Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Paamy)

IOV - A szerepjáték
Megosztás: f

IOV - A szerepjáték

Sziasztok!
Szóval. Mivel a húgom mostanában csak Harry Potter-eset hajlandó velem játszani (:'c ehh, ne nézzetek gyerekesnek), ezért kénytelen vagyok titeket elkápráztatni ezzel a szereppel, ami Leiner Laura legújabb könyvén alapszik.
Történet: Ez a tizedik év, hogy megrendezik az Iskolák Országos Versenyét, azaz az IOV-ot. Tekintve, hogy a könyvben nyolcadik van, a kilencedikben pedig valószínű, hogy szerepelne valamelyik fontosabb szereplő a könyvből, így a tizediket választottam, ahol csak saját karaktereink lesznek. A versenynek már az elmúlt években is elég sok szponzora volt, de idén még luxusabb helyre kerülnek a diákok, ám ők még nem tudják, hogy pontosan hová. Az igazgató kiválaszt 4 tinédzsert az iskolájából, aki elmúlt már 14, de még nincs 18 és elküldi a nyári szünet első két hetében versenyezni. Nos, a tájékoztatóban benne van, hogy minden verseny kiesős, de ezzel viszonylag kevesen foglalkoznak. A helyszínt a kezdő részben írom le, amikor is már megérkeznek oda, hogy számotokra is meglepetés legyen. Szeretném, ha a dolog nem úgy történne, hogy mindenki hoz magának egy csapatot, hanem közösen alkotnánk mindet. A behívott iskolák:
Szent Hubertusz Gimnázium „ - fehér:
Kovács Márk, Szatmáry Zoé, Havas Hermina
Liszt Ferenc Általános Iskola Gimnázium és AMI „ - fekete:
Nagy Alexander
Bartók Béla Gimnázium és Kollégium „ - sötétkék:
Abonyi Bianka
Napraforgó Gimnázium Általános Iskola és Óvoda „ - világoskék
Puskás Ferenc Sportgimnázium „ - sötétzöld
Szent Janka Gimnázium és Általános Iskola „ - világoszöld:
Kalapos Péter,
Rubik Ernő Logikai Szakgimnázium „ (lel, logikai szakgimnázium. :'D) - piros:
Tüzes Lilianna, Kiss Szamóca
Szolnoki Evangélikus Gimnázium „ - rózsaszín
Petőfi Sándor Gimnázium Általános Iskola Kollégium és AMI „ - citromsárga
Jókai Mór Szakgimnázium „ - narancssárga:
Horváth Titanilla, Horváth Tamara
Ti is láthatjátok, hogy nincsen meg a 4 fő mindenhol (khm, sehol), úgyhogy még lehetne hozni. Annak érdekében, hogy azért kezdeni is tudjunk, kicsit bele fogunk lógni az év végébe, ha nem gond. 
Ha esetleg többen leszünk, mint 40 karakter (erősen kétlem), akkor találok még ki néhányat, ugyanis 20 csapat van. Most viszont elégedjetek meg ennyivel. Minden csapat kap egy színt, amit fentebb írtam az adott iskola neve mellé is. A szervezők ezúttal barnák lesznek. Ha te neked nagyon nem szimpatikus egyik iskolanév sem, akkor egye fene, találj ki te egyet és válassz neki egy olyan színt, ami még nincs.
Kérdéseitek levélben tegyétek fel, mert nem akarok túl sokat írni, ha esetleg valaki a könyvet el szeretné olvasni és zavarná, ha mindent tudna. Valószínűleg lesznek kérdéseitek, ne tartsátok magatokban!^^
Karakterlap:
Név: (nagyrészt magyar, de nem vagyunk rasszisták, ha nem magyar a diák, akkor nem magyar, de az sem jön ki, ha csak pl angolok vannak Magyarországon, szóval egy-kettő külföldi karakter legyen csak, ha kérhetem)
Kor: (14-17)
Nem: (de)
Tulajdonságok: (pls, semmi felsorolás és semmi tőmondatok, hanem kerek egészek, 5-6 sorban)
Történet: (ugyanaz)
Iskolája: (egyértelmű)
Erőssége: (ami miatt az iskolája ide küldte. értelemszerűen az okos kölköket, meg az erőseket küldik, mert lesz logikai és erőnléti feladat is)
Kinézet: (ha van kép, az úgy nagyon good, ha nincs akkor kaparj légyszíves össze nekem 2-3 sort)
Egyéb: (ha van, ez a pont kihagyható)
Jó szórakozást!^^

( 358 megtekintés )

Szólj hozzá:

gazni
 
2018. 03. 11. 13:25  
Márk

Nem voltam éppen túl boldog, hogy már megint fel kell vegyem azt az átkozott ruhát. Inkább bemásztam volna a mosógépbe, hogy a legmagasabb hőfokon, a leggyorsabb centrifugával kétszer mossanak ki, mint ez, de egyszerűen nem tudtam szabadulni a hárememből, akárhányszor próbálkoztam. Oké, szeretem a figyelmet, de az a ruha bevág olyan helyeken, ahol nem kellene neki. Ebben hogy lehet életeket menteni? De most teljesen komolyan...
Mindennek ellenére természetesen felvettem a sárga borzalmat, mire két lány sikítógörcsöt kapott és az egyik kis híján elájult. Elvigyorodtam és máris kellemesebben éreztem magam a bőrömben.

Miuna99 2018. 03. 04. 17:57  
Én nem nagyon tudok erre mit írni :c

gazni
 
2018. 03. 03. 15:05  
Még be sem indul a szerep, de máris kihalunk? :'(

gazni
 
2018. 02. 19. 20:22  
Márk

- Jaj, ne nyafogj már! - forgatta meg a szemét Miss Főszőke, majd újra rám nézett - Na, jössz már?
- Muszáj? - válaszoltam kérdéssel a kérdésre, illetlenség ide vagy oda.
- Igen - ragadta meg a kezm és elrángtott.

Miuna99 2018. 02. 19. 19:58  
Zoé:
Igaz, hogy ott hagytam Márkot, de csak két lépésnyit mentem arrébb. Egy szóra azonban felkaptam a fejem, és gúnyos mosolyt húzva arcomra végignéztem a lányokon.
- Törpe? Mondjátok ezt akkor, mikor simán agyoncsaplak titeket, csajok. Ne packázzatok velem. Nyilván hallottatok egy-két hírt rólam, hogy miket csináltam egy bizonyos fiúkkal - mosolyogtam hidegen, éles pillantással. Hát igen. Nem gyakran, de előfordult egy-két alkalommal az, hogy összeverekedtem egy sráccal. Egyszerűen nem állhatjuk ki egymást, és ha jól emlékszem, kétszer verekedtünk össze. Mostanra már itt hagyta a sulit, aminek örülök, legalább így nyugodtabbak a napjaim. És, mondanom sem kell, hogy alaposan helyben hagytam azt, hála a tesóval közös birkózásaimnak és játékos bunyóimnak. Mondjuk, ő is alaposan helyben hagyott, felrepesztette ajkamat és az orrom is vérzett utána, de ez már részletkérdés. Mindenki tudja jól, hogy nem tűröm, hogy rosszat mondjanak a családomról. Ö rosszat mondott. És én meg mondhatni elpattantam. De megtanulta a leckét, az a lényeg.
És, az a legszebb az egészben, hogy nem kaptam érte semmit egy khm... "Kisebb" szidáson kívül. Mert nem én támadtam először. Elsősorban, ő provokált, visszavágtam neki, és akkor rontott nekem. Ő sem kedvelt engem, ez nyilvánvaló. Eszement.

gazni
 
2018. 02. 19. 18:26  
Márk

- Ehh, sziasztok lányok! - mosolyodtam el erőltetetten.
- Miért lógsz a törpével? Ma nem kell osztály szerint lenni. Gyere, próbáld fel a tűzoltó ruhát. Nagyon jól fog állni - lépett előre a vezetőjük, mire elhúztam a szám.
- Tavaly is felpróbáltam és kényelmetlen volt.
- De olyan cuki voltál benne - vinnyogta az egyik, mire az összes hevesen bólogatni kezdett. Oh, Istenem, vagy ki vagy fent az égben, ezt mivel érdemeltem ki? Azzal, hogy nem tudom, hogy ki vagy fent az égben? Jogos, sajnálom.

Miuna99 2018. 02. 19. 17:53  
Zoé:
- Legyen úgy, ahogy te mondod. És szerintem lépek, itt vannak a rajongóid, semmi kedvem tömegverekedésbe bonyolódni - nevettem fel, bölcsen odébb állva, mikor lányok serege indult felénk. Vagyis, pontosabban Márk felé. Jaj nekem, ha ott maradok. Szegény Márk, nem lehet könnyű megbirkózni velük. Mi van, ha vannak köztük elvetemültebbek, akik a pólót is képesek letépni róla? Bele se merek gondolni.

gazni
 
2018. 02. 19. 17:22  
Márk

- Megbeszéltük - vigyorodtam el - Viszont nem fogjuk megírni - rángattam elő a szennyes legmélyére dugott optimista énem.

Miuna99 2018. 02. 19. 17:12  
Zoé:
- Ha akarod, ülhetsz mellém ha megíratja a törit, hogy minimum hármas legyen a dogád. A padtársam úgyis beteg, nem jött suliba - vontam vállat, felajánlva a segítségemet.

gazni
 
2018. 02. 19. 16:11  
Hát még most a suliban vannak, viszont most, hogy így megnézem, nem hiszem, hogy Nath jó lesz, ha tizenkettedikes lesz, mivel akkor érettségiidőszak van és közben nem mehet el egy versenyre...
Márk

- Nagyon remélem, hogy igazad van - tettem csuriba az ujjaimat, hogy hátha. Nem akarok egy egyest töriből. De még kettest se, bár az úgysem lesz meg.

Miuna99 2018. 02. 19. 15:42  
Zoé:
- Elvileg nem irattathatja meg, tudtommal az ilyenek hivatalos események, ott kell lenni rajta.

Wiskey
 
2018. 02. 18. 20:47  
Kivel talizhatok?

gazni
 
2018. 02. 18. 20:29  
Márk

- Tanárnő, mpst mi lesz? - kérdeztem meg a töritanárt.
- Most? Most szépen engedélyt kérek, hogy megírhassátok a témazárót - dühöngött, mire görcsbe szorult a gyomrom. Ne, ne, ne, csak ezt ne!
- De tanárnő, már egy csomó idő elment.
- Nem érdekel, ha úgyis első nem tudom hány órában ez megy, akkor elhúzhatom, nem? - vágtatott el, panaszkodni az igazgatónak.
- Remélem nem jár sikerrel - húztam el a szám nem is tudom, kinek mondva.
Wiskey - Játszhatsz addig velük, de majd hozz lapot.

Wiskey
 
2018. 02. 18. 19:16  
Szóval itt vannak, bocs, hogy nem tudok hozni lapot. :/
Kovács Anikó ( beceneve Annie, utálja az Anit, Ancsit, Ancsát ) , 16 év, 10. osztály ( talán ) , lány, suli Bartók Béla/ sötétkék:
Amy Crue ( igaz neve Lilith Marshal, de ezt senki sem tudja, csak néhány ember ), 17 év, 11. osztály, lány, suli Szent Janka:
Nathaniel Crue ( igazi neve Adam Marshal ) , 18 év, 12. osztály, fiú, suli Szent Janka:

Miuna99 2018. 02. 18. 19:14  
Zoé:
- Kihívás elfogadva! - ütöttem hátba vigyorogva a fiút, aki kicsit előregörnyedt. Upsz. Erős lett volna?
- És, naná. Elverhetsz. Ha tudsz - kacsintottam rá, majd ismét felnevettem, de most már ez inkább ördögi kacaj volt, és elcsendesedve, határozottan, éles pillantással néztem előre. Egyszer egy csapattársam a röplabda egyesületnél mondta, hogy teljesen megváltozok játék közben. Elég beszédes vagyok, de mikor játszok, állítólag meg sem mukkanok. Addig nem is tűnt fel, de nem is akartam ezen változtatni. valamint, elárulta az is, hogy pillantásom ilyenkor teljesen megkeményedik, borotvaéles lesz, és süt rólam ilyenkor az elhatározottság meg a koncentráció, valamint az is, hogy tényleg, őszintén, tiszta szívemből szeretek röplabdázni. Gondolom most is így meredtem magam elé. Készen állok. Nem fogom hagyni, hogy győzzön. Megmutatom Márknak, hogy mire vagyok képes!

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat