Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: دُنْيا)

Survivors
Megosztás: f

Survivors

Az eső szakadt, minden ázott és vizes volt. Az ereszről egymás után csepegtek le az esőcseppek, az ablak szinte átláthatatlan volt. Ennek ellenére bent nagyon kellemes idő volt, a kályhában a tűz csak úgy tombolt és annak melege eláradt az egész házban. Egyedül voltam otthon, a gazdi elment valahova, még ilyen időben is. És a legrosszabb, hogy engem nem vitt magával. Unottan feküdtem a bekapcsolva hagyott televízió előtt, ami értelmét nem nagyon láttam. Világos színek, beszélő gyümölcsök. Sóhajtva felálltam, majd a konyha irányába baktattam, ahol nagyon sötét volt. Nem kockáztattam, inkább megfordultam és visszamentem helyemre. Eléggé féltem a sötétben, és nem tudom hol van, amivel az ember világítást tud varázsolni. Hirtelen "megdörrent" az ég, mire nyüszítve felugrottam ülőhelyzetemből. Villámlott. Az égen egy vékony, sárgás, fehéres vonal jelent meg, majd eltűnt, maga után egy nagy, piros, égő, füstölő valamit hagyva... tűz volt. Valami felégett, elég közel hozzám és a tűz gyorsan terjed. Ijedten futkároztam a nappaliba, féltem. Ha itt lenne a gazdám ő már megnyugtatott volna, fogta volna a mobilját és felhív valakit, egy hőst. Hirtelen megálltam az ajtó előtt és kaparni kezdtem, de senki sem nyitotta ki. Az ablakon át láttam elmosódva a lobogó tüzet, ahonnan emberek szaladnak sikoltozva. Boldogan megcsóváltam farkam, biztos voltam benne, hogy ott van az én emberem is. Hangosan ugatni, voníttani kezdtem, de semmi. Idegesen leültem az ajtó elé, ide oda kapkodva fejem, nyakörvemen lévő biléta csörögni kezdett. Két lábamra ágaskodtam és két melső mancsommal próbáltam kinyitni az ajtót, de ez sem sikerült, mivel zárva volt. Ekkor nem volt más választásom... a konyhába mentem, majd lassú léptekkel sétálni kezdtem. Néhányszor nekimentem valaminek, de utána tovább sétáltam, mikor elértem a kerti ajtót. Ez a kertünkre nyitódott, ahol nyáron enni, inni szoktunk egy asztalnál és ott van a medence is. Azt általában nem zárja be, csak esténként és mikor elment még csak délután volt. Éreztem már a tűz melegét és a füstöt is, ezért abbahagytam a nosztalgiázással és megpróbáltam két mellső mancsommal kinyitni. Hirtelen kinyitódott, mire boldogan kisurrantam rajta, majd kis futás után megálltam és hátranéztem. Sóhajtva magam elé szegeztem tekintetem, majd elkezdtem az erdő felé futni, jó messze a tűztől. Ott más nem esett az eső, csak a hó, ami persze megmaradt, de azért jól volt belőle.  A kitaposott, földúton sétálni kezdtem, halkan szuszogva. Kimerült voltam, ennyi futás után pláne... kis ideig csak mentem, nyelvem lógatva, közben azt sem tudtam merre is tartok. Ekkor jutott csak eszembe gazdám, aki most mindenhol kereshet, de nem fordulhattam vissza, mivel... nem tudtam a visszautat. Hirtelen valami, vagy valaki elém ugrott, mire ijedten álltam meg, fejem felemelve, félve kémlelve a nagy termetű... kutyát.
- Ki vagy és mit keresel itt? - kérdezte vicsorogva, kimutatva fogai fehérjét, amik még a sötétben is látszódtak. Egy nagyot nyeltem, majd alig hallhatóan megjegyeztem: "Itt dől el most az én sorsom..."

Tudom, kicsit rövid lett, ezt sajnálom is :/ de, azért remélem tetszett! Kritikákat, véleményeket, visszajelzéseket szívesen fogadok!c:

( 117 megtekintés )

Szólj hozzá:

I - Love - You
 
2018. 04. 29. 13:00  
Megértelek, ezzel én is így vagyok sajnos. :/

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 29. 12:57  
De, lesz folytatás, viszont nem tudok pontod időt mondani, mivel mostanság mindenhova megyünk... és ott van a tanulás is...

I - Love - You
 
2018. 04. 28. 12:54  
Nem lesz folytatás?

I - Love - You
 
2018. 04. 21. 15:48  
Mikorra várhatom a folytatást? Bocsi, de kíváncsi vagyok a sorozatra!
És amúgy meg szívesen!

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 21. 11:29  
I - Love - You,  oké és köszönöm :3 A folytatással pedig igyekszem c:
lucyfliver, neked is köszi :3

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 20. 21:54  
Engem is érdekel. Osztom a többiek észrevételét, vagyis, hogy a kutyák látnak a sötétben, de ettől függetlenül tetszik, várom a folytatást. ><

I - Love - You
 
2018. 04. 18. 17:59  
Nekem tetszett.
Egyébként meg hiába, ha az eső annyira nem szakad, mintha öntenék, akkor is van tűzveszély. Lehet, hogy olaj közelébe csapott be a villám, amire ha ráesik az eső, még jobban szétfolyva az olaj, akár nagy tüzet is okozhat.
A kutyák valóban jobban látnak az embernél a sötétben. Ha már közel volt a tűz, akkor az értelem szerűen bevilágított a házba, tehát lehetett volna látni. Ha esetleg oda nem, akkor a hold fénye, akár az utcalámpa, akármi, de egy kutya már biztosan láthatott volna abban a helyzetben. (A kutya biztosan lát. De még ha nincsenek is fények, a foltokat az ember is megláthatta, a tárgyakat, stb-t. Logikus az is, hogy a tárgyak körvonalát biztosan láthatta a kutya, mert ha nincs semmi fény, a másik szobából is szűrődhetnek át fények.)
Én szeretnék folytatást látni, tetszik a történet témája!

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 17. 17:02  
Okee

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 17. 16:57  
Én már l áttam olyat, hogy mikor esik tűz van... meg, mikor esik, valamikor az eső nagyobítja-erősíti a tüzet (de erről nem tudok részleteket). Amúgy, köszi.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 17. 16:33  
1) a kutyák még az embernél is jobban látnak a sötétben
2) ha esett az eső, hogy lett tűz? Az esőnek el kellett volna oltania a tüzet... lehet, hogy tévedek de NEKEM EZ ÍGY LOGIKUS.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat