Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Foltimoki)

Cseresznyevirágos Levelek
Megosztás: f

Cseresznyevirágos Levelek    A margaréták elvirítottak az ablakpárkányon pihenő kaspóban. Aranysárga szirmaik némán hullottak le, az íróasztalon heverő papírlapokra. A firkákkal, vonalakkal, s kiolvashatatlan betűkkel ékesített, gyűrött galacsinok lassacskán hegyekben álltak az üres fémdobozok és cukorkás papírok rengetegében. Radírtörmelék, s tintapaca ékesítette a lapok mellett alvó színes borítékokat, melyeken csak egy név szerepelt, nagy kacifántos betűkkel felvésve: „Haru” A borítékok többsége üres volt, néhány tartalmazott rövidebb leveleket, esetleg képeslapokat. Egy-kettőbe még néhány szem cukorka is belefért, de csempésztek beléjük falevelet vagy matricát, egy élénkvörös színűben – talán a legértékesebben – pedig egy arany karkötő pihent, ezüst medállal, melyen a levél címzettének neve szerepelt. A színes borítékok mellett, pedig különféle bélyegek pihentek, sorszámozva, gondosan egy aprócska szelencébe rejtve. A bélyegek egytől- egyig különböztek, nem lehetett találni köztük semmiféle hasonlóságot. Egyetlen dologban egyeztek, mindegyiken egy virág arca mosolygott vissza az emberre. Volt ott rózsa, levendula, búzavirág, napraforgó, de a szerény pitypang is ott tetszelgett közöttük. A bélyegtartó mögött egy kerek, kiskutyás tolltartóban színes ceruzák, filcek és tollak foglaltak helyet. Ugyan köztük is pihent pár száraz virágszirom, melyet a szél sodort a fémdobozba.  A szobában néma csend uralkodott, csupán a szellő cirógatta a hófehér függönyt, s néha sodort le pár lapot az asztalról. Az ablak mellett különféle plüssmedvék üldögéltek a sarokban álldogáló ágyon, morcos arcuk a szemközti könyvespolcra meredt, melyen ezernyi képregény állt.
- Ne feledd bezárni az ablakot – zúgott végig a szobán egy hang, s a távolból trappolás hallatszott. Pár pillanat múlva kinyitódott az ajtó, és egy szőke, szeplős fiú állt nyugtalanul a szoba küszöbén. Ajkaiba harapva körbepillantott a szobán, majd megrántva a vállán lógó táskát közelebb lépett a szemetes íróasztalhoz. Rémülten kapott ki egy zsebkendőt a kabátja zsebéből, s felitatta a tintapacát az egyik borítékról, majd bezárta az ablakot. Miközben kitekintett a viharfelhők árjára észrevette az elszáradt margarétákat.
- Szegénykéim – sóhajtotta s megsimogatta a virágok fejecskéit. – Annyira sajnálom. – szemeibe könnyek gyűltek, ahogy a szenvedő növényekre pillantott. – Kérlek, bocsássatok meg nekem. – engedte el őket, s sietősen letisztította az asztalt. Amint kész volt, felvett egy levelet a sok közül, s a táskájába csúsztatta. Sietősen lekocogott a lépcsőkön, majd megtorpant az édesanyja előtt, aki egy könyvet olvasgatott, miközben hangversenyt nézett a tévében.
- Elmentem, Yuki a sarkon vár. – mosolygott rá az édesanyjára, majd közelebb lépett hozzá, s csókot nyomott a homlokára. A barna hajú nő, megsimogatta a fiú arcát, majd bólintott.
- Ne maradj soká – mondta, amikor már a fiú becsapta a bejárati ajtót. A szőke végigrohant a kihalt utcán, szemeit le nem vette a sarkon álldogáló alakról.
- Miért döntöttél úgy, hogy ma elkísérsz? – lépett a magas, barnához, aki zsebre dugott kézzel meredt az égre.
- Mert gondoltam, hogy nem hozol esernyőt – lóbálta meg a fekete ernyőt, miközben arcán lágy mosoly pihent. – Ma is ugyan az az úti célunk?
- Utána meghívhatsz egy fagylaltra. – kacsintott rá a szőke, mire Yuki megcsóválta fejét.
- Még mindig gyerekes vagy, Haru. – lökte meg a fiút, aki felnevetett. Hangja betöltötte a néma utcákat, visszhangot festett a betonkövekre, melódiákat kovácsolt a falakra. A gyermeki kacaj, oly törékeny, s bársonyos volt, senki se szerette volna szilánkjaira hasítani…

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan hozom a folytatásokat. >< Addig is szép nyarat kívánok mindenkinek. :3

( 170 megtekintés )

Szólj hozzá:

Lillusi 2018. 08. 12. 21:04  
Folytasd hamar! Nagyon szépen bánsz a szavakkal! Egyébként most először találkoztam az elvirít kifejezéssel és nagyon tetszik *-*

  - megszűnt felhasználó - 2018. 08. 01. 12:21  
Nagyon szépen köszönöm, Lassacskán összehozom. xd

Esther* 2018. 07. 31. 23:12  
Nem tudom eléggé kifejteni, mennyire imádom a stílusod Q-Q

Yuzuko 2018. 07. 29. 23:40  
Tetszett. ^^

Hina-kun 2018. 07. 28. 20:26  
Várom a második partot. c:

~Ella~ 2018. 07. 27. 23:05  
Nekem eddig nagyon tetszik! Várom a folytatást


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat