Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Bettica)

Dog's Friendship
Megosztás: f

Dog's Friendship

Buster szemszöge

Ma sem volt semmi különleges, ugyanaz, mint a többi átlagos és unalmas nap. Nyelvem lógott a nagy forróságban. Lustán feküdtem egy nagy fának a tövében, és hunyorítottam szemeim. Már ideje lett volna valamit csinálnom is. Az ajtón farkaimmal bekopogtattam, mire szokásosan már csak nyitják az ajtót gazdáim. Éppen valami ennivaló után szagoltam, mert már elég éhes lettem. Örömmel várt a tálkámban a friss eledel, és ami annál is jobb, a jéghideg tiszta víz. Ilyenkor pont csak arra vágytam. A lakásban még klíma is fészkelt, ami alá mindig jól esett befeküdni. A gazdáim  hívtak játszani, amire már pillanatok alatt fel is készültem. Mindigis a legkedvesebb szó ez volt: “Jó kutya! „ . Sosem feletkezem meg róla. Emlékszem sokszor dicsérték égszínkék szemem, sűrű, meleg bundámat. Akkor éppen kiszívta a nap a fekete szőröm, de a hófehér maradt csak fehér. Aznap benn a házban aludtam, mert estefelé dörgött, villámlott, amitől fél minden kutya.
Következő nap sem volt különleges, viszont elmentünk sétálni, és azt szeretem, mindig jólesik. A gazdám mindig dicsőségesen vitt végig az utcákon, és én mindig csak hűségesen mentem. Szép, nagyon szép kutya vagyok, nem több, mint egy husky. Mindig kihúzom gerincemet, ennek köszönhetően szép testtartásom van. Még kutyaszépségversenyt is nyertem, gazdám rengeteget törődött velem.
Ám ez a kényelmes élet egyszeriben megváltozott. A gazdám ahogy felnőtt, egyre csak hanyagolt, és nagy lány lett. Engem már akkoriban utált az anyja, és mindig Lily gondozott. De most senki sem. Nem fésülték ki a bundámat sem, nem kaptam elegendő ételt, ígyhát lesoványodtam. Még el is szegényült a család. Én egy hanyagolt, csúnya kutya lettem. Sőt, még a viselkedésem is más lett, mivel loptam a szomszédból, mivel nem volt elegendő ennivalóm. Egyreinkább féltem, hogy a jövőben ebbe fogok belepusztulni, de nem adtam fel. Mostmár nem érdekelt semennyire, hogy minek neveznek, szépen lassan csökkent az emberek iránti szeretetem. Egyszercsak Lily felkeresett a városban, mikor éppen esett az eső. Meglátott, és felém futott boldogan, mire én megfordultam, és rámordultam. A lány megállította lépteit, és a kezét is visszahúzta. Én lehasalva mentem felé. Megszagoltam, persze a szagát sosem felejtem el. Megnyaltam a kezét, de már nem engedtem neki, hogy megsimogasson. Eltűntem a fák és bokrok között.
A napok úgy teltek, hogy mindig kunyeráltam kaját, hátha egy-két ember megsajnál. A hentest mindig megtaláltam, oda jártam mindig lopni a finom falatokat. Egy-két vevő mindig adott egy kolbászt. Persze okosan gondolkodtam, és nem rontottam be, hanem kifigyeltem a felszolgálókat. Kellett mindenképp a hús. Sikerült lerántani egypár kolbászt, sonkát, és a többi finomságot. Vissza sem akartam menni, az egykori otthonomba. De azért egy ölelésben részesülök így utoljára. Lily éppen otthon unatkozott, mikor én betorpantam. Ő megörült, simogatott és dédelgetett. Még az sem érdekelte, hogy bolhás lettem. Szépen kikefélte csomós bundámat, aztán megfürdetett, hogy épp állapotban legyek már a házban. Mikor ezzel megvolt a szobájába hurcibált, és ott simogatta tovább buksim.
Gyorsan telt az idő, és már este is lett. Aznap a csillagokat bámultam. Azon gondolkodtam, hogy talán egyszer még visszatérek ide. Merthogy azt hiszem itt az idő búcsút inteni drága otthonomnak, ahol éveket töltöttem. A városva tekintve körülnéztem, és visszaemlékeztem kölyökkorom óta elzárt emlékeimre. Lily és anyjának arcát megnyaltam, majd a lengőajtón kipattanva elindultam, oda, ahová csak a szívem húzott.

Nos, igen, újabb próbasorozat, ami nagyon remélem, hogy tetszett nektek! Mindenféleképpen jelezzétek kommentben, hogy milyen volt szerintetek, és ha szeretnétek, akkor ötleteket is adhattok további részekre, hogy mi lenne bele még izgalmas. Ám tisztában vagyok vele, hogy ez a rész unalmas és egyszerű volt, de nyugi, nem untatni akarlak titeket! Természetesen várom a kritikákat, és visszajelzéseket! Köszönöm, hogy elolvastad! ^^

( 159 megtekintés )

Szólj hozzá:

Warrior cats fan 2018. 08. 02. 16:38  
2. rész beküldve már reggel óta.

likomil
 
2018. 07. 30. 10:32  
Á várni fogom. De ha úgy veszük a Husky... Na jó hagyuk az okoskodást. Még nem hevertem ki a tegnapit.

Warrior cats fan 2018. 07. 30. 10:30  
Ja, és szerintem majd legkésőbb csütörtökön lesz megírva, az is lehet, hogy előbb, de mostanában vannak ilyen programok xD

Warrior cats fan 2018. 07. 30. 10:28  
Hát tényleg nem valami bölcs döntés volt így, hogy nem olvastam a huskyról, a lényeg, hogy tudom hogy kutya xD Hiányoltam én is a leírást, de úgy gondoltam, hogy csak az első részben lesz ugye a városban, de még így is fért volna bele. Még visszaolvastam, és rájöttem, hogy nagyon gyorsan történnek a dolgok.
Okés, olvasok egy kicsit a husky után, és több leírással folytatom a következő részt. Mindenesetre köszönöm szépen a kritikákat! ^^

likomil
 
2018. 07. 30. 10:24  
Helyesírás javitó. Még mindig "imádlak"

likomil
 
2018. 07. 30. 9:57  
Jó volt. Volt benne olyan rész amit nem értettem. De Pau-nak igaza van. Kicsit néz utána hiszen nem vagy nagyon tisztába vele. De azeeintem ebből még lwhet kasza siker^^. Én szeeintem folytasd^^

  - megszűnt felhasználó - 2018. 07. 29. 21:26  
Aranyos történet, de picit kéne javíttatni.
Gyorsan történik minden, mivel nincs leírás. Egyik helyről a másikra tereportál, mikor a városban volt még mindig azt hittem, hogy otthon van. Szóval táj- és kinézet leírés. Meg környezet. A huskykról olvass egy kicsit, mivel a viselkedésük eltérő, valójában más tulajdonsággal rendelkezik egy átlagos fajta.
Remélem ezt már folytatni fogod, mert várom ^^


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat