Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Fantáziai)

Barát a végsőkig
Megosztás: f

Barát a végsőkig

 Minden élőlénynek elkezdődik valahogyan az élete, valakinek könnyen, valakinek nehezebben. Az én falumban a kisgyerekekről megalapítják tizenkét éves korukban, hogy minek születtek. Vesztesnek, nyertesnek, vezérnek vagy számkivetettnek. Ez egyfajta halálos ítélet is lehet, mert ha vesztesnek ítélnek meg, akkor mindenki annak fog nézni, és eszerint fognak bánni veled egész életedben. Ezen nem lehet változtatni, az vagy, akinek megsorsolnak.
Itt jönnék én a képbe, ugyanis ma fogják az idősek megjósolni valamennyi gyermeknek, hogy mire viszi az életben. És sajnos én is köztük vagyok. Az apámat harcosnak, az anyámat pedig bátornak ítélték még annak idején, mikor annyi idősek voltak mint én. Az előzőek alapján elképzelhetitek, hogy mennyire izgulok. Az eddigi 12 évemben nem mondom, hogy valami jó benyomást tettem a falumra, mert mielőtt megszülettem, már az előtt is volt elég problémájuk nélkülem... sárkányok. Iigen... lehet kicsit hamarabb említenem kellett volna őket, de jobb később mint soha, nem? Szóval, röviden letudva a sárkányos dolgot, maradjunk annyiban, hogy jobban szeretem őket, mint néhány lányt a falumból, és gyakran szabotáltam néhány, vagy sok, sárkány vadászatot. Szóval, a jövendölésre visszatérve-
- Ötödik Shautek Karina! - iigen, egy másik kínos dolog... a nevem.
- Már az ötödik, mikor fognak már kihalni? - az előbb másik, inkább irritáló dolog, nem más mint I. Harákoló Helen, vagy ahogyan én szoktam hívni, Helen a hiéna. Ő is az említett gyűlölt lányok közé tartozik.
- Képzeld Helen, belőled mér az az egy is túl sok. - álltam fel, és indultam ki az idősekhez
- Ötödik Shautek Karina, ülj le, és figyelj szavamra. Válassz egy követ a földől és dobd a tűzbe. - azt tettem amit az idős hölgy mondott. Egy szép sima narancssárga követ választottam, majd ahogy a hölgy mondta, bele dobtam a tűzbe. Egy perc néma csend következett, mialatt az idő hölgy fel-alá járkált a tűz körül.
- Én, mint az idősek legöregebb tagja, azt hirdetem ki, hogy ez a fiatal lány - majd kiugrott a szívem a helyéről - nem méltó ahhoz, hogy a szigeten éljen.

( 331 megtekintés )

Szólj hozzá:

birosroni 2019. 04. 16. 11:23  
Az elején olyan érzésem volt, mint amikor A beavatott című filmet néztem.

I - Love - You
 
2019. 03. 06. 18:38  
Már előttem leírták a hibáidat, egyetértek velük. De engem is érdekelne a történet, megérné folytatnod!

Warrior cats fan 2019. 01. 26. 19:02  
A történet nagyon kreatív és tetszetős, amikor olvastam az elejét, már akkor gondoltam, hogy főszereplőnk "vesztesnek" lesz beállítva. A következő részt várom, jó lesz szerintem ez az egész, folytasd! Van egy ötletem rá, hogy szerintem hogyan folytatod a következő részekben, de azt nem mondom el, hátha tényleg úgy lesz ^^ Ja, és volt egy pici helyesírási hiba, de nem zavart be, mert csak ritka volt benne. (:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 12. 12. 16:43  
Ez nagyon tetszik :O

Karina^^ 2018. 10. 21. 22:55  
Köszönöm Kriza, folytatom a történetet, amint tudom, és köszön, hogy megírod, miben javíthatok, mert magamtól nem jönnék rá. ^^

Kriza
 
2018. 10. 20. 16:28  
Nekem egy kicsit olyan mintha két történetet vegyítettél volna össze, bár ez csak az eleje szóval bármi kisülhet még belőle.
Szerintem a megfogalmazással nincs olyan nagy baj:
- Egy-két helyesírási hiba akadt benne, az is inkább vessző.
- Amit hiányoltam belőle azok a leírások voltak. Nem tudom, hogy néz ki a főszereplő, Helen (bár meglepett, hogy pont a Hárákoló nevet adod egy negatív szereplőnek), és a "jósló" sem. Illetve nem tudom milyen környezetbe képzeljem el őket. A falu ha kültéri, vagy milyen a terem amiben zajlik? Ha ezeket megcsinálod, még a hosszát is megdobja a történetnek.
- Illetve a számokat inkább betűvel írd ki. A tizenkettőt is.
Mindenképpen folytasd, érdekelne egyébként mit hozol ki belőle, és, hogy megfogadod-e a kritikákat.

Karina^^ 2018. 10. 20. 12:21  
Köszi Citindarle! Igyekszem. ^^

  - megszűnt felhasználó - 2018. 10. 20. 7:28  
Tetszik a történet. A megfogalmazása már nem annyira.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat