Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Lovas történet
Megosztás: f

Lovas történet

Miközben hazafelé mentem azon törtem a fejem, hogy vajon mi lehet számomra olyan furcsa azon a lányon. Elhatároztam, hogy elmondom apunak, hogy új lány érkezett az osztályunkba és megbeszélem vele ezt a dolgot is. Azután pedig kimehetnék egy kicsit a tanyára lovagolni. Mikor megláttam a magas, tíz emeletes épületet, majd nagyot sóhajtva nyitottam ki az ajtót.
- Itthon vagyok! - vágtam le a táskámat a földre. Levettem a cipőmet, majd bementem apa szobájába. Ő ott ült az ágya szélén és egy egyszerű,barna fadobozt tartott a kezében. Mikor észrevett engem gyorsan lecsapta a doboz tetejét és megfordult, háta mögé téve a dobozt. Érdeklődően fordítottam kicsit oldalra a fejem.
- Mi az a doboz? - tettem csípőre a kezem.
- Semmi.. - láttam rajta, hogy csak füllent.
- Akkor had nézzem meg azt a "semmit" - kaptam ki a háta mögül a dobozt. Azonnal kinyitottam. Rengeteg kép volt benne. A tetején lévő képet a kezembe vettem és megfordítottam. Elég kicsi kép volt... Egy nő volt rajta, mellette egy férfi. Közöttük pedig egy kisgyerek állt. Olyan három-négy éves lehetett.
- Ezek mi vagyunk? - ültem le apa mellé megszeppenten.
- Ömm...hát...igen! - ideges arccal bámulta azt a képet.
- Ezen a képen, még anya is ott van.. - néztem fel apára komoly arccal.
- Igen, csak megtaláltam ezt a dobozt és megnéztem a képeket! - csapta le újra a doboz tetejét, majd behelyezte a szekrénye legalsó fiókába. Idegesen állt fel mellőlem, majd kiment a konyhába, majd kinézett az ablakon.
- Kimehetek a lovakhoz, lovagolni egy kicsit? - léptem halkan oda mellé. Bólintott egyet, én pedig felmentem a szobámba, átvettem a lovagló felszereléseket.
- Mikor megérkeztem a tanyára, mosollyal töltött el, amikor láttam a lovakat legelni. Mindig is szerettem nézni, ahogy a szép zöld füvet rágcsálják. Beléptem a tanyára és meghallottam az állatzsivaj, számomra kellemes hangját. Még mindig elég érdekesnek tartottam, akkor történt, mikor beléptem apa szobájába. Mióta anyával elváltak egymástól, azóta még sosem láttam a képeinket nézegetni. Mármint, amin anya is rajta van. Mindig szomorúan gondolok vissza erre a dologra. Napról-napra az egyre több veszekedés, aztán válás. Még nagyon kicsi voltam akkor, de tisztán emlékszek a sok veszekedő szóra, ordibálásra. Hiányzik, de az nem, ami akkor történt. Akkor találkoztam vele utoljára. Eközben be is értem az istállóba. Mosolyogva néztem az ikercsikókra. Nagyon édesek voltak! Kihoztam Ciklont, aki egy csődör volt. Gyönyörű magyar sportló, akinek  fekete, selymes szőre van, igazán szeretem. Gyönyörű szemeivel kíváncsian bámult engem. Egy répát adtam neki, mielőtt elvittem volna egy kicsit lovagolni. Kivezettem az istállóból és indulhattunk is. Az erdő felé vettem az irányt..

( 91 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 14. 6:49  
Nem fejezem be, csak ugye az első 3 rész már be volt kutyatanyára küldve és caak onnan írtam át ide, de már a többit nem! Egyébként köszi a kritikát!

I - Love - You
 
2018. 05. 12. 15:58  
Volt benne pár szóismétlés, meg írhattál volna bele több leírást is. Például a képen lévő emberekről, vagy esetleg a rész végén szóba kerülő lóról, Ciklonról. Az apukájáról, az istállóról, az anyukájáról, hogy régen hogyan nézett ki, stb.

Hogyan értetted azt, amit a rövid leírásba leírtál? Befejezed a sorozat írását, vagy mi? Vagy már csak cicaneveldére nem fogod többé beküldeni?

Egyébként nekem tetszett, csak kevés benne a leírás. Szerintem folytasd, remélem, hogy nem hagyod abba!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat