Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Alex és a léleklovasok
Megosztás: f

Alex és a léleklovasok

Reggel, felkeltem felvettem a mamuszom és kibattyogtam a konyhába.Készítettem reggelit ami ma tükörtojás volt, el is fogyasztottam jóízűen. Szeptember kezdete az első iskola nap. Felöltöztem, fogat mostam, aztán írtam Ann-nek hogy megyünk-e együtt az iskolába.Azt írta: Igen a utcasarkon találkozunk. Hét óra múlt el tíz perccel, felvettem az iskola táskám, és a cipőmet. Kimentem a sarokra ahogy megbeszéltünk ott várt rám Ann. Odamentem, köszöntem neki aztán elindultunk az iskola felé, beléptünk az udvarra és ott vártak minket Lisa és Linda. Becsengettek. Beálltunk a sorba és bementünk az iskolába, nagyon jó napos idő volt. Az első óránk osztályfőnöki volt. Az osztályba beléptünk és leültünk a szokásos helyünkre! Az óra elkezdődött és késve betoppant egy új lány,leült a hátsó sorba.
Az osztályfőnökünk Kate így szólt az új lánynak:
Natalia, kérlek gyere ki mutatkozz be az osztálynak.
Nati: Rendben.  Natalia Smish vagyok. Nem rég költöztem ide.
Nati visszament a hátsó sorba leült a helyére. Osztályfőnökin kiadták a könyveket stb...
Eközben vége lett az órának. Ma csak a könyvekért kellet bemenni az iskolába. Ahogy sétáltam a néhány könyvel a kezembe, amik nem fértek be az iskolatáskába. Nem figyeltem oda és nekimentem Nati-nak. Elejtettem a könyveket. Így szólt Nati:
Jajj, bocsánat nem figyeltem.
Mondottam: Semmi baj, Alex vagyok.
Nati: Natalia.
Örülök a találkozásnak, most sietnem kell szia Nati.-mondtam
Nati: Szia.
Hazasiettem, le sem vettem a cipőm leraktam az iskolatáskám és a könyveket a kezemből, aztán siettem a reptérre. Hiszen Ann-nek Díjlovagló versenye lesz Franciaországban és megígértem hogy elkísérem és hogy elköszönök tőle!
Mondtam: Szia Ann majd még találkozunk sok sikert, aztán megöleltem.
Felszállt a repülőgépre és elment. Kimentem a közeli parkba ott volt Lisa és Linda ültek egy padon, ahogy megpillantottam őket odamentem hozzájuk. Lisánál egy nagy bőrönd volt. Megkérdeztem hogy hova megy és mondta hogy turnézni a zenekarával. Megöleltem és elköszöntem közben beesteledett. Hazamentem, lezuhanyoztam, fogatmotam és befeküdtem az ágyamba és elaludtam. Teltek múltak a napok...Lisa és Ann még mindig nem értek haza. Kezdtem aggódni...

Vajon mi történhetett Lisával és Ann-el? Legyen következő rész?

( 267 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 06. 16:08  
Mondjuk, nem értem e hozzáállást, az író szempontjából. Akárhogy is, mindenki esett át egy ilyen kezdő folyamaton, hidd el, még a legprofibb írok is, akár az oldalon is. De, lehet elsőre mindenkinek rémisztő, de majd rájössz, hogy valójában itt senki sem akar rosszat. Ha mégsem, az a te bajod, ha akarod szenvedj a semmiért, ami elsőnek mindenkinek csak sima kisegítése volt. A kritikának két oldala van, a negatív és a pozitív, és bárhogy is írja le valaki, ugyan azt akarja belőle kihozni.

LarenDorr 2018. 06. 06. 9:37  
Na látod, az utolsó kommented az igazán jó szarkazmus.

دُنْيا
 
2018. 06. 06. 0:05  
De most ünnepélyesen megígérem, hogy ezentúl emberi értékekkel mérhető módon fogok írásokat értékelni.

دُنْيا
 
2018. 06. 06. 0:01  
Amúgy a 10-20 évet komolyan gondoltam. Húsz évesnél fiatalabbak ritkán írnak értékelhetőt, ami meg is marad a köztudatban.
Én csak jót akarok, meg minden. Nem hiszem el, hogy ezen az író sem látja, hogy... nem jó. (Igyekszem diszkrét lenni, anyu!)

دُنْيا
 
2018. 06. 05. 23:55  
Hát, amúgy maga az írónőnk mondta, hogy nem kell mindent komolyan venni.
Sellev, megmondtam, ha akarnék se tudnék pozitívat írni erről. De azt is megmondtam, hogy ez csak azt jelenti, hogy gyakorolnod kell. Ennek az eredményét nem feltétlen kell kiplakátolnod az internet valahány figyelő szemének, sőt. Ezen túl már csak a személyeskedésed marad. Ha nem bírod a kritikát, ne kezd olyanba, amitől kapni fogod.
BlingBling az még rosszabb, ha valaki szóban sem érti a szarkazmus. Pedig nekem az az anyanyelvem. Mondjuk igen, a fő probléma, hogy írásban a hangsúly elreppen.
Striguláznom kéne, hányszor mondják rám, hogy bunkó. Sellev, te meg csücsülj szépen a szájacskádra, a témát ezennel lezárom. Ha gondolod, holnap írhatsz levélben, ha van még mondanivalód, esetleg segítséget szeretnél (aki nem hiszi, járjon utána: gyakran kapok ilyen levelet), jófejségből feloldom a levéltiltást. Már nem is emlékszem, miért tiltottalak le, de ezek után nem csodálom.

Randy 2018. 06. 05. 23:49  
Egyáltalán mi olyan magnetikusan vonzó abban, hogy egy tizenéves lány reggel kimászik az ágyból és elmegy klotyóra, vagy reggelizni? Miért kezdődik tízből nyolc történet ezzel az agyzsugorító banalitással? Vagy akkor már a folytatás legyen kicsit meglepő. Például:

Átlagos napnak ígérkezett. Már akkor tudtam, amikor a kifolyt nyálamban hemperegve leütöttem az arrogánsan sivalkodó ébresztőórát. Egy fénycsík tolakodott be a függöny mellett. Be kellene tiltani a napsütést ilyen korai időpontban.
A fürdőszobába lépve a szag azonnal hátratántorított. Egy kövér légy vágódott nekem; valószínűleg felháborította a belépőm. Úgy tett, mintha ez az ő nyavalyás fürdőszobája lenne. Gyorsan becsaptam az ajtót, és igyekeztem a számon át lélegezni, ami fogmosás előtt szintén nem árasztott üde illatokat. Ahogy gondoltam, egy átlagos nap.
- Anya! Már megint egy hulla van a kádban!

Randy 2018. 06. 05. 23:28  
Szerintem az is segítene a fejlődésben, ha úgy ülnél le írni, hogy kikötnéd magadnak: nem kezdheted azzal, hogy a főszereplő reggel fölkel és iskolába megy. Hidd el, megmozgatná a kreativitásizmokat.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 05. 22:47  
Az a baj, hogy írásban nehezen érvénysül a szarkazmus - na meg nem mindenki érti :'D
Az írónak üzenem, hogy amúgy minden hozzászóló kritikáját megfogadhatja, mert hasznosak :3
És én is tudok segíteni, többek között a központozással, azt még nem láttam, hogy fel lett volna ajánlva *^* Szeretek segíteni a kezdőknek *^* Azt viszont azért neked is meg kell tanulnod, hogy kezeld nyugodtan az építőjellegű vagy negatív véleményeket, mert ez itt az internet világa, és nem mindig kaphatsz pozitív visszajelzést : )

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 05. 21:22  
Szerintem az már régen rossz, ha az író kiprodukálja magának a rosszat, aztán neki áll feljebb. Először Dunya is hasznosat írt egy kis szarkazmussal fűszerezve. Nekem is félreérthető szarkazmusaim vannak, de még én is vettem a poént. Személy kérdése.

Sellev
 
2018. 06. 05. 21:05  
Tudom Dunya hogy neked ilyen a természeted de azért nem kéne ilyet írni azthittem hogya moderátorok példát mutatnak de te csak rossz jellegű kritikákaz írsz inkább írj pozitívakat és bocsánat nem akarok beleszólni a te életedbe...de azért ez fájt...

Sellev
 
2018. 06. 05. 20:56  
Aha dunya értem én hogy te ilyen vagy meg igy szeretünk de azért már túl messzire mentél ezzel...

LarenDorr 2018. 06. 05. 20:32  
Azért abban igazat adnék Sellevnek, hogy nem mindegy, milyen hangnemben írják a véleményt. Nem vagyok régóta az oldalon, de szerintem ez a "Nem ugyanolyan fogyatékod van" már túlmegy egy határon. Dunya, értem, hogy neked ez a stílusod, de szerintem ezt nem kellene! Tök mindegy, milyen hisztit nyom le az író (én ennél már durvábbat is kaptam, olyantól, aki kiadta a szutykát), de szerintem te vagy annyira értelmes, hogy ne süllyedj egy bizonyos szint alá. Nem érdekel, hogy beszélsz a való életben, de itt vannak szabályok, moderátorként pedig rád is vonatkoznak ezek. Én is kommentelhetnék az Izabella élete alá, hogy na, hát biztos egy fogyatékos írta, mert olyan szinten áll - és lám már le tudsz írni helyesírási hiba nélkül egy szöveget. Sellev kezdő, és ezzel a sárdobálással csak elveszed a kedvét az írástól. Nem azt mondom, hogy dicsérd (én se tudnék rá sok jót mondani), de próbálj egy kicsit ismerkedni az empátia fogalmával.
Tudom, hogy van az a ***ség, hogy az élet majd ilyen meg olyan rossz lesz, de ettől még nem kell gúnyolódni a másikon. Tudom, nagy divat most a "na majd én megmondom" stílus... áh, mindegy. Ez már szerintem nem stílus kérdése, hanem bunkóság, amit egy netes közösségben nem kellene elnézni senkinek.

Sellev: Te is vegyél vissza. Értem, hogy nagyon fáj a negatív vélemény, szerintem ezen mindegyikünk túlesett - meglátod, el fogod felejteni. Ez a "nagyon rossz napod lehet" téged minősít, mégpedig nem jó értelemben. Vagy hagyd figyelmen kívül a bántó véleményt (még ez is jobb opció annál, amit csináltál), vagy érdemben védekezz, mert az efféle visszaszólásokkal rontod a rólad kialakított képet. Itsme, Pawwy meg a többiek nem írtak szerintem semmi rosszat, koncentrálj azokra, tanulj belőlük.
Kérj nyugodtan segítséget! Én pl szívesen elmagyaráznám, hogyan kell párbeszédeket írni, tudnék hasznos könyvcímeket is ajánlani írással kapcsolatban, vagy cikkeket, ahol kiveséznek egy-egy témát. Én is hosszú idő alatt (11 év ) értem arra a szintre, amin most vagyok, és még mindig bénának érzem magam. Ja, és nekem is volt már hasonló kiakadásom, szóval segáz. xD

Empátia. Mindenkinek tudom ajánlani. Klassz dolog.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 05. 19:05  
Minek írsz akkor történetet, ha nem fogadsz tanácsot? Ez szánalmas... Bár, már ezt megehetett szokni, hiszen majdnem ilyen. Az élet pedig nehéz, gondolom még nem hallottál depressziorol, de én jól tudom  mi az...  Illetve, én gyűlölöm magam, minden nap csak szenvedek.
És, attól mert Modi, ugyan olyan ember, mint mi, csak van normális véleménye :3

دُنْيا
 
2018. 06. 05. 17:56  
De úgy látszik, tévedtem egyvalamiben. Nem ugyanolyan fogyatékod van, mint annak a másik történet írójának. Neked valami sokkal súlyosabb van.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat