Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Fantáziai)

Egy egoista feljegyzései
Megosztás: f

Egy egoista feljegyzései

Ez a "rész" körülbelül a 45.rész körkényére tehető, tehát a szereplők nyolcadik osztályosok. (:

Kedves naplószerű jegyzettömb!

Mielőtt péntek reggel felhúztam volna a redőnyt, abban reménykedtem, hogy szakad az eső, szóval nem kell elmennünk az akadályversenyre. Sőt mi több, villámlik és mennydörög. Azonban, a nap hét ágra sütött, ráadásul sziporkázóan árasztotta el pokoli meleggel a várost.
Erik beletúrt a "Sheila-tehet-az-egészről" baleset által néhol kéken csillogó, alapjáraton szőke hajába, majd keservesen sóhajtva elterült a parkettán.
- Nem akarok menni - nyögte.
- Ne hisztizz, te legalább jó vagy tesiből! - szólalt meg Sztella, miközben megállt a küszöbön, s karbatett kézzel bámult ránk. - Viszont szegény Roni úgy mozog, mint egy csernobili teve, szóval semmi esélyetek!
- Kösz - böktem ki, mire Erik hangosan felröhögött.

Délben már az egész osztályunkkal együtt tesicuccban virítottunk a suli focipályáján, és totálisan felkeszültünk mind lelkileg, mind testileg a teljes megaláztatásra. Dafné és Fanni látták rajtam, hogy nem igazán vagyok oda ezért a csodálatos programért.
- Ne aggódj, biztosan ügyesek lesztek! - simogatta meg bíztatóan a hátam Dafné.
- Ja, ne parázz, úgyis Erik lesz a párod! - bokszolt a vállamba egyet Fanni, mire belémhasított a felismerés. De hiszen Erik ezerszer gyorsabban fut nálam! - kiáltottam fel magamban, egy drámai háttérzenét lejátszva a fejemben. Tátott szájjal bámultam magam elé, s a lelki szemeim előtt lejátszódott a jelenet, ahogy Erik gepárdsebességgel nekiindul, engem pedig húz maga után. Mint az a sok vicces videó a neten, amiben a kutyák végigvonszolják a gazdájukat a talajon...
- Tizenhármas páros, ti jöttök elsőként! - kiáltotta valaki.
- Háh, ez a tizenhármas párocska jól megszívta! - röhögtem fel gúnyosan, mire Dafné aggódva mutatott a pólómon lévő számra.
- Szívem, attól tartok, ti jöttök! - köszörülte meg a torkát.
- Tessék!? - hangom felért egy sikoltással.
- Tizenhármasok, meddig várjunk még? - kiáltott fel a tesitanárunk idegesen, mire a földet bámulva hagytam, hogy Erik magával vonszoljon a rajthoz. Hát persze, tizenhárom, itt is jelen van a prikezsia.
A bal lábamat összekötözték a Szöszi jobbjával, mindeközben pedig azt kívántam, bár beszáguldana egy hatalmas teherautó a suli udvarára, és egészen véletlenül engem gázolna halálra. És higyj nekem, kedves Naplószerű Jegyzettömb, ez a gondolat még egyáltalán nem számít morbidnak ahhoz képest, amit akkor produkáltam, amikor megláttam, hogy kik az ellenfeleink. Mellettünk ugyanis a suli két élsportolója állt, összekötözve.
- Sok szerencsét, Egycentis Erik! - vigyorgott az egyik gúnyosan.
Hirtelen Erikre pillantottam. Szokásától eltérően nem szólt vissza semmit, csak vigyorgott.
- Látod, nem mer semmit visszaszólni - kuncogott az ellenfelünk, miközben a társára nézett megerősítést keresve.
- Hát, persze, mégis ki merne veled ujjat húzni, hiszen te vagy Második Tóth Gábor! - mutatta be őt a társa úgy, mint valami nemest, de esküszüm ő volt az, aki tipikusan az az emberfajta, akire rá szoktuk mondani azt a bizonyos CS betűs szót.
- Reméljük egyben az utolsó is - jegyezte meg Erik hangosan, mire a tesitanár hatalmasat fújt a sípjába, ez pedig azt jelentette, hogy a verseny elkezdődött.
Miközben kénytelen voltam Erik tempóját felvéve szlalomozni az akadályok között, meglepetten észleltem, hogy mi vezetünk. Az ellenfeleink ugyanis nem igazán találták meg a közös hangot, pár másodpercekre minden akadály után meg kellett állniuk.
Elvigyorodtam. Úgy éreztem, végre itt az alkalom, hogy megmutassuk: nem vagyunk lúzerek.
Az eseményeket úgy érzékeltem, akár egy lassított felvételt. Láttam az egész iskola meglepett arcát, ami teljes önelégültséggel töltött el minket. Valószínűleg túlságosan is, ugyanis a cél előtt körülbelül két méterrel Erik a magasba emelte a kezét, és felordított:
- MEGNYERTÜK! - hadonászott boldogan. Azonban, a nagy hadonászásnak a nyári melegben meglett az eredménye. Ugyanis egy kedves méhecskének nem volt szinpatikus ez a hirtelen mozdulat, és akkorát csípett Erik karjába, amekkora a kis fullánkjából csak kitellett, a Szöszi pedig hangosan ordítva terült el a földön, velem együtt. Üveges tekintettel figyeltem, ahogy Gáborka és a csi..., akarom mondani, szolgája átszakítják a CÉL feliratú szallagot.
- Majd gimiben talán sikerül - mondta az iskolaorvos bátorítva, miközben Erik karját vizsgálta, aki egyszerűen nem tudta megérteni, hogy a méhcsípés nem halálos. Jó, mondjuk Eriknek azt is fél órán át kellett magyaráznom, hogy az alteregó nem egy görös város neve...
- Ja, majd gimiben - sóhajtottam gondterhelten, majd újra visszafeküdtem a fűbe. Akkoriban még nem tudtam, hogy az ilyen kis pillanatok mennyire fognak hiányozni, amikor tényleg ott leszek... gimiben.

Sziasztok! Húha, ezer éve. Ez már nem is a Redlipses profilom, de ennek a történetét biztosan tudják jópáran. Ez a történet rengeteg mindent adott nekem, s ezekért a dolgokért örökké hálás leszek. Igaz, rengetegen utálták ezt a sztorit, de mégtöbben szerették, és ez az, ami igazán számít! Köszönöm szépen nektek a harmadik évet is! <3

Hálás köszönettel: Redlips001 vagy Mademoiselle, ahogy tetszik.


( 382 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 02. 20. 19:42  
Nem hiszem el, hogy a lepontozóm is megmaradt! Még ilyet!

Bettica:3 2018. 02. 18. 12:12  
Imádtam *-* igen igen

  - megszűnt felhasználó - 2018. 02. 17. 23:49  
Annyira boldoggá tesz, hogy vannak ilyen kis hűséges olvasóim! <3 Redmoiselle, ez tetszik.
Köszönöm szépen, hogy írtatok! Ha gondoljátok, jelentkezhetek néha-néha még hasonló meglepikkel.

Cocolate 2018. 02. 17. 20:42  
Ez annyira jó vooooolt

Speedpaintwolf
 
2018. 02. 17. 19:48  
Jaj... azok a tipikus hétköznapok, amikor így egyszer csak Redmoiselle meglep egy ilyesmivel.

gazni
 
2018. 02. 17. 12:42  
görös város xD
Amúgy tetszett.^^

tfanna 2018. 02. 17. 10:52  
Jaj de jó, hogy ma csak úgy beléptem! Annyira hiányzik ez a sorozat, de komolyan. :')
Boldog szülinapot EEF!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat