Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

A virágszál és a drogfutár
Megosztás: f

A virágszál és a drogfutár

Egy összehajtott és alaposan becsomagolt lisztes zacskó esett az ölembe. Egy pillanatig nem értettem, miért van ilyesmi Jack autójában, aztán eszembe jutott az a sok pletyka. Hogy drogozik.

- Ez drog? - riadtan felkaptam a nadrágomról.

- Bizám! - vidám kis mosollyal a fején fogta a kormányt - Te pedig bűntárs vagy.

- Tessék? - a hangom egy fájdalmas hangmagasságot ütött meg - Neeem, én nem drogozok - teljesen nekifeszültem az ülésnek.

- Én sem - már a feltételezés is megsértette. Olyan volt, mint egy puszin felháborodott kisgyerek.

- Akkor ez mi? - szúrós tekintettel az álla éles vonala felé fordultam.

- Ez a munkám - nyugodtabb lett, én meg felsóhajtottam.

- Azt ne mondd, hogy drogfutár vagy - fásultan kibámultam az ablakon. Sok volt ez huszonnégy óra alatt.

- De bizony virágszálam - egy pillanat alatt felé kaptam a fejem, és nagyot vágtam a vállára.

- Épp vezetek! - hördült fel és nagyot grimaszolt.

- Én meg épp nevellek! - utánoztam stílusát, mire csúnyán nézett rám és elhalkultam.

- Szóval, kicsi madárijesztő - elkerekedtek a szemeim - az a munkám, hogy délutánonkét kábítószert szállítok ki kölcsön járművekkel a megrendelőknek. Ennél többet nem mondok, mert még szeretném a fejemet a nyakamon tudni, remélem megérted.

- Jobb munkát nem találtál? - dünnyögtem.

- Amivel időben fizetni tudjuk a tartozásunkat és a hitelre is marad, nem - elkomorodott a hangulat. Már rég magunk mögött hagytuk a suli környékét, egy forgalmasabb úton hajtottunk a belváros felé.

- Nem tudtam, hogy rossz az anyagi helyzetetek - mindig azt hittem, hogy Jack Fox olyan mint a sulicsapat focistái, elkényeztetett kölyök.

- Régen nem volt, aztán apád kirúgta az apámat - megint rá kellett néznem. Hát ezt nem hiszem el...

- Te ezért utálsz engem ennyire?! - majdnem lekevertem neki még egyet.

- Nem, téged azért, mert egy elkényeztetett liba vagy.

- Hogy mit mondtál? Már bocs, de - úristen, azt se tudtam minek hordjam el.

- Vagy talán tévedek? - gúnyosan rám vigyorgott - Hadd találjam ki, az előző sulidból is valamilyen hiszti miatt jöttél át.

- Ó, szóval ezt mondják - most rajtam volt a sor, hogy gúnyos hangsúllyal összefonjam a mellem előtt a karom és kibámuljak a műszerfalon keresztül.

- Nem így van?

- Nem volt előző iskolám.

- Magántanuló voltál? - ezzel eléggé meglephettem, ugyanis elszakította tekintetét az útról. Jack sötét barna szemei szinte feketék voltak, a legsötétebb éjszakák.

- Igen. Hetediktől - nem firtatta tovább a témát. Lekanyarodtunk egy csendesebb utcába, aztán egy újabba és onnan még egybe, ahol leparkoltunk. Egy darabig néma csendben ültünk a kocsiban, majd kinyílt a szemközti vaskapu és egy huszonéves srác lépett ki a járdára. Tanácstalanul körbe nézett, tekintete megállapodott rajtunk. Jack intett egyet a félig lehúzott ablakon át, és a fiú odajött hozzánk. Egy szó sem hangzott el, a srác odaadott egy borítékot, Jack pedig a lisztes zacskót. Aztán elhajtottunk. Rám tört a fáradtság. Annyira hihetetlen volt ez az egész, hogy egy kocsiban ülök Jack Foxszal, akivel régen annyi volt a közös dolgom, hogy néha nekem jött a folyosón.

- Kávé? - egyszerűen feladtam. Én aztán nem fogok vérre menő küzdelmet vívni ezzel az idiótával, túl sok energia utálni valakit.

- Jöhet - fújtam ki a levegőt megkönnyebbülve. Öt perc múlva megálltunk egy aranyos bistronál, amin piros betűkkel állt a Fast food and caffe felirat. Jack leállította a motort.

- És az a fiú? - Jack abból a sikátorból jött ki.

- Ismertem. Szerintem te is - teljesen lefagytam - Cody McColl volt az.

- Aki végzős a sulinkban? - suttogtam elképedve. Hihetetlen, hogy nem ismertem fel. Hihetetlen, hogy ilyesmivel foglalkozott.

Hihetetlen, hogy meghalt.

- Igen. Ő mutatott be a dílernek. De elég sok ***séget csinált. Lopott kocsival szállított ki, néha az anyagból is lenyúlt. Amikor néha megfordult a fejemben, hogy kiszállok, ő beszélt le, mert csak a hullaházba mehetek onnan. De azt azért sose gondoltam volna... érted, hogy ez tényleg megtörténhet.

- Volt, hogy ott akartad hagyni? - az agyam nem bírta felfogni, hogy láttam Cody halálát, aki nem mellesleg drogozott.

- Sosem akartam ezt - sóhajtotta - Pláne nem börtönbe kerülni vagy meghalni, de valamit muszáj csinálnom, érted?

- De - elakadtam. Most erre mit mondhatnék?

- Valahogy csak ki lehet szállni, nem csinálhatod ezt életed végéig.

- Én is ezt hittem, mert hát a dolgom rendesen csináltam, túl sokat meg nem tudok, de basszus - Jack megdörzsölte az arcát - Cody alig másfél héttel hamarabb kezdett ott, mint én!

- És a másik? Aki lőtt?

- Ő... tudom ki volt - de nem mondja meg, persze.

- A főnököd? A drog miatt amúgy is, de gyilkosságért... - kezdtem belelovalni magam, amikor Jack leállított.

- Violett, elég - rivallt rám - Vannak emberei akiket a börtönből is tudna irányítani.

- Szerinted senkinek nem tűnik fel egy hulla?! Vagy egy eltűnt diák? Ugyan már Jack - mintha fontolóra vette volna a szavaim, de így sem győztem meg.

- Persze, ez lenne az erkölcsileg helyes lépés, de ezt nem érted. Biztonságos helyen nőttél fel, mindened megvan, aminek hidd el, nagyon örülök, de te könnyen beszélsz, sosem voltál ilyen helyzetben - összeszorítottam a számat. Kínos, égető csend telepedett ránk, belül mindketten forrtunk.

Egy kis hang azt súgta, igaza van. Még hasonló helyzetbe se keveredtem soha, mindig volt legalább három ember az életemben, akire számíthatok. A két bátyám és az apám. Akit Jack felelősnek tart mindezért. De akkor is kell, hogy legyen minderre megoldás, nem lehet ilyen valakinek az élete. Tudom, hogy a valóság nem egy tündér mese, ezt már anya temetésén megtanultam, de hiszek benne, hogyha valaki elég erősen küzd, célba ér. Erre persze nem én vagyok a legjobb példa a magántanulós sztorimmal, de ezen már nem tudok változtatni. És még mindig örülök, hogy kiszakadhattam abból az osztályból.

- Igyunk egy kávét - mondtam csendesen, és kiszálltam a kocsiból.

( 37 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat