Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: دُنْيا)

2686
Megosztás: f

2686

- Hát, csajszi. Utazunk – jelentette ki a saját stílusában Ruth.
- Még mindig nem értem, hogy tudsz ilyen nyugodtan beszélni erről – dőltem hátra a matracomon.
- Nem stresszelek rá. Még fiatalok vagyunk, és megbízható orvosaink vannak. Pár éven belül megtalálják erre a nyavajára az ellenszert – lazította el magát ő is.
- Lehet, igazad van – söpörtem ki vörös tincseimet a szemem elől.-------------------------------------------------------


  Kilenckor adták ki a reggelinket, ami színtiszta húsból és némi teljes kiőrlésű kenyérből állt. A körzetünk konyhai robotja mindenkinek (aki 9:30 előtt odaért) egy ’Jó étvágyat. Nem késett!’ mondattal odaadta a tálcáját. Az alezredeseket, hadnagyokat és a nagyobb beosztással bírók kinézetét meg is dicsérte. Sokan azt gondolják, ezek a masinák valóban képesek látni, hallani és érezni dolgokat. Jobban, mint mi. Ezt a C szabályzat 6. pont következményei is mutatják: ’Az engedélyezett járőrökön kívül SENKI nem léphet a folyosókra kapuzárás után.’ Ezt a szabályt eddig tízen szegték meg. Mindegyikőjüket egy védelmi ólomszerkezet kapta el, és vetette a Rendszabályzás elé, ahonnan egyenes út nyílt a börtönünkbe. Mindezt úgy, hogy ebből négyen a legjobb kémeink közül származtak, és abban az időpontban a védelmiek minimum száz méterre tartózkodtak a helyszíntől.
- Na toljuk be, aztán… Indulhatunk is! – nézett evés közben a nyomlekövetős okosórájára Ruth.
- Tényleg! Az óra! Hogy felejthettem el?! - csaptam a fejemre.
- Siess! Őrzöm az eledelt! – ölelte magához szobatársam a reggelimet.
Hát persze, az óra! Hogy felejthettem el, anélkül nem engednek át a kapukon. És, ha megint Beverly lesz a kapuőr, talán el is küld a Rendszabályzáshoz, ahol kiszabják a büntetésem. Ami gondolom a B alagsor kitakarítása lenne. Sietnem kell, ha nem akarok 950 négyzetméteren robotolni több órán, akár napon keresztül.
A kétszobás (háló és fürdő) 'lakásunk' felé rohanva azon kaptam magam, hogy valami nincs rendben a bal lábammal. Mivel a harmadik világháború végén születtem, a kisebb atomenergiai töltőegységek felrobbanása által édesanyámat elég erős radioaktivitás érhette. Ennek fényében lábamból hiányzott egy kisebb csontszakasz, amit végül mesterségesen pótoltak. És én még a jobbik fele voltam az ilyenféle baleseteknek. A mindannyiunk által imádott Aikónk jobb kéz, jobb láb és bal szem nélkül született. Szerencsére fejlődött annyit az orvostudományunk, hogy ezeket a kisebb 'rendszerhibákat' is megfelelően tudta pótolni. Viszont a másik nemnél más a helyzet. Legalábbis pár kém jelentéséből ítélve. Ott régebben az ilyen szerencsétlenül járt katonákat bedobták egy (már őrült) nőkkel tele lévő, apró helységbe. Ahol aztán hagyták, hogy önkontrolljukat elvesztve legyenek addig, amíg az éhség, vagy többi ellentétes nemű el nem pusztítotja őket. A nemrég jelentettekből ítélve, ez a szabály már be lett tiltva...
  Hiába gyalultam a folyosó padlóját, a lábam egyre jobban fájt. Nem értettem, pedig hat napja lett leellenőrizve! Bármennyire is szerettem volna sietni, nem ment, mivel (már tapasztalhattam) tilos volt megerőltetni ilyenkor a lábam, mert akár el is csúszhat a helyéről a pótolt darab. Így csak sétálva tudtam megtenni a maradék hatvan métert a hátramaradt szakaszból.
  Végre megszereztem az órámat! Egy kín volt végigszenvedni az oda- és visszautat is! Viszont mikor odaértem, Ruth az ebédlő előtt várt rám.
- Hát te?
- Ne mondj semmit, Fazék kiküldött – nézett mérgesen a robotunkra. – Amúgy hol voltál?!
- Figyelj, a lá-
- Figyelem! Ruth Anderson, Nicole Elphee, Kathryn Smith és Diana Balston 15 perc múlva jelenjen meg a hármas kapunál! – mondta a csapatunk ezredese a rádióba.
- Francba! Ez nem lesz így jó! Nem ettél semmit, és most kéne indulnunk.

Ennyi is lenne ez a rész. Sajnálom, ha rövid lett, de remélem ennek ellenére élveztétek!

( 91 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 20. 18:08  
Hamarosan érkezik az új rész

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 16. 6:53  
Dunya: Köszönöm, hogy szólsz, ígérem, használni fogom majd! És a lektorációt is köszi

Kata: Köszi, azon vagyok, hogy minél gyorsabban folytathassam, csak picit motiváció híján vagyok

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 15. 16:03  
Jól lett! Kíváncsi vagyok a folytatásra!

دُنْيا
 
2018. 04. 15. 11:19  
(Dunya lektorálása után ^^
Csak pár szökevény vessző és szólöz volt, illetve adok egy tippet: általában betűvel szokták kiírni a számokat, most meghagytam pár helyen, mert nem tudom, hogy így akarod-e. Egyébként nem nagy dolog, csak gondoltam szólok. Az évszámokon kívül a többit betűvel szokás, úgy esztétikusabb.)


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat