Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Fantáziai)

Dog's Friendship
Megosztás: f

Dog's Friendship

Buster szemszöge:

A nap virradt, az erdő egyre csak kibontakozott. Meleg volt továbbra is. A pocim falatokra vágyott, mondjuk egy kis húsra. A nagy csodálkozásban egyszer megszólalt Kody hangja.
- Reggelt! - üdvözölt. - Gyere, együnk valamit - nézett a hasára.
- Már úgyis éhes vagyok - néztem a kanra, aki megindult az erdő belsejébe. Éppen egy kis folyó felé haladt. Ez biztos, hogy halra vágyik.
- Hogyan horgásznál ki onnan egy halat? - kérdezett nevetve.
- Hát... nem is tudom, még nem fogtam magam halat
Kody felnevetett, és nyomban kifigyelt egy halat. Mintha valami varázsereje lett volna, szeppentem meg. Ő már kifogta reggeliét, ami két szép nagy hal tett ki. Én csak néztem, hogy nekem nem akar fogni halat? Kitágult pupillákkal figyeltem.
- Ezt is megkell tanulnod! Csak figyelj akkor rám! - mondta, majd a mancsaival kikapta majdnem a halat. - Így kell, persze azért nem fogom ki helyetted
Próbálkoztam, már épphogy meglett egy.
- Gyorsan tanulsz, na fogj ki még egyet, de jó nagyot! - figyelgetett Kody. Én egy jó nagyot kerestem ki, és a nagy erőlködéssel beleestem a folyóba. A kan mostmár tényleg nevetett, mire én is fröcsköltem rá vizet. Eljátszadoztunk ott egy ideig, de akkor azt mondta, hogy már ideje a falkához csatlakozni.
- Nos, kövess engem, és ne szólj semmit - parancsolt a kutya. Követtem, még egy kis kajamaradékot is ott hagytunk a bogaraknak. Lecsúsztunk a egyen, és már indultunk is a táborba. Kicsit félénk érzés támadt fel bennem, de úgy gondoltam, nincs mitől megijedni. Egy nagy sziklán mentünk be, ahol járatokon keltünk át. Shadow-hoz tartottunk, aki egy nagy helyen volt. Éppen pihent ebben a nagy hőségben. Szépséges, hatalmas farkas, melynek koromfekete a bundája, és sárgás a szeme.
- Jó reggelt, vezérünk! - köszöntötte lelkesen Kody. Én kétségbeesetten mondtam ugyan ezt.
- Jó reggelt! - végülis szép gesztus a köszönés. A vezérnek felcsillant a szeme a hangomra, és újdonságos küllememre.
- Csak nem egy új tagunk lenne! Mondd Kody, mikor ismerted meg?
- Igazából tegnap, mikor eltűntem. Éreztem az idegen szagot - válaszolt Kody.
- Mondanál róla pár dolgot, mielőtt még felavatnánk tagnak? - kérdezte Kodyt.
- Nos, az emberektől szá... - szakította félbe mondatát Shadow.
- Aham... emberek, értem. Ezek szerint nem is vadásztál még? - kíváncsiskodott, mire én csak választ adtam.
- Csak nemrég Kodyval fogtunk halat, de nem igazán - mondtam magabiztosan.
- Mindent értek, nem is kell róla több információ, nos, gyertek velem! - parancsolt a falkavezér.
- Igazából tényleg kedves - súgtam Kodynak. Átmentünk egy csomó járaton, mire a legvége volt ahová mi tartottunk.
- El is felejtettem, hogy hívnak? - kérdezte.
- Buster
A farkas feljegyezte a rólam megtudott fontosakat.
- Most még gyertek! - mondta, és elindult vissza a folyosón. Éppen "szobákat" nézegetett.
- Hmm... - gondolkodott. - Talán Kody-val szemben megfelel?
- Persze - örültem meg. A vezér elvonult, és éppen kiment a barlangból. - Jól csináltam? - kérdezgettem kíváncsian.
- Nagyon - nevetett a kan. - Csak most jöjjön az ismerkedés, úgyis hamarosan megfog téged hirdetni a falkában. Pontosabban mikor kajálunk.
- Mit szoktatok enni? - nyaltam meg pofim.
- Húsfélét, mint lásd, halat, kis rágcsálókat, vagy éppen nagyobb állatokat. - nyalta ő is meg száját.
Tíz percet pihentünk, aztán már kezdődött is az ebéd.
- Shadow ennyi idő alatt ment el vadászni egyedül, néha hoz nekünk, de legtöbbször mi neki.
- Ebéd! - hívta fel magára a figyelmet Shadow. - Még mielőtt vennétek az ételből, elkell valamit mondanom nektek. Ma reggel Kody egy újabb kutyával érkezett - magyarázott a kan, és a többiek tanácskoztak, hogy ki lehetek. - Egy husky az új vendégünk, név szerint Buster. Az emberektől van, még nem szokott hozzá a vadászathoz, és a környezethez. Mindenkinek mondom, hogy legyetek vele picit elnézők! - mondta a farkas, majd az étel felé bökött. A többiek a friss halért rohantak, de én úgy gondoltam, legyen az enyém az utolsó falat. Kicsit aggódtam. Végül maradt két hús, amit Kody hozott nekem. A többiek marcangolták a halat. Kody átnyújtotta a kaját, én meg megköszöntem. Később mikor elfogyasztotta mindenki az ebédét, a falkavezér odajött hozzám egy darab hússal.
- Kóstold meg! Még nem hiszem, hogy ettél. Finom, nyúlhús! - adta át. Ízlelgettem a húsit, mikor a mennyei íz töltött el.
- Ez nagyon finom - mondtam vékony hangon. Egyik kutya odajött hozzám, majd a többiek is körülvettek. Shadow elvonult nevetve.
- Szia, én... - hallatszódott mindenkitől.
- Én vagyok Isabel - szólt egy szép szuka. - Én Sarah - szólalt meg mégegy szuka. - Én meg Casper - hallatszódott egy újabb hang, majd mégegy: - Rocky, örvendek - nézett rám egy komoly kan.
- Sziasztok... mind - szóltam megzavarodva. - Én meg Buster vagyok
Kedvesen üdvözölt mindenki, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó kis falkában fogok élni...
- Kövess! - mondta Shadow, majd kiállított egy tuskóhoz, amire felálltam. - Ezennel kijelentem, hogy Buster az új egyed a falkánkban!

Tudom, itt a végén már nem volt leírás, de majd következő részben minden benne lesz.

( 236 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 08. 17. 12:06  
A gyerekszáj sem azért van, hogy nyugodtan hibázz. Az alap realitást azért illik megtartani mindenhol. Hiába akartad így, ha ez nem helyes.

Warrior cats fan 2018. 08. 16. 22:43  
Ahj, tudom a farkasok szokásait, persze direkt volt ott macskaköröm, a pont nemtom, hogy párbeszédnél kell e oda, én így tudtam, azt kész. Am azért na, a gyerekszáj kategória nem ilyenekre lett kitalálva?
A kuckójuk eléggé kitalált, mivel persze, hogy nem élnek barlangban, de hátha most így akartam, akkor miért nem lehet?

likomil
 
2018. 08. 12. 19:00  
Itsme az><. Anyit láttam ,hogy a felének a xïmét se tudom xD.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 08. 12. 15:31  
Likomil, csak egy női megérzés, de nem a Tatonka meséire gondolsz? Abban van farkas meg bölény és még mese is.
A farkasok tudnak halászni, a kutyák is. Bár gazdás kutyák nem hiszem, hogy halásznak, de elvadult példányoknak muszáj megtanulniuk.
Voltak szóismétlések, elírások. Több leírást várnék, illetve illene minden mondat végére pontot tenni, azért csak egy mondat, érdemli a befejezését, még ha utána entert is nyomsz.
Mi az, hogy "a rólam megtudott fontosakat"? Mik azok a fontosak? Nem lehetne inkább "a rólam megtudott fontos információkat", vagy miegyéb?
Alagút? Igen, a farkasok, kutyák a szabad ég alatt alszanak, plusz barlangokban. Szobákban nem hinném. Járatokban a pockok alszanak.
A hierarchia ebben a történetben nulla. A falka együtt vadászik, az ételt nem hordják haza. Előbb az alfa eszik a párjával, majd a tagok, végül az omega. Ha van vemhes, vagy legyengült egyed, neki a tagok visszatérve felöklendezik az ételt.  Ha vannak kölykök, az anyjuk megtölti a pocakját, majd hazaérve felöklendezi nekik az ételt.
Ha több másik szereplő beszél, új sorba írd a párbeszédet. Sok a történetben a párbeszéd. Nincs benne izgalom, csak egy átlag nap leírása.
Ennyit akartam. Kicsit furcsállom, hogy mondjuk a hierarchiát Pawwy nem említette meg, pedig ő nagy farkas fan, ez pedig nagyon szembetűnő hiba volt.

likomil
 
2018. 08. 11. 22:38  
Nem rossz nem rossz. De ez a halvadászos cucxD. Eskü egyszer az öcsém leültet ,hogy nézek meg vele egy mesét. Valami farkas bölény keverék volt. Pont aban halásztak a farkasok. Olyan szinten fájt ,hogy az már kinzás:-D. De minde esetre folytasd.^^

Warrior cats fan 2018. 08. 11. 15:02  
xD  Kicsit érdekes, de gondoltam, hogy ink a gyerekszájba illik, azért na ><

  - megszűnt felhasználó - 2018. 08. 11. 12:08  
Nem rossz rész, de van mit benne javítani.
Amikor elolvastam, hogy a kettő husky és a falka halat eszik, azt hittem helyben verem fejbe magam. Halat? Halászni? A gazdis huskyk nem fognak rögtön vadászni, főleg halászni. Szarvast, őzet, nyulat esznek.
Hm, azt hittem rosszabb lesz az alfa... egy farkas és ilyen hamar befogad egy emberektel jövő kutyát? Azt hittem lesz egy kis bonyodalom. Mondjuk az alagutaknál én elvesztettem a fonalat. Milyen járatok? Ha meg a barlangokat, avagy a szobákat sok barlangnak gondoltat... ötletes, de ha jólt tudom szabad ég alatt alszanak.
A kutyák nem tudnak a hasukra nézni, mert akkor, hát, csak a szemükkel kellene, mert elég fura lenne :"D

Minden esetre folytasd, kíváncsi vagyok :3


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat