Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Fantáziai)

A lázadás kora - S.U.N.
Megosztás: f

A lázadás kora - S.U.N.

Történet:
Egy idegen csapat ütötte fel a fejét évekkel ezelőtt. Ez a magukat csak KNB-nek hívó szervezet eleinte nem kapott nagy figyelmet, csak akkor, amikor már túl késő volt. Tagjai tökéletesen manipulálák az embereket, s mindemellett nem egy bankrablás is az ő számlájukra volt írható. Ennek a segítségével tudták később rátenni a kezüket a nagy cégekre, amik az országot irányitották. Alig telt pár évbe, hogy hamarosan az egész területet, majd kontinenst uralmuk alá hajtsák. Az emberek tudatába ferkőztek, átmosták az agyukat és a "selejtnek" titulált személyeket, akiket képtelenek voltak jobb belátásra bírni, egy jó időre kivonták a forgalomból és börtönbe záratták őket.
Katonák jelentek meg az utcákon, bejelentés nélkül törtek be a házakba, hogy kormányellenes terveket keressenek. Behálóztak mindent, az elektronikai tárgyakba nyomkövetőket, a falakba kamerákat és mikrofonokat építettek. Nem volt választása senkinek sem, aki élni akart, az engedelmeskedett.
Egy részben fiatal felnőttekből álló csapat - a nevük rövidítve csak S.U.N. - viszont megelégelte ezt a fajta elnyomást, így a mindenre kész vezetőjükkel az élen készek felszámolni a világot körbeszövő gonoszt, még ha az életüket is kell áldozni ezért...

Hol vagyunk most?
A történet egy alternatív univerzumban játszódik egy Földhöz hasonló bolygón, amit a lakosai csak K445-ösként emlegetnek. Időszámításunk szerint 3078-ban járunk, ahol az emberek már jóval fejlettebbek, mint mi vagyunk. Egyetlen nagy kontinens található itt, néhány szigettel körülvéve. A nyelv mindenhol azonos, egyedül néhány kieejtési különbség esik meg az elmaradottabb területeknél.


Karakterlap:

Név:
(Minden nemzetiség megengedett)
Kor: (18 - 30 évig)
Nem:
Tulajdonságok*:
Miért csatlakozott a csapatba, mi motiválja?*
Mi a jelenlegi szerepe a csapatban?*
Kinézet*:
Egyéb:


Szabályzat/fontos információk:

- A karakterek száma nincs korlátozva
-A ,,Történet" rész direkt maradt ki a karakterlapból, mivel nem tartom fontosnak a történetszálat illetően. Ha valaki mégis szeretné, az az ,,Egyéb" részlegnél megírhatja, de ez nem kötelező.
- Igyekezzünk betartani a Cn szabályait
- Ha valamire azt mondom, hogy nem, akkor nem.
- Bár a karakterek kivétel nélkül mind emberek, el lehet rugaszkodni a fizikai szabályoktól. Bár egy kocsit még nem lehet elmozdítani puszta kézzel, de a női karakterek 0éldául lehetnek annyira erősek, mint egy férfi.
- Bármi kérdés merül fel benned, a szerep készítőjét, engem keress fel levélben, vagy a cikk alatt. Az előbbit jobban prefarálom, mivel lehet, hogy az utóbbinál lecsúszik a kommented és nem fogom észrevenni.
- A szerep során szükségem lesz egy helyettesre, aki ha netán nem lennék elérhető, helyettem vezeti tovább a cselekményt, így elkerülve a szerep halálát. Ez egy összetett feladat, tehát nem fogom az első jelentkezőnek ,,eladni" ezt a pozíciót.
- A kezdés után érkező karaktereknek jelentkezni kell a csapatba. Ezesetben még mindenki számára ismeretlenek lesznek, ugyanakkor így biztosíthatom, hogy az későbbi személyek is be tudjanak csatlakozni.
- Lehetőleg  ne klikkesedjünk és igyekezzünk befogadni mindenkit. Én is figyelek majd arra, hogy senki se essen ki idő előtt a cselekményből.
- Csak a csillaggal jelölt részeket kötelező kitölteni, a többi lehet "titkos".

Jó szerepezést kívánok;
Diaboli

( 1010 megtekintés )

Szólj hozzá:

Cicuska :3 2018. 06. 27. 17:00  
Bocsesz. >.<

Grace

Én voltam az utolsó aki belépett az ajtón, ami nagy nyikorgással jelezte, hogy becsukódott és mindenki megérkezett. A késésemre valószínű, hogy többen is számítottak, egy kicsit kiszakadtam a csoportból is visszamentem a házamba és kikapcsolódtam. Vagyis egy picit drogoztam. Teljesen kiment a fejemből, hogy vissza kéne jönnöm. Aztán az utolsó pillanatban eszembe jutott hogy ma lesz a gyűlés amit egy pár napja, a távozásom előtt mondott Vanda. Viszont legalább valahogy ideértem.
Végighallgattam mindent amit Vanda mondott, igaz kicsit még éreztem magamon hogy be voltam szívva. Viszont próbáltam annyira figyelni a dolgokra, amennyire csak tudtam, mert nem lehettem pont én az, aki ezt az egészet elbaltázza a csapatnak.
-Elvégre csapatnak nevezzük a S.U.N-t, úgyhogy alapvető dolog, hogy nem neked kell csinálnod mindent. Megyek veled a papírokért, már ha ez neked és a csapatnak is megfelel.- jelentettem ki magabiztosan.

Dragfly 2018. 06. 21. 14:02  
(Oké, nekem a mai nappal kezdett el időm lenni, összecsapom hamarosan a karakterlapokat, aztán becsatlakozok. ^^)

Diaboli 2018. 06. 20. 21:49  
(Nem tudom, gondolom elfoglaltak. ^^ Mindenesetre, megvárom őket a reagommal. )

Kriza
 
2018. 06. 20. 21:40  
*fordultam, de az összefogott

Kriza
 
2018. 06. 20. 21:39  
(A többiek?)

Charlotte

Felkaptam a fejemet hirtelen a kijelentésre, miszerint van egy vélemény, hogy nem tennék tönkre egy igen fontos akciót. A főnök felé fordulva , de a összefogott hajam, véletlenül képen találta Nancy-t, aki mögöttem ült és ennek következtében egy jókorát tüsszentett.
- Még mindig erős a samponod illata - jegyezte meg suttogva, miközben indokolatlanul kuncogott hozzá.

Diaboli 2018. 06. 20. 19:44  
???

- Ugyan, ne légy ennyire toxikus, Kedves... - Intéztem a szavaimat Scott felé egy kedves és ártatlan mosollyal az arcomon. - Ennyire nem szörnyű a helyzet! Lotti képessége legtöbbször a mi javunkra játszik...
A legközelebbi üres széket magamhoz fordítottam, hogy a támlája csapat többi tagja felé nézzen. Helyet foglaltam, majd az arcomat megtámasztva folytattam.
- Visszatérve, szükségem lenne valakire, aki a dolgozók közé beépülve figyeli a mozgást és jelenti, ha valami baj van. Ez egy bonyolult feladat lesz, mivel számításba kell venni a chipeket, amik fehér foltokat hagynak a felvételeken... - Töprengtem el hangosan, majd felegyenesedtem. - Nagy jutalomban részesül az, aki elvállalja ezt a kockázatos vállalkozást. Lehet szó pénzről, vagy más “fizetőeszközről „ ... És ha már itt tartunk! Szükségem van valakire, aki végig az oldalamon lenne. Úgy érzem, túl merész lenne azt feltételezni, hogy egyedül is be tudok jutni a főhadiszállás szívébe és lenyúlni a papírokat. Ti mit gondoltok?

Kriza
 
2018. 06. 19. 18:52  
( Hát akkor reagálok magamra, ha elfogadtad)
Charlotte

Lesütöttem a szemet Scott kijelentésre, és cipőm orrát kezdtem vizslatni, mintha olyan sok érdekes dolog lenne rajta. Most konkrétan semmi, mert tegnap mostam meg.

Diaboli 2018. 06. 19. 16:12  
Elfogadom a karaktered. ^^

Kriza
 
2018. 06. 19. 15:57  
Scott

- Ha a Macskát itthon hagyja akkor van rá lehetőség, különben felrobban az épület - dőltem hátra a széken.

Kriza
 
2018. 06. 19. 15:53  
Kinézet:

Kriza
 
2018. 06. 19. 15:50  
Én minden nap dél környékétől tudok majd feljönni, ha az megfelel.
Jujj az elmaradt lapom:
Név: Charlotte Silver (Jegyzőkönyvben halottának nyilvánított. Fekete macskaként jobban ismert a csoportban, néha szólítják csak a rendes nevén)
Kor: 19
Nem: Lány
Tulajdonság: Nos ha jelzővel kellene illetni talán… igen a megfelelő szó rá az „Isten csapása”. Ő családja révén egész jó létben élt, és világéletében kiszolgálták. Talán ezért is megy neki nehézkésen a főzés, a takarítás stb. De ami miatt kiérdemelte a Fekete Macska becenevet, az a balszerencséje. Egyéni küldetésekben mindig belekeveredik akaratlanul is a sűrűjébe, pedig ő igazán csak a tervet követi. Rálép egy reccsenő ágra, alatta szakad be valami, és még lehetne sorolni. Ezeknek a véletleneknek (amik egész élete során kísérik) köszönheti azt, hogy nincs félelem érzete. Így nem probléma számára, ha életveszélyes feladatot kap, akkor is tisztán gondolkodik. A társaság keretében is szétszórt, rendszerint ügyetlenségével nevetteti meg a többieket, de valójában velük nevet saját magán. Az biztos, hogy aki vele van, annak nem egyszerű az élete. Ő igyekszik mindent mindig helyesen megcsinálni (az már más kérdés, hogy nem mindig sikerül) ő az az egyén, aki minden egyes sikertelen próbálkozása után feláll és megy tovább. Nem adja fel, addig, amíg célba nem ér, ha kell újra és újra előröl kezd mindent, amit csak lehet. De azért valahogy mégis hasznát veszik a csapatban. Éles helyzetekben való higgadtsága, és kiváló szeme nagyban segíti a lövészet pontosságában. Ehhez még hozzátartozik az is, hogy ő 10 éves korától kezdve tanult lövészetet amolyan hobbiként a lőtéren a bátyjával. Talán az említett esetlensége miatt nem tűnik erős embernek, mivel eddig nem igen kellett nélkülöznie sem szervezete sem a legerősebb, de a fájdalmát elrejti, akár mosolyával is. Rémesen hazudik, pláne ha sérüléseiről van szó. Makacskodik, hogy neki semmi baja, de azért a nagy vérfoltok és sánta járása, mozzanatai elárulja rendszerint. Egyszerűen nem bírja elviselni, ha tehetetlen. A régi időkre emlékeztetik. Családja nagy hangsúlyt fektetett lányuk taníttatására, főleg a jog terén, na meg a művészetet ki ne felejtsem, hisz a hölgyemény nem egyszer állt nagyobb közönség elé énekével. De arra sem sajnálták a pénzt, hogy lányuk önvédelmi órákra járjon.
Önbizalom hiánnyal küzd még mai napig, de egy döntésében szikla szilárdan biztos. Jól tette, hogy háta mögött hagyott mindent és csatlakozott a S.U.N. hoz.

Miért csatlakozott a csapathoz?
Tulajdonképpen fogalma sem volt, hogy mi folyik oda kint. Mint az egyik jó pozícióban lévő beosztottnak a lánya boldogan éldegélt a kis birtokukon minden gond nélkül. Szüleihez nem fűzte a legszorosabb kapcsolat, mivel nem gyakran látta őket,  inkább a bátyjához kötődött. Ő tanította meg lőni, dámázni, és egyéb taktikai játékokra, mint pl a GO-ra. AZ idő múlásával azonban egyre nagyobb betekintése lett a nagyobb világba és ezzel látva a nyomort is. Próbált menekülni a tények elől és egyszerűen úgy próbálta magának adagolni a mindennapos ’Nincs semmi gond” „ Az emberek boldogak”, mint egy rossz drogos, de sajnos ilyen téren nem lett függő. Alkoholhoz és ilyenekhez nem nyúlt hisz maradt a jó kislány szerepében. Egyszer azonban nem bírta tovább lépnie kellett. Nagy tervét hónapokig készítette elő, miszerint másolt minden adatot apjától, (mivel ő is részt vett a felkutató projectben, eleinte meg akarta semmisíteni azokat de pechére fnmaradt egy másolat) ami a S.U.N. lelőhelyére vonatkozik, hisz ismerte ezt a csoportot, nem kis bosszúságot okozott ez az „egylet” az elmúlt években. Az akció azonban nem ment simán, (miért is sikerült volna, hisz róla volt szó, meg kis naívan elhitte, hogy egyedül is megy) a menekülés része elég nagy port kavart. Ebből a helyzetből bátyja mentette meg, aki, mint kiderült a S.U.N egyik kéme volt (de csak őri munkákról tudott információt, mivel oda rendelték ki mint dolgozót és csak ritkán járt otthon) sajnos azonban ő magát már nem tudta megmenteni, még halála előtt elejtett egy-két utalást, merre lelhető a S.U.N. Nagyon megviselte a lányt ez a dolog és még ez az önfeláldozás sem segített abban, hogy megmeneküljön, mert a szikla szírt szélén állva (a tenger mellett laktak) sarokba szorult, végül leugrott a tengerbe.  A vezetők emberei csak a szalagját találták meg, a parton, a tenger pedig kitudja hova vitte a lány holttestét, vele együtt pedig az eddig ismert információkat is magával pusztította el. Ezzel az elmélettel csak az volt a gond, hogy a leányzó éppen jó helyre esett, egy kisebb peremre ahonnan egy mélyedésbe be tudott húzódni, közben, mocorgás közben pedig egy-két nagyobb követ rúgott le ami csobbant helyette is. Végül a bátyjáért akart csak is eljutni a S.U. N. –hoz és igen gyenge, sérülésekkel teli állapotban keveredett valahogy oda, ahol mai napig harcol bosszúból és az emberiség jobblétéért.

Mi a szerepe a csapatban?
Nos nem volt könnyű a bizalmukat elnyerni ezért is vállalkozott a mester lövészetre, egy mert értett hozzá ( a fegyverek karbantartásához különösen), kettő mert talán azzal, hogy ha nem fél azokra lőni ahonnan „származik” elhiszik róla, hogy ő tényleg csak a bátyjáért teszi. Nem könnyű embert ölni, pszichikailag az elején eléggé meg is viselte, rengeteget is fogyott, na meg az álmai, hogy mellette hal meg a bátyja rá tett még egy lapáttal. Szóval lőni tud messziről is, nem veszélyezteti szerencsétlenségével a csapatot, és rendkívül pontos is, több fegyvere is lett az elmúlt években.
Egyéb: Egy ideje a csapatnál van, de azért nem az ősidőktől kezdve. Nem újonc, de azért még nem szerepelt annyi küldetésben, amennyi az éveinek a triplája. Ja igen még egy dolog. Nem tud úszni, egy kicsi kori baleset miatt víziszony alakult ki nála. Ezért is gondolták hogy megfulladt.

Diaboli 2018. 06. 19. 14:10  
A szálláson, 00:00

A lábamat az asztalra raktam, miközben feszülten figyeltem a falra szegezett órát. Épp akkor váltott a mutató, amikor az utolsó személy is bejött. Egy pillanatra néma csend lesz, amit csak a sóhajom zavart meg, amint lassan felálltam és a tábla elé sétáltam, ahol már az alaprajz ki volt feszítve.
- Köszönöm, hogy mindenki eljött. A mai nap egy igazán fontos esemény, ugyanis, mint láthatjátok, egy kis cserekereskedelemnek hála egy szervezettől ezt az alaprajzot kaptuk. A kémeink szerint ez az eddigi legpontosabb a körzet főhadiszállásáról. - Megköszörültem a torkom, hagyva néhány pillanatot, hogy memorizálják. Az épület belsejére bökök. - Az informátoruk szerint az eddigi legfontosabb iratokat őrzik itt. Erre lesz szükségünk. Fontos leszögeznem, hogy most tilos bármilyen kárt tenni, legyen élő, vagy tárgy. Nyom nélkül kell be és kijutnunk. Menni fog?

Diaboli 2018. 06. 19. 14:03  
Én is itt vagyok, mindjárt küldöm a kezdőt. ^^

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 19. 13:37  
Én itt vagyok, szóval a kettő óra megfelel.

Dragfly 2018. 06. 19. 10:29  
Nekem nem igazán jó a mai nap, kezdjetek nélkülem, holnap vagy holnapután megírom a lapokat, és becsatlakozok.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat