Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Félszem nézetéből
Megosztás: f

Félszem nézetéből

Az előző rész tartalmából:


Jó régen volt már az az átkozott nap, de mégsem. Mégsem tudok neki megbocsájtani. De... Zokni most a legkisebb gondom. Ugyanis, visszatért a varjú a színes sállal...


      Az élet szörnyen irónikus. Nemrég váltam el az erdőtől, és most...

-Gombóc! Cijmi! - szakította félbe gondolatsoromat Nelli.
-Gyejtek enni! - hívott minket a konyhába reggelizni. Zokni, vagyis ahogy Nelli nevezte el, Gombóc rögtön fel is pattant a kanapéról, és befutott a konyhába. Én azon a reggelen túl szomorú voltam az evéshez. Pedig máskor már a konzervnyitó hangjára ott termek. De akkor egy falat se ment volna le a torkomon.
- Cijmi! Gyeje jeggeliznyi! - hívott. De én a fülem botját se mozdítottam, és tovább feküdtem a lábtörlőn. De Nelli megunta a várakozást. Odajött hozzám és az apró gyerek kezeivel a lábamnál fogva odahúzott a tálkámhoz.
- Egyél Cijmi! - mondta, s azután leült mellém a konyhapadlóra. Én meg jelezve hogy nem vagyok éhes, elfordítottam a tálkától a fejem.
- Hagyjad kincsem! Biztos még tele van a pocakja a tegnapi vacsora után - szólt rá szelíden az anyukája.
- Ahelyett, hogy a macskát bámulod enni, inkább ülj le és reggelizz meg - hangzott el a családfő szigorú hangja.
- Jendben. - Nelli szófogadó kislány, hallgat az apjára. Miután leült reggelizni, visszafeküdtem a konyhaajtó előtti lábtörlőre, és tovább merengtem szomorúságomon. A szemem sarkából láttam, hogy Zokni hébe-hóba felém tekintget...
Reggeli után kimentem az udvarra levegőzni. Zokni követett. Olyan halkan jött felém, hogy mire észbe kaptam, előttem volt.
- Hé! Mi bajod volt reggelinél? - kérdezte. Én kicsit hátrahőköltem, mert megijesztett.
- Mi bajod volt reggelinél? - ismételte meg kérdését.
- Legalább köszönni köszönhetnél! - szóltam rá mérgesen.
- Szia! Mi bajod volt reg...
- Jó! Jó! Megértettem! Nem kell harmadszorra is elismételned!
- Rendben. Akkor válaszolj! - szívem szerint jól kiosztottam volna, hogy csak úgy odaoson, és elkezd faggatni, de tudtam, hogy addig nem megy el, amíg elő nem állok egy hihető válasszal. Szóval inkább lenyugodtam, és villámgyorsan kitaláltam egy épp hogy hihető történetet.
- Nem voltam éhes, mert tegnap vacsora előtt még fogtam egy egeret, és vacsoránál is háromszorosan repetáztam. Reggel kicsit fájt emiatt a hasam, de most már jobban vagyok - kissé aggódtam, hogy elhiszi-e, de nem nagyon gondolkodott rajta.
- Csak ennyit akartam tudni - jelentette ki kérdésére választ kapva elégedetten, és a faház felé vette az irányt. De én bolond, ahelyett hogy örültem volna, hogy végre békén hagy, kérdésemmel megállítottam.
- Miért kérded?
- Csak azért, mert furcsán viselkedtél, és amúgy is. Nem aggódhatok egy kicsit a hugicámért? - az aggódós része a mondatnak furcsán hangzott.
- Miről beszélsz? Te sose aggódsz értem - mondtam teljes önbizalommal, nyugodt hangon.
- Te miről beszélsz?! Azt mondtad, hogy hagyjalak békén! Honnan tudod, hogy sose aggódtam érted, ha hozzád se szólhatok?! - ez a pár sor megcáfolt mindent, amit gondoltam.
- Igazad van - válaszoltam - azt kértem, hogy hagyj békén.
Zokni erre kissé megszeppent. Egy pillanatra lefagyott, de utána hátat fordított nekem, és elment. Furcsa érzés volt. De nem gondoltam rá túl sokat. Holnap már úgysem leszek itt.
Éjszaka, mikor már mindenki aludt, halkan kiosontam Nelli szobájából, hogy elkezdjem a küldetésem. De akkor... egy érzés megállított. Nem tudtam csak úgy ott hagyni a házat, amit annyira szerettem. Nem tudtam csak úgy ott hagyni Nellit. Szóval még utoljára körbejártam a szobákat, és mikor mindent megnéztem, óvatosan lehúztam a nyakörvemet rajta a ,,Cirmi" bilétával, és visszaosontam Nelli szobájába. Felmásztam az ágyára és leraktam a nyakörvet a párnája mellé. Még utoljára odanyomtam az orrom a kezéhez, és miután mindent megtettem, amit akartam, elmentem.
      Jelenleg úton vagyok a tölgyfaerdő felé, ahol nevelkedtem. Hosszú odáig az út. De hogy mi miért történt? Miért megyek vissza egészen odáig, hogy elkezdhessem a kalandom? Arról majd a következő részben beszélek.

( 109 megtekintés )

Szólj hozzá:

Dzuriska 2018. 06. 18. 23:08  
A 9-edik rész felkerülése folyamatban! Remélem felrakják, mert kicsit hosszú lett, de addigis köszi minden kommentet, értékelést és megtekintést, amit ez a rész kapott! <3

Bettica:3 2018. 06. 15. 10:51  
Nagyon aranyos, várom a következő részt

Speedpaintwolf
 
2018. 06. 13. 16:02  
Bírom amúgy, hogy a gyerek nem tudja kiejteni az R betűt :'D

Dzuriska 2018. 06. 12. 22:59  
Emberek jól jönne valamilyen építőkritika vagy esetleg egy vélemény?             
                                                                          O  O
                                                                      --    I    --
                                                                      -----------
                                                                         
Az alábbi egy smiley akart lenni csak elrontottam...

Dzuriska 2018. 06. 11. 17:26  
Köszi szépen. Kedves tőled. De nemhinném hogy irigyek lennének. Valószínűleg csak én rontottam el. Bár kitudja.

birosroni 2018. 06. 11. 15:46  
Ez minden, amit megtehettem azért, hogy több pontot kapjon...valaki nagyon iligy.
Természetesen 5 pontot adtam rá.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat