Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Bettica)

Királyok háborúja
Megosztás: f

Királyok háborúja

Alaptézis: Mindössze három földrészre, kontinensre osztható eme középkori világ. Egy Északon fekszik, melyről csupán annyit tudni, hogy az egyik forrásából ered az Északiak-tengere. Felhajózni a kis földrészhez szinte lehetetlen, túl viharos arra felé a tenger, s nem beszélve a hatalmas ködről, ami a sziget körül található meg. Egyes legendák szerint barbár népek lakják, akik a többi két földrész partvidékét fosztogatják, de ezekre semmilyen bizonyíték nincs, a fosztogatókat eddig sosem sikerült elkapni, s kifaggatni mivoltukról.
  A rejtélyes és ismeretlen világból ered tehát az Északiak-tengere, amely minden közé éket, ebben az esetben vizet ver. Északon tehát ott a Senki-Föld – hivatalos elnevezés szerint -, Nyugaton fekszik a Brora-Birodalom, melynek történelme több mint kétszáz évre nyúlik vissza. Kezdetben szétszórtan éltek különböző kiskirályok, állandó háborúkat vívtak egymás között, családok emelkedtek fel, majd buktak el, várak épültek és végül égtek porrá. Nagyobb előnyben a sárkányokat meglovagló bátrak voltak, de akik az óriásfarkasok falkáját szelídítették maguk mellé sem panaszkodhattak. Ám egy család megelégelte a folyamatos viszályokat, s kinevezte magát a Brora-Birodalom egyetlen királyának. Eredeti családnevük a Brora volt, de hódításuk előtt egybeolvadtak a Vaelralis családdal, így később királyaik már ezen a néven futottak. Balaegar Vaelralis, ki elsőként kiáltotta magát családja királyának, sárkánylovas volt, mint előtte ezer évig mindenki a családjában. A másik két, gyengébb kis-sárkánykirályt eltüntették a föld felszínéről még a nevük sem maradt van, ezzel megszerezték a Birodalom nyugati részét. Balaegar húga, Baenya ezután Északra fordult sárkányával, ahol térdre kényszerítette a Sunglass és Brackwell családot, akik hűséget fogadtak, s hadseregüket is az új király szolgálatába ajánlották. Volt még három másik kiskirály ott fent északon, de őket porrá égette a könyörtelen sárkányhölgy, engedetlenségük miatt.
  Balaegar legfőbb hívét, unokatestvérét Jacaegar-t Keletre küldte, ahova már elért a másik két égtájon végzett pusztítás, így az ott élő négy kiskirály egy vércsepp nélkül megadta magát a sárkányon érkező hercegnek, így miután felálltak az esküfogadás után, már az a négy férfi húzta ki magát, kik a Stonetree, a Leadbetter, a Morrass és a Penrose család urai lettek.
  A hatalmas hegyekkel borított, rideg Délen egy család uralkodott, már évszázadok óta, minden feltörekvő kiskirályt még csírájában elfojtottak. Ők voltak a Greystark-ok, a vérszomjas óriásfarkasok, kegyetlen gazdái. Maga Balaegar király ment le Délre tárgyalni Barthogan Greystark-al, aki felmérve a sárkányok veszélyét a behódolás mellett döntött, egy feltétele azonban az volt, hogy ugyanúgy ahogy a Vaelralis család sárkányai, úgy az ő farkasaik is szabadok maradhatnak.
  Dél „meghódításával” teljes lett a Brora-Birodalomban a béke, s megkezdték uralmukat, mint egyetlen királyi család, a Vaelralis uralkodóház, újjá épített törzshelyükön, Nyugaton, Erőszakkőn.
  Az Északiak-tengerén fekvő Ohedor-Királyság története sokkal nyugalmasabb. Mindig egy királyuk volt, kik a Vellaeron családból kerültek ki – néhány tény arra utal, hogy ez a család egy leszakadt leányága a Vaelralis családnak. A Királyság alapja az összetartás, mind a hat alattuk szolgáló nemesi család feltétel nélkül bízik uralkodó családjukban és tisztelettel tekintenek rájuk, bár lehet, hogy ehhez hozzájárul az is, hogy kicsit félnek a Vellaeron jégsárkányoktól. A Királyság első királya nevét, Ohedor Vellaeron nevét viseli.
  A Birodalom és a Királyság között sosem volt felhőtlen a viszony, sokat fújtak egymásra, de mikor Lucaelor Vaelralis király hozzáadta leányát, Daella-t hercegnőt, az Ohedor-Királyság örököséhez, Visevor herceghez, béke állt be - ideinglenesen. A hercegnőt hajón küldték át a másik világba, ahol pazar esküvő keretében örök hűséget esküdött hercegének. Gyermekük, Rhaedor megszületésével pedig a jég és a tűz egyesült.
  Ám egy sárkánylovag a jégsárkányok között nem mindenkinek tetszett, főleg Visevor herceg unokatestvérének, Nealery hercegnőnek, aki régebben egyébként szeretője volt az örökösnek. De ott volt még a fejét rázó, újdonsült nagybáty, Visevor öccse, Vanar. Ezért a két elégedetlen rokon összefogott, s maguk mellé állították a hercegnő apját, a király öccsét. Ezzel viszont a nép szimpátiáját is megszerezték, hiszen a király nem igen volt népszerű, az öccsét, Malon herceget, azonban mindennél jobban szerették. Vanar maga vágta el bátyja torkát az éj leple alatt, Daella hercegnőt pedig sárkányával etette meg. Malon herceg a királlyal és annak feleségével végzett. A csecsemő Rhaedor herceget arra a hajóra tették fel, amivel még anyja érkezett, kardélre vetve a kis testét, mellé pedig a Daella kis testű sárkánynak a tetemét, így küldték vissza a Birodalomba.
  A Királyság koronája ezután Vanar fejére került, s feleségül fogadta Nealery-t.  Ám a Brora-Birodalom bosszút fogadott veszteségeikért, s háborút hirdetett a szomszédsága ellen, azok ellen, akik elárulták.
  A nemesek mind a két földrészen fegyvert ragadtak királyaikért, s kérdés nélkül vonulnak hadba. Sem a sárkánylovagok, sem a jégsárkányok nem félnek állataikat harcba vinni, ebből viszont véres küzdelmek születtek, egy ilyen csatában vesztette életét Vanar herceg és Lucaelor király is, szóval hatalmas veszteségekkel járt már most a háború. A Greystarkok átkeltek az Északiak-tengerén, s hatalmas pusztításokat hajtottak végre a Királyság déli részein, bár ott is a Lordjuk élete árán történt ez meg.
Néhányan – nemesi családok gyermekei, egyszerű paraszt emberek, szóval igazából bárki – a menekülés mellett döntöttek, ők csoportosan a Birodalom vagy a Királyság meg kerülésével a Senki-Földre akarnak eljutni, míg a háború, váltakozó erőkkel dúl.


  A háború továbbra is dúl, a karaktereink ebből a szituációban találják magukat. Bárkit hozhattok - külön, független állat karakter nincs -, lehetsz az egyik király, hercegnő, Lord vagy éppen Lady, lovag de tőlem aztán még boszorkány is. Kommentben majd hozok a nemesi és uralkodóházakhoz egy kis kiinduló pontot: ) És akkor ha már van kedved, töltsd ki nyugodtan a karakter lapot:

Név: (bármi lehet, a családneveket akkor kell megtartani, ha valamelyik megnevezettből való)
Nem: (abból még mindig csak kettő van)
Kor: (legyen tág a keret, 14-70ig jöhet bárki)
Rang: (király, királyné, herceg, hercegnő, lord, lady stb....)
Történet: (szeretek sokat olvasni, ne kíméljetek)
Tulajdonságok: (sok oldalú egy karakter, akárcsak egy ember, szóval szerintem lehetetlen elintézni tíz mondat alatt a jellemzését)
Küllem: (nem csak kép, leírást is szeretek látni)
Egyéb: (fegyver, állat, érdekesség óla, ilyesmikre gondolok)


Remélem lesz jelentkező, szerintem megéri elkezdeni ezt a szerepet: )

( 528 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 09. 17. 17:32  
oké 
nem baj,úgyse értem ezt a szerepet,csak próbálkoztam

tigrancs3 2018. 09. 02. 14:42  
Köszönjük a borzasztó nagy gombát, és Viki Phantom nevű lovát -"akinek fehér izé van a fején"- de nem kérünk belőle.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 09. 02. 10:09  
név:Viktoria

nem:lány

kor:18

rang:lady

történet:Miután testvérei meghaltak a háborúban,folyton egyedül akar lenni.Egyszer kiment 1 erdőbe,ahol látott egy gombát(?xD)ami borzasztó nagy volt.(ez a gomba benne lesz a én sztorimba )

tulajdonságok:utál a figyelem középpontjában lenni.Úgy mond vissza mindent,ahogy mondják neki.Csak állata mellett érzi biztonságban magát.Nagyon szeret lovagolni.Bosszúálló.Ha megsértik,napokig duzzog.Naggggyon szeret olvasni sci-fit.Tud kedves,lenni,de akkor nagyon kedves.Kevés barátja van,de őket nagyon megbecsüli.Hazudós,öntelt.

küllem: kék szeme van,szőke haja.közepes termetű.

egyéb:van 1 lova,Phantom

nem:kanca

tul:makacs, vad,sose engedelmeskedik.Csak Vikinek,NÉHA.

kép:

(igen,lesz 1 olyan fehér izé(!) a fején xD)

  - megszűnt felhasználó - 2018. 09. 02. 9:51  
Dodo,bocsi,hü*lye kedvemben voltam xD
akk leírom újra xD

Dodo06
 
 
2018. 08. 21. 13:22  
Na, akkor lesz valami?xd vagy hagyjuk a ***?xd

tigrancs3 2018. 08. 17. 11:17  
Talán vasárnap sikerül összedobnom egy-két karaktert, a jövőhét nekem jó lenne.

Dodo06
 
 
2018. 08. 16. 9:15  
Ha hoztok - akkor en is hozom az enyéimetxd - akkor tőlem elkezdhetjük.^^

Dodo06
 
 
2018. 08. 15. 23:36  
WhiteStorm: egy ideig gondolkoztam, hogy mit is írjak eme karakterre(?), s végül egy lágyabb megjegyzés mellett döntöttem: kicsit fejleszd a képességeidet karakter  írás terén, mielőtt szeretnél csatlakozni bármelyik szerepmhez is.^^

Dodo06
 
 
2018. 08. 15. 23:34  
Én elindítanám, de még senki nem hozott karaktert: (

Walker Joins 2018. 08. 15. 19:22  
pedig érdekes szerep lehetne.:'(

tigrancs3 2018. 08. 15. 18:37  
Hmm...nem sok esélyt adnék erre:'(

Walker Joins 2018. 08. 15. 11:26  
be fog indulni még ez a szerep?:ccc

tigrancs3 2018. 08. 13. 10:31  
Kár ilyen hozzászólással elcsúfítani egy komoly hangvételű szerepet.

Walker Joins 2018. 08. 12. 18:34  
WhiteStorm, mond hogy ezt nem gondolod komolyan xD

  - megszűnt felhasználó - 2018. 08. 12. 12:47  
 név:Viktória Vaelrais    (ha nem jelent meg a kép,mert mért jelenne meg,akkor nesztek)https://beautifulgirlart.files.wordpress.com/2016/12/girl8b_by_chaosringen.jpg

nem:lány(szerintem a képből nehéz rájönni,ezért gondoltam,leírom)

rang:HERCEGNŐ(ops caps xD)

történet: kislánykorában a szülei elvitték egy sólyom,avagy sárkánykiállításra,ahol két állat megbarátkozott vele(lehet kettő állata?) az egyik egy sólyom(tojó)(Electra)és egy sárkány (hím)(Icey)
kípek:http://dfw.state.or.us/news/images/2017/031717_1611-18-fish-and-wildlife01-web1000.jpg

https://pre00.deviantart.net/5067/th/pre/i/2017/290/0/5/halloween_adopt_emperor_storm_dragon_by_noctem_tenebris-dbquoct.png

és ők egyszer életvesélyből mentették meg.ők az állatai,sőt van még egy xD) egy ló,Clencey(kanca)https://i.pinimg.com/originals/e9/36/9f/e9369f7dc6011c2d342911dfdf24d296.jpg
egy nap,találkozott egy tojással,amit kikeltett.kikelt belőle egy farkas,ami így néz ki(xDDD):https://orig00.deviantart.net/1a29/f/2014/147/a/e/alectorfencer_s_plant_spirit_by_sandara-d7jwyak.jpg

ez a farkas eltűnt,és az egész erdőt ami akkoriban egy kopár hely volt,árváltoztatta,egy gyönyörű hellyé.Viktória meg elszaladt,és az erdőbe soha nemment vissza.

ennyi lene.remélem nem halt ki a téma.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat