Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Lovak közt (5. rész)
Megosztás: f

Lovak közt (5. rész)

Evelin lován ültem, és félve megkérdeztem, hogy most mit is kéne csinálnom. Ő elmondta, hogy először is húzzam ki magamat, mert ha görnyedek, akkor soha az életben nem fogunk elindulni.
- Várj, Evi! - kiáltottam rá, amikor már el akart indítani - Én nem tudok lovagolni! - emeltem fel a hangomat, mire végre megnyugodott egy kicsit, és nagyot sóhajtva így szólt:
- Rendben, ha úgy akarod, akkor először teszek veletek egy kört, vezetőszáron - ajánlotta föl, de én még erre is tiltakoztam - Aha, persze! Utána meg vágtassak egyedül, mi? - nyafogtam, mire ő megfordult, és elindította Bellát, a lovát, velem a hátán. A kanca nem ugrált, szépen, kényelmesen sétált. Látszott rajta, hogy nagyon szelíd a természete. Először még így is féltem, de próbáltam kiegyenesedni, ahogy Evelin is mondta. Közben sok hibát észrevett, de azokat el is magyarázta, mint például, hogy nincsen semmi tartásom, rakjam bele a lábamat a kengyelbe, hogy ne csússzak annyira föl a nyeregben, satöbbi, egy csomó apró hiba. Nem mertem még először annyira mozgolódni, helyezkedni az ülésben, valószínűleg ez lehetett a hibám. De végül, mikor már végigsétáltunk egy egész nagy területet, addigra már egészen nyugodtan ültem. Evelin megdicsért, és azt mondta, hogy most már legalább biztosan ülök a nyeregben.
- Ez már haladás, így már tudok neked leckéket adni! - mosolygott. Egészen tetszett ez a kis “lovaglás, „ de azért külön órákért nem rajongtam annyira. Elég volt nekem ez a hirtelen költözködés, nem szerettem volna már ilyen gyorsan, első nap új hobbit találni. Amúgy sem szeretem a lovakat...
- Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne - szomorítottam el a barátnőmet - Még csak most költöztünk ide, és te máris egy új sporttal akarsz meglepni.
- Ne legyél már ilyen, Leila! Nagyon jó lesz, hidd el! - biztatott, majd segített leszállni Belláról - Tudod mit? - mosolyodott el - Van a közelben egy lovarda. Elviszlek oda, és ha majd meglátod, biztos, hogy oda akarsz járni! Van egy olyan ajánlat most, hogyha még ebben a hónapban elkezdesz oda járni, akkor fele annyiba fog kerülni a tanítás ebben az évben! Tudnék neked most egy csomót mesélni arról a lovardáról, de ha szeretnéd, nézd meg a saját szemeddel!
- Hát nem tudom... - húztam oldalra a szám szélét - Lehet, hogy nem is lenne rá időm, a suli miatt.
- Ugyan már! Gyere! Kapsz egy saját lovat is, amin majd csak te fogsz lovagolni, és akármikor, akármennyi időre elkérheted, hogy elmenj vele terepre! Én is úgy kértem el most is Bellát. Nagyon szuper ott tanulni! - mondta ki az utolsó szavait könyörgő hangon, majd mivel nem tudtam, hogy mit válaszoljak, megragadta az egyik kezével a karom, a másikkal pedig a lovát vezette. Végül engedelmeskedtem neki, és mentem utána.
Nem volt a falutól messze a lovarda, öt perc lassú tempó után oda is értünk. Amint odaértünk egy nagy, fehér falú istállóhoz, Evelin kikötötte a lovát egy kerítés sarkához. Megfogta a csuklóm, és egy fiatalabb, körülbelül huszonöt éves lányhoz vezetett. Rám kacsintott, majd sunyi mosollyal a képén előrefordult, és elkezdett beszélni.
- Szia Martina! Ő itt Leila - mutatott rám -, és azt mondta, hogy ide szeretne járni! Még nem tud lovagolni, még csak most tapasztalja ki a ló mozgásait!
- Várj egy kicsit, Evelin! Lassíts! Nem mondtam, hogy ide akarok járni! - vágtam bele a szavába, mire ő a könyökével oldalba bökött, és mérgesen nézett rám. Aggódó fejet vágtam, és végül megpróbáltam átjavítani a mondatomat - Vagyis, hát... Még a szüleimet meg kell kérdeznem - nyögtem végre ki, aminek Evelin szemmel láthatóan örült.
- Értem - bólintott a Martina nevű lány - Még beszélnem kell a lovarda igazgatójával. Jelenleg nincs szabad ló. Már mindegyik le van foglalva, kivéve egy, de Evelin tudja, hogy melyikre gondolok, ő majd elmondja ezt neked. Az akciónk miatt... - kezdett el mondani egy újabb mondatot, amibe Evi belevágott.
- Amit már elmondtam neki! - mosolygott.
- Rendben, de had mondjam végig! - szidta le a barátnőmet, majd újra rám nézett, és folytatta - Tehát az akció miatt egy csomó új gyerek jelentkezett lovasnak. Ezért nincs szabad ló.
- Majd tanulhat ő is Bellán! Bella nagyon nyugodt teremtés, és meg tudnánk rajta osztozni! - próbált megmenteni Evelin.
- Hát nem tudom. Majd megkérdezem az igazgatót - javasolta Martina.
- És mi van azzal az egy lóval, amit senki sem használ? - kérdeztem zavartan - Nem baj, ha kicsit ugrálva jár, túlélem!
- Nem igazán erről van szó, Leila. Nézz rá arra a karámra, róla van szó - mutatott rá egy elkerített részre, melyben egy számomra ismerős, vad ló rugdalózott.

( 69 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 13. 9:54  
Az idézőjelet rosszul használod.
Te, amit írtál:   “lovaglás, „ de [...]
Helyesen: „lovaglás”, de [...]

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 05. 18:50  
Gondoltam, hogy akinek nem olyan tág a szóhasználata, az nem húszéves. És ha ismersz (bár szinte az egész oldal nem ismer közel(ebb)ről), akkor tudod, hogy én ilyen vagyok. Szigorúan veszem a dolgokat. Sajnos nem áll szándékomban változtatni, de mellékesen megjegyzem, észreveszem, ha valaki javít és megfogadja a tanácsaimat

I - Love - You
 
2018. 05. 05. 15:30  
Bocsi amúgy, ha félreértettem, de remélem, hogy tisztában vagy vele, hogy nem 20 éves író vagyok, hanem egy gyerek, és nem is készülök írónak, ezért ennyire ne vedd szigorúan a dolgokat, ha megkérhetlek rá! Ezek után is várom persze a fejlesztő hozzászólásokat!
Te 9 éves sem vagyok...

I - Love - You
 
2018. 05. 05. 15:27  
U.I: Tudom! :')

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 05. 14:44  
U.I.: a költők verseket írnak.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 05. 14:42  
Nem sértegettelek, én is véleményt írtam. Semmi rossz nem volt benne, persze ez csak szövegértésbkérdése. SOHA nem sértegetnék senkit. Csupán leírtam amit gondolok. Olvasd el újra, talán akkor észre veszed a szarkazmust. Remélem ez érthető visszajelzés volt.
szövegértés kérdése**

I - Love - You
 
2018. 05. 05. 14:19  
Rendben. Nem az volt a szándékom, de ha sérteget, akkor jogom van hozzászólni.

Pinghorizon
 
2018. 05. 05. 14:01  
Keverve pár vitát indító megjegyzéssel. Figyelmeztettelek titeket, hogy a továbbiakban figyeljetek arra, hogy ne indítsatok veszekedést, mert annak nem szokott jó vége lenni. Témát lezártam.

I - Love - You
 
2018. 05. 05. 11:54  
Nem volt szándékom vitát indítani, csak elmondtam a véleményemet.

Pinghorizon
 
2018. 05. 05. 10:48  
A veszekedést el se kezdjétek, semmi helye sincs itt.
A hetven sort még úgy ahogy elengedjük, felette már nem igazán.

I - Love - You
 
2018. 05. 05. 9:11  
Itsme: Ne sértegess már! Tudom, hogy még fejlődnöm kell, de ettől még nem kell ennyire leszidni! Nem készülök költőnek, és nem is írok már vagy öt éve! Ha szeretnél nekem fejlesztő kommentet írni, akkor azt rendesen csináld! Egyébként senki nem mondta, hogy ingyenesen osztogatják a lovakat. A történetben a lovasok akármikor elvihetik a lovardából a lovakat, ingyen, de nem úgy, hogy a sajátjuk legyen örökre, és ők tartás a házuknál, hanem csak lovagolni!
Remélem, hogy szépen, nyugodtan fogsz hozzászólni a sorozatomhoz továbbra is... Egyébként meg gyerek vagyok, nem tagadom le, nem egy 20 éves gimnazista, író.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 05. 04. 22:45  
Szerintem nem sokat fejlődött, de javult. Először is folytonosan írtad az elején két szereplő párbeszédét. Másodszor több leírást kérnék. Ami van, az sem bőséges. Gyakran rosszul fejezed ki magad a sztorin belül (de azon kívül is).
Egy lovardában nem osztogatják a lovakat. Mit gondolsz, miért nem lópiacnak hívják? A lovarda saját magának fizeti ki a lovakat, ők veszik a milliókba kerülő állatokat, az állatorvost, kovácsot, mindent ők fizetnek, nehogy már aztán eladják gyakorlatilag ingyen! Mégis hol hallottad ezt a baromságot?
Illetve nem szép dolog valakit rászedni a lovaglásra. Veszélyes sport, bonyolult is, egy kezdőt pedig baromi könnyen lefáraszthat. A főszereplőnek pedig külön gratulálok, hogy elfogadta.
Az első kommented... nos, ha valaki két lépést nem tud leírni ötven sorban, akkor gratulálok, mert ehhez már egyetemi végzés kell. Ez az ötven sor el sem tudod képzelni, mennyire sok. Ha pedig van egy konkrét elképzelésed a soriról, nem nehéz kitölteni sem. Illetve eddig nem sok jelét mutattad, hogy olyan jó lennél leírásokban. Vagy te az a személy vagy, aki vagy ír bele leírást, vagy ha "két lépést" nem tudsz bőségesen leírni, akkor egyáltalán nem? Mert akkor nem jó eszméket követsz...
80 sort nem néznek el... 30 sorral meghaladja a megengedettet :'D

I - Love - You
 
2018. 05. 04. 20:15  
gazni: Köszönöm a tanácsokat! Általában magamnak el szoktam küldeni levélben az adott részt. Akkor lehet, hogy lesz majd 6/1, és 6/2, de csak majd ha ráérek.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat