Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Tetris I.
Megosztás: f

Tetris I.

"Neveti a félelmet, nem remeg, nem fordul meg a fegyver elől, nem áll veszteg, ha a trombita zeng."

Sharon édesapja mellett állt, aki egy stopperórát fogott a kezébe, majd amikor mellettük elszáguldott a vasderes csődör lenyomta.
- Na mennyi az ideje? - érdeklődött a lány, és meg se várva apja válaszát kikapta a kezéből a stopperórát. - Uhh - elhúzta a száját - Ez még mindig nem túl jó. Ezzel az idővel még a nyeretlenek versenyén sem arathat győzelmet - adta vissza az apjának a készüléket - Viszont - Sharon újra feldobódott örömében - Pitypang most már bármikor megellhet. Megyek megnézem hogy van - Sharon kiment az ovális pályáról egyenesen a vemhes kancák istállójához.
A lány kedvenc lova Pitypang egy szürke kanca, aki éppen a csikóját várja. A ló fénykorában sok versenyt megnyert kancák között, azonban vegyes versenyeken sosem aratott győzelmet.
Amint Sharon észrevette kedvencét megszaporázta lépteit.
- Szia kislány - a ló nyerítve üdvözölte - Elég nagy a pocid - kuncogott - Viszont most már bármikot megellhetsz. Képzelem milyen lesz neked így a forró júniusi napon egy csikót világra hozni, de én itt leszek veled - simogatta meg a Szürke nyakát, aki már az orrával bökdösni kezdte a lány rövidnadrágjának zsebét, ahol Sharon egy répát rejtett el a kedvencének. - Hihi - kuncogott, majd kivette Pitypangnak az említett finomságot - Remélem a csikód olyan kitartó és gyors lesz, mint te. Na, de most megyek még majd benézek hozzád, kislány - azzal adott egy puszit a szürke orrára és kisasszézott az istállóból.
Édesapja és Ryan - aki az egyik munkalovasuk - éppen a vasderes csődört vitték be az istállóba. Sharon utánnuk ment.
- Mint gondolsz, apu? Mi legyen a csődörrel? - veregette meg az említett állat izzadt nyakát.
- Nem is tudom, Hannah. Ha ilyen eredményeket produkál eladom, mert csak foglalja a helyet. Viszont, menj vissza a vemhes kancákhoz és etesd meg őket, ebédidő - kocogtatta meg Sharon apja a karóráját, a lány pedig elment a zabosnak kijelölt helyre, ahol a lovak ételeit tárolják. Először Pitypangnak mért ki három fángli zabot, mellé tett répát és almát. Elment bevizezni az ételt, és tette volna a kanca elé, de a Szürke a földön feküdt, és látszólag megkezdődött az ellés.
- Apa! Hívd gyorsan Dr.Smith-et! Megkezdődött az ellés - kiabálta, s látta, ahogy apja elindul felé, közben a telefonját birizgálta. Hamar a füléhez emelte és hívta az állatorvost.
Sharon bement a kancához, aki idegesen kapta fel a fejét.
- Jól van kislány, semmi gond - nyugtatta Sharon a Szürkét - Minden rendben! - hangja gyengéd volt, de határozott, s a kanca prüszükölt egyet, kezdett megnyugodni.
Hirtelen Sharon meghallotta az orvos kocsijának fura hangját, egyből felismerte, hogy ő az. Az apja betessékelte az istállóba Dr.Smithet.
- Sharon, menj Anyához! - nézett a lányra az Apuka.
- De...
- Semmi de, ne mondj ellent. Menj fel... Kérlek - Sharon apja teljesen nyugodtan beszélt, de a hangjába bujkált valami, ami miatt a lány nem mert ellent mondani. Leszegte a fejét és kiballagott az istállóból, a házba édesanyjához és egy szem öccséhez.

( 116 megtekintés )

Szólj hozzá:

likomil
 
2018. 03. 04. 12:27  
szerintem jó lett


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat