Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Lovas történet
Megosztás: f

Lovas történet

Előző részből: Szerencsére nyitva hagytam a kaput, hogy Amy is ki tudjon jönni, hisz ő nem tudná átugratni a kerítést.


- És most merre? - nézett körül. Fogalmam sem volt, vissza nem akartam menni a városba..
- Menjünk egyenesen, erre egy rét van, mellette pedig egy erdő! Sokat jártunk ide apával, ismerem a helyet - próbáltam magabiztos lenni. Elindultunk. Teljes csend uralkodott, egy árva hangot sem lehetett hallani. Néha hallottam csak meg néhány madár csiripelését, vagy a lovak lába alatt recsegő faágak hangját. A szél ide-oda fújta a leveleket, na meg a lovak sörényét. Ásítottam egy nagyot, elég fáradt voltam, már a nap is lement. Elég furcsa volt így minden nélkül lóra ülni, bár jobb, mint otthon a szobámban ülni és bámulni a plafont. Elég nyugalmas volt ez a hely, bármikor el tudtam volna aludni, de próbáltam ébren maradni. Balra a nagy erdő terült el, amibe nem szívesen mentem volna be, elég félelmetes látványt nyújtott. Jobbra egy falu volt. A házakat néztem, szinte mindegyikben le voltak oltva a villanyok.
- Nálad van a telefonod? - néztem egy nagyot ásítva Amy-re.
- Igen - kivette a zsebéből a telefont, aztán bekapcsolta. Fél tíz volt. Ilyenkor már az ágyban szoktam lenni, közben pedig telefonozok, beszélgetek a barátnőimmel. Visszarakta a zsebébe. Ekkor csörögni kezdett a telefonja. Újra a kezébe vette. Az anyukája hívta, de Amy kinyomta.
Mentünk és mentünk, végig csak egyenesen.
Még egy olyan háromnegyed óráig barangoltunk, aztán az én tanácsomra leszálltunk a lovakról, akiket kikötöttünk egy fához. Mi pedig leültünk a mellette lévő fa tövébe. A lovak békésen legelészték a füvet. Megsimítottam a két ló pofiját, majd visszaültem a helyemre és próbáltam aludni. Néhány állat hangját még hallottam, például a madarakét. Amy hamar elaludt, de én még mindig ébren voltam. Nagyot sóhajtottam, elgondolkoztam egy kicsit a ma történt dolgokon. Még mindig nem értettem, hogy miért hazudtak nekünk. Lassan lecsuktam a szemem és álomba merültem.
Másnap reggel ébredtem fel. Nem tudtam, hogy hány óra lehetett, ezért elvettem Amy telefonját, hogy megnézzem.
- Mit csinálsz? - nézett rám, mikor meglátott a telefonjával a kezemben.
- Megnéztem mennyi az idő! - raktam vissza a kezébe a telefont. Bólintott egyet és ő is megnézte. Fél hét volt. A lovak már ébren voltak, legelésztek és minket bámultak.
- Indulunk? - álltam fel, majd léptem oda Ciklon mellé. A csődör egyetértően nyerített egyet, csak kár, hogy nem tőle kérdeztem. Elmosolyodtam és aló felé fordultam. Megöleltem Ciklont, majd újra Amy-re pillantottam, aki bólintott egyet.
- Kapaszkodj meg és emeld fel a lábad! 3,2,1! - segítettem neki felülni a ló a hátára, majd én is a lovamra ültem, amit elég jól megfigyelt.
- Amúgy nem kéne venni valami kaját? - szólalt meg mihelyt elindultunk.
- De, én már éhes vagyok! - néztem le.
- Van nálad pénz? Mert nálam nincs.. - kotort a zsebében, majd megrázta a fejét.
- Van, ötszáz forint - szedtem elő. Elindultunk a falu felé, amit láttunk még tegnap este.
Mikor odaértünk megbeszéltük, hogy bemegyek a boltba és veszek valami kaját. Leszálltam a pacim hátáról és bementem a boltba. Vettem néhány zsemlét és bele valamit, meg két almát a lovaknak. Kivettem két zsemlét, amit megcsináltam szendvicsnek. Az egyiket odaadtam Amy-nek a másikat pedig én ettem. A többit pedig elraktuk a táskájába, mivel ő pont azzal jött sétálni. Azt nem tudom, hogy miért is, de tök jól jött nekünk.

Egész nap csak mentünk a réten, közben pedig bekanyarodtunk az erdőbe. Már ismét kezdett sötétedni, mikor meghallottuk egy farkas vonítását. Legalábbis én meghallottam. Láttam Ciklonon, hogy egy kicsit megijedt tőle és ügetésbe váltott.
- Ciklon, lassíts! - próbáltam megállítani, de nem tudtam hatni rá. Aztán még egyszer meghallottam a farkast. Megrezdült az egyik bokor, a csődör pedig rémülten fordította a fejét a bokorhoz. A bokorból egy nyúl ugrott ki, amin megkönnyebbültem, mivel azt hittem, hogy egy farkas lesz az. Azonban lovam ettől még jobban megijedt és vágtázni kezdett. Lehagytuk Amy-t is. Ekkor Ciklon bakolt egyet, én pedig egy bokorba repültem. A csődör elvágtázott, ekkor elsötétült minden.

( 41 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 07. 03. 18:17  
* a ló
Még mindig volt benne egy hiba, amit elírtam, de most tényleg átnéztem, mielőtt beküldtem.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat