Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: دُنْيا)

12:00 - 41.rész
Megosztás: f

12:00 - 41.rész

- Egy nagyon szép nyári napsütéses késő délután volt aznap...- emlékeztem vissza groteszk történetmesélésem kezdetén ahogy, a Marie nevű nőnek, újonnan felcsapott élő túszomnak, a tél közepén a sikátorban felelevenítettem emlékeim.
Egy női alak állt a zöldellő hegy tetején. Sötétbarna színbe oltott vöröslő tincseit megvilágították a nap lemenő sugarai. Egészen egybeolvadtak hajának árnyalataival.
Haja hosszú volt, és lágyan hullámos. Elég hosszú volt ahhoz, hogy finom átfedéssel eltakarja mellkasát. Merthogy teljesen anyaszült meztelen volt a nő, és egyáltalán nem úgy nézett ki mint akit ez egy kicsit is zavarna. Teljes magabiztossággal hercegnői tartással állt, és tekintett le az előtte húzódó völgyre, mintha csak ő uralná a zöld hegyeket. Ugyanakkor mintha egy is lett volna az előbb említett zöldellő füvű hegyláncolatokkal. Szeme mélyzöld volt, mint a harmatos moha egy tavaszi órában. Idomai amelyeket egy istennő is megirigyelt volna, kikörvonalazódtak az utolsó nap sugarainak szikrájában,ahogy az lassan a völgyek mögé bukott.
Közelebb lépkedek e különleges, teremtményhez. Mire amaz oly könnyedséggel fordul felém,mintha nem is csontokból,hanem tollpihékből állna testének váza.
- Lassan lemegy a nap - duruzsolta a fülembe a Vuszlákra jellemző szavak nélküli hangjával - Rég találkoztam már magadfajtához hasonlóval - Szavai sisteregtek a halántékomon,mint a tea amit reggel főni rakunk fel Valahogy ez a hasonlat illik hozzá a legjobban. Még abban is ugyanolyan mindkettő, hogy vigyáznod kell vele,mert ha óvatlan vagy könnyen megégetheted magad.
- Én viszont nem olyan rég a tieddel. - nyugtáztam kissé talán túl flegmán
- Ugyan, nem szabad ilyen udvariatlannak lenni azzal akivel először találkozol - mondta és nőiességének bájait kidomborítván, még közelebb jött.
- Kár a gőzért. Engem ugyan nem hatsz meg...Semmi nem változtat azon, hogy egy szörnyeteg vagy - mondtam
Azt mondják nem léteznek a Niveknél gyönyörűbb élőlények. Még ha volt is ebben valami, tudtam,hogy nem hagyhatom magam megtéveszteni.Tudtam hogy a szépség mögé kell látnom. Oda ahová már nincs parfümös csillám, ahol már nincs hely a púderes álomködöknek. Ahol semmi más nincs csak zúzmara,inak,korom,és sötétség. Mérhetetlen mennyiségű ragadós szúrós fekete szurok. Hogy a gyönyörű fátyol függöny mögött meglássam ezt a feketeséget amivel a nő szíve tele volt.
- Ahogy mondtam kedves idegen...- kezdte a nő - lassan lemegy a nap. veszélyes ilyenkor idekinn ólálkodni. Azt mondják az éjszaka eljövetelével szörnyű szörnyek szállnak alá az égből. Ki tudja ma milyen haramia kísérti meg a vidéket? Mennyire tartanak?
- Tessék? - kérdeztem meglepetten mert nem értettem kérdését.
- Azt kérdeztem mennyire tartanak? Mit ígértek cserébe ha megölsz?
- Csak hogy tudd...Az égvilágon semmit. Számomra a Vuszla ölés személyes küldetés. Bosszút fogok állni mindegyikőtökön, amiért elragadtátok tőlem a szüleim,és életem szerelmét..
- Oh micsoda tervek kedves idegen.... - mosolyodott e -  De mint azt mindjárt megtudja ...én magam vagyok a bosszú
- Nem te csak egy... - kezdtem volna bele visszabeszélésembe, de be sem fejeztem a mondatot amikor is a nap a hegyek mögé bukott, és hirtelen besötétült az előttünk elterülő völgy és a benne fekvő falura sem szórt már késői rózsás fénycsíkot.
Miután ez bekövetkezett,minden gyorsan történt. A nő elmosolyodott ördögibben,kegyetlenebbül,mint valaha,lehullott a lepel és előtört a függöny mögül a mocsok. A barnás vöröses loknijai olyan mocsárzölddé változtak mint a méreg. Szeme mélységesen sötétté,írisztelenné vált. Mintha az egész univerzum feketeségét belesűrítették volna. Mezítelen testére lyukacsos fátyolcsipke tekeredett,akár egy kígyó,ami mintha áldozatát,vagy inkább gazdáját megtalálván soha többé nem akarná azt elengedni.
vicsorrá torzult mosolyával nézett továbbra is rám
- Én vagyok maga a sors

( 89 megtekintés )

Szólj hozzá:

tigrancs3 2019. 02. 13. 17:54  
Igen küldtem, de ha nem kaptad meg, akkor küldeni fogok még egyet, mert szeretnék egy pár dolgot mondani, kérdezni

Kenly 2019. 02. 12. 23:36  
Köszönöm küldtél levelet? oh azt én nem kaptam meg,vagy lehet hogy csak nem vettem észre? Na mindjárt utánajárok És köszönöm a biztatást, most már ha minden igaz csak 4-vagy 5 rész lesz még hátra.

tigrancs3 2019. 02. 04. 18:46  
Nagyon kíváncsi vagyok a végére, nagyon tetszett benne ez a fordulat. Kitartást, bár nem tudom mennyi részt tervezel még. Ja, és megkaptad a privát üzenetem?

  - megszűnt felhasználó - 2019. 02. 03. 20:32  
Durvaaaa :O


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat