Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Foltimoki)

Dog's Friendship
Megosztás: f

Dog's Friendship

Buster szemszöge

A nagy vándorlások folyamán egy irányba ballagtam, méghozzá a fás és bokros táj felé. Mikor már kicsit beljebb értem, körülnéztem, és már tudtam is, hogy ez egy erdő lesz. Nem volt valami önbizalomgerjesztő, de nincs mitől félnem. Egy gyönyörűszép környéken jártam. Minden vizesen és zölden csillant meg. A páfránylevelekről még az én fejemre is csöppent víz. Gyönyörű volt! A színek tündököltek szemem előtt, csak úgy bámultam, hiszen ilyet nem láttam még. Testemet belepte a sok árnyék, a feketéből koromfekete vált, a fehérből szürke. Amint nézegettem a körülöttem lévő dolgokat, valamibe belevágódtam. Azonnal felkaptam a fejem, figyeltem, és óvatos léptekkel közelítettem a szag felé. Még észre se vettem, hogy a talaj alattam beton köves díszítésekkel. Amikor távolodott a szag, akkor mentem tovább, de azért még a szemem sarkából figyeltem a körülményeket. Megláttam, hogy egy meredek hegyen voltam mindvégig. Óvatosan lenéztem, mikor puha mancsaim alatt beomlott a föld. Csak zuhantam, zuhantam, még fel sem tudtam dolgozni a körülményeket, mikor valaki visszarántott.
Egy kutya. Sőt, egy husky, az én fajtámból.
- Nem volt könnyű, azt bevallom - szólalt meg mögülem egy helyes hang. Hátrafordultam, és láttam, hogy egy kiköpött olyan husky beszél hozzám, mint én vagyok. Végigtekintettem a kutyán, mint látva fekete-fehér bundával rendelkezik, csak sötétebb kék szemmel.
- Köszönöm... - szólaltam meg vékony hangon.
- Örvendek a szerencsének! Kody lenne daliás nevem - mosolygott a kan, és mancsát felém nyújtotta. Ráhelyeztem a mancsomat az övére, mint barát barát.
- Engem Busternek neveztek el, örülök, hogy találkoztunk - kuncogtam, és hallgattam tovább.
- Szép neved van... várj, azt mondtad, hogy elneveztek? - szeppent meg a kan, mire én azt hittem, hogy valami rosszat mondtam.
- Igen, az emberek... miért, mi baj vele? - válaszoltam neki.
- Emberek?! Te az emberektől jöttél? És mondd, milyen volt? - kíváncsiskodott, és felállt.
- Hát öhh, jó. Vagyis... azért szöktem el, mert elhanyagoltak. De egy időben rólam gondoskodtak, etettek és itattak, sétáltattak, fésülgettek, és még valójában egy csomó más. De úgy éreztem, hogy már nem törődtek velem, és mintha ott sem lettem volna, nem vettek észre, pedig hiába kapartam az ajtót - néztem le a földre és sajnáltam kényelmes életem megszűntét.
- Az emberek nem jók! Én csak tudom, hiszen mondták a falkán belül! Néha szoktunk sztorikat mesélni - magyarázott a kan, és már látszott rajta, hogy nem embereknél nőtt fel.
- De vannak törődők, bár nincs mindig így...
- Ne szomorkodj! Nálunk van társaság - ugrándozott örülve a kutya.
- De mégis hogy kerültél ide? És hol élsz? - kíváncsiskodtam.
- Nem az emberektől, az biztos. Én errefelé születtem, de szüleimtől azóta útjaim elváltak. Aligha neveltek még fel, már is elmentek, és magamra hagytak. Hogy hol élek? Nézz csak oda le! Ott látod azt a romos házat? - kérdezte, mire én csak bólintottam. - Ott van egy egész kutyafalka. Mindössze öten helyezkedünk el benne, és vezérünk egy nagy nagy kutya. Még az sem kizárt, hogy bevesznek téged is oda, és akkor hat lesz a tagok létszáma, de a vezér továbbra is egy marad - mesélte el történetét Kody, amihez hozzákellett fűznöm valamit.
- És én, hogy illeszkedjek be oda? Senki nem ismer ezen a környéken, még szagról, sem látásból. Mit csináltok ott? És ki az a falkavezér? - kérdeztem, és kicsit megijedtem, hogy a többiek rosszul fognak fogadni, amiatt, hogy én az emberektől jöttem.
- Nyugi, majd én leszek az oktatód, és megtanítalak rá, hogyan viselkedj, bár a szabályzatot tuti, hogy felolvassák, minden új tagnál ezt csinálta a táborfőnök. Ja, és hogy ki ő... hát nem akartalak zavarba hozni, de egy farkas - nevetett halkan, és rámnézett.
- Már így sem voltam nyugodt, de, hogy még egy nagy farkas a vezető, így már kifejezetten félek - páráztam kicsit, hiszen egy farkas nagyobb mint egy kutya, és még életemben nem is láttam olyan teremtményt.
- Ne aggódj! De akkor elmondok neked valamit: A farkas nem veszélyes emberre, sem állatra. Falkában vadászik, és mindig törődik mindenkivel, és figyel mindenkire. Ez a farkas pont barátságos, okos, és segítőkész, lefogadom, hogy örömmel befogad téged, mint kölyök. Nyugalom, köztünk sosem fogsz unatkozni! - bíztatott Kody.
- Azt sem tudom, hogy mit szokás itt csinálni. Egy két dolgot ezzel is megosztanál? - néztem rá könyörgő bociszemekkel.
- Hát persze! - nevetett fel. - Először is, magad vadászol, illetve a falkával, és az itt lévő rágcsálókat és nagyobb prédákat ejtjük el. A törzsfőnök, avagy Shadow felfogja mérni vadásztudásod, és figyelembe veszi, hogy milyen a vadászösztönöd. Csupán csak kiméred hol a vacsorád, kifigyeled, majd lecsapsz rá. Valószínűleg fürge vagy, és eltudod kapni a prédát. Egyenlőre ennyi, mivelhogy a többit csak megfigyelni tudod, és Shadow úgyis a felét tisztázza még veled. Szerintem menni fog! - örült Kody, és feltápászkodva kilógatta a nyelvét, és mosolygott.
- Mindenesetre elég jól magyarázol, köszönöm, Kody! - nevettem vele, majd elragadott, és elhurcolni készült a táborukba.
- Innen hogy jövünk le épségben? - kérdeztem, de Kody hamar feltalálta magát, és mutatta, hogy kell ágról kőre leugrálni, de csak óvatosan. - És mégegy kérdés: Hogyan találtál rám?
- Egyszerűen csak éreztem, hogy erre jár egy kutya, méghozzá azt is felismertem, hogy egy husky vagy. Na de gyere, holnap nagy nap vár rád!

Remélem tetszett, és hogy nem untattalak titeket a tömérdek párbeszéddel xD Köszönöm, hogy elolvastad! ^^ Következő rész várható ekkor: vasárnap-hétfő

( 139 megtekintés )

Szólj hozzá:

Warrior cats fan 2018. 08. 06. 10:40  
Am tényleg xD Páfrányok... esőerdő tényleg xd Ma lesz megírva a következő rész, azt nemtudom mikor jön ki, mivel most is kellett várni 1-2 napot, de megvárjuk ^^

  - megszűnt felhasználó - 2018. 08. 05. 14:32  
Nekem is jobban tetszett, de az elején olyan volt, mimtha esőerdőben járt volna xD

likomil
 
2018. 08. 05. 13:35  
Nem a fogalmazásra xD

Warrior cats fan 2018. 08. 05. 13:18  
Remélem nem a helyesírásra gondoltál xDD

likomil
 
2018. 08. 05. 10:48  
Ez most egész jó lett^^. Mármint nekem jobban bejött mint az előző^^. De ez is a szerény véleményem.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat