Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Fantáziai)

A szivárvány titka - könyves verzió
Megosztás: f

A szivárvány titka - könyves verzió

Elgondolkoztam azon, hogy vajon mit is kéne mondanom.
- Szívesen meghallgatnám, de nekem el kell mennem.  Gyenge vagyok....nem tudom végigcsinálni! - hátat fordítottam, de a nyuszi nem hagyta, hogy csak úgy elsétáljak.
- Ez nem teheted! - Mindenki számít rád! - mondta ki fájdalmas hangon, amire kissé megrezzentem, de mégis haladtam tovább. Kittenville az otthonom. Oda tartozom, és jobb lesz mindenkinek, ha ott is maradok.
- Nem vagyok ehhez elég erős! - szóltam vissza végül.
- Ezt nem teheted! - szólt rám, majd elindult felém. Állj! - kiabálta, de én csak mentem tovább, és rá se hederítettem. - Ide figyelj! Nézz rám!
- Te jó ég! Abbahagynád?
- Megállni! - Ide húzok egy vonalat! - jelentette ki, és elővett egy követ. Jól belemélyesztette a földbe, és végighúzta azon.
- Nekem erre nincs időm!
- Mi? - idegeskedett. - Na ide figyelj, te csökönyös majom! Ha nem akarod végignézni, ahogy meghal mindenki körülötted, akkor emeld fel a se... - kezdte.
- Folytasd csak! Kivárom! - szóltam, és leültem a porba.
- Meg kell találnod a többi színes cicát is. Morrmouthban van egy szikla, amiben egy lyuk található.
- A smaragd szikla! - egészítettem ki. Sosem értettem, miért az a neve! - gondolkoztam rajta, és eszembe jutott, milyen sokat játszottunk ott Vadóccal.
- Mondhatom? - kérdezte meg. Biztosan látta rajtam, hogy kissé elkalandoztam. Bólintottam, mire ő folytatta.
- Oda kell tenned a smaragdot, amit James elrabolt!
- Ő meg kicsoda?
- A legveszedelmesebb ellenség! Nagyon vigyázz vele! - javasolta, és elindult.
- Te hová mész?
- Hát.....ne játszd már meg magad! Az előbb magyaráztam el!
Folytatta útját, de én ledermedve álltam.  Megfordult, és csodálkozva vette észre, hogy meg sem mozdulok, és nem haladtam semmit. Morcosan nézett felém, mire én elfordítottam a fejet. Látszólag nem értette a helyzetet, de nem volt kedvem elmagyarázni.
- Na most meg mi bajod?
- Kell egy kis idő! - mondtam ki, de ő nem díjazta az ötletet.
- Minek?
- Csak pár hónapra gondoltam.
- Úgy látom, te nem érzed a helyzet komolyságát. - Tudod egyáltalán mit jelent a halál szó? - fordult felém, és kérdően nézett rám. Elgondolkoztam, de semmire sem jutottam. Én még nem éltem át, de sejtem milyen lehet. Már lehet, hogy megbánta Narchi előző kérdését. Nem néz a szemembe, hanem értetlenül bámulja a holdvilágot.
- Öhm....figyelj.
- Tudom, hogy én vagyok a gonosz, de mégis mikor akarsz indulni?
- Decemberben.
- Mi? Annyi idő alatt képes leszel megcsinálni? - kérdezte. - Az év utolsó napján, éjfélkor kell odatenned a smaragdot!
- Elég lesz annyi idő, hidd el! Nekem kell egy kis idő, hogy átgondoljam a történteket, de döntöttem. Elindulok, viszont várnom kell egy kicsit. Ha ebben az állapotban indulok el, az komolykövetkezményekkel járhat! - sóhajtottam egyet. Az hiszem megértette.
- Rendben! - bólintott egyet, és már sokkal kedvesebben nézett rám. Nagyot ásított, ezzel jelezve, hogy aludni akar. Minden oké, én meg valahogy kibírom ezt a kis időt szomorú gondolatok nélkül.

( 217 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 01. 23:23  
Értem. Bár azért nem ajánlatos próba cseresznye módjára írni, hanem hogyha kedved is, és időd is van hozzá.
Én személy szerint várom, mert ez is kreatív alapokon van elhelyezve, csak a kivitelezés hiányos ;)

I - Love - You
 
2018. 06. 01. 20:32  
Várjuk

birosroni 2018. 06. 01. 17:59  
Akkor lesz némi szabadidőm. És ne aggódjatok, nem fogok ezen a színvonalon maradni
Köszönöm!
Ja és a történetek sorozatoknál kezdek mást is!

I - Love - You
 
2018. 06. 01. 16:52  
Amint látod, van rá érdeklődés! És nyáron lehet, hogy még sokkal több lesz!

birosroni 2018. 06. 01. 16:05  
Itsme: Még régen neveztem el így, de mint mondtam, összecsaptam, nem volt sok időm rá. Nyáron változni fog, hiszen többet is ki tudnék hozni belőle, csak nincs időm rá, lefoglal a tanulás. Igazából ezt csak azért raktam ki, mert kiváncsi vagyok rá, van e érdeklődés

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 30. 20:29  
Könyves verzió? Ez egy könyv, vagy mi? Mert nem azért, de az elolvasás után negatív irányba csalódtam.
"- Úgy látom, te nem érzed a helyzet komolyságát. - Tudod egyáltalán mit jelent a halál szó? - fordult felém, és kérdően nézett rám." Minek írsz oda kötőjelet két párbeszéd közé?
"- Úgy látom, te nem érzed a helyzet komolyságát. Tudod egyáltalán mit jelent a halál szó? - fordult felém, és kérdően nézett rám." Vagy:
"- Úgy látom, te nem érzed a helyzet komolyságát. - fordult felém a nyuszi. - Tudod egyáltalán mit jelent a halál szó? - nézett rám kérdőn." Vagy:
"- Úgy látom, te nem érzed a helyzet komolyságát. - fordult felém, majd kérdőn nézett rám. - Tudod egyáltalán mit jelent a halál szó?"
Figyelj az elírásokra, akadtak benne. Leírásokat ne mellőzd a történetből!
A vége fele a párbeszéd nagyon zavarossá vált, az első kettőnél kellett volna kiírnod, hogy ki mondja. Így csak a második átolvasásra tisztázódott a sztori vége.
Ajánlatos bővíteni a szókincsed. A párbeszédekben nem muszáj, bár azt is ajánlom, hogy legyen a szereplőknek egy kiforrott személyisége, egy sajátos szóhasználata. Úgy értem, hogy például az egyik választékosan fogalmaz, a másik rímekben beszél, a harmadik laza (párbeszédekben használható az édi nyelv is), a negyedik mindennek a szinonimáit használja, az ötödik flegmább/nemtörődöm, a hatodik egyszerű szóhasználatokkal beszél, a hetedik játékosan formálja a mondatait, stb. De a történetben használj szinonimákat, így a szóismétlések is elkerülhetők. Illetve a párbeszédek utáni cselekményeket ne rendezd le annyival, hogy "kérdezte", "mondta", stb. Még a mesékben sem használják gyakran ezeket így önmagában, lásd a Micimackó könyves verzióját, amiben szinte minden kijelentő párbeszéd után olyanok vannak, hogy "állapította meg", "jelentette ki", "jegyezte meg", stb.
Folytathatod, de kezdj el javítgatni!

Speedpaintwolf
 
2018. 05. 30. 19:17  
Hmmmm, ez jó történet végül is, de rakj bele több leírást, gondolatmenetet.

Én amúgy se értem, mi történt Cicaneveldét betöltő lakosaival, de reménykedem benne, hogy minden rendben lesz.

I - Love - You
 
2018. 05. 30. 17:09  
(Öt csillagos értékelést adtam)

I - Love - You
 
2018. 05. 30. 17:08  
Egy kicsivel több leírást rakj bele, mert túl gyorsak az események! Van benne pár helyesírási hiba, vagy elgépelés is. De ha jobban odafigyelsz, és még beküldés előtt átolvasod, akkor minden jó, és hibátlan lesz!

Most nagyon kihalt a nevelde, ezért nem olvassa szinte senki. De reméljük, hogy a nyáron, amikor ráérnek játszani a gyerekek, majd többen leszünk, és sokan fogják olvasni!

birosroni 2018. 05. 30. 16:15  
És tudom azt is, hogy régen többen olvasták, és mára már senki sem fogja, így inkább hagyom.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat