Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

Hana no uta ( Todoroki x Deku)
Megosztás: f

Hana no uta ( Todoroki x Deku)

    Belevéstem még utolsó gondolatcsokromat a füzetemben, mielőtt végleg elhagytam volna az osztályom falait. A társaim nevetgélve lépték át a terem küszöbét; a lányok a közelben nyílt cukrászdába tartottak, Iida-kun még az osztályelnöki feladataival bajlódott, néhányan pedig valami új sorozatról hablatyoltak, melyben a szuperhősök nagyjai szerepeltek.    Fáradtan ásítottam egyet, s átpörgettem az agyamon, hogy nem felejtettem-e el semmit. Miközben gondolataim össze-vissza cikáztak a fejemben, kitekintettem az ablakon. A napsugarak melengető sugarai arcomat cirógatták, majd egyszer csak erős szél támadt, s kivágván az ablakot – bizonyára valaki nem zárta be jól – belekapott a hófehér függönyök halovány alakjába s ezernyi virágsziromból font koszorút zöld tincseim köré...
    Lassan feltápászkodtam a helyemről, mert az virgonc szél, nem csak, hogy virágparlagot festett lábaim alá, hanem a tanáriasztalon felejtett papírhegyeket is megbolygatta. Gyorsan rávetődtem az ablakra, hogy becsukjam, majd elindultam az imbolygó papírkupac felé, de amint elérhettem volna, a lapok lezúdultak az asztal széléről.
– Ne – rugaszkodtam el a helyemről, de már késő volt, a lapok hótakarót vontak a padlóra.
– Minden rendben, Midoriya-kun? – jelent meg hirtelen előttem Todoroki-kun, s értetlenül meredt rám.
– Semmiség – dadogtam, miközben leguggoltam, hogy felszedjem a papírokat. Todoroki egy szó nélkül követte a példámat, s amikor végeztünk, egyszerűen rám mosolygott.
– Legyen szép napod – mondta, majd távozott. Kicsit meglepődtem, mert igen kevésszer láttam őt mosolyogni, így csak sután bólintottam, s visszatértem a papírok rendezéséhez. Akkor pillantottam meg az asztalomon pihenő vastag könyvecskét.
– Mi lehet? – suttogtam, ahogy a tanáriasztal fiókjába raktam a lapokat, s visszasiettem a helyemre. A könyv borítója egy sárkány és egy lovag harcát ábrázolta. A könyv címe pedig: Hana no uta volt - vagyis a Virág dala. Körbetekintettem a teremben, de rajtam kívül már senki se tartózkodott ott. Mivel fogalmam se volt, ki hagyhatta itt, úgy döntöttem, hogy hazaviszem, s majd holnap visszahozom, s átadom a jogos tulajdonosának. Mivel Uraraka-san a lányokkal tartott a cukrászdába, és Iida-kun visszatérése is bizonytalan volt – Aizawa-sensei valami fontos dologról beszélt, ha jól hallottam -, ezért úgy döntöttem, hogy elindulok haza. De amint a táskámba dobtam volna új szerzeményem, felfedeztem a lapok között egy vékony borítékot.
  Ajkaimba haraptam, s a homlokomat ráncolva kihúztam a lapok közül, majd a szemeim elkerekedtek.. mivel az én nevem pihent rajta, hatalmas betűkkel.
– Valaki most szórakozik velem?.. Vagy... – az arcom elkezdett vörösödni, hiszen a baka* is tudhatja, ha talál egy levelet... amin a neve szerepel, nem lehet más csak szerelmes levél. Most már csak az a kérdés kitől... amint ezt meg tudhattam volna hirtelen a könyvlapjai villámgyorsan forogni kezdtek..s egy villanás kíséretében.... minden elhomályosult...

baka* - buta

                      Köszönöm, hogy elolvastad. ><

( 114 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2019. 02. 25. 20:04  
Köszönöm szépen. ^^ Hamarosan érkezik! ^^

Lillusi 2019. 02. 25. 19:48  
Folytasd hamar :3 érdekesen indul.

Makoto Shin 2019. 02. 25. 15:21  
Ahw, tododeku -ráadásul itt, és magyar.*-*
Ha ez nem lenne elég ok a fangörcsre, az iromány maga is nagyon érdekesnrk indul
Várom a folytatást

Ilma* 2019. 02. 25. 14:48  
Kíváncsi vagyok a folytatásra!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat