Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Paamy)

Kóbor szellem 31.
Megosztás: f

Kóbor szellem 31.

Változatlanul + 14. (:

A parton mindenki mozdulatlanul állt, döbbenten nézték a démont, még fel sem fogták, hogy mi történt. Rico amennyire csak tudott, feltápászkodott a földről. Négykézláb köhögve, meredt szemekkel nézte Amyt, aki tőle alig három méterre haldoklott. Magam sem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet, de könnybe lábadt szemekkel néztem az ellenségünket. Tomone volt az első, aki képes volt megtörni a csendet.
- A bizalmasod volt, te pedig megölted! - ordította.
- Bizalmasom? - húzta fel a szemöldökét Dante, miközben érzéketlenül elsétált Amy teste mellett, majd Rico felé vette az irányt. - Ő csak a szolgám volt, semmi más, viszont már egyáltalán nem veszem hasznát.
Dante szavait egy fehér villanás követte. Raimundo, Amy ferrumja felvette emberi alakját, majd óvatosan az ölébe helyezte a démon törékeny, vérző testét. Arcán patakokban folytak a könnyek, mindenkit megrázott a hangos sírása.
A fejemben újra elhangzottak Tomone szavait, miszerint ha a fegyvermester a halála előtt nem mond le a ferrumjáról, s engedi szabadon őt, az automatikusan meghal vele együtt, ennek következtében pedig nem lelhet új gazdára.
- Amy... én... - sírta a fiú. - Én veled megyek!
- Cssst! - tapasztotta az ujját a fiú szájára a démon erőtlenül. - Szabadon engedlek.
- Amy, ne! Én... - hadarta Raimundo sírva, miközben egyre szorosabban ölelte magához mesterét.
- La Mestizo... mától szabad vagy! - mondta ki utolsó lélegzetvételével, majd lehunyta szemeit, és örökre eltávozott. Alighogy Amy testét elhagyta az élet, egy nagy villanás kíséretében megjelent Kylie és Ricky. A démonnal együtt megszűnt a csapda is.
Raimundo vett egy mély levegőt, letörölte a könnyeit, majd óvatosan a homokba helyezte a testet.
[ kivágott jelenet, avagy cenzúra ]
- Hé, Dante! - üvöltötte teli torokból, mire a férfi akaratlanul is szembenézett vele. - Erre itt... megesküszöm, hogy végzek veled!
Dante elvigyorodott, majd egyenként végignézett mindannyiunkon.
- Ez felettébb aranyos... - kuncogott érzéketlenül. - Mégis kik vagytok ti, hogy ilyen bátran kimertek állni ellenem!?
- Egy család! - hallottam meg hirtelen a kis Ricky magabiztos hangját, miközben odalépett Raimundohoz, s megfogta a kezét. A fiú hatalmasakat pislogva, meglepetten bámulta a kis szőkét, de a kezét el nem engedte. Nem telt bele pár másodpercbe, a két fiú testét egyszerre vette körbe valami furcsa fény. Ricky kéken villogott, Raimundo viszont pirosan. Alig hittem el, hogy láthatom, ahogy egy démonkasza létrejön.
- Kylie, gyerünk! - kiáltotta Tomone, mire a zöldszemű kinyújtotta a karját, s büszkén elmosolyodott. Azonban, ez a mosoly rögtön le is hervadt az arcáról, mikor vadonat új ferrumja hirtelen lerántotta a földre. Az új kasza hatalmas volt, akkora, mint Ricoé. Ugyan úgy aranyszínben pompázott, mint eddig, azonban a markolata most gyönyörű, matt fekete lett.
- Ezt nem hiszem el, démonkaszává váltak! - kiáltottam fel.
- Pontosan - mosolyodott el egy pillanatra Tomone, ahogy meglátta Rico arckifejezését. A férfi még mindig négykézláb volt, azonban most teljesen leesett állal, tátott szájjal figyelte az eseményeket, sőt még a homlokát is ráncolta, szokásához híven. Nem tudom, hogy a halálisteneknek ez megengedett-e, de ha így folytatja, elég drága Botox-kúra vár rá.
- Ahogy sejtettem... - kuncogott gonoszan Dante. - Éreztem én, hogy nem fogjátok egykönnyen feladni. No, sebaj, akkor nem csak a Halálistennel végzek, hanem veletek is! - üvöltötte. Előrántotta hatalmas, keresztvégű kardját, majd nekünkrontott. Az első csapása Tomone-t találta el, akinek vágást ejtett a karján.
- Szemét... - sziszegte, miközben a vállára tapintott. Dante fittyethányva erre megtámadta Kyliet is, akinek az utolsó pillanatban sikerült kivédenie a támadást, de így is földre zuhant, ahonnan egy pillanat alatt fel is állt, s újabb csapást mért a férfira. Azonban hiába vált ferrumja démonkaszává, semmi esélye nem volt Dante ellen.
- Lángolj, Dante pokla! - ordított fel a férfi ferrumját utasítva. A kard lángolni kezdett, majd a következő amit láttam Kylie volt, ahogy sikoltva a homokba zuhan. Dante odalépett hozzá, miközben a zöldszemű könnyező szemekkel pillantott végig az égésnyomokkal tarkított karján.
- Már bánom, hogy nem ölettelek meg azzal a mihaszna démonnal, kotnyeles kislány - mormolta, miközben meglendítette a kardját. Kylie próbálta kivédeni a támadást, de hiába, a tenyere is megsérült, pokoli fájdalom járta át, ahogy megpróbált a kaszájára markolni.
- Ne! - rohantam oda hozzájuk, amint láttam, hogy a zöldszemű nem tud védekezni. Azonban amint közelebb léptem, Dante a gyomron vágott a kardja végén lévő kereszttel, én pedig tehetetlenül rogytam a földre. Hiába próbáltam felállni, kritikus ponton sérültem. Haru kiesett a kezemből, majd megpihent a homokban.
- Te még rosszabb vagy, mint a másik, téged hagylak utoljára - közölte, majd nekirontott Tomone-nak is.
A katanamester a sérülése ellenére hősiesen állta a csapásokat, sokat közülük profin ki is védett. Egy idő után már annyira felgyorsultak, hogy csak a ferrumjaik villanását láttam. Tomone embertelen sebességgel támadott vissza, még sohasem láttam ilyen feltüzeltnek. Azonban, Dante ellen még ez sem volt elég. Ahogy a katanamester egy pillanatra  lelassult, Dante egy szempillantás alatt a sziklához vágta, s sikerült pont a félig eszméletlen Rico mellett landolnia.
Kylieval egyszerre pillantottunk egymásra.
- Arra gondolsz, amire én? - mosolyogtam rá halványan.
- Segítenünk kell nekik - bólintott, majd mindketten felálltunk, s hatalmas erőt véve magunkon, megindultunk Dante felé.
Láttam Kylien, hogy alig bírja a kezében tartani a fegyverét, remegve futott mellettem, mégis kitartott. Ami azt illeti, én sem voltam a toppon. A bordáim sajogtak, a gyomromat pedig teljesen hazavágta Dante támadása. Talán ez volt az oka annak, hogy pár percen belül mi is a sziklának csapódva végeztük. Szerintem nem véletlen, hogy mi, a két szerencsétlen aznap egymásra találtunk...
Kylie végignézett Ricon, s nem tudta tovább visszatartani a könnyeit. Óvatosan odakúszott a férfihoz, majd nyomott egy gyengéd puszit a homlokára. A szőke alig-alig, de feleszmélt, szomorúan mosolygott kedvesére. Kylie is pontosan tudta, hogy Dante eljövetele mit jelent a jóslatok szerint.
- Nos, ha már így összegyűltetek, akár egyszerre is végezhetek mindannyiótokkal! - kacagott fel ördögien az ellenfelünk, majd meglendítette a kardját, amiből tűzörvény kezdett száguldani, egyenesen felénk. Már lehunytam a szemem, s vártam, hogy elragadjon a halál, azonban ez nem történt meg. Amit éreztem, annak köze sem volt a tűzhöz. Hideg volt, s valamennyire nedves is. Mire kinyitottam a szemem, hatalmas köd támadt. Azonban nem ez volt az első, amit észrevettem. Egy férfi és egy kislány álltak előttünk. A köd egyre sűrűbb lett, a távolból pedig felharsant egy kalózdal.
- Ez-nagy-hiba-volt! - tagolta dalolva egy számomra teljesen ismeretlen férfi hang.


Ahoy, everyone! Hogy vagytok? Jól bírjátok ezt a kegyetlen hideget?
Igen, tudom, gonosz vagyok, mert a legizgalmasabb résznél tudom mindig abbahagyni. Azonban, a megszokottnál sokkal hamarabb lett rész. Megkérhetnélek titeket, hogy árasszatok el néhány hosszú kommentel? Én úgy szeretem őket. *-*


( 195 megtekintés )

Szólj hozzá:

gazni
 
2018. 03. 13. 19:30  
Nekem is tetszett nagyon ez a rész is. Izgatottan várom a következőt.
Szegény Raimundo. :'c

  - megszűnt felhasználó - 2018. 03. 07. 18:30  
Speedpaintwolf, eddig is kaszásnak számítottak mindketten, csak Rico a Halálisten. Kylie csak démonkaszát kapott, ami fejlettebb, mint az eddigi La Pantera-ja.
Ja és köszönöm szépen!

Speedpaintwolf
 
2018. 03. 05. 15:11  
Redmoiselle, ez csodálatos volt, amikor ezek szerint már két Kaszás lett.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat