Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: دُنْيا)

Roxfort rejtély
Megosztás: f

Roxfort rejtély

Sziasztok, ez volna az első szerepjátékom, de mivel könyékig, térdig, nyakig, bokáig, fejtetőig benne vagyok a Harry Potter érzésekben, ezért nekifutottam a dolognak. Remélem, tetszeni fog nektek.

☞ Történet, az alaptézis
Roxfort, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola. Csendes és nyugalmas, tanulással teli hely, mióta Harry Potter elballagott, nem igaz? De nem ám. Újabb fenyegetés, újabb titok lappang a folyosók és festmények kusza hálójában. Ezt még McGalagony igazgatónő sem tudja eltussolni!
A Roxfort a Trimágus Tusához hasonló versenyt rendez, csak a saját tanulói számára, amiben viszont akárki részt vehet, aki rendelkezik elég merészséggel és akaraterővel. A versenybe kviddics, agytorna, bájitalok és bűbájok mind beletartoznak, és egész tanévben tart.
Viszont főhőseink valami mást is észrevesznek, gonosz is leselkedik az iskolára! Vajon Voldemorthoz hasonló? Talán jobb? Talán rosszabb? De egy biztos: köze van a fekete mágiához és a fekete mágusokhoz.
A játék tehát a mai világban, a könyvek ideje után játszódna, hogy belepillantunk, milyen lehet most a Roxfortba járni.

☞ Karakterlap
A legfontosabb! Kérem, mindenki legyen a magához mért legprecízebb.
Név: [ nincsenek megkötések ]
Nem: [ mindenki, ahogy érzi ]
Kor: [11-17 év, bármilyen korú karaktert választhatsz]
Ház: [ Griffendél, Hollóhát, Hugrabug, Mardekár - mind a négybe kérek, nem csak az első és az utolsó létezik. ]
Származás: [ mugli születésű, félvér, aranyvérű ]
Képességek: [ ha van ]
Felvett tantárgyak: [ a harmadéveseknek, és idősebbeknek. Ha szeretnétek, leírhatom a felvehető tantárgyakat, de egyébként felőlem lehetnek fiktívek is, hiszen ki tudja, mennyi mindent lehet a Roxfortban tanulni ]
Külső: [ kép is lehet, de a legjobb lenne, ha szöveg is lenne hozzá csatolva ]
Belső: [ olyan legalább hat mondat, de nem csak felsorolás szinten ]
Történet: [ lehetőleg ne tőmondatokat ]
Egyéb: [ amit még szeretnél hozzáadni ]

Remélem sokatoknak felkelti az érdeklődését, ha valamihez pedig kifejtést szeretnétek, természetesen megkapjátok ^^

( 883 megtekintés )

Szólj hozzá:

Jamni7 2018. 04. 20. 6:55  
(A kviddics részt elrontottam: terelő és nem hajtó a csapatban, valamint Willow prefektus.)

Jamni7 2018. 04. 19. 21:04  
Jelentkezek én is, ha még lehetséges. (:

~O~
Willow Bloch
Nem: nő, lány
Kor: 16 év
Ház: Griffendél
Származás: félvér
Képességek: -
Felvett tantárgyak: legendás lények gondozása, rúnaismeret, asztronómia

Külső: Testmagassága valahol az alacsony és az átlagos között lehet, alkata ideális, meglehetősen karcsú. Bőre fehér, nehezen barnul le. Arca leginkább keres formájúnak mondható. Ajkai halvány rózsaszínűek, vékony fonalúak; orra kissé hegyes és egyenes. Őzikeszemei a mogyoróbarnák. Haja dús, sötétbarna, körülbelül a válla alá ér, többnyire kiengedve hordja.
Szinte sosem sminkel, nem az a fajta lány, a természetességet szereti, de komolyabb alkalmakkor azért gondoskodik erről, de akkor sem túlzottan feltűnő, kirivó. Mugli és varázsló öltözetet egyaránt szívesen hord.

Belső: A legtöbben egy könnyen befolyásolható, manipulálható, naiv lánynak gondolják. Alapvetően kedves természet, és zárkózottsága ellenére szeret társaságban lenni és közösen dolgozni egy ügy érdekében. Többnyire megfigyelőként működik, átlátja a körülötte lévő összefüggéseket. Mindenről határozott véleménye van, ezt nem hangoztatja, de ha valaki kíváncsi rá, elmondja. Nem becsvágyó, nem érzi szükségességét annak, hogy igazolja magát társai előtt: úgy érzi tisztában van képességeivel, és ehhez mérten a maximumot akarja kihozni, rendkívül kritikus önmagával szemben. Erős kalandvágy fűti, szeret extrém, új dolgokat kipróbálni, érdeklődése is sokoldalú. Könnyen megsértődik, és vesz magára dolgokat, valamint néha képes előítéletesen viselkedni másokkal. Problémáit teljes mértékben magába folytja, komoly örlődései nem is látszanak a külső szemlélő számára, ilyenkor pedig erősen túlhajszolja magát.

Történet: Mugli édesanyját születése után pár hónappal elragadta egy betegség, elhunyt. Az apát megrendítette felesége halála, de két dolgoba temette bánatát: aurori munkajába és a gyermekei nevelésébe, akik a lehető legjobb nevelésben részesültek. Sosem nélkülöztek, az apa kissé el is kényeztette őket, de a gyerekek nem éltek vissza ezzel. A férfi törekedett arra, hogy minél több dolgot próbáljanak ki, legyenek sokoldalúak. Mindkettem örökölték a mágiát. Willow, és fivére, Matt a mugli világgal a nyarak során érintkeztek, amikor is a nagyszülőknél laktak egy kis faluban. A testvérek kapcsolata ezen idők alatt mélyült el mélyebben, noha minden nap veszeledtek egymással. Mikor Willow betöltötte 11. életévét, megkapta a roxforti levelét, csakugyan, mint bátyja négy évvvel korábban. A lányt kételyek fogták el, mikor a Teszlek süveg Hugrabug helyett a Griffendél házba sorolta be(Matt is ide járt). Az elején társai fejében is hasonló gondolatok fogalmazódhattak meg, előfordult, hogy meg is mondták a lánynak, hogy nem itt a helye. Willow-ot ez nagyon rosszul érte, az első két évben belső harcokat vívott saját magával, de a harmadév eleje, mikor bátyja poénból elrángatta a Griffendél csapat kviddics válogatójára, véget vetett neki: bekerült a csapatba hajtóként. Azóta ez számára egészséges stressz levezetés. A pályán erős, veszélyes ellenfél, a kviddics sokat segített neki abban, hogy kihozza magából az oroszlánt. A tanulás is jól megy neki, átváltoztatástanból kimagasló, McGalagony pártfogásába vette, és év elejétől a Minisztérium áldását adta arra, hogy Willowból animágus lehessen.
Egyéb: Patrónusa még nem öltött alakot, imádja a színházat.

Avicii*^* 2018. 03. 30. 20:48  
Mweh
Mikor lesz akkor kezdés? o-o

Walker Joins 2018. 03. 25. 18:32  
Név| ANNE ELIZABETH MÜLLER ['HOWLAND']
|Kor| 17 év
|Felvett, megtartott tantárgyak| rúnaismeret, jóslástan, bűbájtan, mágiatörténet, bájitaltan és természetesen legendás lények gondozása.
|Ház| Hollóhát
|Képességek| párszaszájú
|Származás| aranyvérű
|Külső| KÜLSŐ ADOTTSÁGAI IGEN ILLENEK SZEMÉLYISÉGÉHEZ, és ő igyekszik ezen nem változtatni. Kedves, hosszúkás arcáról nehéz leolvasni bármiféle érzelmet, csak ritkán mosolyog, ha viszont elkapod azt a ritka pillanatot, kellemes bizsergés járja át a testedet. Mogyoróbarna, mandulavágású szemei kíváncsian csillognak, fölötte ívelt, barna hajával egyenlő színű szemöldök húzódik. Telt kebleit igyekszik nem megosztani a külvilággal, nagyon szemérmes, pláne fiúk társaságában. Karcsú, ugyanakkor hajlékony. Vidám, néha már kislányos ruhákban jár, így mutatva, hogy a fiatalság örök. Ritkán sminkeli magát, legtöbbször csak szájfényt vagy világos, visszafogott szemfestéket használ.
|Belső| NEMRÉG FELVETTE AZT A BIZONYOS "MINDENT SZERETNI PRÓBÁLOK", fura hippi stílust. Bár tényleg kevés alkalommal látható mosolyféle a pofikáján, ettől függetlenül legtöbbször jókedvű, csak nehezen mutatja ki érzelmeit. Rajong a művészetekért, gyakran jár múzeumokba, rengeteg filmet ismer, sokat olvas, szóval sok mindenről lehet vele beszélgetni.
Szereti manupálni az eseményeket, de nem szereti, ha a dolgok nem az ő irányítása alatt állnak. Önző és valamilyen szinten ravasz is, a Teszleksüveg majdnem a Mardekárba osztotta, aztán Anne szószerint ráüvöltött, majd könyörgött, és megint üvöltözött szegény süveggel. Végül nem kis esze miatt a Hollóhátba került. Kicsikét el van szállva magától, rengeteg egoista megnyilvánulásából adódóan, sokan ellenszenvesnek találják, így nem büszkélkedhet hatalmas rajongó táborral. Próbál változtatni viselkedésén, kezd sokkal kedvesebb lenni az emberekkel és mint említettem, mindent akar szeretni. Tele van álmokkal, kitartó és sikerorientált személy, illetve optimista.
|Háttértörténet| BÁR ARANYVÉRŰ, MUGLICSALÁDBAN NŐTT FEL. Vérszerinti szüleit egy azkabanból szökött régi halálfaló ölte meg, majdnem Anne is életét vesztette, de nővére, Sally megmentette, és elmenekült vele. Az akkor Londonban tartózkodó Müller család talált rájuk, és befogadták őket. Sally hamar kirepült a családi fészekből amikor két évvel a szülei halála után felvették a Roxfortba. Így nem sokat lehetett húgával és újdonsült családjával.
Anne közben felnövekedett, hat esztendős korában felvételt nyert a helyi általános iskolába, ám nem volt könnyű beilleszkednie. Sokan csúfolták, egyszer pedig bezárták a takarítószertárba, s majdnem megfulladt.
Nos, Anne bosszúja keserű és fájdalmas lett a többi gyerek számára. Még régebben megtapasztalta, hogy képes beszélni a kígyókkal, és milyen szerencse, a szomszédnak három barátságosnak mondható kígyója volt. Anne rávette a három állatot, hogy bántsák az osztálytársait. Nem is kell mondani, mindenki súlyos sérüléseket szerzett. Bár mindenki váltig állította, hogy Anne a bűnös, ezt senki se hitte el, az ügy pedig elhúzódott.
Aztán jött az a bizonyos levél, Anne-t pedig tizenegy esztendősen felvették a Roxfort Boszorkány- és Varázsló képző szakiskolába.
Kép:

Fan_ni 2018. 03. 25. 18:10  
najóóóóó, akkor itt is van:3
(btw, ha lesz még erőm, talán egy fiúka is jön)
Név: Svetlana Bukovits (csak Lana)
Nem: lány
Kor: 17
Ház: Mardekár
Származás: félvér
Képességek: -
Felvett tantárgyak: Legendás állatok ismerete, sötét varázslatok kivédése
Tulajdonság: Svetlana tipikusan az a belevaló csaj, akit nem lehet átverni, mindig előrébb jár kettővel az ember előtt, és emellett nagyon okos. Túlzottan makacs, legtöbbször ezért is vannak a konfliktusai, de nem kerüli a veszekedéseket, szereti megbeszélni a dolgokat. Utálja, ha valaki a háta mögött beszéli ki, vagy nem mer valamit a szemébe mondani. Nagyon nagy szája van, mindig van megjegyzése, és néha tud tapló is lenni. De nagyon segítőkész és igaz barát tud lenni. Általában poénokkal próbálja oldani a feszkót, nagyon bevállalós és bátor.
Történet: Ha bemutatkozik mindenkinek feltűnik, hogy Oroszországból származik. Édesapja, Denis nagykutya volt Moszkvában. Egyszerre több cégnek volt a vezérigazgatója, anyja pedig - Masha - az egyik divatbutik főfejese volt. Szóval, nagyon fényűző életet éltek ott, a szülők mindent megkerestek amire csak a lánynak szüksége volt. Volt egy két évvel idősebb bátyja, viszont róla nem szokott beszélni. Dmitrij akkor halt meg, amikor Lana 6 éves volt. A fiú gördeszkázni ment a haverjaival, viszont kihajtott az útra, egy autó pedig elütötte, az orvosok pedig már semmit se tehettek.
Így történt meg, hogy a család megtört. Kiderült, hogy az apja rendesen csalta az adókat, ezért ült is egy ideig, eközben pedig minden megváltozott otthon. Lana anyja próbálta "egyben tartani a családot", de hiába vállalt több műszakot, sehogy se tudta fent tartani magukat, a bolt éléről a balhé miatt pedig nagyon hamar leváltották. Ahogy kiszabadult Denis a börtönből, azonnal átköltöztek Floridába, de egy sittes alakot senki sem akart alkalmazni, így a férfi otthon maradt, és új szenvedélye lett: az ital. Masha próbálta elvonóra küldeni, de a férfi bizton állította, hogy nincs gáz, de egy újjal sem ért családjához, nem vált agresszívvé, inkább az ital nyugtatta el.
Így a nő egyre többet kezdett dolgozni, Danis pedig távolodott a családtól, annyira, hogy volt, hogy napokig nem beszéltek.. Még szerencse, hogy jött az a bizonyos levél!
Mint kiderült, a lány "sárvérű", édesapjától örökölhette ezt a csodálatos dolgot: a mágiát.
Természetesen édesanyja sem marasztalta, szerette volna, hogyha a lánya úgy nő fel, hogy megtapasztalhatja milyen a varázslat - Masha is örült volna ilyen adottságnak -. Egyhamar meg is szerette az iskolát a lány, annyira, hogy ünnepekkor csak kényszer miatt megy haza. Jobban szereti azt a környezetet, mint ami a saját otthonában fogadja. Otthon? Az már rég nem az.
Küllem: Gyönyörű lány, ez nem kétség. Hosszú, fekete haja van, valamint ég kék szeme. Ravasz mosolya mindig ott bujkál arcán; gyönyörű, letisztult bőre van, sehol pattanás vagy bármiféle dolog ami kamaszkorban jelentkezik. Alacsony, viszont rettentően izmos, nagyon jól birkózik és verekszik, neki mindig is ez volt a szenvedélye. Van két tetoválása, egy a bokáján - egy kiscica, ez egy heget takar - és egy a tarkóján - álomfogó -.
Egyéb: a kiscica a patrónusa, mint amilyen a bokáján is van, ami a bátyjára emlékezteti, ugyanis volt régen egy közös macskájuk. Borzasztóan rossz alvó, gyakran nem tud elaludni, de ha igen, akkor is rosszakat álmodik, így a lány folyton álmos és nyúzott.


bocsi, hogy ilyen sorrendben írtam a karakterlapot, remélem megfelel:3

SecretSilence 2018. 03. 25. 16:58  
Hamarosan érkezek én is egy karakterrel ^_^

Dodo06
 
 
2018. 03. 24. 11:46  
Hát, nekem ez a hétvégi kezdés nem feltétlen lesz oké - attól függ pontosan mikor kezdünk -, mert fél négykor megyek melózni.:/

  - megszűnt felhasználó - 2018. 03. 23. 18:35  
Bocsánat, elég rövidre sikeredett. >_<"

  - megszűnt felhasználó - 2018. 03. 23. 18:34  
Név: Calix Tanner
Nem: Fiú
Kor: 16
Ház: Hugrabug
Származás: Aranyvérű
Képességek: Párszaszájú
Felvett tantárgyak: Sötét varázslatok kivédése, Mugliismeret, Bűbájtan
Külső: Calix egy viszonylag jóképűnek mondható fiú, ami elég szépen hozzájárult az egoizmusához is. Sötétbarna hajához mogyoróbarna szemek, vastag szemöldök társul. Általában bő, kapucnis pulcsit visel, csuklyáját gyakran az arcába húzza, mikor el akar bújni a világ elől. A magassága a korabeliektől kicsit eltérő, ugyanis elég magasnak számít a maga 180~ körüli centijével. (Próbálok mellékelni képet, de nem tudom sierül-e, ugyanis ez az első alkalom hogy jelentkezek szerepre, magyarán még nem volt alkalmam kipróbálni.)
Belső: Alapjáraton egy viszonylag kedves fiú, de elég kevesen szimpatizálnak vele, ugyanis eléggé egoista személye van. Tizenhat éves kora, és külseje ellenére még soha nem volt barátnője. Akit nem riasztott volna el néhai rideg természete, annak sem lett volna sok esélye, mivel Calix elég válogatós ilyen téren. Az egoizmusa mellé ott van még a szarkasztikus természete is, amivel gyakran bánt meg másokat, de nem különösebben szokta érdekelni. Szereti mások személyes dolgába ütni az orrát, de visszafelé ez nem igaz, ugyanis ő nagyon nehezen nyílik meg bárkinek is. Soha nem volt sok barátja, úgy gondolta, hogy nincs rájuk szüksége, de ahogy nőtt, ez kezdett megváltozni, viszont már késő volt. Senki nem kíván egy társaságba kerülni vele, így ő is így viszonyult a többiekhez.
Történet: Calix szülei sosem törődtek különösebben a fiuk iskolázottságával, illetve szociális életével, de ez nem kizárólag az ő hibájukból történt. Calix nem igazán avatta be őket bármibe, ugyanis soha nem állt szoros kapcsolatban a családjával. Általában zenét hallgatott, és félre vonult mikor összejövetelek voltak, vagy egyszerűen csak köré gyűltek az emberek. Nem kíván "közösködni" bárkivel, megválogatja azokat az embereket akikkel szóba elegyedik. Mindig mindenkit magához képest mér fel, épp ezért nem kedvelik az emberek. Már kiskora óta a Roxfortra készült, és minden vágya volt a Griffendélbe kerülni. Ő szeretett volna lenni az első Griffendéles a családban, de mikor a Süveg a Hugrabugba osztotta, akkor sem veszett el minden reménye. Szeretné bebizonyítani, hogy méltó arra, hogy át kerüljön a másik iskolába, még ha ez nem is lehetséges. Meg szeretné mutatni a varázsvilágnak, hogy képes rá.


~Sajnálom, ha nem lett a legjobb. Próbálkoztam kihozni valamit a semmiből, ugyanis összesen egyszer láttam a Harry Potter részeket egyenként, de az még régebben volt, nem sokra emlékszem. Ha valamit elhibáztam, szóljatok nyugodtan, amint tudom kijavítom.

gazni
 
2018. 03. 23. 16:21  
Név: Madylin West (Maddie)
Nem: lány
Kor: 15
Ház: Hugrabug
Származás: aranyvérű
Képességek: -
Felvett tantárgyak: Mugliismeret, Számmisztika
Küldő: Maddie egy természetes szépség, utál mindennemű sminket, borzalmasnak tartja, mikor egy lányon több a vakolat, mint a ruha. Nem azt mondom, hogy annyira gyönyörű lenne, csak nem ért egyet azzal, hogy az ember megváltoztassa azt, amilyennek született. Ebből következik, hogy rajta szempillaspirált sem láthatsz, csak nagyon kivételes esetben, például egy esküvőn. Megjegyzem, még életében nem volt ilyen vagy hasonló rendezvényen.
Íves szemöldöke, egészen dús ajkai, pisze orra, apró zöld szemei, rövid szempillái és aranyos gödröcskéi teszik azzá, aki. Barna tincsei keretezik arcát, de egészen a melléig elérnek, ami megjegyzem, figyelemfelkeltő az ellenkező nem körében. Inkább az alacsonyabbak közé tartozik, ami meglehetősen furcsa, hiszen egypetéjű ikertestvére igencsak nyurga. Viszont karcai szinte akkorák, mint a bátyjáéi. Bőre hófehér, rengetegszer kérdezték már tőle, hogy nincs-e rosszul, azt hitték, hogy a sápadtság teszi.
Öltözködéséről annyit kell tudni, hogy mikor nincs az iskolában, akkor egyenesvonalú farmernadrágot és fekete hosszúujjút visel.
Képek:
Belső: Maddie legmeghatározóbb tulajdonsága, az az eltúlzott kedvesség, ami állandóan bajba sodorja őt. Annyiszor megégette már magát a jószívűsége, a segítőkészsége, a megbízhatósága, a lelkiismeretessége, a melegszívűsége, vagy az odaadósága miatt, hogy az szinte megszámlálhatatlan. De senki sem tökéletes, így neki is vannak rossz tulajdonságai. Ilyen például a szerencsétlensége, ami nemcsak kétbalkezességében, hanem egyéb is meglátszik. Vagy a hiszékenysége, naivsága, ami miatt még ma is olyan, mint egy óvodás. Persze egyéb hugrabugos tulajdonságokkal is rendelkezik, így türelmes, mindig mindent képes kivárni, lehetetlen kihozni a sodrából, ami néha, vagy inkább gyakran, borzasztóan idegesítő tud lenni. Aztán igen lojális, vagy más szóval hűséges is, ami annyit jelent egy embernél, hogy soha senkit nem árulna el és benne tényleg megbízhatsz. Bármikor. Amit még megemlítenék, az az, hogy imád beszélni és nagyon nagyon hadar ráadásul bármit csinál, azt teljes erőbedobással és hatalmas túlbuzgósággal teszi, ami részben jó, részben viszont kevésbé.
Történet: A West család helyzetét nagyjából a Weasley család helyzetéhez tudnám hasonlítani. Az aranyvérűek vérárulóknak tartják őket, mivel sok muglival is jóban vannak és a családjukban történt már mugli-varázsló házasság is. Maddie sem veti meg őket, bár jelenleg varázslók és boszorkányok között nevelkedik, így az ő társaságukat szokta meg. Van egy ikertestvére, akit nagyon szeret és nagyon jó a kapcsolatuk, mindig mindent együtt csinálnak. Vagy inkább csináltak. Ugyanis a lánnyal ellentétben Martin kezd felnőni, vagy legalábbis kamaszodni, ami miatt meglehetősen elhanyagolja szegény hugocskáját. Mindemellett persze sok barátja van, de azért mégiscsak fontos lenne, hogy ott legyen mellette a fiú...
Egyéb: -

Elég gagyi, de legalább megcsináltam... Jaj.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 03. 21. 22:57  
Uhm... A helyzet a következő, mint mindig, most is bénáztam, így következményképp elvesztettem amit eddig írtam. Szóval. amint lesz időm újra írom a karakterlapot. Sajnálom. c':

Calcapei 2018. 03. 21. 20:19  
(Csak mellékesen, nekem nincs ellenvetésem a hétvégei kezdés ellen :"D)

gazni
 
2018. 03. 21. 18:42  
Rendben, akkor Aune felvett tantárgyai: Rúnaismeret

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat