Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Juli$)

Midcode Crisis
Megosztás: f

Midcode Crisis

A történet


2038-at írunk, Los Angeles egyik leghíresebb mesterséges intelligenciával rendelkező robotokat
gyártó, eAIM cég alkalmazottjai a csőd szélén állnak. Egykor még az ő gépeik terjedtek el a
leginkább, ha a MI-ról volt szó. Mostanság ez megváltozott, a zöldfülű tehetségek elszaporodtak,
kreatívabb és jobb ötletekkel rukkolnak elő. A cégünk anyagi helyzete nem túl fényes, semmilyen
tervvel nem tudnak előállni, amivel visszaszerezhetnék a hírnevüket. A csapat nem is olyan nagy, nem
is a nagyságáról volt híres, inkább a tagok eszessége miatt. Egy idő után már tényleg szűkös volt a helyzet, ezért egy fontos meeting-en megbeszélték, hogy újabb fejlesztéseket és terveket kéne kitalálni, de így a semmiből lehetetlen szinte. Végül abban a sajnálatos végkimenetelben állapodtak meg, hogy elkezdik ellopni a híresebb vállalkozók ötleteit, és azt hamarabb szabadalmaztatják, ezzel
előnyre szert téve. Viszont ehhez a nagy dobáshoz sokféle emberre van szükség. Ügynökökre, hackerekre, programozó zsenikre, és még sok mindenkire, hogy a koncepció sikeres legyen. Belátták, hogy a hírnévért kemény árat kell fizetniük. Illegális alkatrész sikkasztások, ötlet lopások, beépített ügynökök, kémek, hackelés, lefizetés illetve megvásárlásokban kell részt venniük. Egyszóval egy bűnbanda válik a programozóinkból. Kezdődhet a kaland!

A szerep kezdete
A játék a meeting utáni első napon kezdődik, ahol a dolgozók felbérelik a kiválasztott embereket (ügynökök, kémek, hackerek). Közösen összeülnek és megbeszélik mi az első lépés, nekiállnak a munkának.

A zsoldosok
Az emberek, akik segíteni fognak a munkában. Közölük lehet választani, hogy melyikek lesztek. Többet is lehet választani, egy poszton többen is lehetnek.

Beépített ügynökök/kémek
A beépített ügynököket általában más híres szervezethez küldik be eljátszva valakinek a szerepét,
hogy több információt és elképzelést szerezzen meg másoktól.

Hacker
Remélem, mondanom sem kell, kik a hackerek. A biztonsági réseket illegálisan kijátszó emberek.
Feltörnek másokat, ezzel is több infót megszerezve.

Programozó
Több programozási nyelvet tud, mindent képes programozni. Ez jó a fejlesztésekben, ötletek megvalósításában. Hasznos része ő is a munkának.

Díler
A díler szerzi be a lopott, de kiváló minőségű alkatrészeket, fegyvereket.


Karakterlap

Név: (Amerikai/angol)
Kor: (18-30)
Nem: (Nő/Férfi)
Tulajdonságok (5-6 sor)
Történet: (4 sor, az eredményeiről, múltjáról, tanulmányok, miért az aki.)
Zsold: (Beépített ügynök, hacker, programozó stb... ezeket fentebb leírtam)
Kinézet: (Nekem elég egy kép is)
Milyen régóta van a szakmában?: (Ide leírhatod, hány éve csinálja a munkáját, ha ügynök akkor mik a trükkjei, milyen szerepben van legtöbbször a kémkedés alatt, ha hacker akkor mióta foglalkozik a szakmájával, esetleg hányszor bukott-e le, etikus hacker vagy sem? Ha programozó, akkor természetesen milyen programozási nyelveket használ (pl.: Java, Python, C#, C++, Visual Basic, Logo stb...), mi volt eddig a legnagyobb programja amit csinált, milyen projekteket csinál általában, a dílereknél leírható mióta foglalkozik ezzel, mit szerez be a legtöbbször, hogyan, ilyeneket lehet leírni.)
Egyéb: (Bármi amit mellékesen megjegyeznél, nem kötelező)


Az én karakterem

Név: Milos Holloway
Kor: 20
Nem: Férfi
Tulajdonságok: Egy alapjáraton kedves és barátságos fiú, az új társaságokban mindig keresi, majd meg is találja a saját baráti körét, akikkel úgy elbeszélget. Sokszor nem ér rá beszélni, csak néha-néha ha nincs dolga és kedve tartja, de általában elfoglalt a munkájával, ellenőrzéseivel, projektjeivel.
Maximalista, sosem elégszik meg az elég jóval, a tökéletesre fókuszál, kitartó, tudja ha belead mindent akkor nem fogja megbánni. Eléggé komoly mialatt dolgozik, utálja ha megzavarják vagy elveszik a figyelmét. Amikor van szabadideje, szeret poénkodni és sztorizgatni. Szigorú szabályok szerint él, betáblázva természetesen. Minden nap pontban ugyanazt csinálja mint más napokon. Rettentően higiénia mániás, nyilvánosan is képes problémázni egy-egy koszos dolgon, irtózik a munkahelyi, és egyéb nyilvános mosdóktól. Rögeszmés, sokszor túlreagál dolgokat, érzelmekkel nem foglalkozik, van hogy egy-egy esetben nem reagál a legjobban helyzetekre, mivel nincs érzéke ehhez, de túlzottan nem is köti le őt semmilyen érzelgősség vagy emóció, feleslegesnek tartja. Nagyon okos, egy igazi zseninek nevezhető, mindenben megtalálja a logikát, kreatív, szeret alkotni. Magas önbizalommal rendelkezik, van mikor kicsit elkényeztetettnek és nagyképűnek tűnik, annyira kérkedik azzal hogy ő intelligensnek tartja magát.
Történet: Még általános iskolában, 11 éves korában kezdte a programozást Logo nyelven. Már akkor megmutatkoztak a gyakorlásai alatt és a jegyein, hogy nem átlagosan okos, de még csak nem is nagyon okos, hanem kimagaslóan, elismerően okos. Elsajátította a programozás alapjait, később már kisebb programokat is képes volt csinálni, majd nagyobbakat, amelyekkel versenyekre is mehetett már. Egy csomó versenyt megnyert, országost, megyeit is. Utána határozta el, hogy szeretné ezt a tudást fejleszteni egy komolyabb nyelven, így tanulta meg kezelni a Visual Basic-et is, ahol szintén fantasztikus eredményeket ért el. Végül Javára tért át, ahol a mai napig is szívesen programoz, itt érte el a legnagyobb sikert, és a legjobb programokat is ebben csinálta. Persze Python-ban sem utolsó, abban is szépen remekel.
Zsold: Programozó
Kinézet: (Igen, YoI fan vagyok xd )
Milyen régóta van a szakmában?: Összesen 9 éve programoz lelkesen Visual Basic-ben, Logoban, Python-ban de leginkább Javában. Az eddigi legnagyobb programja egy oktató program volt iskolásoknak matematikából, amiben sokan előszeretettel gyakorolnak. Általában játék programokat csinál szórakozásból, de van mikor egyszerűbb hasznos szoftvereket is gyárt magának vagy ismerősének.
Egyéb: Sosem lehet hangsúlyozni nála, milyen fontos a higiénia, ez a gyenge pontja. Az egyik tipikus mozdulata, hogy mutatóujjal feltolja a szemüvegét, ezzel is sokszor kimutatva hogy okosnak gondolja magát.


Jó szórakozást!

( 297 megtekintés )

Szólj hozzá:

Nevermore! 2018. 06. 01. 0:24  
Yuurii :ooo

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 31. 17:28  
Én is jövök szerintem. ^^ 

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 29. 20:40  
itt lennék én is jövök szívesen

Karina2003107
 
2018. 05. 28. 8:32  
Tuti jövök! Lehet, hogy egy párral, akkor meg akar dráma is lehet. Mindegy, a karaktereim még a kevésbé bűnös bandába fognak tartozni.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat