Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

Túl édes
Megosztás: f

Túl édes

2012
Kétezer-tizenkettő hat éve volt el sem hiszem. Hat éve, hogy az egész bolygó elpusztult.
Mi történt kétezer-tizenháromban? Kiesett. Aztán még négy év, ami annyira talán már nem, de tök mindegy.
A méz más ízt ad a teának mint a cukor, rettenetes. A teákból csak a fekete tea elfogadható, az is csak tejjel. Az sem mindegy, milyen áranyalatú. Túl kevés tej, túl erős fekete tea íz. Viszont nincs sok értelme teát inni kétharmad rész tejjel, vagy akár többel, az már nem számít teának. A citrom egyáltalán nem illik a gyümölcsteákba. A citrom és a méz borzalmas kombináció. De hát nem?? Egy kísérlet nem kísérlet, de már többször próbáltam keverni a kettőt, és nagyon csúnya vége lett. Se nem savanyú, se nem édes, megmagyarázhatatlan horror.
Volterről meg a művéről kellene írjak valamit, de nem tudom mit. Eddig mindig megadtak egy mintát amit le kellett utánozni. Hasonlót kellett csinálni. De most nincs semmi útmutató, csak legyen az ember kreatív, találja ki mit merre hogyan, aztán cső, vagy tetszik vagy nem.
Túl sok érzelmük van az embereknek csak úgy szabadon kószálva. Ez elég veszélyes. Kicsit vissza kéne fogni őket, és akkor senki sem sérül. Meg különben is, nem olyan komolyak egyes dolgok. Puhák az emberek és olyan sok mindent magukra vesznek, túlbonyolítanak túl sok mindent. Két évig rajongani valakiért is túlzás. Hát még négyig. De persze nem minden esetben. Mi olyan érdekes amiért úgy oda lehet lenni valamiért. Tuti nem olyan amit el sem lehet képzelni. Ennyire senki sem érdekes. Meg semmi. A könyveket is emberek írják. A legtöbb minden emberi. Van abban valami, hogy a könyveket jobban lehet szeretni mint az embereket, de azért mégis fura. Klassz lenne ítélkezés helyett az elfogadás. Nagyon imádnám tuti mások is imádnák. Mi olyan vicces azon, ha 17 évesek kocsmával viccelődnek. És dohánybolttal. Jaj ne. Mennyi volt a leghosszabb idő amíg kívülről láttad magad?? Amikor úgy néztél valami tükörfélébe, hogy nem ismerted fel egyből, hogy te vagy. Mi volt a véleményed akkor róla, magadról. Az érettségin lehetne dalszöveg kiegészítés kedvenc dalokból. Király lenne.

Nem kell feltétlenül beszólni, nem találtam tollat és papírt, ja úgyhogy ja... meg a dátumot sem tudom úgyhogy ezt a bejegyzést elhallgatom a naplóm elől. Kösz a megértést. bye.

( 325 megtekintés )

Szólj hozzá:

CreativeRóa 2018. 11. 16. 15:32  
Nekem nem szabad ilyeneket írnom, mert a vége az, hogy haljon meg mindenki.
A töri tanárom meg nem érti, miért nem írtam saját gondolatokat a házidolgozatba, miközben amúgy hajlamos vagyok értelmes cuccokat is kinyögni a számon.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 11. 02. 17:24  
Porcukorral? Ugh, drága kenyér...drága 21.század. Viszont azt aláírom, hogy a málnaméz valóban isteni
Igen, szokásom első elolvasásra levonni a következtetéseket :Đ Viszont a “de hát ez van, el kell fogadni „ , na meg a “:P „ félreérthető volt

Kriza
 
2018. 11. 02. 9:04  
Feléledt a nevelde
Én maradok a gyümölcsteáknál, citromlé nélkül. Ilyen az, ha valaki érzékeny a citromsavra.
Az én fáradt agyamnak ez a mű teljesen megfelelt este 11 órakor. Szerintem nincs gond a az ilyen stílussal sem, hiszen ezt csak a szórakozás kedvéért írta, nem egy versenyre készült nevezni.
Én is egyetértek abban, hogy az érettségin rengeteg fölösleges dolgot kérnek, egyébként a követelmény egyre csak nő (lásd 2020 ). De azt viszont tudom, hogy az életben nem fogom azt használni hogy: “Igen anya mindjárt hazaérek, most hagytam el éppen a deflációs lapost.

Baila 2018. 11. 01. 23:01  
Nekem bejött ez a kis valami. Érdekes, furcsa, de jó olvasni. Nem túl értelmes, az is igaz.
A teás részen én is elfilóztam, pedig nem is igazán szeretem a teát. Nekem nincs bajom a méz-citrom kombinációval, de tényleg furán hangzik. Tea tejjel? Fúj! Mindegy, azt a részt szerencsére fantasy-nak tituláltam az előtte lévő rész miatt.

Az érettséginek alig van értelme. Szerintem. A háromnegyedét sem hasznosítod később.
Sőt, a negyedét sem.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 11. 01. 18:15  
Oh jaj ne.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 11. 01. 18:13  
Yuzuko :'D igazából ez elég menő.
És hát igen az Voltaire... nem akartam fájdalmat okozni
Itsme hát igen... nem vagyok egy profi az írásban, és őszintén ennél nem is igyekeztem. Mondanám, hogy megfogadom a  tanácsod, de nincs sok érzékem az ilyen áthajlásokhoz.
Igen és szerintem különböző cukrokkal is más az íze. Porcukorral például másabb mint kristállyal. Nagyon kicsit lehet érezni csak, de azért érződik. Meg hát méznek amúgyis van ÍZE. :O szerintem sütikben finom a méz mert ott plusz ízt ad a tésztának/krémnek. Plusz az sem mindegy milyen méz nem? A málnamézet kóstolta már valaki? Isteni. De a selyemfűméz fura.
Az érettségivel igazán nem lesz kevesebb munkanélküli. Egy érettségit lehet lebegtetni bárkinek, hogy heló munkába állnék. Szép lenne ha legalább tojnának rá, de még azt sem. ( pedig örülnék, ha annyival megúsznám az egészet.
Lol. Még csak nem is írtam olyan kioktatós hangvételben. Mármint érted xD
Ne hari de túl hamar vonsz le következtetéseket.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 11. 01. 17:53  
A személyes vélemények nem zavarnak, sajnálom, ha félreértettél. Hanyagnak találom az iromány kivitelezését, a cikk tartalmát neveztem értelmetlennek, illetve ha ő komolyan veszi a cikkét, én is komolyan veszem.
Nem várom, hogy kezdjen úgy gondolkodni, mint én, Isten ments. Minden ember más, ismerek olyat, aki tizenhat éves, de simán kinézem belőle, hogy az érettségibe dalszövegeket akarna tetetni. Van, aki már tízévesen úgy gondolkodik, mint egy felnőtt. Másképp vagyunk ránevelve a dolgokra, más dolgokba vagyunk belenevelve. Nem várom, hogy megváltozzon. Csak azt, hogy a komoly dolgokból ne próbáljon komolytalant csinálni, mert pont emiatt néztem 9 évesnek, miközben így kommentben eléggé felnőttes gondolkozást látok benne.

Ilma*, nem vettem bántásnak. Értékelem, hogy Makoto Shin hangot ad a nemtetszésének, dicsérendő dolog. Az, hogy "a nevelések miatt gondolkodunk így" számomra kissé idegen megfogalmazás.
Persze, hogy nem értelmes az élet. Ezért is szép ugyebár

Ilma* 2018. 11. 01. 16:47  
(Itstme részére szántam)

Ilma* 2018. 11. 01. 16:45  
Ne vedd bántásnak! A nevelések miatt gondolkodunk így.
Igazad van, de az élet sem értelmes. (Maximum mi tettük azzá, de ez nem helyes).

Makoto Shin 2018. 11. 01. 16:43  
jó, akkor komolyan gondolta. hát ez ilyen, mindenkinek van véleménye. nekem a gyümölcstea ihatatlan, én is utálom az olyasfajta vicceket, érettségiről nem tudok nyilatkozni.
vélemény. ennyi.
az is személyes vélemény, hogy ki minek jönnek az ilyenek be vagy miért nem. te átvezetést vársz a gondolatok közt, és értelmetlennek nevezed, hogy egyáltalán publikálta.
nekem meg pont ez tetszik benne, hogy nem próbálkozott erőltetetten túlfogalmazni mindent, és nem is próbált meg változtatni azért, mert valahová publikálni akarta.
a véleményünk meg számunkra tény, egy idő után már idegesítő, mikor az emberek minden soruk után megemlítik, hogy "ne sértődjetek meg, de...", "ez csak az én véleményem, de...", szóval ezért nem is kell mellre szívni a dolgok miatt. mint mondjuk hogy valaki leírná ide, hogy BOCS DE MI BAJOD A MÉZZEL MEG A CITROMMAL EGYÜTT!?"

Ilma* 2018. 11. 01. 14:45  
Fogadd el ilyenek! A te gyeremeki énedet már belepte a korom. Szabadítsd ki!

  - megszűnt felhasználó - 2018. 11. 01. 12:12  
Nem veszem komolyan. Csupán azt látom, hogy nem szarkazmusból vagy viccből írta ezt a cikket, hanem neki valóban ilyen a gondolkozása. És még azután is tartja magát a dologhoz, miután javítottam. Hangsúlyoztam, jó lenne ha lenne, de nem lenne értelme.
Se 9, se 12. Akkor mennyinek nézzem? Vagy már az is bűn, ha egy cikk elolvasása után van egy alap tippem a cikk írójáról? ;)
Mint láttad, lentebb írt nekem egy válaszreakciót. Az abban feltett kérdésekre, vagy netán sértődött megmozdulásokra válaszoltam. És “haver „ , nem venném komolyan, ha ezek után azt látnám, hogy ez komolytalan hangvételben íródott. De ő látszólag komolyan veszi az általa leírt dolgokat

Makoto Shin 2018. 11. 01. 11:10  
az érettségiről tett szájbarágós "kell az, hasznos, blalbla" rész után valahogy elvesztem.
haver, ne vedd már ilyen komolyan ezt az irományt.
a cikk alapján meg nem tudom hogy nézted 9 évesnek, 12-nek főleg.
na mindegy.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat