Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Fantáziai)

A lázadás kora - S.U.N.
Megosztás: f

A lázadás kora - S.U.N.

Történet:
Egy idegen csapat ütötte fel a fejét évekkel ezelőtt. Ez a magukat csak KNB-nek hívó szervezet eleinte nem kapott nagy figyelmet, csak akkor, amikor már túl késő volt. Tagjai tökéletesen manipulálák az embereket, s mindemellett nem egy bankrablás is az ő számlájukra volt írható. Ennek a segítségével tudták később rátenni a kezüket a nagy cégekre, amik az országot irányitották. Alig telt pár évbe, hogy hamarosan az egész területet, majd kontinenst uralmuk alá hajtsák. Az emberek tudatába ferkőztek, átmosták az agyukat és a "selejtnek" titulált személyeket, akiket képtelenek voltak jobb belátásra bírni, egy jó időre kivonták a forgalomból és börtönbe záratták őket.
Katonák jelentek meg az utcákon, bejelentés nélkül törtek be a házakba, hogy kormányellenes terveket keressenek. Behálóztak mindent, az elektronikai tárgyakba nyomkövetőket, a falakba kamerákat és mikrofonokat építettek. Nem volt választása senkinek sem, aki élni akart, az engedelmeskedett.
Egy részben fiatal felnőttekből álló csapat - a nevük rövidítve csak S.U.N. - viszont megelégelte ezt a fajta elnyomást, így a mindenre kész vezetőjükkel az élen készek felszámolni a világot körbeszövő gonoszt, még ha az életüket is kell áldozni ezért...

Hol vagyunk most?
A történet egy alternatív univerzumban játszódik egy Földhöz hasonló bolygón, amit a lakosai csak K445-ösként emlegetnek. Időszámításunk szerint 3078-ban járunk, ahol az emberek már jóval fejlettebbek, mint mi vagyunk. Egyetlen nagy kontinens található itt, néhány szigettel körülvéve. A nyelv mindenhol azonos, egyedül néhány kieejtési különbség esik meg az elmaradottabb területeknél.


Karakterlap:

Név:
(Minden nemzetiség megengedett)
Kor: (18 - 30 évig)
Nem:
Tulajdonságok*:
Miért csatlakozott a csapatba, mi motiválja?*
Mi a jelenlegi szerepe a csapatban?*
Kinézet*:
Egyéb:


Szabályzat/fontos információk:

- A karakterek száma nincs korlátozva
-A ,,Történet" rész direkt maradt ki a karakterlapból, mivel nem tartom fontosnak a történetszálat illetően. Ha valaki mégis szeretné, az az ,,Egyéb" részlegnél megírhatja, de ez nem kötelező.
- Igyekezzünk betartani a Cn szabályait
- Ha valamire azt mondom, hogy nem, akkor nem.
- Bár a karakterek kivétel nélkül mind emberek, el lehet rugaszkodni a fizikai szabályoktól. Bár egy kocsit még nem lehet elmozdítani puszta kézzel, de a női karakterek 0éldául lehetnek annyira erősek, mint egy férfi.
- Bármi kérdés merül fel benned, a szerep készítőjét, engem keress fel levélben, vagy a cikk alatt. Az előbbit jobban prefarálom, mivel lehet, hogy az utóbbinál lecsúszik a kommented és nem fogom észrevenni.
- A szerep során szükségem lesz egy helyettesre, aki ha netán nem lennék elérhető, helyettem vezeti tovább a cselekményt, így elkerülve a szerep halálát. Ez egy összetett feladat, tehát nem fogom az első jelentkezőnek ,,eladni" ezt a pozíciót.
- A kezdés után érkező karaktereknek jelentkezni kell a csapatba. Ezesetben még mindenki számára ismeretlenek lesznek, ugyanakkor így biztosíthatom, hogy az későbbi személyek is be tudjanak csatlakozni.
- Lehetőleg  ne klikkesedjünk és igyekezzünk befogadni mindenkit. Én is figyelek majd arra, hogy senki se essen ki idő előtt a cselekményből.
- Csak a csillaggal jelölt részeket kötelező kitölteni, a többi lehet "titkos".

Jó szerepezést kívánok;
Diaboli

( 521 megtekintés )

Szólj hozzá:

Diaboli 2018. 06. 17. 17:52  
Nekem teljes mértékben megfelelnek ezek a karakterek. ^^

Ugyanakkor, még nem tudom, hogy egyáltalán várható-e a kezdés... Hiába igazítottam szünetre, nem tűnik úgy, hogy sokkal több ideje lenne a felhasználóknak. :/ És nem szeretném, ha feleslegesen dolgoznál a lapjukon.

Dragfly 2018. 06. 15. 20:19  
...Oké, nem tuti, hogy ebbe belegondoltam :_D Most úgy gondolom, inkább nem akarok zsákbmacskát árulni, summázom őket.

A legidősebb valószínűleg egy hardcore drogfüggő lesz, aki a múltban lopott-csalt-hazudott-ölt a szerért, most nagyon igyekszik leállni róla minden eszközzel, ő az egyetlen hím a csapatban, a középső egy hírhedt kiberbűnöző, aki valószínűleg tudja a bankkártyaadataidat és le tudja törölni az egész merevlemezedet, ha nem vigyázol; ő, ha csinálhat ilyet, felfedezné a csapat bázisát, hideout-ját azzal, hogy feltérképezi a rejtett kamerákon a fehér foltokat, zavarásokat. (El tudja látni egy kém legtöbb feladatát.) A legkisebb utcagyerek tolvaj; kiszedi a zsebedből, majd percek alatt széjjelkapja és elpasszolja az elektronikai eszközeidet, ha kell, illetve majdnem mindent beszerez neked, ami illegális, és nagyjából bármilyen környezetben túlél. A legidősebb skillsetjén egyelőre gondolkozok, úgyhogy ha van, akire szükség lenne, szólj, és akkor olyat hozok.

Diaboli 2018. 06. 14. 18:56  
Ha van bérgyilkosunk, bűnözők is jöhetnek. :'D

Dragfly 2018. 06. 14. 17:42  
14. Nem kell egyébként félteni, utcagyerek, a legtöbb sérülést vagy bűncselekményt fel se veszi.

Ja. Mindhárom bűnöző, így is jöhetnek? : D

Diaboli 2018. 06. 14. 17:01  
Áldásom adom rájuk. :'D A kislány pedig attól függ, hogy mennyire kicsi... Ha több, mint 12, akkor saját felelősségre hozható - tehát ő is ugyanúgy megsérülhet, mint a bárki és neki is ugyanazokat a feladatokat kell ellátnia. (Persze, csak “papíron „ , az én karakterem biztosan jobban fog rá vigyázni. A többiek nevében nem mondok semmit.)

Dragfly 2018. 06. 13. 13:09  
Emberek, mit gondoltok, három végletekig összetartó testvér, akik csak később kerülnek be a történetbe, jöhetne? Egyelőre nem tudom, melyiküknek milyen szerepe lenne, de egy elég korai meg egy későbbi húszas karaktert tervezek, illetve ha lehet, jön a húguk is -- ő még kiskorú lenne, de lenne jó pár hasznos skillje. Ha a csapat nem vesz fel kiskorúakat, az se baj, akkor őt csak mellékszereplőnek hozom. ^^

Diaboli 2018. 06. 12. 18:57  
Elfogadom őket. ^^ Tetszik a srácod, jó lesz szívni a vérét... >:3

Kriza 2018. 06. 12. 18:30  
Na akkor először is Nancy javítottja:
Miért csatlakozott a csapathoz?
Őszintén az ő története annyira érthetetlen és zavaros, mint ő maga. Neki is kerültek rokonai börtönbe, da nagyon közeli családtagjai szerencséjére ezt megúszták. Ő a csapatban mindent össze-vissza hadovál, de azt lehet tudni róla, hogy azért van egy nagy igazság érzete, amit ha mások előtt el is tud nyomni, ezen a téren magának képtelen hazudni. Lehet nincs benne bosszúvágy, de azt ő nem bírná egy egész életen keresztül nézni, hogy így élnek odakint az emberek. Így jelen van a S.U.N. „közösségben”.

És a pozíciót megkérdőjelező karakterem:
Név: Scott Redway (családnevét csak a főnök és Nancy tudja a második személy csak is azért mert jó a füle)
Kor: 24 (? ennyinek saccolják)
Nem: fiú
Tulajdonság: A nehéz idők másabb emberré tették. Míg régen igaz volt rá az „amelyik kutya ugat, nem harap” mondás, ma már az ölni jelzőt is lehet használni tagadás nélkül. Addig robotol amíg el neméri a célját. Véleményének igen csak nagy hangot ad. Nyíltan kifejezi ha valami nem tetszik neki valami, és ezt a főnőkére is értendő. Nem mások háta piszmogós fajta, és ő ezt el is várná kölcsönösen másokétól. Nagyon régóta a szervezet tagja, de azóta sem békélt meg a vezetővel. Szerinte nem egy „kislányak” kéne mindezt csinálnia. Hiába bizonyították neki, hogy ez tévedés, ő makacs jellemű. Nagyon ritkán ismeri be, hogy tévedett bármiben is, nem a stílusa a megalázkodás. Szavai néha jobban fájnak, mint egy ostorcsapás. De szervezkedni nem szervezkedik senki ellen. Nem olyan vérű. Hűségesnek igen csak hűséges hisz előbb halna meg, mint, hogy bármelyik társát a fronton hagyja védtelenül. Van neki egy jó oldala is, csak igyekszik a kötözködő álarc mögé rejteni, mert szerinte az érzelmesség gyengeség. Ő pedig nem gyenge. Vagyis soha még egyszer nem fog vele előfordulni. Még 17 éves volt, amikor családját elveszítette. Akkor fogadta meg, hogy soha nem fordulhat ilyen elő még egyszer. Ha maradt a múltadból egy tüske benned, azt a hozzád közelállókon töltöd ki fájdalmad. Talán még ez is rá illik. Hisz elég hamar felkapja a vizet, de a harcban tisztán gondolkodik. A gyakorlatokban azonban inkább az improvizáció híve. De azért beismeri (ha mást nem is) egy jó terv még jól jöhet. Nehéz elképzelni, hogy a kezében fegyveren kívül (mindig hord magával) más eszköz is megjelenjen, pedig hegedül egy ideje. Pontosabban kilenc éves korától apja tanításával. A rendszeres gyakorlás akkor marat abba amikor a családi tragédia történt. Pontosabban a hegedű versenyén. Nem szereti a hangszert, csak akkor játszik rajta, ha ideges. Azonban nem művésznek készült ezidáig. Mérnökként végzett levelezőn hamis személyazonossággal.
Miért csatlakozott a csapathoz?
Neki is megvan azért az az erős érzés ami erre a komoly lépésre késztette, hogy csatlakozott a S.U.N.-hoz. Már írtam a családi tragédiájáról. Őt egy fajta bosszú hajtja. Nem tudja mi lett a családjával, csak annyit hogy 17 évesen az akkori áprilisban, méghozzá 23-án délután 14:00-kor mi történt. Utána akar járni a dolgoknak és megtorolni bármit is tettek. Régebben eléggé türelmetlen is volt, de az élet megtanította, hogy várni kell. Erre várt egy olyan szervezetre, aki végre kiáll az igazáért, így nem habozott belépni. Már nagyon régóta tag a csoportban.
Mi a szerepe a csapatban?
Egyetemi évei alatt kémként volt jelen, de tanulmányai befejezése után tűzszerész posztot töltötte be, hisz bácsikája révén (aki magához vette) jártas volt ezen a területen, illetve ha épületekről van szó, képzése révén tud egy-két jó tanáccsal szolgálni. Rendszeresen részt vesz a harcokon, legszívesebben sérülten is ott lenne a többiekkel, csak tudja, úgy nem sok hasznát vennék. Ez az egyetlen indok amikor ritka esetekben távol marad a csatatértől. Ő amolyan „munka mániás” ha lehet így nevezni. Nem szeret tétlen ülni.
Kinézet:


Remélem most már minden rendben lesz vele.

Diaboli 2018. 06. 12. 17:14  
Ha lehetséges, akkor szeretném, ha mindenki itt lenne majd a kezdésnél, szóval téged sem fogunk kihagyni. ^^ Ha neked vasárnap jó, akkor abban fogunk gondolkozni.
(A lapjaidat pedig várom. C: )

Kriza 2018. 06. 12. 16:35  
Nekem  a júni 15-e nem lesz jó. Ballagásra vagyok hivatalos. De ha nekem másnap ad valaki egy rövid összefoglalót az előző napon történtekről, nekem úgy is jó. Apropó a lapok. Igen láttam, hogy Nancy-nél írtad, hogy ott van egy kis gubanc, azt megoldom, meg a másik két lapot is hozom a héten belül, csak annyira szeretem a drága jó iskolámat, hogy a tanárok még most találják ki, “ja hogy egy hónapja nem írtuk dolgozatot, de mindegy így is van elég jegyetek, hogy lezárjalak, de... azért írjunk már egy témazárót utolsó héten" „ ...

Diaboli 2018. 06. 11. 20:02  
Hello, mindenki. ^^ Lassan itt az ideje megbeszélni a kezdés időpontját. Június 15-től jó nekem, szóval legyen ez a kezdőpont. Nektek hány órától lenne jó, ha a nap (péntek) megfelel?

Cicuska :3 2018. 06. 05. 21:47  
Értem, köszi! :3

Diaboli 2018. 06. 05. 21:43  
(De egyébként nem lihegnek annyira egymás nyakában, amíg rendesen ellátják a feladatukat. Felnőtt emberekről van szó, így már tudják, hogy elég érett mindenki ahhoz, hogy viselje a tetteinek következményeit, így már nem ugatnak bele abba, hogy ki hogyan teszi tönkre magát. )

Diaboli 2018. 06. 05. 21:36  
Igen, léteznek, a szervezet is ezekkel kereskedik, mivel van egy kémikusunk, aki képes előállítani ezt. :3
A függőséget két feltétel mellett engedem meg; az első az az, hogy nem ez nem mehet a “munka „ kárára és nem fogyaszthatja az árut - vagyis, lehet, csak mi ne tudjunk róla :>. Másodsorban, - ez inkább tanács - próbáld meg valami virágnyelven írni majd azt a részt, nehogy ütközzön a Cn szabályaival. Nem lenne jó, ha tiltanának. ^^

Cicuska :3 2018. 06. 05. 20:38  
Ebben a korszakban létezik még cigi meg drog? :3
És ha létezik akkor a S.U.N-on belül megengedett, hogy ilyesmi függőségük legyenek a karaktereknek?

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat