Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: دُنْيا)

Roxfort rejtély
Megosztás: f

Roxfort rejtély

Sziasztok, ez volna az első szerepjátékom, de mivel könyékig, térdig, nyakig, bokáig, fejtetőig benne vagyok a Harry Potter érzésekben, ezért nekifutottam a dolognak. Remélem, tetszeni fog nektek.

☞ Történet, az alaptézis
Roxfort, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola. Csendes és nyugalmas, tanulással teli hely, mióta Harry Potter elballagott, nem igaz? De nem ám. Újabb fenyegetés, újabb titok lappang a folyosók és festmények kusza hálójában. Ezt még McGalagony igazgatónő sem tudja eltussolni!
A Roxfort a Trimágus Tusához hasonló versenyt rendez, csak a saját tanulói számára, amiben viszont akárki részt vehet, aki rendelkezik elég merészséggel és akaraterővel. A versenybe kviddics, agytorna, bájitalok és bűbájok mind beletartoznak, és egész tanévben tart.
Viszont főhőseink valami mást is észrevesznek, gonosz is leselkedik az iskolára! Vajon Voldemorthoz hasonló? Talán jobb? Talán rosszabb? De egy biztos: köze van a fekete mágiához és a fekete mágusokhoz.
A játék tehát a mai világban, a könyvek ideje után játszódna, hogy belepillantunk, milyen lehet most a Roxfortba járni.

☞ Karakterlap
A legfontosabb! Kérem, mindenki legyen a magához mért legprecízebb.
Név: [ nincsenek megkötések ]
Nem: [ mindenki, ahogy érzi ]
Kor: [11-17 év, bármilyen korú karaktert választhatsz]
Ház: [ Griffendél, Hollóhát, Hugrabug, Mardekár - mind a négybe kérek, nem csak az első és az utolsó létezik. ]
Származás: [ mugli születésű, félvér, aranyvérű ]
Képességek: [ ha van ]
Felvett tantárgyak: [ a harmadéveseknek, és idősebbeknek. Ha szeretnétek, leírhatom a felvehető tantárgyakat, de egyébként felőlem lehetnek fiktívek is, hiszen ki tudja, mennyi mindent lehet a Roxfortban tanulni ]
Külső: [ kép is lehet, de a legjobb lenne, ha szöveg is lenne hozzá csatolva ]
Belső: [ olyan legalább hat mondat, de nem csak felsorolás szinten ]
Történet: [ lehetőleg ne tőmondatokat ]
Egyéb: [ amit még szeretnél hozzáadni ]

Remélem sokatoknak felkelti az érdeklődését, ha valamihez pedig kifejtést szeretnétek, természetesen megkapjátok ^^

( 354 megtekintés )

Szólj hozzá:

Calcapei 2018. 03. 18. 16:55  
Én még hoznék majd egy mardekáros fiút (ha esetleg ott már sokan vannak, akkor vihetem máshová is). Kezdés után már nem lehet majd hozni karaktert?

دُنْيا
 
2018. 03. 18. 16:14  
Illetve, én úgy érzem, hogy HelkaElendil karaktere alól több lóláb is kilóg... Értem én, hogy mind szeretnénk az új Harry Potterek lenni, de azért van ami így is sok xd
Például ha Budapesten él, nem járhatna a Roxfortba, illetve a családja nem dolgozhatna a brit minisztériumban. És biztos Dumbledore a nagyapja?

دُنْيا
 
2018. 03. 18. 16:03  
Sziasztok! Nagyon örülök a rengeteg karakternek! ^^ :O Jelezzétek, ha jönne még valaki, vagy írhatom már az első részt.
A felmerülő kérdésekről: az animágus képesség valóban nem örökölhető, évekig kell tanulni, hogy valaki animágus legyen. A bejegyzetlen animágusok (mint a Tekergők vagy Rita Vitrol) könnyen pórul járhatnak, mivel elég vészelyes mesterség.
A patrónusbübáj pedig szintén egy nehezebb varázslat, formát pedig szintén ritkán tud ölteni. Viszont, ha alakot ölt, bármilyen állatét felheveti, akkor is ha mágikus lény. (Dumbledore patrónusa is egy főnix volt.) Ritka ugyan, de megeshet.
A párszaszájúság pedig egy harmadik ritka adottság, amivel születni kell. Nem akarom senki szórakozását elvenni, ezért nem mondom, hogy túl sok a párszaszájú, mert nem, viszont! ez a képesség nem garantálja a sárkányokkal való társalgást, csakis a kígyókkal történőt. A sárkányokat egyébként is a Mágiaügyi Minisztérium jó távol tartja, nos, mindentől.

Ha még felmerült valami, szóljatok! Ha nekem van észrevételem, természetesen én is szólok. Első körben ennyit vettem észre.

HelkaElendil 2018. 03. 18. 15:16  
Kiegészítés: Helka nagyon szeret énekelni, kis kora óta zongorázik, és szerinte ez az egy közös benne, és a bátyjában... Pedig egy csomó tul.-uk közös

Diaboli 2018. 03. 17. 22:13  
Én is idetolom az arcocskámat, ha már ilyen sok jó arc gyűlt össze. :<
(Egyébként, aki tud az kössön bele, mert nem vagyok otthon annyira ebben a világban és valószínű, hogy elrontottam valamit. )


Név: Caroline Chardaci
Nem: Nő, lány etc..
Kor: 15 év
Ház: Mardekár
Származás: Aranyvérű
Képességek: —
Felvett tantárgyak: Sötét varázslatok kivédése, Jóslástan és Mugliismeret

Külső: Caroline igazán törékeny külsővel rendelkezik, amit főleg az alacsony és vékony testalkatának köszönhet. Nagyjából 150 centiméter és negyven kilogramm, de bárki is kérdezi, mindkettőhöz legalább ötöt hozzáad.
Ha először pillantjuk meg, talán egy elhanyagolt porcelánbaba juthat róla eszünkbe, betegesen fakó bőrszíne miatt, amelyen csak néhány halovány szeplő szóródik szét. Feltűnően vörös és telt ajkai vannak, amiket ha szerencséd van, olykor még mosolyogni is láthatsz. Ha egy kicsit fentebb halad a tekinteted, a hatalmas, zöld szemeivel találkozhatsz, amik már már hipnotikusan vonzzák a tekinteted. S ha csak egy kicsit is elidőzöl, észreveheted a mérhetetlen szomorúságot benne, amely körül lengi az egész lényét.
Karjait - és olykor a mellkasát is -, hófehér kötszerek fonják körbe, amit csak ritkán láthatunk az tallárja miatt.
Az egyenruha gyűrötten lóg rajta, térdzoknia folyton lecsúszik a lábán, néha még az is megesik, hogy különböző színeket húz fel. Nem azért, hogy divatot teremtsen, vagy kifejezze az egyediségét, csak hajlamos a figyelmetlenségre, arról nem is beszélve, hogy nehezen tud különbséget tenni a sötétzöld és a fekete között. Néha, ha mázlija van, még időben észreveszi és az egyik nagyszünetben kicseréli egy másikra, - mert ő mindig hord magánál egyet, baj esetén -, de ha nincs, akkor viszont egész nap abban közlekedik.
Aranyszőke tincsei kócosan állnak a feje tetején, olykor még a kilátást is eltakarva előle és mivel túlságosan rövid - pontosabban, az állával van egy szintben - ezért nem tud vele mit kezdeni, csak beletörődni a sorsába. Bár eleinte órákat töltött a tükör előtt, figyelve, hogy mindene tökéletes legyen, a nap végére teljesen katasztrofális lett a helyzet, így ma már se ideje, se kedve nincs ezzel bajlódni.

Belső: Caroline személyisége legtöbbször hangulatától függ. Annyi viszont biztos, hogy a hűségét valóban ki kell érdemelni, az ehhez vezető út pedig nagyon fárasztó és hosszú, de ha még sikerül is megjárnunk, nem garantálom, hogy a végén a jól megérdemelt 'jutalmat' kapjuk majd. Ő is jól tudja, hogy igen kevés ember létezik, akik megérdemli a figyelmét, ezért is becsüli meg őket, ezért aztán mindent megtesz, hogy a legjobbat nyújthassa nekik a nap huszonnégy órájában. És olykor bizony ez a szeretet is könnyen átválthat a fojtogató típusba, ami már korántsem kellemes.
De milyen a kapcsolata a többi emberrel? Nagyon közvetlen és kedves, a társának fel sem tűnik, hogy a viselkedése puszta formalitás és számítás. Valójában legtöbbször azért csinál szívességeket, hogy azt majd a közeljövőben a maga hasznára fordíthassa. Ebből adódóan fogadásokat sem szabad vele kötni, vagy bizalmasabb információkat kiadni, mivel könnyen azon kaphatjuk őt, hogy visszaél vele.
Sokakkal egyetemben, őt sem érdekli mások véleménye, amit az esetek jelentős részében szóvá is tesz, hol jegesen, hol pedig tapintatosan. Nem szokott panaszkodni és másoktól is ugyanezt várja el.
Bár kívül kissé nemtörődöm, valójában minden érzelem, amit elrejt magában, egy idő után felszínre fog törni egy pánikroham képében. Nem egyszer próbált már meg 'merényletet elkövetni maga ellen', eddig teljesen sikertelenül, hiszen mindig járt arra valaki, aki kimenthette őt a folyóból, vagy ránthatta vissza a hídról. Hiába gondolja ő maga komolyan a tetteit, a környezetét látszólag már egyáltalán nem izgatja a téma, tudván, hogy a próbálkozásai úgyis csúfos - és vicces - kudarcot vallanak. (De persze, mint írtam, csak látszólag, amint hiányzik egy napot is, azonnal rátörik az ajtót, hogy ellenőrizzék őt.)

Történet:
Ő valójában egy félrelépés következménye, az apa részéről. A biológiai anyjáról nem hallott sokat, csak annyit, hogy egy aranyvérű volt, egy rakat elpazarolt tehetséggel. Az egyetlen tárgy, ami miatt el tudta őt képzelni, az a padláson található, por lepte festmény volt. Egy beteges bőrszínű, vékony nőt ábrázolt, hosszú, hullámos platinaszőke hajjal és jégkék, szigorú tekintettel. A háttérben levendula színű selyemfüggöny foglalta keretbe az ablakot, amin sejtelmesen sütött át a napfény. A lányt sokkal jobban lekötötte az a kicsiny részlet a tájból, amit a kép sarkában látott, mintsem a hölgy, aki szerepel rajta. Rengetegszer álmodott a helyről, a kék égről és a tóról. Bár nem sokkal később elégették a festményt, így az emlékezet lassan összemosódott a képzelettel, Caroline meg merne esküdni, hogy minden élénk kép valódi volt, nem pedig az agya szüleménye.
Ez a kis képrészlet alapozta meg azt a világot, amelyet maga köré emelt, hogy elmeneküljön a valóságból.
Az apja második feleségét, Sarah-t tekinti valódi anyjának, ő volt az egyetlen személy, aki valóban szerette őt és sajátjaként nevelte, annak ellenére, hogy Caroline törvénytelen gyerek. Jól tudta, hogy a férjével már rég kimondták a boldogító igent, amikor az félre lépett, ennek ellenére mégsem lépett semmit, egészen addig, amíg a tudtára nem jutott, hogy a férfi árvaházba akarta dobni Caroline-t. A hölgy ekkor fogadta magához az akkor még csak pár hónapos csecsemőt, így megmentve őt a nevelőintézetből.
Sarah-t sárvérűsége miatt folyamatos megaláztatás érte a szerelmétől, aminek sokszor Caroline is szem-és fültanúja volt. Nem értette, hogy az anyja miért tűri el ezeket. A válasza egyszerű volt: mert ha az emberek szeretik egymást, el fogják tűrni a másik rossz tulajdonságait.
Talán ekkor döntötte el, hogy akkor soha nem fog senkit sem szeretni. És a későbbiekben valóban jól jött az érzéketlensége.
Hét éves kora óta a család feje irányította az életét. Megmondta, hogyan viselkedjen, mit vegyen fel és mit gondoljon. Tilos volt sírnia, vagy nevetnie, sosem volt szabad elesnie, vagy bárkivel beszélni a társasága és az engedélye nélkül.
Emiatt is volt annyira elveszett a Roxfortban, az első éveiben. Nem volt senki, aki selyemszalagon rángathatta volna és a szájába rakhatta volna a szavakat. Egyszerűen nem tudta a saját gondját viselni. Igazából ekkor tudatosult benne minden, amit eddig tettek vele. De hiába a felismerés, a változtatásra a mai nem képes.


CintiaPowa 2018. 03. 17. 19:27  
Végül nem jövök. Bocsi.

Dipsy 2018. 03. 17. 18:22  
Én is hozok majd egy karaktert, csak még rá kell vennem magam a jó ötletre xD

Avicii*^* 2018. 03. 17. 17:35  
Aaronkám patrónusa szerintem holló lesz, ha már mindenki megjegyzi a karakterlapokon:d

Calcapei 2018. 03. 17. 17:17  
Hupsz, az első kép nem lett a legjobb méretű:

(Ez meg túl nagy, de mindegy is :"D)

Calcapei 2018. 03. 17. 17:11  
(Akkor ő lenne a fiam, remélem sikerült megmaradnom a Harry Potter univerzum korlátain belül :"D)
Név: Marcell Matthews
Nem: Fiú
Kor: 17 éves
Ház: Hugrabug
Származás: Félvér
Képességek: -
Felvett tantárgyak: Asztronómia és rúnaismeret
Külső: Marcell egy magas, kissé nyúlánk srác, atletikus izomzattal, amit évek kemény munkájával szedett magára, mert amúgy nem az a könnyen megizmosodó típus. Arca finomabb ívű, ajkai teltebbek, és nagyon ritka az olyan alkalom, amikor nem húzódnak jókedvű, fogvillantós mosolyra. A szemei zöldek, nem a feltűnőbb fajtából, sötétebb fényviszonyoknál inkább a szürke felé hajlik az árnyalatuk. Bőre alapból olajosabb tónusú, könnyen lebarnul és alapból rozsdabarna haját is hamar kiszívja a nap. Az öltözködése egyszerű, az előírt roxfortos ruházkodáson túl a kényelmes, meleg és puha ruhákat kedveli, leginkább pamutban és farmerban látni. Ritkán hord bármilyen ékszert vagy kiegészítőt, néha vesz csak fel valamilyen egyszerűbb nyakláncot, például egy fából készült medált egy sima zsinórral.
Belső: Marcell alapból egy kedves, odaadó srác, bármikor lehet hozzáfordulni, ha az embernek segítségre van szüksége. Nagyon empatikus, egy fiútól talán szokatlanul is, pillanatok alatt bele tudja magát élni mások helyébe, valószínűleg segítőkészsége is ebből ered. Apropó, segítőkészség! Csak egy bizonyos pontig az, ezt mindenkinek érdemes észben tartania. Ha az kell, akkor bármikor kölcsön ad másoknak, legyen szó pénzről vagy tárgyakról, azonban szigorúan szabálytisztelő, tőle hiába várná bárki is, hogy odaadja a leckéjét, vagy súgjon dolgozat közben. Ugyan nem árul el senkit sem, de a túlzottan tiszteletlen vagy más, szerinte rossz tulajdonsággal bírók számíthatnak a rosszalló tekintetére, ha ennék tovább soha nem is menne, elvégre nem akar senkit sem bántani. Nem lehetetlen ugyan rávenni őt a kihágásra, de magától biztosan nem tenne ilyesmit. Egyébként egy viszonylag eszes srác, bár csak azokból a tantárgyakból jó, amik érdeklik is, a többen átlagosan, vagy akár ne adj' isten átlag alatt teljesít. Még annyit érdemes megjegyezni róla, hogy ugyan félig egy tisztán aranyvérű család sarja, de ettől még soha nem tartotta magát többre másoknál, legyen szó akár más varázslókról, akár a muglikról.
Történet: Marcell egy fentebb már említett, neves aranyvérű család sarja az anyja révén, míg apja egy átlagos mugli születésű férfi. A legtöbb hasonló házassággal ellentétben az ő anyját nem tagadták ki, amiért egy mugliba szeretett bele, mivel a nő már sokadik gyermek volt, idősebb testvérei pedig már biztosították a család tiszta vérvonalát. Azt sajnos Marcell nem mondhatja el, hogy ne lenne feszült a viszonyuk az anyai nagyszüleivel, de ennek ellenére azok is mindig jelen voltak az életében, főleg miután megérkezett hozzá a felvételi levél a Roxfortba. Az anyjával soha nem volt túl meghitt a kapcsolatuk, főként a nő munkája miatt a varázsvilágban, ami miatt a fiú alig látta őt. Gyakorlatilag az apja nevelte fel, aki már-már gyerekes lelkesedéssel szemléli a mai napig is a varázslókat és az életüket, egyébként pedig egy egyszerű ácsmester. A legtöbb tulajdonságát az apjától örökölte, bár a kinézetét tekintve egyértelműen az anyjára ütött, ami gyakran szóba került a családjukban. Összességében rendes élete volt, egyedül talán csak akkor volt nagyobb bajban, amikor anyja és annak családja várakozása ellenére a hugrabugba került, amivel nehezen békélt meg. Az iskolában kicsit visszahúzódóbb srác volt, akkor jött meg jobban a bátorsága, amikor felvételt nyert a háza kviddics csapatába.
Képek:
Egyéb: Patrónusa az elsőre kissé szokatlan delfin, a legszebb hozzá kapcsolódó emléke pedig egy tengerparti kirándulás tízéves korából, amin szokatlan módon nem csak ő meg az apja, hanem még az anyja is csatlakozott, mindkettejük nagy örömére.

Dodo06
 
 
2018. 03. 17. 17:10  
A szerepjáték vezetőjének a döntése ez, de ha a hitelességet nézzük, akkor tuti nem fogadja el.

Avicii*^* 2018. 03. 17. 17:07  
Akkor CintiaPowa Hope Black-je sajnos így nem túl elfogadható:/

Dodo06
 
 
2018. 03. 17. 17:02  
Nem, azt nem lehet örökölni, csak tanulható adottság, s körülbelül 3-4 év kemény munka megtanulni ezt. És kötelező jelenteni a Minisztériumnak, ha valaki kitanulja.

Avicii*^* 2018. 03. 17. 16:57  
Az animágia örökölhető?:0
Btw én már nagyon kíváncsi vagyok^^ mikorra várható a kezdés?

Dodo06
 
 
2018. 03. 17. 16:53  
Uh, nem bírom ki: CintiaPowa, a tantárgyak, amiket felsoroltál a “Felvett tantárgyak „ résznél, azok az alap tantárgyak közé tartoznak.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat