Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

Barátok Örökké
Megosztás: f

Barátok Örökké

Minden egy csodálatos nyári napon kezdődött, egy megvilágított, játékokkal összezsúfolt területen. Akarom írni egy vidámparkban. A lányokkal azért mentünk be, hogy egy kicsit szórakozzunk és leskelődjünk.

Nórinak van egy bizonyos Máté nevű kiszemeltje, aki nagyjából 185cm magas, barnás hajú, kék szemű. De nem sokban tér el a fiúktól. Ő is kő bunkó, mármint a szószoros értelemben. MEGKÖZELÍTHETETLEN.

Hát Nóri pedig...hát nem is tudom, hogyan írjam körbe. Alacsony lány, talán 160cm -t megüti éppen. A termetéhez képest nagy szája van. ( olyan, vele nem vesznék össze típus ) . Szőkés barna fürtjeivel és világos barna íriszeivel a fiúk nagy százalékát el lehet csábítani.

A hullámvasútról leszálltunk első dolgom (megszokásból) ismerős arcokat/tekintetek után keresgélni, és akik miatt eredetileg jöttünk egy tőlünk jobbra elhelyezkedő kajás bódénál álltak sorba. Még ez is agyon volt világítva. Ránéztem a még mindig a sorban álldogálókra, amikor Mátét is megpillantottam végre addigra, már a banda másik fele leült a padokra. Mi felénk nézett. Hátra pillantottam, ahol a lányok beszélgettek, az óriási játék előtti fellépőnél. Gyorsan visszatekintettem a srácra. Majd ezen gyors eszme futtatásom alatt. Telibe megfordultam és Nóri jobb kezét meglökve, a vattacukor nem a földre esett, hanem a frissen mosott hajába ragadt bele. Így inkább már nem merem meg említeni neki, hogy pont erre nézett az a fiú.
-Sajnálom. Nem direkt volt. Várjál mindjárt kibogarászom. - oldalról a lányok szóltak nekem, hogy néhány dilis lány, mármint Szonja és a csapata tőlünk pár lépésnyivel, pont mögöttem csiripeltek. Biztos valami szaftos sztorit, amit kisebb nagyobb hazugságokkal és kibővítésekkel megfűszereznek. És persze már úgy kürtölik szanaszét. Szokásukhoz híven.

Szonjáról csak annyit kell tudni, hogy gazdag családba született, és elkényeztették. Gondolom már a szülei sem bírnak vele, mert csak csettint egyet, esetleg nyávog valamiért, egyből megkapja. És ez nem csak az otthoni élete, már az iskolában is nagy szeretettel alkalmazza. Szépen néz a tanárra és máris egy jeggyel jobbat kap a feleletére. Néha azért jól jön ez a bizonyos "képessége". Ha mondjuk le akarja mondatni vele az egész osztály a felelést, akkor tesz is azért.
A csapatába tartozik még Diána. Ő például egy csöndes típus. Velem egy magas, fekete hajjal és egy picit sötétebb börszínnel rendelkezik, mint mi többiek.

Van még kettő lány Enikő és Kinga. Hát az egyiknek nagyobb szája van, mint a másiknak. Ők is hasonlóan megengedhetnek maguknak sok mindent. Lehet ezért is alkotnak egy bandát, nem tudom, de kíváncsi lennék a miértjére.

-Ne bámuld őket sokáig! Tudod milyenek. Megérzik.

-Későn szóltál erre fele jönnek. Siess kibogozni a hajamból. Kriszta, Vivi ti is segítsetek. AUCS... finomabban, ha kérhetném.

-Látom a kis lúzerkének még az evés is fájdalmas. - vágott oda hozzánk.

-A kis anorexiás. - mondta magában Diána. Majd kacagva beültek a hullámvasút kocsijaiba.

-Ezt jól megkaptam. - próbált megszólalni siránkozva Nóri, de csak örömkönnyek szöktek ki a szeméből. - De annak örülhetek, hogy Ő nincs itt! - Teljes erőmmel azon voltam, hogy minél jobban tettesem azt, hogy a fiú bandát ma még nem is láttam. Igaz a fürtjei között, ha mosolyognék is, alig vennék észre.

-De hisz az ott nem Ő? Egyszerre fordultunk arra, amerre Kriszti mutatott, és döbbentünk rá arra, hogy Todd a barátaival 25 méterrel arrébb szórakoztak.

-Lányok gyorsan hol egy mosdó, rossz lenne ha így látna meg engem! - szólt hozzánk remegő hangon.

- Dorottya, de hisz a te kiszemelted is ott van velük! - Erre már én is villám gyorsasággal fordultam meg, és néztem a sörpadok felé újra. Amikor leszálltunk ő még akkor nem volt ott velük.
-Ha jól tudom innen pár méterrel arrébb van a Wc. De azt a pármétert a fiúk felé kéne megte... .

-Nem baj, csak mihamarabb menjünk olyan helyre, ahol nem nevet ki az, aki meglát minket. - pánikszerűen vágott bele Vivi szavába Nóri.
Szerencsésen eljutottunk a Wc-ig, mert mire megint felnéztünk a fiúk már mentek is tovább. Néhány meglepődött tekintet mellett haladtunk el, mire arra a kicsit lepusztult toalettre értünk. Sikeresen és fájdalom mentesen megoperáltuk, igaz ragadt még egy kicsit a haja, de legalább már nem lógott ki a fejéből egy hurkapálcika. Az este további felében már nem találkoztunk velük, de attól kezdve jól éreztük magunkat.

( 112 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 08. 11. 18:36  
Értem :3 Annyit még kiemelnék, hogy a címben nem kell mindkét szót nagy kezdőbetűvel írni, a Barátok örökké is megteszi legközelebb :3 Várom a következőt^^

Bozsoka139 2018. 08. 10. 17:55  
@BlingBling, köszönöm a kiemeléseket. Következőre figyelmesebb leszek. Ez egy ifjúsági regény lenne, így több szálon is fognak futni az események. A Hűvösvölgyi Suli című könyv inspirált.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 08. 07. 18:04  
Akarom írni, egy vidámparkban -> onnan hiányzik egy vessző
olyan, vele nem vesznék össze -> nem kell vessző, viszont írhattad volna idézőjellel, hogy "vele nem vesznék össze" részt
eredetileg jöttünk, egy tőlünk -> ide is kell vessző
Várjál, mindjárt kibogarászom -> ide is kell
mint mi, többiek -> ide is kell
Későn szóltál, errefelé jönnek -> ide is kell (és nem erre fele, hanem errefelé)
Kriszta, Vivi, ti is segítsetek -> ide is kell
- Látom, a kis lúzereknek még az evés is fájdalmas - vágott oda hozzánk -> először is, a látom után kell egy vessző. Másodszor, nem kell pont a gondolatjel elé. Harmadszor pedig vágta oda hozzánk.
Igaz, a fürjeim között -> ide is kell vessző
- Lányok, gyorsan -> ide is kell
rossz lenne, ha -> és ide is
Amikor leszálltunk, ő még akkor -> meg ide is
- Ha jól tudom, innen pár méterrel -> ide is
mert mire megint felnéztünk, a fiúk már -> ide is

Számokat betűvel írjuk ki mindig, kivételt képeznek az évszámok

kőbunkó egybeírandó

Nem lett volna szükséges csupa nagy betűvel írni azt, hogy megközelíthetetlen
Az aúcs szót sem kellett volna

Halmozott írásjelek után szóköz, gondolatjel előtt és után szintén, a zárójeles résznél viszont nem kellett volna sem az első szó elé, sem az utolsó után, és a pont elé sem.

A hullámvasútról leszálltunk helyett inkább leszállva kellett volna
Arcokat helyett arcok, különben értelmetlen a mondat. Arcokat után keresve?

A negyedik bekezdést nem ártott volna átolvasni és átfogalmazni, mert egy egész kicsit értelmetlen lett néhány helyen

Mikor pontot teszel a párbeszéd végére, a gondolatjel utáni részt nagy betűvel kezdd

bőrszín helyesen
fiúbandát helyesen
nem Wc, hanem vécé
fájdalommentesen helyesen

Van még kettő lány: Enikő és Kinga -> ide kellett volna egy kettőspont

- A kis anorexiás - mondta magában Diána -> nem kell pont a gondolatjel elé, és írhattad volna nyugodtan egy vesszővel elválasztva az utána lévő mondatot
- Ezt jól megkaptam - próbált megszólalni -> ide sem kell pont

Az ő-t nem kell nagybetűvel írnod

- De hisz az ott nem ő? - Egyszerre fordultunk arra, amerre Kriszti mutatott, és döbbentünk rá arra, hogy Todd a barátaival huszonöt méterrel arrébb szórakoznak -> ez a mondat így van helyesen. A gondolatjel után nagybetűvel kell kezdeni a mondatot, a számot betűvel kell kiírni, és a szórakoztak helyett inkább szórakoznak.

Remélem, sikerült mindent kiemelnem >< Bármi kérdésed van, csak nyugodtan :3 Továbbá nem igazán értettem, mi akart ez lenni. Novella? Valaminek az első része/bevezetője? Mert ez szerintem novellaként annyira nem állja meg a helyét, nincs sok értelme, de tökre el tudom képzelni egy történet bevezetőjeként, például egy kiragadt jelenet a történetből vagy egy előzmény szerepében ^^


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat