Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Lovas történet
Megosztás: f

Lovas történet

Végigböngésztem az új berendezésekkel teli osztálytermet, majd mire végignéztem, addigra szólt az osztályfőnökünk, Maria néni, hogy néhány perc múlva kezdődik a évnyitó. Párokban álltunk és levonultunk a gyerekekkel teli aulába. Gyerekzsivaj töltötte be a nagy helyiséget. Néhány perc múlva az iskolaigazgató elkezdte a beszédét, ekkor abbamaradtak a gyerekek között folyó beszélgetések. Mindenki elcsendesedett.
- Üdvözlünk minden gyermeket tanévnyitó ünnepségünkön! - széles mosollyal kezdett bele beszédébe az igazgató. Figyelmesen végighallgattam a beszédeket, néhány verset, majd az osztállyal felmentünk a terembe. Halk beszélgetés vette újra kezdetét, de az osztályfőnök csitítgatni kezdett minket, ezért mostmár végleg abbahagytuk. Én Lucy mellé ültem, az általam kiválasztott padhoz.
- Először is köszöntök mindenkit az első tanítási napunkon! Kiosztásra kerülnek a mai napon a könyvek, az utolsó órán, vagyis a negyediken. Az első órán beszélgetni fogunk a nyáriszünetről. A második órán kimegyünk egy kicsit az udvarra, a harmadikon pedig tesiórátok lesz. Nem fogtok tesizni, csak a szabályokat ismertetik veletek! - kezdett magyarázni. - Mint tudjátok, a mai napon érkezett egy új kislány az osztályunkba! - jelentette be. Most pedig, állj fel, drágám! Mesélj nekünk magadról! - nézett mosolyogva a lányra. A lány felállt, majd egy pillantást vetett az osztályra és belekezdett:
- Sziasztok! Amy-nek hívnak, tizenhárom éves vagyok! Néhány hónapja költöztünk ide... Nagyon szeretek rajzolni és..ömm... kosárlabdázni! Régen volt egy kosárlabdacsapatom...
Köszönjük, Amy! Ülj csak le - bólintott egyet a tanár. Mindenkinek be kellett neki mutatkozni. Hát igazából rám, csak a végén került a sor. Mikor megszólítottak, elálltam és belekezdtem:
- Laurának hívnak! Tizenhárom éves vagyok, nagyon szeretem a lovakat. Apukámmal sokat szoktam lovagolni, egy közeli tanyán, ahová szinte minden nap kimegyünk! - fejeztem be beszédemet és ültem le. Még az órán beszélgettünk egy kicsit arról, hogy mit csináltunk a nyáriszünetben, majd hamarosan ki is csengettek. Kivettem a kajámat é elkezdtem enni. Közben a lányokkal társalogtam.
- Mit szóltok az új lányhoz? - kérdezősködött Emily.
- Jó fejnek tűnik - mosolyodott el Lucy.
- Ja, szerintem is! - bólogatott Lisa egyetértően.
- Van benne valami, valami nagyon furcsa! Vagyis lehet, hogy csak számomra.. - néztem rögtön a lányra, aki egyedül ült egy padnál.
- Én odamegyek hozzá! Szegény ott van egyedül! - állt fel Emily magabiztosan.
- Szerintem menjünk mis is oda, tudjátok, hogy néha hogy tud viselkedni.. - súgta oda nekünk Lucy. Egyetértően felálltunk és utána mentünk. Megálltunk a pad mellett és a lányra néztünk, aki ettől kissé zavarba jött.
- Szia! rohanta le Emily.
- Szia - szólalt meg csöndesen Amy.
- Van háziállatod? - kezdett el kérdezősködni a szőke hajú lány.(Vagyis Emily)
- Szereted az unikornisokat? - lépett közelebb Lisa.
- Leszünk barátok? - állt be Lucy is a sorba.
- Egy hörcsögöm van. Szeretem az unikornisokat és igen! - válaszolt hadarva a kérdésekre.
- Szerintem nem kellene ennyire lerohanni! - férkőztem én is oda, bár nem nagyon lehetett, annyira körbeállták. Emily, vékony szemöldökeit felhúzva pillantott rám, majd visszanézett a lányra. Csak kérdezősködtek még tovább, nem hallgattak rám, de végül is az ő bajuk. Visszamentem a helyemre és leültem. Nézelődtem a többi beszélgető gyerek között, mikor odajött hozzám Martin.
- Szia! - mosolygott rám.
- Hali - néztem én is rá.
- Milyen volt a nyáriszünet? - ült le mellém.
- Nagyon jó! Sokat lovagoltam és a nyaralás is jó volt, de arról már írtam neked! - kezdtem neki mesélni. - És a tiéd?
- Az enyém is jó volt. Csak kár, hogy nem találkoztunk! - mesélt nekem ő is hasonlókról.
- Tényleg találkozhattunk volna! - bólintottam egyetértően. Lassan becsengettek.
Eltelt az összes óra. Elköszöntem a barátnőimtől, majd elindultam haza.

( 99 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 14. 17:48  
Unicorn fanfiction ON

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 13. 19:41  
Gát igen, ebben igazad van! És még egyszer nagyon köszönöm!
Hupssz..
*Hát

I - Love - You
 
2018. 04. 13. 16:51  
A végét egy kicsit gyorsan lecsaptad, mesélhettél volna még a többi óráról is. Ebbe is volt pár betűelmaradás, például, hogy az “és „ szónál remaradt a s betű. De nekem nagyon tetszik a történet, folytasd!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat