza vissza..és akkor meg engem...engem nem is érdekel....- mondtam, és arra készültem hogy hátat fordítva neki otthagyjam, amikor hirtelen pár gyors de könnyed lépéssel közel jött hozzám, és erősen, ellentmondást nem tűrve megragadta a kabátom ujját. Lerökönyödve néztem rá. Ez a viselkedés egyáltalán nem volt jellemző Geoffra. Ahogy rám nézett olyan határozottság, de egyben félelem ült meg a szemében amilyet még a tükörbe nézve sem fedeztem fel soha.
- Ide figyelj Daniel... Ez most fontos. - kezével már annyira erősen szorította a csuklómat, hogy muszáj volt megráznom jelezvén hogy engedjen el. Ezután már vette a lapot és elengedett, de úgy éreztem szavai még mindig vasmarokként szorítanak.
- Amíg te magadat sajnáltattad, én felkerestem a rendőrséget, és mint Daniel Rill, a halott fiú Mike bátyjaként a helyszínre látogattam. Mike halálának helyszínére...- hangja elhalkult mire a végére ért.
- Micsoda?
Geoff előhúzta a személyimet, én pedig a zsebemhez kaptam. Mikor nyúlhatta le tőlem az irataimat?
Ő ezzel szemben egyáltalán nem zavartatta magát, magyarázat nélkül folytatta.
- Megkaptam Mike minden könyvét és az jegyzeteit. Az összes cuccát. A ruháin kívül amiket magával vitt, rengeteg iratot találtak nála...
- És most hol vannak? - kérdeztem, mert máris el akartam őket olvasni. Persze arra is gondolhattam volna hogy Geoff nem fogja csak úgy odaadni őket.
- Természetesen nálam. De nem lényeges elolvasnod őket, én már megtettem helyetted. Amikor az öcséd lelépett azzal foglalatoskodott ,hogy megtalálja Vena gyilkosát, hogy te valamivel jobban érezd magad,és valószínűleg azért is,hogy jobban odafigyelj rá végre.
Egészen biztos voltam benne hogy a jobb szemem idegesen tikkelt egyet, Geoff kegyetlenül őszinte szavai miatt. Elgondolni se mertem,hogy mennyi bűntudatot okozhattam Mike-nak annak idején, úgy, hogy ő semmiről sem tehetett.Nem az ő keresztjének kellett volna,hogy legyen ez az egész. Aztán végül csak egy valamit tudok kibökni
- Nem kell emlékeztetned a történésekre.Itt voltam.
- És arra emlékszel hogy találtunk egy könyvet? Még a szobájában? Ami alapján azt feltételeztük,hogy a Vuszla után nyomozott,aki megölte Venát..hát így is volt. Mike feljegyzéseket tett az összes furcsa balesetről,amik mögött  az a szörny állhatott. Kutakodott és olvasott,és minden nyom arra vezetett, hogy a bizonyos Feta vagyis latinul anyaállat Vuszla állt a dolgok mögött...
Kezdtem egyre felháborodottabb,és összezavarodottabb lenni. Emlékeztem a könyvre,elvégre egy kocsmai verekedést is felvállaltam érte. A könyvre amelyekben a Vuszlák pár igen ritka fajtái találhatóak,és afféle útmutató hozzájuk, mint egy másvilági fűszernövény határozó. Csak pár...egészen apró különbséggel. Latin leírások vannak például a caelestis-ről vagyis az istennőkről,amelyekkel személyesen sosem találkoztam még,de úgy tartották a régi vadászok akik láttak már párat,hogy nem véletlenül kapták a nevüket. Mindegyik hatalmas erejű, és egyfajta másvilági fény járja át őket, amivel a legendák szerint képesek akár örökre megvakítani egy átlagos embert. Sosem lopnak,és fosztogatnak a többivel ellentétben ugyanis ők ahhoz túl nemesnek tartják magukat. Általában kerülik az elhagyatott helyeket. Vagy ott az Effigia. A neve annyit tesz, árnyék. Találó,hiszen valóban olyan gyorsak,hogy szinte lehetetlen őket elkapni,és csak az elhúzódó árnyképüket láthatod még, és a szürke faforgácsszerű anyagot amit maguk mögött hagynak jelzésként, hogy itt jártak,és ezúttal sem tudta senki elfogni őket. Az asesussok-ról vagyis a Veszteglőkről, szinte csak pár szót ejtenek benne. Ugyanis ők kizárólag a föld legkietlenebb,és legeldugottabb területein jelennek meg. A sivatagok porviharos részein, a sötét tengerekben, mély vaksötét barlangokban, vagy éppen esős dzsungelekben. Egy Vulturral, kevésbé latinul egy keselyűvel, nekem is volt már szerencsém összefutni. Róluk elég annyit tudni,hogy nem véletlenül nevezték el őket sem úgy ahogy. Ezenkívül nem valami társasági lények. Jó ha néhanapján egyáltalán előmásznak a bűzös mocsaraikból, az útszéli mezőkről,és a régi elhagyatott házaikból, ahol tanyát vetnek. A sirenek ezekhez a fajokhoz képest unalmasak. Ők a leggyakrabban fellelhetőek,és valóban szirénszerű bájukkal csalogatják magukhoz a megtévedt lelkeket.
De a Feta.... Miután Vena meghalt hetekig, hónapokig kutattam a Vuszla után ami megölte. Nem tudtam milyen faj lehet, hol lehet a fészke vagy egyáltalán hogy nézhetett ki. Előástam az összes jegyzetet, amelyben Venahoz hasonló korú,külsejű,természetű áldozatokról számoltak be.Még az interneten is utánanéztem habár azt sosem lehet megbízható forrásnak tekinteni,főleg ha természetfeletti kérdésekről van szó. Sosem tudtam biztosra,de a legtöbb nyom egy Feta nevű fajhoz vezetett. Az egyik rávezető elem az illatuk volt. Azon az estén amikor beléptem a szobánkba, az egész este tragi***ága mellé örökre belém égett a jázmin,és az ánizs keverékének meghatározhatatlan,de mégis tömény, bódító illata. Akik pedig találkoztak már velük, mind erős jázmin, és ánizs illatot figyeltek meg ,amelytől úgy érezték édes álomra kéne szenderülniük. És az áldozatok is mindig, csak és kizárólag fiatal nők voltak, akárcsak Vena . Ez volt a legérdekesebb ebben az egészben. A Vuszlák, habár mind különböznek van pár ismertetőjegyük. Először is,mind csak és kizárólag éjfél után jelennek meg. Másodszor mind kivétel nélkül női testtel rendelkeznek. És harmadszor, soha de soha nem vadásznak nőkre. Az áldozataik kivétel nélkül férfiak,és gyerekek. De a Feta csak nőkre támadt.
-Najó tudod mit? - szólaltam meg, miután észrevettem,hogy Geoff engem néz és valamiféle reakciót vár tőlem, habár halvány fogalmam sem volt róla hogy mit mondott még, mivel túlságosan belefeledkeztem a gondolataimba -  Elég volt a feltételezésekből,és a találgatásokból. Mi is utánanéztünk már a Feta-nak, és akkor se jutottunk semmire. És amíg nincs itt Mike addig nem tudjuk ezeket sem biztosan. - mondtam és indulni készültem ismét, remélve hogy ezúttal sikeres leszek.
De Geoffnak esze ágában sem volt megkönnyíteni a dolgomat
- Daniel! - kiáltott idegesen utánam
Ekkor megálltam. Visszafordultam felé és sóhajtottam - Öt perced van meggyőzni mielőtt lelépek - jelentettem ki
- Nem lesz szükség annyira... Nézd- előhúzta a zsebéből Mike papírjait, közelebb jött hozzám és olvasni kezdte őket. - Május 15.-e :Rejtélyes eltűnésekre lettek figyelmesek a szomszéd városban . Egy Anna Morgan nevű huszonöt éves nő hajnali egykor eltűnt a szobájából,és soha nem került elő. Az ismerősök,és a családtagok különleges illatról számoltak be...egyfajta ánizsos, mámorító illatról.
- Geoff... - sóhajtottam fáradtan
- Minden alkalommal eltűntek ezek a Vuszlák, az áldozataikkal együtt - folytatta, mintha meg sem hallott volna - Akárcsak Vena esetében.
- Igen igen...- legyintettem még mindig igencsak nyűgösen - Tudom. Ezt már én is ezerszer átnéztem. Higgy nekem. Emlékszem. Rengeteg feljegyzést találtam én is Jázmin és Ánizs illatú Vuszlákról meg kísértetekről, amiket csak megrémült emberek képzelete szült...
- De ezt még biztosan nem láttad. - mondta, és elém nyomott egy megsárgult papírt. Gyorsan olvasni kezdtem. Az öcsém keszekusza írása volt, nyilakkal és aláhúzásokkal volt teli, alig tudtam kikeresni a lényeget. Általános jellemzőkről írt de a papír alján megakadt a szemem a következőn.
A Fetak: Jázmin és Ánizs. Áldozatok közös jellemzői: Mind nők, fiatalok de nem gyermekkorúak, teljesen egészségesek,és kivétel nélkül várandósak voltak az adatok szerint.
Ezután már nagyon nehezemre esett remegő kezeimnek parancsolni, hogy ne ejtsék a papírt a lucskos hóba.

( 74 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat