Újság >> „Az én cicám“

(ellenőrizte: دُنْيا)

A legjobb barát
Megosztás: f

A legjobb barát

A költözések sohasem érdekeltek, pakolgattam ezt - azt, aztán leültem és néztem a költöztetőket a plüssmacimmal az ölemben. De ez a költözés fenekestől felforgatta az életemet.
Muszáj volt elköltözni, így gyorsan házat kellett találnunk. Ez nem csak azért volt nehéz, mert szerettem abban a lakásban élni, hanem azért is, mert másik városba kellett költözni. Egyvalami viszont mindig elvonta a figyelmemet a nehézségekről és jókedvre derített gondtalanságával. Ő pedig nem más, mint a macskám.
Mielőtt belevágtunk az új ház projektbe, már akkor is ilyen bohókás volt.
Egyszer történt, hogy leültem a laptop elé játszani egy kicsit. Ő evett. Pár perc múlva hangos nyávogásra lettem figyelmes. Hatra néztem, ott ült mögöttem és meresztette rám hatalmas fekete szemeit. Leengedtem a kezem, odament és szagolgatta. Én visszavettem a kezem, ő leült és dorombolt. Ez a nyugalom nem tartott sokáig, pár másodperc múltán már a radiátoron tanyázott. Tisztálkodott, szépen mindenütt, aztán vakarózott egyet és kezdte elölről. Miután ezt még párszor eljátszotta, egy kecses mozdulattal átszökkent az asztalra. Megsimogattam, újra dorombolni kezdett: lássuk be ténylg nyugtató. Na, nem úgy, mint a (néha) fülsiketítő nyávogása. Ezesetben ezzel a hanggal jelezte, át kíván kelni a bal oldalról a jobb oldalra. Ránéztem, ismét nyávogott egy sort. Nem foglalkoztam vele, utóbb rájöttem kellett volna. Ugyanis fogta magát, és játszi könnyedséggel átsétált a billentyűzeten, ezzel nem csak minden fajta kriksz – krakszot pötyögött be a keresőbe, hanem az orromat is teletömte a finom, puha, szürke szőrével. Aztán mint aki jól végezte dolgát lehuppant a laptop jobb oldalára, és ismét vakarózni kezdett, s úgy hullt a szőre mindenfelé, mintha hóvihar lett volna. Ezúttal a számba is jutott egy jó adag. Megrázta magát és ismét rám nézett, mintha mi sem történt volna, szeméből ki lehetett olvasni, simogatást szeretne. Bár már tüsszögtem a sok szőrtől mégis olyan szerethető, hogy rögtön magamhoz öleltem. Nem nagy bűn egy ilyen kis szőrözés, de annyira aranyos az ilyen helyzetekben, hogy ezek az apró kis pillanatok megmaradnak bennem.

( 376 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2019. 06. 16. 12:04  
Nagyon jó, helyesírási hiba sincs benne, érdekes, aranyos. Kicsit lehetett volna több mindent leírni, de szerintem megérdemli az 5 pontot.

Foltimoki
 
2019. 05. 18. 15:05  
kovacskincsi 11:14: Ne csak smileyt!
Ellenőrizve

  - megszűnt felhasználó - 2019. 02. 21. 20:26  
Nekem nagyon tetszett. Igaz nekem kutyám van, de... ő is annyira aranyos legalább mint a macskád.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 11. 17. 11:30  
Nagyon jo lett szerintem folytathatod nekem nagyon tetszet

Pinghorizon
 
2018. 11. 11. 8:27  
Hógömb: Egy üzenetbe ne csak hangulatjelet illessz, csatolj mellé értelmees szöveget is!

  - megszűnt felhasználó - 2018. 09. 20. 21:12  
A cicád annyira cuki

  - megszűnt felhasználó - 2018. 07. 26. 13:33  
az én cicámnak ilyen nyakörve van

  - megszűnt felhasználó - 2018. 07. 25. 11:51  
Nekem  nagyon tetszet

دُنْيا
 
2018. 07. 24. 17:26  
Szerintem is

  - megszűnt felhasználó - 2018. 07. 24. 16:03  
Cuki meg minden, de szerintem ez az "Az én cicám" részbe jobban illene :3


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat