Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: دُنْيا)

Egy szavazás
Megosztás: f

Egy szavazás

 Úgy döntöttem, tartok egy kis szavazást, a cikk bekerülésének dátumától kezdve egészen június elsejéig. (Gyengébbek kedvéért 06. 01.) Hogy miről lenne szó? A rövid leírásban olvashattátok. Melyik sztorimat kezdjem, illetve hozzam a részeit sürgősebben? Mivel jön a nyár, több időm lesz az írásra. A lehetőségek a következők:

1.
Három éve, hogy elköltöztem a nyugodt kisvárosomból - ahol gyerekkoromat töltöttem - és egy nagyobb városban folytattam a tanulmányaim. Nagyon hiányozhattam a szüleimnek, és persze a két kisebb öcsémnek, akiket édestestvérként szeretek, bár nem azok. Emlékszem, az utolsó közös karácsonyunk óta nem láttam őket, sajnos sem pénzem, sem időm nem akadt, hogy meglátogathassam a testvéreim. Egészen máig. Rettenetes hírt kaptam tegnap éjjel. A mostohaanyám felhívott, majd zokogva bejelentette, az idősebbik fia eltávozott. Nem akartam elhinni, nem mertem megkérdezni mi történt, ám feltételezem nem betegség volt az oka. Hamarosan kinyomta a telefont.
Reggel eldöntöttem valamit. Hazautazom, ha kell otthagyom ezt az egyetemet, de támogatom a családom. Minden spórolt pénzem összekapartam, amit tanulásra tettem félre. Vajon jól döntöttem? Mi történt az öcsémmel? És hogyan tovább?

2.
Megörököltem nagyszüleim felújított, luxusházát. Mivel elmondásuk szerint, anyám egy éjszakai pillangó, és rettenetesen utálják, rám íratták az összes vagyont, így a drága lányuknak továbbra is albérletben kell élnie...én is vele éltem tizennyolc évig. Anyám könyörgött, hogy vigyem magammal, de a nagyanyám végrendeletében lejegyezte, ha anya beteszi a lábát, bizony forogni kezd a sírjában... Nos, ez csupán annyi, hogy a személyzet kidobja onnan. Szóval elköltözöm, gazdag leszek, megkaphatok majd mindent. 
- Van fogalmad róla, hány család életét tetted tönkre? A kis buta szőke fejed, azok a méregzöld szemeid, és az a csókolni való kiharapdált ajkad? Van sejtésed, te ostoba, hogy ennek mi a következménye?! Öt gyerekem van, te meg elcsábítottad a férjem, így az utcára kerültünk! – üvöltötte, én meg csak rebegtettem a műszempilláim. Nem hatott meg egy cseppet sem, tudom, hogy romlott vagyok, mint egy háromhetes halkonzerv, amit kidobtak a tűző napra – sírtam, de a férfiért, akit végleg elvesztettem. Mi van, ha mégis olyan vagyok, mint anya, csak tehetős és szőke?

3.
"- Olyan vagyok mint egy elegáns porcelánbaba."
A szüleim elhatározták, hogy eldobnak, mert nem kellek nekik. Sokat küszködtek velem az insomniám miatt. Most viszont hozzáadnak egy tehetős úrhoz a hozományom fejében, aki a férjem lesz, és gondoskodik rólam. Gyönyörű a kastély, ahol élni fogok. Hány fekete titkot rejthet fehérre mázolt falai között? Félénk, visszahúzódó hölgy vagyok, olyan amilyennek neveltek, nehezen létesítek kapcsolatot emberi lénnyel. Szeretném, ha meggyógyulnék, bár erre kevés esélyt adok. Talán meglátogathatnám idővel a szüleim. Vagy felfedezhetném a kastélyomat és udvarát, aminek hamarosan az úrnőjévé válok. Nagy szerencsémre, egy hatalmas erdő terül el a környéken, így ott teszem majd délutáni sétáim.
"- Talán unalmasnak tűnik, és túl távolinak a számodra. Nem áll közel hozzád, mert nem érezheted azt a fájdalmat. Az átbolyongott éjszakák a folyosókon, a sötétség ami bekebelez. Megtanultam félni és élni." 

4.
Egy nőnemű lényként elég nehézkes jövedelmező, sikeres karriert építened...Főként ha a szüleid lehoznák neked a csillagokat csak azért, hogy ne légy öreglány, és férjhez menj valakihez. Már tizennyolc évesen eldöntöttem, mit kezdek magammal és életem vállalkozásába csaptam. Nos - nagy levegő -, négy vérizzasztó év után feladtam. Teljesen csődbe mentem, az utolsó esélyem, hogy kihúzzam magam abból a bizonyosból, na kitalálod? Egy volt osztálytársam randevúra hívott, de az asztalfő másik végénél egy csuklyás alak ült...hívjuk Halálnak.
"Az életem romokban. Szeretnék egy zsák pénz mellett feküdni - helyetted. Akkor a romokból múzeumot építhetnék."
"Ő egy pedáns ember. Két személyre megterítette az asztalt, friss virágok a vázában, és romantikus gyertyafény. Mit ne mondjak, egész szép lett. Az egyetlen dolog, ami szemet szúrt, az asztal egyik sarkán lévő vodkás üveg. Nem nyúlt italhoz már két éve, itt valami nem stimmel."

Szavazás menete
Ez a négy kis bevezető féleség, a szavazás egyszerű. Amelyik "prológus" számodra a legszimpatikusabb annak a számát kell leírnod kommentben. Ha van hozzáfűznivalód szívesen fogadom, jöhet pozitív negatív visszajelzés.(: Amelyik nem tetszett írd a száma mellé. Ha esetleg kettő tetszett, írd meg mindkettőt, de csak maximum két számmal szavazhatsz. Június elsején délig szavazhatsz, délután összeszámolom a dolgokat. Estére várható (már ha leellenőrzik) a legtöbb visszajelzést kapott sztori rendes prológusa, s nem sokkal később első része.
Persze, tudom hogy ezekből rengeteg mindent ki lehet hozni, meg így meg úgy, de kíváncsi vagyok az ízlésetekre, véleményetekre. Ha egyáltalán valaki fog is itt szavazni (lol).
Ha esetleg holtverseny alakulna ki, húzással döntök. Az a bemutató amely kevésbé nyeri majd el tetszéseteket előbb-utóbb bekerül az Újságba, de előbb a tetszetősebbekkel foglalkozom.
Ui.: Jobb cím nem jutott az eszembe, a silány minőségért mindenki elnézését kérem.

További szép napot kívánok!:"3 ~ Hilda.


   

( 259 megtekintés )

Szólj hozzá:

tigrancs3 2018. 06. 02. 18:38  
2 hét múlva hozom a rendes prológust.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 26. 21:28  
2 és 4 QwQ

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 22. 19:40  
Az 1.-re és a 4.-re szavazok.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 10. 14:36  
4!

tigrancs3 2018. 05. 09. 18:20  
Köszönöm a további visszajelzéseket!(:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 09. 18:11  
Nekem nincs különösebb bajom egyikkel sem, talán csak az, hogy kevés volt, amit leírtál. Bár neked megvannak a terveid velük, mi csak egy röpke pillanatot láthattunk, amit egymásra pakoltál, így lett belőle egyetlen bemutatás. Kicsivel több dologgal több kérdést hagyhattál volna bennünk ;)
3., 4., ezekkel szimpatizálok

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 07. 20:31  
Én a 4-re szavazok.

tigrancs3 2018. 05. 07. 17:39  
Úgy érzem kicsit elkapkodtam ezeket, de hogy sablonos lenne azt én nem érzem rajta. Persze ízlés kérdése. A prológusoknak nem teremtek lelket, inkább azt szeretném velük elérni, hogy felkeltsék az emberek érdeklődését. 
Köszönöm a hozzászólásokat és azoknak is köszönöm, akik szavaztak idáig!(:  Makoto Shinnek külön megköszönöm az értelmes kritikáját! 

gazni
 
2018. 05. 07. 15:46  
Mindegyiknek érdekelne a végkifejlete, de talán a harmadikat olvasnám a legszívesebben.

Makoto Shin 2018. 05. 07. 14:06  
Szerintem mind kissé sablonos és a leírás olyan "lélektelen", mintha ezt a stílust már ezerszer olvastam volna valahol máshol.

De az ötödik... az úgy oké.
*negyedik

I - Love - You
 
2018. 05. 07. 11:21  
Én az 1. -re, és a 3. -ra szavazok! ;)

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat