Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: دُنْيا)

Nintisz története
Megosztás: f

Nintisz története

                                      1.fejezet - Rossz nap!

Az esőcseppek kopogtak a kapucnim tetején, ahogy rohantam az esőben, mert az esernyőmet otthon felejtettem. A sulihoz érve már szét voltam ázva. Bementem és víztócsákat hagytam magam után, a takarítók nagy örömére.
Felsiettem a termünkhöz és benyitottam az ajtón.
-Elnézést a késésért! - mondtam és leültem a helyemre a legjobb barátnőm Náriki mellé. A tanár rám nézett és az utánam maradt tócsákra és folytatta az órát.
-Hol voltál? - kérdezte Náriki
-Hát...elaludtam!
-Aha.
-Volt házi matekból? – kérdeztem.
-Igen vagy öt feladat. - mondta a barátnőm.
-Jaj, majd ide adod?
-Igen, de most lécci csendet.
-Oké, oké! - mondtam és bámúltam ki az ablakon az egyre gyorsabban eső esőt nézve.
Persze az óra után el kellett mennem egy felmosóért.
Röpit, írtunk matekból. Hát…egyes lett nem lehet mindenki matek zseni!
A doga után nem volt kedvem lemenni az ebédlőbe, de Náriki lerángatott. Beálltunk a sorba és vártunk.


Utána fizika volt. Még egy röpi, még egy egyes. Kiderült a tanár szólt előző órán. ( Csak hát engem a magazin amit a könyvembe rejtettem jobban érdekelt!)
Már ma két egyest sikerült begyűjtenem. Leballagtam az öltözőbe mert tesi volt a kövi órám.
A tesi tanár beteg lett így egy 12.-esekenek órákat tartó tanárral voltunk. Így mi nem ismerhettük. Kimentünk az udvarra. ( Nagyon hideg volt.)
( Most azt kérdezed 13 évesen ,hogy lehettünk egy 12.-eseknek órát tartó tanárral. A megoldás egyszerű .Én már 7.-óta járok ide. Vagyis év elejétől. Tudod van olyan hat osztályos.)
Elteltek az órák és elindultam haza. A nadrágom sáros volt. ( Jó ötlet volt ki menni eső után mondhatom.)Felszálltam a villamosra ami sokkal lassabban ment mint szokott. Pedig így is éhes voltam a kajám otthon maradt.
Leszálltam és elindultam haza. Kiszedtem a lakáskulcsot a táskámból és bementem. ( Anya ás Apa dolgozik csak este-késő délután jönnek haza.)
Megettem az ebédet (amit Anya tegnap készített és a hűtőbe tett.)
Megírtam a leckém és neteztem. Amikor a szüleim hazajöttek elmondtam a rossz jegyeket azt mondták legalább a négyes kéne. Megvacsoráztunk és én elmentem fürdeni és lefeküdtem.( De persze előtte még neteztem egy kicsit.)
Későn aludtam el nagy nehezen mert először csak forgolódtam az ágyban.

( 228 megtekintés )

Szólj hozzá:

دُنْيا
 
2018. 04. 15. 11:22  
"tesóm felhasználója"
ó, ha kaptam volna egy százast valahányszor ezt hallottam... xdddd
adót kellene kivetni erre a szókapcsolatra

Drazsi 2018. 04. 15. 5:07  
Hm... Sajnálattal hallom a rossz kommenteket, ha a helyesírást nem nézzük,(aki ismer az tudja hogy engem a helyesírásrol nem lehet kérdezni, sorry)
akkor ez még egy jó történetnek is elmenne, én élveztem de hiányoltam a leírást, ige igen tudom hogy az elején volt de csak is ott. De összességében, kövezzetek meg nekem tetszett...
De viszont megtévesztő a kép

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 14. 10:34  
Tisztázzuk Náriki nem az én karakterem.Ha elhiszed ha nem. És nem hazudok a tesóm karektere.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 13. 19:49  
1. Párbeszédbe kötőjel után szóköz!
2. Párbeszédbe, ha kijelentő mondatot írsz, akkor nem kell pont a végére.
3. Ne felejtsd el a pontot kirakni a mondat végére!
4. Azokat a zárójeles mondatokat hanyagold..

دُنْيا
 
2018. 04. 13. 18:32  
Én anno imádtam a fizikát, mindig nagyokat dumáltunk a tanár úrral
Én nem ékesíteném a "karakterem" a butaság tulajdonságával :T de ki tudja, lehet a következő részre megszállja a szentlélek

Nintisz, attól még, hogy Náriki felhasználódról írsz (ó, oda nézzenek! csak nem így hívják a két karaktert a történetben?), attól még ugyanúgy tudom, hogy te vagy az. Moderátor vagyok, nem sügér.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 13. 16:28  
Nem tudom, hogy egy átlagos ember miért tünteti fel a fizikát meg a matekot a legnehezebb tantárgyként, amiben az ember csak egyeseket szerez^^ Én például stabil hármas, gyenge négyes vagyok matekból és akármilyen hihetetlen, hat vagy hét hármas mellett van egy ötösöm. Fizikát még nem tanulok, de jövőre fogok. Mindenesetre ha tanul az ember, semmiből nem szerezhet hármasnál rosszabbat :s Ezzel csak azt mutattad be, hogy a szereplőd az a hanyag, unalmas, nem tanuló, motiválatlan "ember", akinek fingja nincs a jövőjéről, de nem is zavartatja miatta magát. Pedig tizenhárom évesen nem ártana gondolkodni az obligát "mi leszek, ha nagy leszek" kérdésen. (Az meg már csak szégyen, hogy én már azt is tudom, mi szeretnék lenni, a főszereplődről meg még ennyi sem derült ki... bár ilyen eredményekkel talán érthető, miért.)
A történethez szólva, ne írj zárójeles megjegyzéseket, főleg ne ennyit. Számokat betűvel írd (kivéve a dátumokat, évszámokat), de egyébként is, olyan nincs, hogy "7.-óta", csak olyan, hogy "7. osztály óta", vagy "hetedik osztály óta". A kötőjel oldja a pontot, vagyis "12-esek", vagy "tizenkettedikesek".
Túl flegma szóhasználatod van, egy nyelvtan tanár ilyenkor már kötelet keresne magának (nem beszélve a "lécciről".) Röpi helyett röpdolgozat, kövi helyett következő, doga helyett dolgozat stb. A tantárgyak rövidítése nem nagy hiba, azokat én is szoktam, a tanáraim sem szólnak érte, bár a szépen kiírt szavak nem azt sugallják, hogy ugyanolyan vagy, mint a főszereplőd, akiről az imént írtam pár sort.
Vesszők lemaradtak, kötőjel előtt-után szóköz.
Sürgősen javítgass! Egyenlőre ne írj történeteket, gyakorolj sokat, olvass könyveket, más történeteket!
Illetve a moderátorok tudják, hogy hány karid van, ne mentegetőzz (Ezzel fény derült arra, hogy nem is vagy olyan kritikafogadó, mint amilyennek látszol^^)

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 13. 14:10  
Én nem írtam másik felhasználóról levelet miről beszélsz?

Randy 2018. 04. 13. 5:05  
Nem te vagy az első, aki elköveti ezt a hibát és nem is az utolsó, sajnos. Egy átlagos iskolai napban nincs semmi érdekes. Tényleg nincs. Abban sem, hogy valaki otthon vacsorázik és leckét ír. Ezek az emberi élet legunalmasabb, legsemmitmondóbb részei, különösen ilyen elnagyoltan, hangulattalanul ábrázolva.
Ha leckeírás helyett egy betévedt molylepkét bámulna a szereplőd órákon át, már az feldobná ezt az összecsapott valamit, amiből nem derül ki semmi említésre méltó sem a főszereplőről, sem a környezetről, sem a családjáról, semmiről. Ebből csupán egyetlen dolog derült ki: nincs mondanivalód.
Akkor ess neki a billentyűknek, ha tényleg van egy ötleted, és azt hajlandó vagy kidolgozni.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 12. 20:17  
Én ilyet inkább egy naplóban tudnék elképzelni, amit valaki este, fáradtan ír és nincs kedve szépen fogalmazni...

دُنْيا
 
2018. 04. 12. 19:40  
Azzal, hogy a másik felhasználóddal írsz nekem levelet, te se jutsz előre :T

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 12. 18:41  
És ha tetszik6nem tetszik akor írjatok kommentet. Köszi előre!
*/

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 12. 18:01  
Ha esetleg valakit érdekel a többi fejezet akkor Itt megnézheti.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 12. 17:31  
Oké. A rossz kritikát is el kell fogadni.

دُنْيا
 
2018. 04. 11. 21:05  
Te nyelvtanból sem vagy zseni.
Sem kreativitásból ?? Mégis hova akarod vinni ezt a történetet? Sétálni a hátsó kertbe?
De ebben a néhány mondatban benne van mindent, amiért én már képen töröltem volna a gyerekem, vagy anyám törölt volna engem képen. Magyarán az összes rossz tulajdonság a mai kislányokban.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat