Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

12:00 - 23.rész 2/2
Megosztás: f

12:00 - 23.rész 2/2

- Hagyjál már! - a lány kifejezetten magas volt,és vékony. Egész szép lett volna ha nem csúfította volna el az arcát a folyamatos undor,és enyhe megvetés ami a szemeiben,és a szája vonalában ült meg mélyen - Különben is tudtam. Láttam, hogy ő is olyanféle amint belépett - mondta,és ismét rámszegezte azokat a sötét szempárokat.
Közelebb lépkedett hozzám - A vadászok mind ilyen jóképűek - mondja,és közelebb jön - Megvan a szemükben ez a világfájdalommal vegyített önsajnálat,és... - gondolkodik el egy pillanatra -Néha egy kis bűntudattal is meg van fűszerezve - rám mosolygott - Igen...határozottan van itt mindenből - érintette meg az államat ujjainak hegyével. Tűzpiros körmök lebegtek a látómezőm sarkán.
- Hé, nyugi Lisa,nem akarjuk így letámadni a társainkat nemde? - lépett közelebb a fiú is,akinek egyértelműen kihallható volt a nem leplezett fétékenység a hangjából.
- De nézd a szemeit! Olyanok amelyekben bármikor elveszne az ember. - támaszkodik meg a pulton,és egy egészen különleges új arckifejezést ölt magára.
Nem egészen ez az a figyelem amire vágytam. Egyre több dolog cikázik a fejemben, többek között Irene, Mike,és az, hogy az időmet pocsékolom, közben pedig még két akadályozó tényezőt is kaptam a ma estére. Kezdek egyre idegesebb lenni.
- Najó Lisa, menj kérj nekem valamit inni! - mondja a fickó a lánynak,mire az nagy nehezen,de végre elfordítja tőlem a tekintetét,és a szőke pultosnőhöz megy
- Bocs az előbbi miatt. - nevet rám a társa - kicsit bolond a csaj.
Azt észrevettem gondoltam magamban,de válaszul csak felhúztam a bal szemöldököm. Nem igazán voltam nevetgélős kedvemben,és úgy tűnt ennek a fickónak sem épp kenyere a privátszféra ismerete, vagy szabályainak betartása
- szóval, csak szólni akartam,hogy ha Vuszlát keresel,akkor azt erre nem sokat fogsz találni. Talán keresel valakit? vagy valamit?
Érzem,hogy tekintete a könyvön van,szinte kígyőként bűvöli
- Ha gondolod mi tudunk segíteni. Nagy könyvrajongó vagyok .Még sosem láttam ezt a kiadást.Ha megnézhetném... -mondja,és a könyv felé nyúlt a pultom,de én egy másodperc alatt elántottam,és egy akkorát behúztam a srácnak,hogy majdnem leesett a székéről. - Mondtam,már hogy ritka kiadás.
A következő percekben már láttam,hogy ez talán nem volt olyan jó ötlet,mint amilyennek elsőre tűnt. A srác,iszonyatosan gyorsan reagált,és amint magához tért a sokkból, az ökle azon nyomban felém repült. Felpattantam az ülő helyzetemből,hogy kivédjem, de arról megfeledkeztem,hogy az alkohol nem épp az egyensúly legjobb barátja,így maga a felállás is nehezebbnek bizonyult,mint gondoltam.
Épp egy másodpercen múlik de azt sikeresen felhasználva elhajolok a keze elől,és lehajolván, a lábammal még sikerül is kigáncsolnom, mire az elveszítve stabilitását elterül a padlón. Elégedetten fordulok a földön fekvő sráv felé, de ekkor észreveszem hogy a barátnője, miután megtámadtam szíve egyetlen választottját, már nem érez olyan vonzalmat irántam,mint pár másodperccel ezelőtt,és úgy dönt két kézzel belém karmol hosszú,tűzpiros körmeivel.
Úgy nevelődtem,hogy a világért se emeljek nőre kezet,és ezidáig a pillanatig soha nem is jutott eszembe. De ez a csaj elég erősen megkísértett.
Azonban ekkor a barátja magához tért és rákiáltva a barátnőjére, hogy álljon arrébb, a fejem felé hajított egy üvegkorsót.
Az üveg szilánkjaira robbanva terül szét a földön, ahogy elvéti és pár méterrel a fejem felett csapódik a falhoz.
Erre a szőke pultosnő felsikoltott,és a tetovált pultosférfi is észreveszi ekkor már a történéseket,és úgy dönt közbeavatkozik. Úgy tűnik nem most lát először ilyet.
- Hé! - kiált ránk, mintha csak a gyerekeit szidná épp amiért azok összekaptak a legújabb medve plüssön - Elég volt, menjetek ki ott intézzétek el a dolgotok! De ha tönkreteszitek a kocsmámat,akkor sokkal fogtok tartozni nekem!
A barna hajú srácot hidegen hagyja a fenyegetés,és izzó dühvel ismét felém támad, én pedig ezúttal nem számítok a csapásra. Lelassult reakcióidőm miatt a földre kerülök,és határoozottan érzem,ahogy egy üvegszilánk a karomba fúródik.
Szóval gondolom ezért nem szabad inni mielőtt búnyózni kezdenél. Minden erőmmel megpróbáltam az egyensúlyomra fókuszálni,és felküzdeni magam a padlóról, de nehezebb volt,mint bármikor máskor. Ezernyi apró folt táncolt előttem,amitől úgy éreztem mintha egy hajón hánykolódnék.
Két kezemre támaszkodtam a földön,és a szemem sarkából épp láttam,ahogy a pultos vörös fejjel felénk indul. Lepillantottam a kezemre,amiből vöröslő vércsíkok folytak, a pontból,ahol az előbb az üvegszilánkokkal találkoztam.
Nehezen de sikerült felküzdenem magam,és ismét támadóm felé néztem.
Ezután nem sokra emlékszem az este hátralevő részéből,csak üvegszilánkokra, tűzpiros körmökre, és a mindent beterítő alkoholszagra.

( 40 megtekintés )

Szólj hozzá:

Kenly 2018. 06. 10. 22:53  
Igen mostantól sok bonyodalommal gazdagodik főhősünk élete ^^ :'D

tigrancs3 2018. 06. 10. 12:00  
Kíváncsi vagyok ebből a helyzetből hogy fog kikászálódni a főhős segítséggel, illetve anélkül.:'D


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat