Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: دُنْيا)

Lovas történet
Megosztás: f

Lovas történet

Előző részből:
- Ma reggel beszéltem anyukáddal! Eldöntöttük, hogy elmondjuk neked...elmondjuk neked, hogy van egy...van egy ikertestvéred...


Most már mindent megértettem.. Az új lány, ő az ikertestvérem, és az a kép.. Hogy hazudhattak ennyi éven keresztül? Hogy titkolhatták eddig?
- Miért nem mondtad el? Hogy tudtál ennyi időn keresztül hazudni? Most már mindent értek, az új lány..ő az, ugye? - törtem ki sírásban.
- El akartam mondani... - fogott bele a magyarázkodásba, de én már nem hittem neki.
- Hogy higgyek neked ezek után? - szipogtam, majd kifutottam az ajtón, amit erősen becsaptam magam után. Hallottam még, ahogy ordít egyet utánam, de nem érdekelt. Csak futottam a levelekkel borított járdán és potyogtak a könnyeim. A szél egyre erősebben fújt, egyre hidegebb lett. Megálltam, nem is igazán tudtam, hogy hova akarok menni. Egy kereszteződésnél álltam meg. Itt, ha jobbra megyek, akkor a lovardáig jutok el. Nem akartam hazamenni, elindultam jobbra. Az egész utca üres volt, egy lélek sem közlekedett arra..csak én. Felnéztem a mellettem magasodó házakra, mindegyik fala elég rossz látványt nyújtott. Olyan régen építették őket, már rájuk fért volna egy kis felújítás. Felvettem a pulcsimat, ami éppen a kezem ügyébe volt, ezért el tudtam magammal hozni. Mikor felvettem észrevettem, hogy van valami a zsebében. Belenyúltam és kivettem a kis összegyűrt papírt. A családi képünk volt rajta, ettől csak még szomorúbb lettem, így hát visszaraktam a zsebembe. Ezen kívül egy kevés pénzt is találtam benne, amit a múltkor a járdán találtam és beleraktam a zsebembe.Kitartóan gyalogoltam a lovarda felé, úgy éreztem, hogy most jót fog tenni, ha egy kicsit a lovakkal töltöm az időmet.Nem volt messze a lovarda, hamar odaértem. Beléptem a barna kapun, ami körülbelül a hasamig ért. Megálltam, elgondolkodtam azon, hogy most mihez kezdje, hova menjek. Nem jutottam semmire, ezért elindultam az istálló felé. Beléptem, ekkor megcsapott az a bizonyos szag, amit minden alkalomkor érzek. Imádtam ezt a szagot. Azonnal felnyerített az egyik ló. Odamentem Ciklon bokszához, megsimogattam a pofiját, kihoztam az istállóból. Körülnéztem még egyszer, hogy biztos, hogy nem látta e ezt senki. Ekkor megláttam Amy-t a kerítés előtt elhaladni. Gyorsan odafutottam hozzá.
- Szia - szólalt meg mosolyogva. - Mit keresel itt ilyenkor? - nézett rám értetlenül.
- Te is tudsz róla igaz? - támadtam le minden kérdés nélkül.
- Miről? - értetlenkedett, de én abban a tudatban voltam, hogy ő is tud erről.
Kivettem a kezemből a képet és az arcába nyomtam. Még mindig értetlenül lépett egyet hátrébb.
- Ugyanaz a kép..szinte ugyan úgy nézünk ki! Nem lehet véletlen! - próbáltam kicsit célozgatni.
- Ez butaság! -  nevetett fel, majd komolyan rám nézett.
- Nem hiszed? Menj haza, kérdezd meg!
- Te komolyan beszélsz?! - meglepődötten lépett még egyet hátra.. Én csak bólintottam egyet, majd megint sírni kezdtem. Ekkor neki is egy könnycsepp gördült le az arcán. Meglepődtem, hogy nem tudja ő sem, hogy mi testvérek vagyunk. A szemembe nézett és megölelt.Néhány percig így álltunk, majd felvetettem neki a kérdést szipogva:
- Tudsz lovagolni?
- Ültem már lovon, de a lépésen kívül semmit sem tudok! - szipogott.
- Az is valami.. Eljösz velem? - pillantottam Ciklonra és az istállóra. Ő is odanézett és bólintott. Odamentünk az istállóhoz és az egyik legnyugodtabb lovat kiválasztottam neki, akit Akácnak hívtak. Egy sárga kanca, aki hat éves, nagyon nyugodt, kedves ló. Segítettem felülni Amy-nek és én is felültem Ciklonra.  Lépésben a lovarda kapuja felé menünk és kimentünk. Szerencsénkre nyitva hagytam a kaput, hogy Amy is ki tudjon jönni, hisz ő nem tudná átugratni a kerítést.

( 45 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 29. 12:28  
Megígérem, hogy a következőben figyelni fogok a hibákra!

I - Love - You
 
2018. 06. 29. 11:30  
Tetszett. De sok helyen nem raktál pont után szóközt, valamint tele van szóismétlésekkel is. Itt-ott lemaradt egy betű, vagy elírtál valamit. Több leírást is szeretnék.
A hibáidból arra következtetek, hogy elkapkodtad az egészet, és még mindig nem olvastad át beküldés előtt! Ha úgy másolod át ide, pl füzetből, akkor is nézd át, hátha elgépeltél valamit! A történet alapja jó, de tehetnél bele nagyobb izgalmakat is!
Szerintem folytasd, de hallgass rám, és ígérd meg, hogy legközelebb jobban figyelsz ezekre! ;)


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat